31 Eki 2010

Değişen Reykart'la, Hagi; Galatasaray 2- Antalyaspor 1

Bu sefer sondan başlayalım. 2 dakika daha oynansa kesin berabere, 5 dakika daha oynansa kesin mağlubiyet. Değil Hagi, Dünyadaki en tecrübeli 10 hoca kulübede olsa bu takıma iyi futbol oynatması imkansız. Geçen hafta, 2525 has Galatasaray evladı, takımları son 10 senede tek puan alamamış, 11. maçı gol yemeden bitirmek üzere son dakikalara girdiğinde''bizim için Fener'e de koy'' diye inletiyordu koca stadı. Ellerinden gelse hakeme yalvaracaklardı 5 dakika fazla oynat diye. İşte o 2525 kişi her zamanki yerindeydi dün akşam. Takımları son dakikalara mucize eseri, 2-1 önde giriyor ve taraftar olası bir kaza golü ihtimaline karşı hakemi ıslıklıyordu maçı bitirsin diye.1.5  sezon Reykart'a yalvardık, oynatma şunları dedik kendi gitti onu bıraktı yadigar. Ne inat varmış be Surinamlı'da diye sitem ederken, gidişi acımızı hafifletirken, Hagi'nin gelişine coştuk. Artık kurtulduk diye sevindik. Oynatmazdı, klasik kovulan hocanın yerine gelen hoca refleksiydi en azından. Oynattığını oynatmamak, oynatmadığını oynatmak. İkinciyi yaptı Hagi. Cana, Pino, Elano sahadaydı ama birinciyi yapmadı. Servet ve 16 numara sahadaydı. Bize de iman etmek düşer bu saatten sonra. Bir bok bilmediğimi biliyorum en azından artık. Devam et Karpatların Maradonası senin de mezarını kazar bu iki kazma çok yakında.

Tribündeki futbolculara bakıyorum, Gökhan başta, Baroş, Kewell, Aykut, Aydın, Arda, Kıvanç Tatlıtuğ! taraftar kan işerken neşeli neşeli çekirdeklerini çitiyorlar. Bir gol yesek işimizin bütün bir sezon için biteceği dakikalarda istifler hiç bozulmuyor. İnsan kameralardan kaçar, kimi kadro dışı, kiminin bacağında sivilce çıkmış, kimi bunca doktor kontrolü varken gribe yakalanmış, yok işte bir şekilde oynamıyorlar ve hallerinden, oynayanlardan çok memnunlar.

Son bölümde oyuna Emre Çolak girdi. Bu fizikle top oynamış 3 adam var Dünya'da. Maradona, Saviola, Messi. Galatasaray'da da Suat oynadı. Her maç 20 km koştu.  Emre Çolak, 20 metre uzağa topu atamayacak kadar güçsüz, tam bir halı saha futbolcusu. 5 e 2 lerin, ayak tenisi maçlarının vaz geçilmez futbolcusu. A2  liginde oynuyorsa ne kadar şanslıyım diye şükretsin. Serdar Eylik'in yarısı kadar bile etmez, benim taraftar kuruşumla, 10 kuruş etmez. Hagi Baba'ya itelemişler. utbolcu falan değil.

Golü yiyen kalecimize ne diyelim? Hagi'nin tekrar aramıza katılışına şarkı düzecek taraftarın coşkusuna limon sıkmasına ne demeli. Tipe bakarsan kalecilik için her şey var. Kafa kel, kaleci imajı, boy bos kapı gibi, kaleyi kapatıyor, eller basketçi eli gibi top kayboluyor. Yan topa çıktığında 3 metreden topu kapabiliyor. Refleksler iyi, Mondragon vari. Gel gelelim beyin, ah işte bir o eksik. Bunların piri Rüştü, ellerini havaya kaldırıp, yan hakeme bakarak topu ağlardan en az 100 kere çıkarmıştır Rüştü. Bekleyelim Eyüp Peygamber sabrıyla. Ufuk'a kaleci dememiz için en az 200 gol yemesine katlanacaz. 2000 senesinin takımını hatırlıyorum. Miso'nun yerinde Hagi, Ufuk'un yerinde Taffarel var. Ve Taffarel Hagi'ye 70 metre mesafeden degaj yapıyor. O Hagi gidip Taffarel'i tokatlardı maç içinde. Bizim Ufuk, Turgay Şeren dönemine geri döndürmüş takımı. Eline gelen topta, Ragbi kalecisi gibi, elleriyle takımı uzağagönderiyor, yaradan sığınıp degajmanı şişiriyor rakip 18 e doğru. Devam et kardeşim benim, oynadığın takım Galatasaray nasıl olsa, Hocan Nezihi, Başkanın Ultradnan. Senden kaleci olsun atın çükünden tulumba tatlısı haydi haydi olur. Ben idare ederim sen de idare et kardeş, aman diyeyim Aykut'u gösterme bize. Senin yediğinden 1 fazlasını atarız olur biter.

Öyle bir hassas  yerdeki Barış Özbek. Dünya'daki en  kötü futbolcuların en iyisi, ve yine Dünya'daki en iyi futbolcuların en kötüsü. Futbolculuğun ekvatoru gibi bir şey. Bir altı, futbolcu değil, bir üstü her takımda banko oynar. Hoca için en kritik yerde yani. Oynatsa mı, Oynatmasa mı? Sıra dışı bu futbolcumuz için ben kararsızım. Maçına göre, Hocanın havasına göre,atılan zara göre koysan da olur koymasan da.

Ama biri var ki kadronda, onu sağlamsa koymuyorsan hocalığın tartışılıyor demektir. Bosnalı'nın futbol dışı bir suçu var sanki bu memlekette. Reykart hiç oynatmadı, Hagi, iki maçta da kement attı. Takımın en dirençli oyuncusuydu oysa. Yorulmuş diye çıkardıysa inanmam, o adam yorulmaz, sakatlanmaz. Takım 10 kişi kalsa bile farketmez o varken.

Hagi çıktı Sami Yen'deki veda maçlarına. Yer yerinden oynadı. Ali Sami Yen, ecelinden 7 maç önce yıkılacaktı nerdeyse. Hani uzun süre gitmediğin memleketine gidersin ve bir köy düğününe denk gelirsin ya. Geçersin halay başına çoşarsın, işte aynen böyleydi taraftarla Hagi'nin kavuşması. Her biriyle kucaklaştı.  Halay bitince taraftar şöyle bir sahaya baktı, bizim takımda kimler oynuyor diye. Yarım kaleci kalede, esas oğlanın yerine  iyi idare etmiş Serkan Kurtuluş'u, Sabri döndü diye kesmezdi Hagi, insandı. Ben olsam ben de oynatırdım Serkan'ı. E amigo Sabri geçen hafta çektirdiği 3 lüden sonra banko kaptan oynamayı hak etmişti. O da sahada. Reykart'a bir mesaj verilmesi lazımdı. İnsua yerine Balta, baltazar mevkisindeydi. Rakip ligin en iğrenç takımlarından biri, Sami Yen'e 3 forvetle çıkmış, sen itin götünde koskoca Galatasaray'sın 8 bekle oynuyorsun. Hagi futbolcu olsa, böyle bir kurguyu Lucescu yapsa, kafa göz girişirdi. Bazı pozisyonlarda Pino'ya acıdım. Tek başına 5-6 kişinin arasında kavgaya tutuşmuş, gol arıyordu.

Misimo'nun kornerine  top,karambolde ağlara gidince içimden inşallah Servet değildir dedim. Maalesef oydu ve diyetini ödetecekti. Bu maç olmasa bir sonraki maç,attığı golü burnumuzdan fitil fitil getirecekti. Hagi bile seyretmedi korneri. Atış yapılırken Tugay'la konuşuyordu. Görüşüm değişmedi, Servet ve 16 numara oynadıkları, oynayamadıkları futbolla Hagi'nin de başına iş açacaklar. Yere düşenin sakatlandığı, biraz mücadele edenin sarı kartlardan ceza aldığı, onca ilaca, vitamine, pirzolaya rağmen grip olan futbolcuların olduğu ortamda bunlara neden bir şey olmaz? ulan bir maçta da siz sakatlanın, hastalanın, ceza alın ne olur. Baros, Arda, Ayhan, Elano takıma girince bunlar kesilir diye umutlanıyorum, eski defterleri karıştırıyorum, Kesilmemişler, bunlar varken de oynamışlar. Ne yapıp yapıp bir delik buluyorlar kendilerine.

Ben geçen hafta yenemediğimiz maçı yenmiş, bu hafta yendiğimiz maçı berabere bitirmiş sayıyorum. benim için tabelada yazılı rakamlar önemli değil, ikinci yarıdaki iğrenç futbol önemli benim için. İyi futbolu iyi futbolcu oynayacak, kötü futbolcular işte bazen hayatlarının en büyük maçını oynarlar ve sen ancak berabere kalabilirsin o maçta. Birde iyi futbolcularının, hayatının sezonunu geçirdiklerini düşün, düşünme hatırla. Uçağın biri kalkıyor, biri kupayla iniyordu. Avrupadan kupa getirmenin başka yolu yok.

Futbolcun iyi olacak, iyi futbolcuların da hayatlarının topunu oynayacak. Dünkü kadroda, Miso ve Pino hariç  bizleri büyük futbol beklentisi içine sokacak bir futbolcu yok. O halde kötü futbol seyretmeye devam. Madem kötü futbol seyredeceğiz,  takım sahaya çıkarken bari ''I love you Hagi'' diye bağıralım.

4 yorum:

Nihat ONUR dedi ki...

**Dün gece Servet gol attı diye kalkıp sevinmedim bilee ....
**Cana konusunda sonuna kadar haklısın ...
**Bu Sarp denen Bankasya topcusunun bokunda boncuk mu var allah askınaa ?
**Dün Serkan ve Hakan sakatlandı ama birgün de Sarp ve Servet sakat veya cezalı diye bir haber görelim Medical park saglık raporunda be iğrenc adamlar !!
**Kenardakiler ARDA-ELANO-KEWELL-BAROS-AYHAN onlar dönünce takım kurgusu nasıl olacak ona bakmak istiyorum asıl !!
**Emre Çolak nerdeyse maçı hediye attiriyordu ....ali TURAN dan bir bok olmaz! Serdar ne alemlerde?
**Hagiye en azından devre arasına kadar ses etmeyelim !!Bakalım bu kazmalarla mı ?yoksa futbolcular la mı çalısacak !!

il Capitano dedi ki...

emre çolak yerine serdar özkan üzerinde dursa keşke hagi.48 kilo topçu mu olur yahu!hadi 76'yı anlıyorum alternatifi yok da,80 dakika top oynamayan 16 sahada dururken Cana'yı çıkarıyorsa sen değil Hagi bilmiyordur abi.

Serkan sakatlanınca İnsua'yı alıp Neill'i sağ beke çekmek varken neden Ali Turan?En kötü orta sahaya adam alır sağ beke sabri'yi çekersin yahu!

Cana her maç 60'ta çıkacaksa ben 60'a kadar izleyeyim maçları bundan sonra.

kapalıtayfası dedi ki...

Servet'in alternatiflerine bakarsak,Gökhan Zan,Ali Turan.3.Alternatif Hakan Balta,bu futbolculara bakınca Servet'in oynaması normal geliyor.Ama 16 numaralı futbolcunun bütün alternatifleri kendisinden iyi,hatta gerekirse tek ön libero oynat,16 yı oynatma.Emre Çolak ancak rakip oyundan düşdükten sonra ,maçın son anlarında yer alabilir.
Elimizde bu kaleciler olduğu sürece biz her maçta 2 golden az atarsak maç kazanamayız.Bu kalecilerin her maçta bir adet saçma sapan gol yeme toleransı vermeliyiz

zachpaulsen dedi ki...

Mondi’den sonra gelen 2 yabancının yediği golleri hatırla. Aykut’a verilen onca şansa rağmen kaleci olmadığı belli. Ufuk'u da bekleyelim. Yabancı kontenjanı için Türk olması açısından bekleyelim. Barca da Valdes'i bekledi yıllarca. saçma sapan goller yedi kesmedi. Şimdi valdes yıllardan sonra kaleci oldu. Abi Ufuk’a kızmayalım bekleyelim diyorum. Bundan sonra kendini hakem yerine koymaması gerektiğini öğrenmiş olur. Hepsi bir ders hepsi tecrübe. 20 yıldır kalede Türk kaleci yok. Bir yerde sabretmek lazım.
Servet'in yedeği bu takımda yok. ali turan, gökhan zan ve balta. Bunların içinde gene en iyisi servet. Ama kenara yazalım yaptığı namussuzluğu. Ankaragücü maçını herkes izledi. Herkes neyin ne olduğunu biliyor. Ayıya dayı deyip devre arasını bekleyelim. Ya da sezon sonunu. Ondan sonra sktir olsun gitsin nereye giderse.
Cana çıkıp sarp kalıyorsa inan ben de anlamıyorum. abi yedek kulübesinden daha mı farklı görünüyor her şey. her teknik adamın böyle takıntısı oluyor. umalım ki haftaya elano ve ayhan geldiğinde orta saha rotasyonunda sarp kenara çekilsin. barış için söylenecek şey tavşan boku olduğu. takımın futbolcu kalitesini aşağı çekenlerden biri; aynı aydın, serdar, aykut, gökhan zan, ali turan, servet ve sarp gibi. hagiye de kızamıyorum niye bu barış, sarp oynuyor dedik oyatsana emre çolak'ı dedik aylarca.. işte emre çolak'ı anlatmışsın; bu hali ile ondan topçu falan olmaz. serdar ve aydın abilerinin yolundan gidiyor. bunlar nasıl beyinsiz nasıl amaçsız bir kavimdir allahım. insan yaptığı işe bu kadar mı saygısız olur. neden bu denli cahil ve basitler anlamak mümkün değil.
bu hafta sanırım herkesin merakla beklediği soru baros, elano, ayhan, kewell kadroda ve oynayacak duruma geldiğine göre Trabzon maçı nasıl olacak.
barış ve sarp oynayacak mı? pino sağa mı geçecek yoksa kenara mı gelecek?
Hagi için teknik direktörlük bu hafta başlıyor. herkesin sakat olduğu haftada eldekilerin tamamını sahaya sürdüğün zaman kaybetsen de o niye oynamadı diye kimse sana çemkirmez!
Eğer baros da artık sağlamsa bence olması gereken takım şudur;
ufuk - servet-neill-sabri-hakan-cana-ayhan-misi-elano-pino-baros.
baros gelse dahi pino ile baros gayet iyi bir çift sanrafor olur. pino olması gereken yerin 2 haftadır ileri uç olduğunu ispatladı sağ kanat veya sol kanat değil. üstelik baros-pino gayet hızlı sürekli hareket eden alan değiştiren veya rakibi hallaç pamuğu gibi atabilecek iki oyuncu. ben bu ikiliyi anelka-drogba ikilisini oyun tarzına benzetiyorum zihnimde.
sağda elano fener maçındaki gibi aynen devam. sabri mecburen sağ beke. cana-ayhan ideal ikilidir. ya da bu takımdan çıkacak en ideal orta ikilidir. taki ortaya selçuk inan, hamit, nuri tadında 2 adam gelen kadar. kimse emre çolaktan, musa çağırandan bunu beklemesin. Millet artık ön liberosuz direk orta sahalı oynarken bizim kazmalarla oynama lüksümüz yok.
kritik bölge sol kanat. Misimoviç oraya çekilebilir veya kenara gelir eğer kewell sağlamsa o oynar. Ama tabi Serkan balcının bindirmelerini de unutmamam lazım.
Ben haftaya bu takımı sahada görürsem maçı kazanma adına umutlanabilirim. Ama barış, sarp falan olursa o zaman Antalya maçındaki çekirge sıçramaz. Trabzon rahat alır.