2 May 2010

Seyretmediğim Maç; Belediye 0- Galatasaray 1 mış

Ah be Surinamlı, uyandın ama çok geç oldu. Servet ve 16 numaraya güvendin, onlar şampiyonluğu verdi. Ve ben uzun yıllardır ilk defa bir Galatasaray maçını seyretmedim. Kaç hafta önceden yazdım, Rıza'dan medet bekleyininiz olduysa size de yazıklar olsun. Aziz Yıldırırım'ın çaldığı faulden sonra cebine 1000 dolar harçlık konmuş sırık bizim gibi seyredince topu, maç izlemeyi bıraktım.

Eğer Servet ve 16 numara'yı ikinci yarı kadro dışı bırakmış olsaydı şu an televizyon izlemeyen taraftar, Fener taraftarı olacaktı. Şimdi ne bekliyoruz? Delikanlı Ankaragücü taraftarına güveniyoruz belki. Ama onların da başında bütün takımların olduğu gibi, Aziz'in yıldırmalarına göğüs geremeyecek olanlar olduğundan dikkatle izleyeceğiz olacak olanları.

Ben bu hafta Beşiktaş taraftarından, kendi maçlarında duruş sergilemelerini bekliyorum. Bursaspor'lu taraftarla barışmak için bundan daha güzel bir maç ve duruş olmayacaktır. Göreceksiniz, bizim yapamadığımızı yapacaklar, kendi takımlarının Bursa'da olası puan almasını önleyeceklerdir.

Biz şampiyon olamazsak, kim olursa olsun dedik çoğumuz. Kınalarımızı da hazırlayalım Fener Şampiyonluğu için o zaman.

Yazık, çok yazık. Aziz Yıldırırım tek başına şampiyonluğu aldı. Ligin en kötü futbolunu oynayan takım, Türkcell Süper ligini bit pazarına düşürmüştür. En çok da Tüpçüyle, Seramikçi sevinsin. Biz kahrolduk.

Hafta arası son yazılarımdan birini yazacağım. Ve bu pislikten, düzenden, çarktan çıkacağım. Bizim cengaverliğimizle olacak şey değil. Bizim uğruna ölümlere gidip geldiğimiz, sevdiğimiz takım da bu değil. Bizim Galatasaray'ımız  uçurtmalara binip gitti. Adnangiller ellerini ovuşturmaya çoktan başladı. Yeni baştan takım kursunlar, ödeyecekleri paranın yarısını çalsınlar.

Çok iyi bir takımın yoksa, çok iyi bir şebeken olacak. Bu bize bir ders olsun.

Not; eğer tercüman yanlış tercüme etmediyse Reykart, geçen sene  takım 5. bitirmişti, bu sene 3. bitirdim, yani başarılıyım demiş. Sana da yazıklar olsun Büyük Surinamlı.                                                                

4 yorum:

nemanja dedi ki...

abi rijkaard tam olarak öyle demedi sanırım. geçen sene takım 5.ydi bu sene 3. olduk, daha iyi derece için daha geniş kadro lazım, sakatlanan oyuncuların yerini dolduramadığımızdan oldu bu, dedi.

hadesperado dedi ki...

yapma be abi...

tamam üzgünüz kızgınız umudumuz kırıldı ama bizim suçumuz ne, kimi okuyacaz, kimden feyz alıcaz...

o kirli düzenden kim memnun ki bokluderedekiler dışında...

bu sezon böyle bitti diye gitmesen...? mahalle maçlarında topunu alıp evine gidenler gibi olmasın diyorum naçizane...

Adsız dedi ki...

abi tabii ki tercüman yanlış cevirdi....Rijkard müthiş konuştu yanındaki Hari Potır kılıklı tabii ki berbat etti...sakatlananların yerine oynayanlar kalitesizdi kısaca...önemli maçların psikolojisini kaldıramadı takım...bunun üzerinde çalışmamız lazım dedi...Bir de en güzeli Bahri'yi sorduğu aptalca sorulardan dolayı kalayladı ki...benim için bütün sezona bedeldi...Bence bir bok sandıklarımız bölümününün şeref konuğu Şansal ve yedi cüceler olmalı....

sefa dedi ki...

Önce Surinam Büyük olsun da sonra Surinamlı da belki büyük düşünmeyi,nereye geldiğini,kimlere önderlik etmeye çalıştığını anlar da ondan sonra BÜYÜK olmayı hakeder...