17 Eki 2010

Kınan Hazır Başkanım; Galatasaray 2- Ankaragücü 4



Maç kadrosu telefonumuza geldiğinde, noterlerimize tasdik ettirdik görüşümüzü. Galip gelirsek eşşoleşşek olmaya razıydık yani. Ve bu rahatlıkla televizyon başına geçtim. Bu sefer elime kağıt kalem aldım. Hayatımda  hiç etmediğim kadar küfür ettiğim futbolcunun istatistiklerini tuttum.

3. dakika dolmadan ilk topla buluştu. Faul olan pozisyonda, takımın yarısından çoğu gol atmak için ilerdeyken itekledi topu. Sonrasında bakmadı ne olacak diye, o top gitti gol oldu. 8. dakikada taç atışı oldu Serkan tam kendisine atacakken sırtını döndü. 29. dakikada kendisinden beklemediğim olumlu bir hareketi oldu, araya girip topu kaptı ve olumlu kullandı. 33. dakikada  bala şansa gol atacaktı nerdeyse. Omurilik soğanıyla vurdu topa. Misimoviç ilk asistini yapmış olacaktı az kalsın. Kazasız belasız gololmadı. Kader bu maçta Reykart için örüyordu ağlarını. 38. dakikada Servet kendisine pas verdi, oysa o anda götünü dönmüş, alıp başını gidiyordu. Bağırdılar son anda topa dokunabildi. 56. dakikada taç atışından kaçışı bize gol olarak yazdı. Serkan taçı ona atacaktı, götünü dönüp uzadı yine. Bu hareketi ondan daha iyi yapabilen futbolcu görülmedi henüz. Topla bir şeklide buluşan Baroş teslim olmayalım arkadaşlar mesajı veriyordu. Yediğimiz 3. golde topa eskortluk yaptı. Koştu, yatarak dalsaydı golü önleyecekti. Maç boyu 28 defa yana veya geriye isabetli pas attı. 20 metre mesafeye dikine tek pas attı sadece. İsabetsiz elbette. Top kapma mücadelesini 5  defa kazandı. 10 defa topu kaptırdı. 9 pozisyonda araziye uydu. Topa bulaşmamayı tercih etti. Ve maçı nitelikli tek olumlu pasla tamamladı. Bu istatistik bilgilerinin %90 ını şlk yarıda yaptı. İkinci yarı artı eksi 10 defa topa değmedi. Kimse oynadığının farkına bile varamadı.

Reykart için de artık pek görüş bildirmeye gerek yok. Sezon başı yazımızda yazmıştık hatırlatalım. Seyrantepe'yi göremez demiştik. Göstermezler. Kötü hoca olduğu için değil, iyi hoca olduğu için göstermezler. Kendinden daha kötü bir takıma yenilmek de bir marifettir aslında. Ben bu maçı nasıl kaybederim diye kafa ancak böyle yorulur ve sonu. alınır. İki can düşmanını en kritik bölgede aynı anda oynatacaksın. Ulan Reykart, sen Servet olsan, sen Balta olsan oynarmısın. Dua et penaltı falan yapmadılar. Zaten adamlar kabiliyet düşmanı, evliyalardan birinin götlerini yalamasıyla kendilerini Galatasaray'da bulmuşlar, bunlar ancak hayalarının en büyük topunu oynadıkları bir maçta iyi oynamış olurlar ki senede 2 maç olmaz. Bu 2 maçı sana mı denk getirecekler? Seni bu futbolcular yakmadı mı daha önce. Kadro dışı bırakmadın mı bu Ayı Servet'i. 2. ligte oynayamayacak olanları oynat daha sen. Eğer kalırsan aynı takımla çık Fener maçına. 6-0 ı çok ararsın o zaman.

Hep aynı şeyleri yazmaktan bıktım. Arda Turan bu ülkedeki, bu takımdaki futbolcu olan tek Türk. Baros'da tek yabancı. Onun sakat olduğunu da yazmıştım. Zaten hep iddia ederim. Eğer bu ülkeye sıra dışı bir futbolcu gelmişse mutlaka sakattır. Bakın Beşiktaş'ın Guti ve Karizma'sına. Sakat olmasalar ne işleri var burada. Hocalar da aynı, bazen dinlenmek ihtiyacı olur büyüklerin. Gelirler yatarlar işte böyle.

Takımın kalecilerine bakalım. Ufuk hadi tipi bakımından biraz kaleciye benziyor gibiydi. 40 sene oynasa bi bok olmayacağını ispatladı. Diğeri için kaleci kelimesi  çok fazla. Haftaya Hakan Arıkan olur.

Ve bendeniz, Fatih Terim'in can düşmanı; İmparator sen boştayken  Galatasaray'ın iyi olması imkansızdır. 30 futbolcuyu birden değiştiremeyeceğimize göre geç takımın başına. Bu kazmalarla bu baltalarla bu kansız şerefsizlerle ancak sen uğraşabilirsin. Biz tribünlerde ediyoruz da etkili olamıyoruz, sen bunlara küfür edeceksin, icabında dayak atacaksın, bunlar ancak sana oynarlar.

Tarifi imkansız bir huzur var içimde. Hatta daha beter olsunlar diye beklentim var. Fener maçının da hezimetle geçilmesini istiyorum. Hayatımda kıskançlık nedir bilmem. Ama Seyrantepe Stadına Aykut'un, Mustafa Sarp'ın, Servet'in, Balta'nın çıkacak olması beni kudurtuyor. Bu adamları çok kıskanıyorum, benim de param vardır mutlaka onlara geçmiş olan. Bütün kalbimle haram olsun diyorum. Ulan ne berbat ve aşağılık futbolcularsınız. Hep Baros'mu, Kewell'mi sakatlanacak, ceza alacak. Hiç mi sakatlanmazsınız, atılmazsınız. Bir maçta da sizi oynatamasın lan şu mendebur hoca.

Benjamin Toşak bizle taşak geçmişti bir zamanlar. Otlayan 4 ineği  göstermiş, işte benim geri dörtlü demişti. Surinamlı taşağın dik alasını geçiyor bizle. Götüyle gülecek uçak Atatürk Hava Limanından kalktıktan sonra. Total futbol oynatacakmış. Kime, Servet'e, Servet kim diye bir zahmet Kartal'a gelse de bizim balıkçı Coşkun'a sorsa, Florya'ya sokarmıy dı acaba. Burnuna maske takmış, fedakar Servet. Oynamasa yandık, bizi Sırat Köprüsünden geçirecek sanki.

Ben biliyorsunuz artık maçlara giymiyorum. Bu sene maça gidenlere de kırgınım. Her ne sonuç olursa olsun Galatasaray'ı desteklemeyi taraftarlık sanıyorlar. Ulan ayıp be, içinizde her 100 kişiden biri bunlar kadar oynarken, bu yaratıklara sadece sarı kırmızı forma giyiyorlar diye tezahürat yapıyorsunuz. Ah be Mehmet abi, Peygamber Hüseyin, sizin zamanınızda Sarp gibi bir çakal banko oynayacaktı da siz seyirci kalacaktınız bu hokkabazlığa.

Baros sakatlandı, sağlık ekibine önemli bir müşteri daha  geldi, Gökhan Zan gibi müşteri ilgi çekmiyor, kimse merak etmiyor. Arda yok zaten. Ben 3-0 a el sıkışırım sizi bilmem. Golü, gol pozisyonunu saymıyorum, Aykut'un iğrenç degajlarını saymazsak, santrayı geçelim anırmaya devam edeceğim. Takımın seven maça gitmesin, televizyondan bile seyretmesin.

Unuttum sanma seni Adnan Paşa. Sen de bu takımın başkanı olarak Seyrantepe'ye gelirsen ben yine bir köşede anıracağım.  Anamız babamız bizi eşşek olarak dünyaya getirmediyse eğer, Arda Turan hariç hiç birinize o stadı göstermeyeceğim. Sizi gidi şebeke liderleri sizi, hırsızlar, kansızlar. Ne mutlusunuz değil mi, sıçtığınız boku çapulcuya temizletiyorsunuz. Verdiniz taktiği, Servet'e, Sabri'ye, Ayhan'a , Ufuk'a. Bir güzel domaldılar, Reykart'ın sehpasını tekmelediler. Götünüze kına yakın.

Bekleyin, ben de nişadırları hazırlıyorum, kınalarınız solmadan yakaladığımı nişadırlayacağım. O zaman ananızın örekesine kadar bağıra bağıra koşarsınız.Maçta koşacağınız yok nasıl olsa.

15 yorum:

Sarpito dedi ki...

abi adını anmadığın futbolcunun suratına sertçe de bir top geldi, yazmayı unutmuşsun. o anda sen aklıma geldin.

metak dedi ki...

Abi sadece ve sadece 3. ve 38. dakikalardaki pozisyonlar bu adamın bu gece floryadan kovulması için yeterli pozisyonlardır.

Ama gel görki Rijkaard a göre belki de 11 deki yerini sağlama almıştır bu maçtaki performansıyla.

Nihat ONUR dedi ki...

nazmi abinin adını anmadıgım bu serefsiz 16 numaralı topcunun gecenlerde TFF den istatistiklerine baktım ....malum....
Sarpito; o sut geldiği anda ayaga fırladım ahandaa sakatlandı kurtulacagız dedim ama manda gibi kalktı ordan .!!Adam ikili mücadeleye girmiyor ki sakatlansın ...

Adsız dedi ki...

Vah vah, Rijkaard'ı harcadık, gitti lüle saçlımız. Bravo yönetim.

Nihat ONUR dedi ki...

Morinho tükürse yarabbi şükür diyenler,F.Terim aynı şeyi yapınca KIRO demeleri ikiyüzlülüktür..
Bu arada hep merak etmişimdir Fatih TERİM'in suçu nedir ?Allah aşkına birisi bana bunu anlatsın ?Tüm bloglar söz etmişcesine adama sallıyorlar !Adam mı öldürdü bu?Suçu GS'ıUEFA şampiyonu yapmak mı ?Nedir bu kin.nefret ?2 yıldır GS da olan Rijjkard ın tek taş koydugunu göremezsiniz ama yarın gitsin arkasından ağlanır!!

Genç dedi ki...

fatih terim'i istememenin tek sebebi ikinci gelişinde yaptıklarıdır. bu kulübe inanılmaz zarar vermiştir. 2 senede 50 futbolcu alıp göndermiş, takım tarihinin en kötü derecesini almıştır. ancak şu an bizi bu durumdan kurtarabilecek tek adam fatih terim'dir. acıdır ama gerçektir işte.

Adsız dedi ki...

Bu takım, hatta bu ülke ne teknik adamlar harcadı. Şimdiyse efsane ikili Neeskens ve Rijkaard... Sırada daha Hiddink var, Schuster var. Bu sorun sadece Galatasaray ile alakalı değil, türk algısıyla ilgili birşey. Katı sistem anlayışı olan ikiliyi getiriyorsanız, istedikleri adamları da kadroya katmalısınız, bu zorunludur. Rijkaard'ın sisteminde Misimovic'in, Ayhan'ın, Servet'in, Pino'nun yeri olmadığı aşikar. Eğer göz göre göre kadroyu hala aynı şekilde tutuyorsanız, Rijkaard'ın yapabileceği en ufak şey yoktur, çünkü adamın sistemi zaten bellidir ve bu sistemi yerleştirmek için gelmiştir. Fakat ülkenin Türkiye olduğu gerçeği, sistem mistem dinlemedi.

Ayrıca, Servet şerefsizinin gollerdeki hareketlerini dikkatli şekilde izleyin. Özellikle 3. golde gözlerime inanamadım. Bu adam gol yemek ve Rijkaard'ın kuyusu kazmak için herşeyi yaptı. Amacına da çok iyi ulaştı.

Özetle, her ne kadar kendisine son zamanlarda yoğun nefret beslesem de sadece Fatih Terim, döve döve, söve söve bu takıma top oynatır. Ha ben o Galatasaray'ı keyifle izler miyim? Kesinlikle hayır!

Adsız dedi ki...

Açık ve net söylüyorum; Rijkaard gittiği anda, kombinemi kırar atarım, Lig Tv'yi de iptal ettiririm.
Durmadan teknik adam mı değişirmiş, nereye kadar. Hadi Fatih Terim'i geçtik, Hikmet Karaman adı da geçiyor yahu. O adam takımın başında olduğu sürece, Galatasaray'ın adını anmam. Ne yazık ki!

Adsız dedi ki...

Bu arada Adnan Sezgin varken, Fatih Terim'in gelmesi imkansız. Adnan Polat ya Sezgin, ya Terim diyecektir.

kapalıtayfası dedi ki...

Fatih Terim'in gelmesini hiç istemem,biz Türk'ler biraz başarılı olunca bir yerlerimiz kalkıyor.Fatih Terim,Mustafa Denizli gibi hocaların tek bir saplantısı var,öyle bir takım çıkara yayım ki sahaya,öyle bir taktik anlayışla çıkayım ki hiç kimsenin aklına gelmesin,takım kazanırsa vay be ne büyük hoca desinler.Kendi takımlarında oynamayanları milli yapmak bunların icadı zaten.
Bunların dışında yerli bir hoca gelsin,saplantısı,egosu yüksek olmayan,sade ve doğru işler yapan.Şenol Güneş'in 2002 dünya kupasında yaptığı gibi.Futbol'un doğrularını yapsın yeter

Mario Jardel dedi ki...

Nazmi abi bu ruhsuz ve kansız futbolcu güruhu içersinde fenerbahçe maçında oynamamak için 90'ıncı dakikada rakip futbolcunun sırtına iki kere dalan bir adamı da esgeçmemek lazım. Bu adam rusyanın dandik, ikinci sınıf takımına elendiğimiz gün "hehe geldi mi hava alanına taraflar" diyen adamdı. dünda bu iğrençlikleri yaptı, sorumluluktan kaçmak için adice işlere girişti. allahım nasıl adamlar doluştu bu takıma ?

sonvagon.blogspot.com dedi ki...

Hemen kadro dışı kalmalılar: Servet Çetin - Mustafa Sarp - Barış Özbek - Ayhan Akman - Ali Turan - Gökhan Zan. Rijkaard'la kesinlikle devam.

Adsız dedi ki...

Bugün Hagi öğle saatlerinde İstanbul'a geliyor. Sadece kriz anında aklımıza geliyor böyle adamlar, yazık. Biraz kullanıyoruz gibi geliyor bana böyle adamları. Sıkıysa 4 yıllık sözleşme imzalasınlar bakalım.

burak yucel dedi ki...

bir Hagi yazısı , öngörünü ve febe maçı öncesi bir röntgen sonucunu merakla bekliyorum abi ... umarım çok bekletmezsin ... bileğine, klavyene, beline sağlık :)

hadesperado dedi ki...

kıvırcık saçlarına ak düşmüş uçlarına cimbom taraftarına el salla frank rijkaard...

http://gelgidersin.blogspot.com/2009/08/galatasaray-taraftarna-el-salla-frank.html