7 Nis 2013

Şebekeyi de Yendik; Galatasaray 3-1 Mersin

Real Madrid maçlarının devre arasıydı sanki bu geceki maç. Taraftar yoğunluğu, maça konsantresi ve maç başı tezahüratları da sanki bu maç, kavun karpuz misali yata yata büyütülecek, kazanılacak maçtı. Ben her zaman ki gibi takımlar ısınmak için sahaya çıkmadan önce tribündeydim. Benim için maç 90 dakika değildir, takım ısınırken az çok maçta neler olabileceğini ön görürüm. Gözüm takımın Eray İşcan'a şut çekme bölümündeydi. Sırayla herkes Hasan'a topu atıyor, Hasan Şaş pas veriyor, kaleye şut çekiliyor, sonra sağ açık tarafından Sabri marifetiyle bir orta yapılıyor ve futbolcu sırasını savuşturuyor. Ben savuşturmadım, saydım, adam başı aşağı yukarı 10 ar şut attılar, Sabri toplamda 100 orta yaptı. Abartıyorsam şerefsizim, saydım, bir tane bile isabetli gol ortası yapamadı. Basan yok, acele eden yok, kalede kaleci yok, orta yapılacak adamı tutan yok, satranç oynar gibi düşünüyor ve 100 de sıfır isabetli orta yapıyorsun ve az sonra başlayacak maçın kaptanı sensin. Zaten ilk 11 i görünce emin olun maçı seyretmeden çıkmak geçti içimden ama bu sene maçlara fazla gidemedim, Drogba'ya, Melo'ya, Hamit'e Tay Burak'a ayıp olmasın diye seyrettim. Bizim takım 11 kişiden oluşuyor,en son Real maçına çıkan 11 kişiyi kast ediyorum. 1 kişi bile değiştiği zaman takımın oyunu bir kaç kademe geri gidiyor. 12. adam yok takımda.

Isınmaları seyrettim de yanımdakine bu maçın çök kötü bir maç olacağını söylemeden geçemedim. Hadi, Selçuk cezalıydı bir maçlığına katlanacaktık, Riera'da cezalı ama cezalı olmasa da bu maç yabancı kontenjanı dolayısıyla oynamayacaktı. Yani çocuklar, Gökhan, Sabri, Hakan Balta, Emre Çolak'ı aynı anda göreceğimi bekliyordum desem yalan olur, ama bu 4 lünün aynı anda oynadığı takımın iyi futbol oynamasına imkan olmadığı da tam bir gerçektir. İddia ediyorum buraya not düşüyorum bu Emre Çolak 2 sene sonra  Bank Asya liginden ortalama bir takımda banko oynasın eşşek gibi anıracağım. Hele ki tam önümdeydiler, bir ara koskoca Galatasaray'ın sol tarafında geride Sabri, ileride Emre oluştu ya, Drogba'ya acıdım. Takımın sol yanı ampute milli takımın sol tarafı gibiydi.

Maça geçemeyeceğim daha , Gökhan Zan ve türevi futbolcular tam bir saatli bombadır. Patlamadığı anlarda  bir tehlikesi yoktur. Hatta pahalı, gösterişli bir görüntüsü bile olur. Belki yalama Türk spor medya maymunlarının dolduruşu da olabilir. Gökhan Zan, sonradan girdiği Real Madrid maçında nasıl oynadıysa takıma monte edilmeye çalışılıyor. 40 takım çıkarsam tekinde oynatmayacağım Gökhan, Real Madrid maçına çıkacak mecburiyetten, bana kalsa oynatmam ama hoca oynatır, bomba elimizde patlayabilir de patlamayabilir de, yazı turaya kalmış bir kumar. İmaparator omuzunda dinamit çuvalı  taşımayı çok seviyor demek ki. Artık emin oldum ki Hocamızda stres yaşama, adrenalin zevki tatma huyu var. Eskiden Back Wood puro içerdi, keşke yeniden başlasa, kebap yaparak bir maç oynasa, biz de rahat rahat maç seyretsek, şarkı söylesek, marş bestelesek, şov yapsak. Olmaz, illa ıkına sıkına kazanacağız, kazansak bile ağır yaralı olarak bir sonraki maça çıkacağız.

Emre Çolak'ı, olmadı Amrabat'ı, Barca'da oynat, takımın futbol aklını, oyununu, pas trafiğini bir anda yarı yarıya düşürürsün. Yani Emre oynayacak ise Drogba'nın alınmasına gerek yok, geçen sene ki gibi Engin Baytar'la bile idare edebilirsin.Tam unuttuk, Çağlar Birinci'nin kombinesinin hemen yanından maç seyrediyor derken, yine karşımıza çıkardılar, kanser, verem mikrobu. Topu kaptırdığı gibi aheste aheste Muslera ne halt yiyecek diye yaklaşıyor, kaleci iki defa kurtardıktan sonra top Emre'nin önünde düşüyor, utanmasa kaleye şut çekecek, adamlara bir kere daha asist yapıyor, son anda Dani topu taca atıyor da küme düşmüş takımdan hezimet yeme gibi bir kepazeliğe bir an için ara veriyor.

Bu ana kadar 250 maç yazısı yazmışım, hakemlerden bahsettiğim maç yazısı 5 i geçmez. Hiç bakmazdım bu seneye kadar hakeme, ama son düzlüğe girildiğinden beri mükemmel bir şebeke operasyonu yapılıyor bize. Niye bu futbol fakiri 4 kişiyi birden oynattın Hocam diye giydireyim diyecektim ki benden önce maçın hakemi kesti cezayı kulübeye. Bir sonraki maç takımın başında Hande olacak, bu gözler bunu da görecek. Peki hocam maç dandik, başta söyledik iki büyük maçın devre arası idmanı gibi bir durum söz konusu. Hesap tutmadı, baştan Gökhan 'ın asistiyle maça geriden başladık, hakem de bu avantajı iyi kullanıp sahiplerinin çanağını ziyadesiyle yaladı. Dani atıldı, devreye 20 dakika var, Sabri'yi sol beke göndererek, sabrımızı mı sınadın. Veteran olmuş Hakan Balta'yı, hayatında beraber tavla bile oynamadığı Gökhan kazmasıyla yan yana nasıl oynattın. Muslera'nın bu güne kadar günahını almışım, ligin en kötü, dolayısıyla turnuvanın ortasında sistemden çıkmış, küme düşmüş takından hezimeti önledi. AsimoSemih'i oyuna sokmak için devreyi beklemeye ne gerek var diye soracağım ama mazeretin var, delirdin, travma geçiriyordun, tanırım bilirim sakinleşmen maça tutunman en az 15 dakikanı almıştır. Stajyer hakemler, kenardaki zebaniler, çizgiyi geçince azarlayanlar, ezik sürüsü huzur içinde soyunma odasına gittiler. Bir 45 dakikaları daha kaldı, kazasız belasız atlatabilirlerse büyük ikramiye vardı, işbirlikçi, kumpascı, şikeci, anlı şanlı şebeklerinden, şebekelerinden.

Bu operasyonu defalarca denediler. Aptalların unuttukları bir şey vardı oysa. Biz kuş değil aslandık. Kuşun önünden yemini almaya kalk kaçar gider zaten, işin kolaydır. Aslanın ağzından yemini almaya kalkarsan başına iş alırsın, azıcık Lig Tv seyretmeyip, Nacionrel Geografic kanalını izleseler, aslana sataşmanın, cami duvarına işemekten daha beter bir eylem olduğunu anlayacaklardı. Bir kere daha haykırıyoruz şebekler, hepiniz yatırdık bir kere, çöktük samanlıklarda, işi bitirmeden abdest almayacağız bilesiniz. İsterseniz her maçı böyle tezgahlayın, kulübeyi maça bile almayın. Biri çıkar halayların başında mendil sallar, biri mutlaka çıkar 3 lü çektirir, Dünya'da eşimiz benzerimiz yok, sizlere kendimizi ihbar edeyim isterseniz. Biraz akıllı olsanız bu geceki Galatasaray kadrosunun iyi futbol oymasına zaten ihtimal yoktu. ürkütmeseydiniz puan kaybı ihtimalimiz vardı. Ama siz kemik yalayıcı olduğunuza aldırmadan bağlarımıza daldınız, üzümlerimizi yediğiniz gibi kütüklerimiz sökmeye kalktınız, o zaman katlanacaksınız, pekmez sıçırtacağız hepinize. Hemde en koyusundan, 2 gün önce kına yaktığınız 12 parmak bağırsaklarınızın çıkış tüneli paramparça olacak.

Emre Çıktı, Amrabat girdi. Kağıt üzerinde Hoca aklı yerindeydi. Büyük futbolcular oyun başında tutturamazlarsa öyle gidiyor, Hagi'de böyleydi, bir kaç hatalı pas atarsa o maçtan medet beklenmezdi. Sarı Ejder'de etkisiz oynadı ilk yarıda, eksik takıma daha fazla enerji gerekecekti, giren futbolcu olsaydı. Bu Amrabat'ın bir faydası, var, en azından hızlı koşabilen Türk çocuklarının yolunu aydınlatıyor. Herkes futbolcu olabilir büyütülecek bir şey yok, hızlı koşabilen, güçlü kuvvetli Türk çocukları yarıdan itibaren okulu mokulu bırakın. Salak gibi okuyacağınıza gidin Florya'ya dikilin Fatih Terim'in karşısına. Amrabat'la teke tek maç yapmak istiyoruz deyin, adaleti vardır, onu kovar sizi oynatır emin olun.

Bir büyük futbolcu seyrettik ikinci yarıda, yaralı aslan saflarında. Bir büyük takım taraftarı da dellendi takımının yanında. Taraftar üstü tezahürat, 10 kişiyi, lafın gelişi 10 kişi savunmada Asimo, ortada Hamit ve Melo'yu ileride Drogbay'yı kudurttu. Drogba, Sabri'nin ayağına top geldiğinde  homurdayan taraftarı bile susturdu. Sabri al da at diye bir asist yaptı! can havliyle dokundu, futbol tanrısının da bir sabrı vardı, o top gitti gol oldu. Futbol istatistiklerine göre Sabri'nin asistiydi. Hamit her deliği kapatıyor, Drogba şov yapıyor, Melo savaşıyordu. Muslera kaleyi bırakmış liberoya geçmişti. 3. gölü mıhlayıp, uzun çöpten hakkını bir kere daha almıştı bizim kısa çöp. Alınan 3 puan var, görülen hesap var, yaralımız çok, zaiyat envanteri çıkarılacak takım bu maçı unutacak nasıl olacaksa?

Muslersa, Hamit ve elbette Drogba maçın yıldızlarıydı. Parlayadursunlar, ama maçın kahramanı Melo'ydu.  Takımın olmaz ise olmazı, en büyük sermayesi, en büyük kozu, direnişin mitralyözü. Melo bu takımın savaş Tanrısıdır. Bizimle kal Pitbull, bizimle kalsın Grande, işi hemen bitir büyük Galatasaray Başkanı.

En kolay geçmesi beklenen maç, bir derbi maçından, bir ölüm kalım maçından çok daha gergin geçti, taraftar Fener maçında bile bu kadar bağırmadı. Artık Real maçında da sesleri kısılıncaya kadar bağırırlar ve artık bir maç izini de Büyük Galatasaray taraftarı hak etti. İki tane zır deli sahaya girdi muhtemelen saha kapanır, bizde bayan taraftarımızı test etmiş oluruz.

Galatasaray, bir kez daha hakemleri de yendin, yanına Tüpçüyü, Şikeci Aziz'i ve kutsal ittifakı da götürdün. 3 gün önce yenildiğinde de büyüktün, evire çevir şebekeye geçirirken de.


4 yorum:

sembolist dedi ki...

33. hafta bizi puan puan karıköye götürüp,''pislikle,hakemle,sidik torbalarıyla'' şampiyonluğumuzu elimizden almaya kalkanların ellerini koparırız..

zachpaulsen dedi ki...

Şu an sakin olmak lazım Nazmi abi. ben de her zaman ki gibi maçtaydım. kudurdum; güzel bir cumartesi akşamı rahat rahat alırız umuduyla geldiğim maçtan bağırmaktan, küfretmekten, sesim gitti, kalbim sıkıştı, başım ağrıdan hala çatlıyor. dün sadece evde yattım.
biz bu hallere düşünce şerefsiz medya, satılmış köpek federasyon ellerini ovuşturuyor; orospu çocuğu fenerbahçe pis pis sinsi sinsi gülüyor.

zaiyat çok büyük. hoca sezonu kapattı, yardımcılar 1-2 maç yok, saha en az 1 maç kapanır. ve bu öfke sinir zie zarar veriyor. psikolojik üstünlüğü onların eline vermeyelim. bilerek ve kasten devamlı puan farkı 1 gibi açıklamalar yapıyorlar.

abi 4 tane final maçımız var. eğer oraya 4 puan farkla gidersek o maçı da alır geliriz. bu şerefsizler ne yapıp edip kadıköye kadar bize puan kaybettirmek isteyeceklerdir. bu pyuna gelmeyelim. hoca sahada yoksa bile florya'da var.
başkanın yönetimin sahaya inmesi lazım, takıma destek hocaya destek olması lazım.

biz havada karada karabük, elazığ, antep, sivası yeneriz.

Tuburuk dedi ki...

Galatasaray'da Hande diye bir hoca yok, ismi Duygu Erdoğan. Bir de söylemek zorunda hissediyorum kendimi, taraftarın kadını erkeği olmaz. 'Bayan' taraftarlarımızı görürüz diye bir yorum fazla seksist bence. Zira kadın taraftarlar saha kapansa da maça gitsek diye beklemiyor.

Tuburuk dedi ki...

Ayrıca test etmek falan berbat ifadeler. Taraftar sadece kadın olması sebebiyle taraftarlığını kimsenin testinden geçirmek ya da kimseye onaylatmak zorunda değil. Federasyonun bu sistemi yeterince saçma zaten, bir de taraftarın bir kısmının bunu kadınları test etmek için fırsat olarak görmesi çok daha saçma.