19 Ara 2010

I Do Not Love You Hagi; Konya?- Galatasaray?

Bilmiyorum kaç kaç. Tarafımdan 30 dakika seyredilebildi. Yemek yerken, önünde bok olur ya, biri kusar ya aynı, midem bulandı kaçtım televizyon başından.

Bir zamanlar Galatasaray kadrosu şöyleydi; Haydar- Fettah, Ali Çoban, Fatih; Sefer- Cüneyt, Turgay, Cengiz. Sinan, Ayhan, Bülent. Biz o zaman maçlara gider, maçın başından son dakikaya kadar takıma küfür ederdik. Haydar gol yesin diye dua ederdi zaten boş olan tribünler, yarısı Galatasaray gol attığında giderdi. Sinan, penaltıyı gole çevirdiğinde de biz çıkardık maçtan. Ama inanın sevgili çocuklar o takım, bu takımdan 10 gömlek üstündü. En azından tamamı Galatasaraylıydı. Galatasaray yenildiğinde ağlarlardı. Sokağa çıkmazlardı. Taraftar kızdığında, formayı bırakır çıkarlardı.

Hayatımın, bütün alanlardaki en büyük kabusları, Aykut, Servet, Balta, Ayhan, Gökhan Zan kombinasyonuydu. Mustafa Sarp sakat olmasa mutlak o da içlerinde olacaktı. Ve bu kabusu yarım saat bile olsa bana seyrettirdin ya, seni sevmiyorum Hagi. Bu takıma Hoca diye geldin ya, bendeki bütün izlenimler bulanık hale geldi. Ben hayatın akıp giden gerçeğinin dışında kaldım. Çok net söylüyorum, Galatasaraylı değilim artık ben. Alacağı neticeler umurumda değil. Çünkü  bu takım Galatasaray değil. Sahada futbol oynuyoruz diye iddia eden bok sineklerinden taraf değilim. Hiçbir maçı da izlemiyorum. Ben zaten futbolu sevmezdim, Barcelona'dan sonra nefret ettim.

Biz bu yaşımıza kadar geldik ,kendimize Galatasaraylı yaftası yapıştırdık diye, her önümüze çıkan sarı kırmızı formalıları bizden mi sayacağız. Yok öyle bir şey kardeşim, hak adalet, dürüstlük delikanlılıksa marifet, bugün oynayanların her maç yenilmesini, beter olmasını istememiz lazım. Bugün her şey silinse, bütün kayıtlar kaybolsa da yeniden başlasa düzen. hepimiz yeniden takım seçsek, Türkiye'de Galatasaray'ı seçecek 1000 kişi bulamazsın.

Kaleye Aykut'u geçirmiş, niye ki? Niye olacak geçen hafta gol yemedi, hatta bir kaç maçtır Aykut gol yemiyor, kale hakkı. Servet'te geçen hafta muhteşem bir maç çıkarmış, ne ayağıyla, ne götüyle topa dokunmuş, banko oynaması gerekiyor. Hakan Balta  Galatasaraylıların anasına avradına küfür etmesinden sonra yapması gereken şey var. O da bizim anamıza avradımıza sövecek, nasıl peki?. Nasıl olacak lan saflar, ilk 11 de orta sahada oynayarak tabi ki.

Başka küfür eden yok mu acaba? diye düşünmeye hacet yok. Ayhan Akman, Serdar Özkan, Gökhan Zan.... futbol oynamıyorlar, bizim gelmişimize geçmişimize küfür ediyorlar. Siz duymuyormusunuz? daha ne kadar bekleyeceksiniz?

Bu yazdıklarımı okuduklarını bilsem, hayatımın en ağır küfürlerini bu futbolculara, bu başkana yazacağım. Sonuç ne olursa olsun, her fırsatta yumruk yumruğa kavgaya da varım, mahkemelerde olmayan paramdan tazminat kaybetmeye de. 42 senem uçtu gitti, Galatasaraylı yaptığım çocuklar büyüdüler, delikanlı oldular, beni yakaladıkları yerde dövecekler. Düzelmez, geçmiş olsun, Galatasaray öldü. Yeni bir takım,yeni bir isim, yeni bir arma, yeni bir renke ihtiyaç var. Ha biz o zaman o takımı tutarmıyız, tutmazmıyız bilinmez.

Bu takımı tutmuyorum, muhatap almıyorum, yendiği zaman en ufak bir şey hissetmiyorum, yenildiğinde tarifi imkansız huzur duyuyorum. Hepinizin allah belasını versin, hepinizin anasına avradına en ağır küfürlerimi iletiyorum. Pes, bittim, yoruldum.

Hagi seninde allah belanı versin emi. Benim kırıntıları kalmış sevdamı elimden aldığın için.

2 yorum:

Effenberg dedi ki...

Tek maçlık lisans çıkarıp Tugay'la birlikte kendisi mi sahaya çıksaydı? En iyileri ayakta duramayan Emre Çolak olan altyapıyı olduğu gibi sahaya mı sürseydi? Ne yapsaydı bu adam? Aydın Yılmaz'ı kurtarıcı olarak oyuna süren teknik direktöre ne için suç buluyorsunuz? Nedir bu derdiniz? Kalli gitti, Skibbe gitti, Rijkaard gitti, her gidişin sonu daha beter oldu. Teknik direktörlerin hiçbir kabahati olmadığı tabiat gerçeği haline gelmişken sıra Hagi'ye mi geldi? Her şey açık seçik ortada ki bu takım bu adamın değil, sonuçlarda hiçbir kabahati yok. Adam harcamakatan bıkmadınız mı? İzlemediğiniz maçlardan sonra neyin tartışmasını yapıp adama sövüyorsunuz?

Adnan Polat bile Hagi'ye destek veriyorken saçma sapan yorumlarla bu adamı asıl siz harcamış olmuyor musunuz? Bu takımın derdi istikrarsızlık, daha ne Hagi'si ne Rijkaard'ı? Keşke sizin gibilerin tamamı Galatasaray taraftarlığını bıraksa da Galatasaray mütemadiyen saçmalayan, istikrarsızlığa tutan taraftar profilinden kurtulsa.

kapalıtayfası dedi ki...

Bu kadronun son derece yetersiz olduğu aşikar,Hagi'nin de hoca olmadığı meydanda.Hagi geldiğinden beri attığımız gol,aldığımız maç ortada.Bu kadronun tamamına yakınının değişmesi lazım.Tıpkı 1984 yapıldığı gibi,yazında yazdığın Sinan'lar dan Ayhan'lar o sene kurtulmuştuk. Takımın başına Derwall gelmişti.Takım devre arasında kesinlikle yabancı transferi yapmamalı.Hagi'nin önümüzde ki yılı göremiyeceği belli.Transfer yapıp yeni hocanın elini kolunu bağlamamalılar.