14 Şub 2011

Parlayadur Kaptan Arda

Zamanı geldi kaptan, her şeyin yolunda gittiği maçlardan sonra yazmak kolay. Gol attığın zaman bağırmak daha da kolaydı. Sana Paris Hilton'u yakıştırmıştı, şimdilerde siktir çeken taraftarın. Halbu ki ne güzel başlamıştı macera. Sami Yen'e ilk çıktığın maçta kapalının önünden bir yıldız gibi kaymış, topu ağlara bırakmıştın. İlk koyduğun o gol, bardağa düşen ilk damlaydı Arda. Farkı yoktu yani bardağa düşen damlaların. Cezayı son damlaya kestiler. Birilerinin vak vaklarını ürküttün. Birilerin sırça köşklerine taş attın. Güzel futbol seyretmek isteyenlerin sayısını fazlalaştırdın aynı zamanda. Yeni  doğan Galatasaraylılara ismini vermeye başlamıştın ne güzel.

İlk seyrettiğim maçtan, son seyredemediğim maça kadar düşüncelerim değişmedi. Sen büyük bir futbolcusun. Başka takımlar Arda'larını yaratabilmek için yıllarca ne futbolcularına katlandılar. Semih, Fenerbahçe'nin Arda'sı olmak için 10 senedir kulübede. Boğazın diğer yakasına düşseydin heykelini dikerlerdi. Ne mutlu ki bize dememiz lazım ki Galatasaraylısın, Galatasaray'dasın.


Arda Turan, takım, tarihinin en karanlık sezonunu geçiriyor. Kaleye gidemiyoruz, şut çekemiyoruz. Fantastik bir harekete hasret kaldık. Ne futbolcular gelip geçiyor, yerine birini koyamıyoruz. Kimi oynatsak olmuyor, sakatlandın, hücum hattı öksüz kaldı, takım kaptansız kaldı. Kaleciler bayram ediyor, en dandik takımların taraftarı ''kümeye cim bom'' diye tempo tutuyor.  Biraz daha geç kalırsan köpeklere maskara olacağız. Gerçi olduk bile.


Galatasaray kaptanlığını yakıştıramıyorlar sana. Ayhan'a yakışan, Servet'e yakışan kolluk sana yakışmıyormuş. Ne bekliyorlar bilemiyorum? Sen ki- limon sandığından Kewell'li Leeds'i Ali Sami Yen'de indirdiğimiz maçı seyrettin. Şimdi o Kewell'e fırça atmanı istiyor taraftar senden. Daha dün formasını almak için kapısında yattığın Ayhan'a küfür etmeni bekliyor. Rahip hayatı yaşamanı istiyor taraftar senden. Sen Galatasaray taraftarıyım dedikçe vebalı gibi kaçıyorlar senden.


Bu takıma çok yıldız geldi geçti Arda Turan. Hiç kimse çocuğuna Prekazi adını koymadı, Hagi isimli hiç bir Galatasaraylı yok. Kim bilir 2-3 yaşına gelmiş kaç Galatasaraylı çocuğun adı Arda'dır, onu da bilen yok. Varsa yoksa kilo aldığın, koşamadığın, çalım atamadığın. Milli takım bile sen yokken gol atamıyor. Somurtuyormuşun kaptan. Takımın şu halinde bir Galatasaraylı somurtmayıp ne yapacak? 


Takım ülkenin en güzel stadında oynamaya başladı, kimsede şevk yok, heyecan yok, coşku yok. Alınan saha neticelerini geçtik, bir güzel maç yok. Eskiden Galatasaray ilk dakikalarda gol yediği zaman sevinirdik, maçı dar ederdik bize gol atan takıma. Şimdi oyunu forse edebilecek, ben yenilmem diyecek hiç kimse yok. En güvendiğimiz adamlar sakat, yarın gitseler kimsenin hatırlamayacağı futbolculara methiyeler düzüyoruz, yüz yılda bir gelmiş, kendi öz evladımızı yuvadan kaçırmak için şebekeler kuruyoruz. 


Bu takımın taraftarları ellerinde örnekleriyle  yaşayabilecekleri en büyük maceraları yaşadılar. O büyük maceralarda mutlaka içlerinde kendi öz evlatları vardı. Gelmiş geçmiş en büyük efsane Hagi'yle beraber Avrupa'da imtihan verdiler. Sıkıntımız burada aslında, ne kadar büyük futbolcular gelirse gelsin, Galatasaray harsıyla bütünleşemezsek o büyük günler bir anı olarak kalacak, yenisi gelmeyecektir. 


İşte şimdi kaybedilen yıllardan sonra, aklımızı bir kez daha devşirelim. Bir daha belki de hiç gelmeyecek olan Arda'mızı büyük Galatasaray taraftarının bağrına basalım. 


Bir yıldızsın Arda Turan, sonsuza kadar parlayadur kardeşim.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Nazmi abi, ne zamandir aklimda su degnegin ne zaman Arda'nin kafasina inecek diye. Korkarim benim basima indi. Acikcasi cok hayal kirikligina ugradim, nitekim bu yazdiklarina katilmam mumkun degil. Arda'nin bir profesyonel gibi yasadigini, gercek bi GS kaptani gibi davrandigini, sozlerini takimarkadaslarina gecirdigini mi dusunuyorsun yani? Takimda Arda'yi sallayan var mi, zurnanin son deligi gibi algilaniyor ama diger yandan hala ortamin agasi gibi davraniyor. Sakattir, takimla deplasmana gitmez ama nikah sahitligine gider, maci izlemez. Kokorecci, corbaci acilisina gider. FB baskani tarafindan evlatlanir. Benim yasim daha genc sayilir, 33, ama bu zamana kadar gordugum hicbir GS kaptani ile Arda'yi bir tutamam ben. Arda tam anlami ile bi ne oldum delisidir gozumde. Avrupa hayallerinin battigini, kendini gelistirmekten aciz oldugunu farkida cirpindikca batiyor.

abi bu savundugun sozde kaptanin idolu, rol modeli kim biliyorsun heralde; Emre Belezoglu. Canli yayinda kulaklarimla duydum Arda'nin Emre icni ne methiyeler duzdugunu. Duyum, dedikodu degil yani.Her GS'linin nefret ettigi topcu, bizim sozde kaptanimizin abisi, yol yordam gostericisidir. Ve sen bekliyorsunki boyle bi adama hem takim arkadaslari hem rakip oyuncular saygi duysun, hurmet gostersin. Yapma abi lutfen. bu yazdiklarini her gun takip eden, ongorulerine hep inanmis, saygi duymus olan benim gibi insanlari boyle sasirtma. Eyvallah senin sahsi gorusundur ama seni yol bellemis onca GSli var. Bana gore dogru degil bu dediklerin. Kilavuzu Arda olan takimin istikameti bence bellidir, keza nesterin ilk nereye vurulmasi gerektigi de.

umarim ben yanilirim ama Arda'nin futbolunu gelistirmesine, fiziksel kapasitesinin 1 gram attirmasina ihtimal vermiyorum. Degeri her gecen gun duserken, bize olan yuku artiyor. cok acik soyleyeyim bugun bedava gitse sevinirim.

ve son olarak abi, bunu yazan kisi yurtdisinda yasiyor olmasina ragmen en pahalisindan yeni stadin kombinesini almis, ahmak bi GSli, bi kongre uyesidir. usandirdilar artik herseyden.

kemal grebene (kemalgrebene@yahoo.com adresim, eger ozelden beni ikna etme geregi hissedersen diye)

Adsız dedi ki...

Kemal arkadasimiza aynen katiliyorum.
Arda hakkinda ki yorumlarimi daha evvel burada paylaşmıştım. Gecen 1 yillik donemde fikrimi degistirecek 1 cmlik hareketi olmadi.
Biz Galatasaray taraftari icin durus onemlidir, ozellikle de saha disinda ki durus. Yoksa bu tribunler bundan 50 yil once top oynamis Metin Oktay icin bogazlarini yirtarcasina hala neden bagiriyor?
Futbol fukarasi Bulent Korkmaz neden hala buyuk kaptan?Veya Cuneyt neden unutulmaz.
Is sadece yetenek olsaydi Tanju'nun bustu Florya'nin tam ortasinda Arif Kocabıyık'ın bustunun tam yanında olurdu.
Nazmi Abi, Galatasaray kaptanın sakat oldugu macda cekirdegini kadroda olmayan diger oyuncularla degil de Kıvanc Tatlıtug ile paylaşmasını nasil hazmedebilirsin?Biz mi fazla amatoruz, futbol mu fazla endustriyel bilemem, bildigim tek sey ne bu G.Saray benim G.Sarayim ne de kaptan benim kaptanim.
Not: Ogluna Prekazi ismini koyan var mi bilemem ama Cevat ismini koyanlari bilirim.

Saygilar,
D.Peker