17 Şub 2011

Hagi Hoca

direğin arkasındaki ben, yanımdaki ökkeş, ayaktaki becali, 1997 şampiyonluk yemeği öncesi; bükreş

982-1983
1983-1986
1986-1990
1990-1992
1992-1994
1994-1996
1996-2001
Toplam
Farul Constanţa
Sportul Studenţesc
Steaua Bükreş
Real Madrid
Brescia Calcio
FC Barcelona
Galatasaray
18 (7)
107 (58)
97 (76)
64 (15)
61 (14)
35 (7)
132 (59)
485(242)
Bu futbolcu Hagi'nin karnesi. Dünyanın en büyük iki takımında oynamış sonra gelmiş 3. dünya ülkesinin birine, gazozuna maçların oynandığı 2.5 takımlı liginde oynamış. Geçmiş başına, o ulu takımı Avrupa Şampiyonu yapmış. Yetmemiş Süper Kupayı almış ve bir satılık hakemin yüzüne tükürüp gitmiş. Gidiş o gidiş, tekrar 1996 öncesi futbola dönülmüş ve gazozuna maçlar yerini langırt maçlarına bırakmış. Yani demem o ki bizim takım oynadığı bütün maçları kazanabilirdi veya bütün maçları kaybedebilirdi. Ne bir kurgu, ne bir oyun planı, ne o güzel günleri hatırlatacak bir kombinasyon. Ve gün gelmiş, devran dönmüş itin götüne girmiş o ulu takımın kendisine ihtiyacı olmuş. Daha önce olduğu gibi olmuş yani, tekrar gelmiş, geçmiş takımının başına.


Geçmiş geçmesine de, futbolcu Hagi'yken kan kusturdukları onu unutmamışlar. Hoca Hagi'ye saldırmak için takımının tökezlemesini- daha nasıl tökezlenecekse- diliyor her hafta, her maç. Bunlardan Galatasaraylı olmayanlara lafımız yok, haklılar. Ama Galatasaraylı olduğunu söyleyen soytarılara lafımız bitmez bizim.


Zurnanın zırt dediği delik tam burada. Onlarla aynı fikirdeyim. Hagi, Hoca değil. Bize de hoca lazım değil mi? Öyleyse defolsun gitsin. Galatasaraylılığın G sini öğrenememiş çocuklar beni iyi dinleyin. Bu takıma Dünyanın en büyük hocası geldi de ne oldu? Sizin küfür etmekten boğazınızın yırtıldığı futbolcuları oynattı. Takıma doğru dürüst bir idman yaptırmadan bizi tokatladı gitti.


Galatasaray, her zaman söyledim yine söyleyeyim, hiç bir takıma benzemez. Bize ne Hoca, ne futbolcu lazım. Biz his takımıyız, futbolu ayağımızla oynayamayız biz. Bunun içindir ki Galatasaray'ın başında olması gereken iki tane adam vardır zaten. Biri hiç sevmediğim Fatih Terim, diğeri en sevdiğim Hagi'dir. Gerisi yalandır, uçurumdur.


Hagi Hoca değil, diyelim ki Guardialo hoca. Ne yapıyo o da, Hagi yapamıyor. Sıçan gibi oynayan Barça'nın başında gününü gün ediyor. Tek bir topu kaptırmamak için 50 pas yaparak kalecisine kadar döndürüyor. Biz geriye oynuyorlar diye Mustafa Sarp ile Ayhan'ın kellesini aldık, sayın bakalım ilk Barca maçında İniesta kaç defa kalecisine pas verecek. Ne bir şut, ne bir serbest vuruş golü. Korneri bile kaptıracaz diye paslaşarak kullanıyorlar. Karşılarındaki rakip de sinmiş, rezil olmamak için topa bile girmiyor, 100.000 sığır ''oleee'' çekerek maç izliyor, Dünya'da bu manipülasyonu yutuyor. Nitekim biz yuttuk, daha önceki hocalarını getirdik. Bokunda boncuk olmadığını anladığımızda çok geçmiş olsundu hepimize.


Ben ortada sıçan seyretmek istersem, takımlar maçtan önceki ısınmada yarım saat oynuyorlar, seyreder giderim. Pas seyretmek istersem voleybol maçına giderim, her el en azından 3 pas garanti. Misimoviç'i oynatmıyormuş Hoca Hagi. Reykart oynattı da ne oldu. Ben olsam ben de oynatmam. Ne yapacak Misimoviç bizim takımda? Onun oynadığını tek bacağıyla oynayanları kovduk biz. Biz ne anlarız futboldan da, Hagi'ye sallarız işkembeden. 


Çağırmışlar gelmiş ölü sporun başına. Siz seyrettiğiniz takımı Galatasaray mı sanıyorsunuz? Ne yapacak Hagi, Servet için, Balta için. Adam işe kaleciden başladı, topa bomba muamelesi yapan sepetlerin yerine kaleci aldı. Neymiş efendim, aldığı kaleci 3 maçta 6 tane yemiş. Yesin, topun bizde kalmasını sağladığı müddetçe yemeye devam edebilir. Ama Hagi Hoca değil, getirdiği adam da kaleci değil. Kaleci kim? Volkan Babacan, ölüm kalım maçında karşı kalede kiralık. O maçta gol yemese lisansı yırtılacak. Hagi Hoca değil, Şota hoca. O kaleciyi, sahibine karşı kaleye geçiriyor. Hoca kim? Şenol Güneş, yense şampiyon olacak, sıçan gibi geriye yaslanıp an meselesi yiyeceği golü önlemek için gök tanrıya yalvarıyor. Ertuğrul Sağlam Hoca, Hagi değil. Senede iki takımdan aşağı çalışmayan Ziya Doğan Hoca, bizim ki değil.


Bırakın bu işleri, bir kez daha tekrarlıyorum. Hagi Hoca değil ve bizim hocayla falan işimiz olmaz. Bize iskambil kağıtlarını devirmeden kule yapabilecek hokkabaz lazım değil. Bize son iskambil kağıdını koyarken devirdiğinde, hiç bir şey olmamış gibi tekrar toparlanan, kırık dökük aletlerle yeniden kule yapmaya girişen, Herkesin saldırıya geçtiği anlarda soğuk kanlı durabilen şebeklerin bir omuz darbesiyle devrilmeyecek El Commandante, Galatasaray taşşağı taşıyan biri lazım.


Ve hiç kuşkunuz olmasın bu taşşak, Hagi'de fazlasıyla var. 

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Hagi nin kredisi sonsuzdur...servet balta mustafa gibi takozları yollayabilirse güzel günlerde görür/görürüz

Sarpito dedi ki...

galatasaray hepimizin ayarlarını bozdu. o yüzden olsa gerek abicim kendinle çelişmeye başlamışsın. ama olsun sen yeter ki yaz, zararı yok.

nusret dedi ki...

Galatasaray'daki 132 maç,59 gol istatistiği lig maçlarına ait.Galatasaray'daki toplam gol sayısı,78.

Adsız dedi ki...

Nazmi abi kusura bakma ama yazıların arasında bukadar çelişki olanı görmedim. iki alt postta yazdıklarını bir dahaki yazında tamamen tekzip eder gibisin. Kıro diyorsun hoca olmaz diyorsun ondan sonra bunu yzıyorsun sırf bu yazıyla alakalı değil dediklerim.

Nazmi Hasdemir dedi ki...

yazdığımda çelişki arayan taraftar, okuduğunu anlamıyorsun derim sadece. evet hagi kırodu fatih terim nasıl kıroysa hagi de kırodur. yani entellektüel, baron, soylu değildir. yani kısaca bizden biridir işte. biz neyiz ki biz de kıronun allahı değilmiyiz. kıro olması benim ona olan sevgimi sonsuz bir çarpanla çarpıyor. bize monşer lazım değil.

hoca değil, evet değil. işte tam benim aradığım adam yani. futbolu dünyada en iyi bilen, galatasaray tarihini yazmiş, en az bizim kadar galatasaraylı ve hoca olmak içinde hiç bir hokkabazlığa ihtiyacı yok. zaten ziya doğanın, ertuğrulun, şenol güneişin, aykutun hoca sayıldığı bir ligde hagi ye hoca demek ona saygısızlıktır. benim el commandantem istediği kadar takımın başında kalabilir. futbol oyunu ortadan kalkmadığı sürece benim için hagi tek efsanedir.

Nihat ONUR dedi ki...

HAGI yi GS dan vizyon adıyla gönderen göndermeye çalışan yavşaktır...Sanki heryıl Avrupa kupalarında yarıfinaller oynuyoruzda !!!!!
HAGI ye verilecek bir destekle(2-3 sene)Karpatların maradonalıgından ,Karpatların Mourinho luğuna geçiştir ,ki kaldığı bu 2-3 sene içersinde Avrupadan Galatasaraya bir kupa daha getireceğine inancım sonsuzdur..

Adsız dedi ki...

Nihat helal olsun sana...

Türkiye'de liberallik adına yapılan herşeyin türkçe karşılığı tam anlamıyla "yavşaklık"tır.

Çetin