29 Mar 2010

Kalemizde Panter Leo Var; Galatasaray 0- Fenerbahçe 1

Maç yazısını, maçtan 2 gün önce, hatta haftalar önce yazdığımızdan acele etmedik. Kes kopyala yapıştır, aynı yazı işte. Fenerbahçe tur bindirdi bize. Bundan sonraki maç, yan yana görüreseniz iki takımı aklınıza bir şey gelmesin, tam bir tur gerideyiz haberiniz olsun. 1o senede 33 puan fark attılar. Kapatmak için bizim ömrümüz yetmez, gelecek nesillere bırakalım biz, ve varsa, kaldıysa bir şeyler daha zırvalayalım.
Fenerbahçe maçının taraftarı Galatasaray'ın en kötü taraftarıdır. Bir kez daha isbat edilmiştir ki sebepleri şunlardır. Bir kere, maç karaborsaya düştüğünden, elleriinde serbest kartı olan çapulcular, yüksek fiattan kartlarını satıp, gerekirse maça girmemeyi tercih ederler. Yüksek fiayttan maça girenler, genellikle ya Almanya'dan gelmiş, ya da ilk defa maça giriyor olurlar. Ne tezahürat yapmayı bilirler, ne formaları vardır. Maça girecek taraftar ise çok önceden Mecidiyeköy'e konuşlandığından, para durumuna göre maç saatine kadar içki içmiş, sahoş olmuş olurlar. Çoğunun maçla alakası olmaz. Yine öyle bir akşamdı işte. Tribünler tıklım tıklım fakat niteliksiz yığınlar.

Centilmenlik çağrıları nedense hep bizim sahamızda konuşulur, bu kez ulu cenaze sebebiyle maç elektriksiz geçti. Elektriklendirecek bir futbolcu olsa, saygı maygı hak getire olacaktı, ne yazıkki Türkiye Langırt Liginin en kötü futbol oynayan iki takımının maçına maç demek için bile değmezdi.

Bir gün önce seçildiler yine. Büyük Galatasaraylılar, 20 milyon Galatasaraylının kaderine hükmedecekler 2 sene daha. Babalarının parası işte, harca harca bitmiyor. Şimdi gönderecekler aldıklarını, sonra Sihirbaz (dolandırıcı) Haldun çıkacak Haçlı seferlerine. Havaalanlarına koşruracağız, Türkiye'ye geldiğine şaşıracağımız sakat, oynayamayan, antrenman yapmak isteyen futbolcuları karşılayacağız.

Yazdığımı tekrar yazmak istenmiyorum, kadroyu gördükten sonra, ettiğim küfürü bir ben biliyorum. Yazıklar olsun Reykart'a diyorum. Trabzon maçının en iyi futbolcusunu, o hata yüzünden kesip, Servet'le başladı. Üstüne yazmaktan deli olduğum iki ön liberoyla kendisinin Galatasaray Televizyonuna dediği gibi, bu maçtan iyi futbol beklemeyin mesajıyla devam etti. Hangi maçtan iyi futbol bekleyeceğiz efendi Reykart.

Haftalardır bok çuvalı var kalemizde. Tamam  Aykut, Ufuk kötü kaleciler, ikisini birden kaleye koysan farketmez ama bu Leo kaleci bile değil. Uçuş tekniği yok, olduğu yere düşüyor. 2 metre boyu var yana doğru atladığında 1 metre bile yer kapatamıyor. Vücudundada delik var zaten, neresinden atarsan at geçiyor. Keleye Emre Güngör'ü geçir bari usta. O topu uçarak, kayarak ayağıyla çıkarırdı.

Geçen sene gördüğümüz film, yeni versiyonuyla yeniden sahnede. Ben bu takımın şampiyon olmasını istemiyorum. Benim dediğim adamları oynatmasın, 21 puan alır takım. Ama onlardan biri bile oynayacaksa 4. olmamız garanti. Bunlar nasıl futbol prefosörü inanılır gibi değil. Geldiğinden beri somut hiç bir katkısı, içeri verdiği sürpriz bir futbolcusu yok. Oyun içinde manevra yapmaya utanıyor sanki. Bildiği tek şey var 70. dakikada Elano'yu çıkarmak. Eğer Baros sağlam olmasaydı yine aynısını yapacaktı. İlerde Messi olsa ne yazar, odunla dayak yer gönderirler bu takımdan. Orta sahada topa basan, 20 metre pas atabilen bir futbolcu olmadan nasıl bir takım kuruldu böyle. Çanakkaleden Topal'ı biz almasaydık, en fazla Bucaspor'da oynuyor olacaktı. Orada bile oynayamaz ya biz iyimserlik yapalım. Diğerini artık hiç bir şekilde anmayacağım bile.

Hacivat zamparalık yapar ceremesini Karagöz çekermiş. Reykart Van Basten'i yemeğe götürsün, Kaptan Sinem'i sinamaya. Uğur Uçar Moda Burnıunda nargile içsin, Haldun Üstünel mühürünü alsın, Adnan Paşalar saltanatı sefayı sürsün. Taraftarız ya cefayı biz çekeriz. Ekiden şöyle bir tezahüratımız vardı bizim,

''Ne şampiyon olursunuz, ne kupalar alırsınız, benim gibi taraftarı nah bulursunuz''

11 yorum:

yaziklarolsun dedi ki...

Nazmi abi umarım sesimiz olursun...

28 MART 2010 GALATASARAY - FENERBAHÇE KARABORSA VE SAHTE BİLET REZALATİ...
balıkesirden, erzurumdan, isveçten, kıbrıstan maça gelen galatasaraylılara sponsor avea yazılı barkotlu, barkotsuz sahte biletler satıldı...

yüzlerce belkide binlerce taraftar 70 liralık bilete 200, 250, 300 Lira verdi maça giremedi

bilet kağıdının orjinal olduğu ancak yazıların daktiloyla yazıldığı söylendi bize

biletix boş biletlerini çaldırmış sözde onun üzerine basmışlar

birileri bu işten çok büyük vurgun yapıyor

gs-bonus hiç bir işe yaramadı, yeni açığı koklattılar işte 10 dakika biletixte

yazıklar olsun, ilk defa utandım galatasaraylılığımdan

yüzlerce kilometre uzaktan gelip zebil olan bu taraftarın parasını kimler çalıyorsa haram zıkkım olsun, yazıklar olsun

30 liralık kale arkasına 90 lira çeken, onu da karaborsacılarla 300e bilerek satan dünyanın en adi kulübüsünsen Galatasarayım

Galatasarayım sen zaten haketmiyosun hiç bir fener galibiyeti, senin stadının boyası dökülmüş, tuvaleti dize kadar sidikle taşmış, uefa kupan var ama pisuvarın bozuk senin...

bilet fotoğrafları için,
http://www.flickr.com/photos/37535799@N03/

Adsız dedi ki...

yani şu külüpte bişilerin değişmesi için küme mi düşelim.e onu da düşürmüyorlar anasını satayım, nolcak?
tek bi gerçek var maloğluspora(bizim köyün mezrasıdır maloğlu adıyamanda bir yer) fenerbahçe forması giydir realmadride de gs forması giydir çünkü içindekiler adam değil maloğlu realmadridi yener..

xaar dedi ki...

Selamlar Nazmi abi,

Maç kadrolari açıklandığında Leo,Servet,16 ve Topali ilk onbirde görünce eywah dedim,Nazmi abi haklı çıkacak şimdi...Maç başladıktan sonra bunlarin sakatlanmasi için dualar ettim ama yukarıdaki görmedi beni...

Her Fener maçındaki tribun profilimiz ile ilgili yazını tamamina katılıyorum,hatta bununla ilgili daha önceden yorum da paylaşmıştım başka bir blogta;aşağıda seninle de paylaşayım istedim:

"Her Fener maçındaki tribun profilimiz maalesef ki ayni!Biletli gelen seyirci parayi karaborsacilara basarak biletini alır,çekirdeğini çitleyerek maçini izler ve gider.Bu biletli SEYİRCİLERin de bir çoğu ilk kez ASY de maç izlemek için şehir dışından veyahut ülke dışından gelerek bir fener maçı seyredeyim düşüncesindedir!
Kombineli TARAFTAR ımızda Kapali ve Eski açıktakiler;maç günü saat 10:00 itibaren kendisini alkolle boğmaya başlar,maç saatine kadar sokakta alkoluyle beraber bağırır,çağırır,meşalesini yakar sonra da kafasi bir dünya maça girer ve maç esnasinda dakikalar ilerledikçe yavaş yavaş sızmaya başlar,şayet onu heyecanlandıracak kavga,gürültü,gerginlik yoksa asla takımını ateşleyici hiç bir şey yapmaz keza zil zurna sarhoştur kendileri ve tüm enerjisini sokakta harcayıp girmiştir tribune!

Dünde aynı profil vardi,sanmayin ki önceki fener derbilerinden daha sessizdik!Niye öyle geldi bize çnkü maçta ne bir gerginlik vardi ne de oyuncular iyi top oynuyordu!Hal boyle olunca TARAFTAR da sızdı,SEYİRCİde bu sızma haline uyarak çekirdeğini çitleyerek maçını seyretti...Profil hep ayni,tam da fenerin ekmeğine yağ sürecek cinsten!
Bu bilet sistemi böyle gittikce,ASY sokakta maçtan önce alkol ve mesale sov oldukca,kimse tribun beklemesin fener maçlarinda...Umarim Telekom Arena da durumlar farklı bir hal alır diyelim de hem bilet satış sistemimiz değişir hem de millet stada gidinceye kadar yolda ayılır da oyle girer ve öyle destekler takımını!"

Kombinesini satan yada kiralayan karaktersizleri söylemeyi unutmuşum,sen onu çok çok iyi yakalamışşın...

Yorumlarin birinde denmiş ki; bundan sonra yapılacak şey Kadıköydeki ilk maçta bize ayrılan yere hiç kimseyi almayıp dev bir pankart açmak lazım ;

"10 senedir siz yoksunuz bu maç biz yokuz" diye...

Bunu yapmanin zamani geldi artık!Eminim taraftardan daha büyük bir etkisi olacaktır bu pankartın fener maçlarında!

Yensen de yenilsendeyi geçti artık bu olay!!!

SEFA dedi ki...

NE HALE GETİRDİNİZ KOCA CAMİAYI GÖRDÜNÜZ MÜ?????
HAKAN ŞÜKÜR KOMPLEKSİ YÜZÜNDEN ADNAN DENEN HERİFİN OYUNCAĞINA DÖNDÜK...
DÜNYANIN NERESİNE GİTSENİZ TÜRKÜM DERSENİZ HEMEN "HAKAN ŞÜKÜR YA DA HASAN ŞAŞ" CEVABI YA DA SORUSUYLA BERABER GALATASARAY YORUMU DİNLERSİNİZ...BU KOMPLEKSLE YAŞAYAN EZİK FENERLİLER HER SENE BU MAÇI BEKLEYİP AKILLARINCA İNTİKAM ALMAYA ÇALIŞIRLAR.VE MAALESEF AKILSIZ,KÜLTÜRSÜZ VE DE RUHSUZ YÖNETİCİLER YÜZÜNDEN 3. SINIF TRANSFERLERİ BİLE OMUZLARA ALDIRDILAR...SİZ BİLE BU KADROYU VE DE ÖZELLİKLE FUTBOLUNU SÜREKLİ BELİ GİBİ KALINLAŞTIRAN ARDA YI KALKTINIZ HERKESE TARİHİN EN İYİ EKİBİ DİYE LANSE ETTİNİZ...ÖNCE RUH VE İMAN OLACAK.İSTER YAHUDİ İSTER KATOLİK İSTER MÜSLÜMAN AMA ÖNCE İMANLI OLACAK ADAM...BİLMEM ANLADINIZ MI???

Sacit Tekin dedi ki...

Baros'u kenarda gördüm maç öncesi yazında yazdığın franco aykut değişikliği geldi aklıma. Rijkaard böyle iş yapmazdı çünkü şapkadan şimdiye kadar tavşan çıktığını görmedik,çıkmazdı da. Derken bu düşüncelere dalmışken o aptal gol geliverdi... Yüzümde acı bir gülümseme...

Sana bir şey soracağım Nazmi abi, bu adnanlar çok mu ah aldılar ne, bu takımın sırtı yerden kurtulmuyor? Dünya markası hoca aldılar güya adam ne yaptığının farkında değil...

Geçen sene skibbe ye sayıyordun ya şimdi onunla oynanan futbolu bile arıyor musun? bu da 2. soru...

saygılar...

Adsız dedi ki...

Biraz sabır.

Fatih Terim de ilk geldiği sezon Fenerbahçe'ye 4-0 yenilmiştik, hatırlatırım. İlk sezon ne adamlar geldi de, sonra sisteme uymadı diye gönderildi. Daha sonraki 4 senelik dilimin sonucunda gelen başarıyı ise hepimiz çok iyi biliyoruz.

Sezon başında oluşturulan kadronun tam olarak Rijkaard'ın istediği kadro muydu acaba? Kendi sisteminde önemli bir yeri olan "orta saha"da bulunan futbolcuların zeka olarak düşük seviyede olmaları karşısında Rijkaard ne yapsın? "E devre arası ne güne duruyordu?" diyenler de çıkabilir. Ancak Baros ve Kewell'ın sakatlıkları hiç hesapta yoktu. Bu yüzden o bölgelere transfer yapıldı.

Hele bir sene daha bekleyip görelim. Rijkaard Türk futbolunu, futbolcusunu, medyasını daha iyi anlamış olacak. Ayrıca da kendi isteyeceği, sistemine uyan futbolcularla devam edilecek. Sistem oturtma dediğimiz şey, bilgisayar oyunlarındaki gibi direkt oluşmuyor. Türkiye'ye oldukça yabancı bir sistem oturtma çabası içerisinde Rijkaard. Ve bu sistemin oturmasıyla, sadece günü kurtarmak değil önümüzdeki tüm dönemleri kapsayacak bir başarı sağlanır. Yoksa, Türkiye'yi avucunun içi gibi bilen bir teknik adam bulmak zor değildir. Oynatırdı, bilindik, ancak anlık başarıları getirebilecek güce sahip gelip geçici sistemle, böylece Türkiye'de birbirimizli yer dururuz işte.

Bu yüzden biraz sabır. Rijkaard'dan ilk sezonda ben çok da birşey beklemiyordum zaten. Bu hep böyledir, her takımda, her yeni sistem denemesinde. Bir sene daha geçsin bir bakın bakalım, yine gelecek sene bu zamanlarda aynı konumdaysak, o zaman düşünmeli bazı şeyleri.

Saygılar.

sembolist dedi ki...

Merhaba,,
Abi pazar günü en son yorumu yazan bendim aşağıdaki post'a..
Son 2 yılda bize ne oldu böyle,rakibi ali samiyende boğamıyoz,ali samiyende bile rahatça top çeviriyor rakipler..
Cihanlı-Orhanlı o kazmalarla dolu kadro bir ali samiyeni dar ediyordu herkese..en azından ilk yarım saat yıpratıyorduk rakibi..

Mario Jardel dedi ki...

şu takımın durumunu en iyi özetleyen durum her sene kadıköyde 3-4 yiyerek dönüp sonra ali sami yen'de alınacak bir beraberliğe dahi sevinecek duruma gelmemizdir.. acaba şu maçta berabere kalsak bu denli fırtına kopacak mıydı ? kim halinden şikayet edecekti.. İşte geldiğimiz fener karşısında düştüğümüz durum malesef bu..dediğin gibi abi bizim ömrümüz bu lekenin temizlenmesine yetmez torunlarımızın torunları görür..

Kalemime Keder dedi ki...

Cehennemin ateşi sönmüş de bizim haberimiz yokmuş rikard filan anlamam ben arkadaş isterse dünyann futbol dehası olsun ama bu takımı böyle ruhsuz top oynatmaya hakkı yok ya son dakika karambole sallama bir top girer diye bekledim son ana kadar ya beraberlik istedim utandım sonra siktir et hakettik dedim ama taraftar hakketmiyor nazmi abi rikard san rikardlığını bil ben artık Yemin ettim fenev maçlarına gitmeyecem izlemeyeceğim ne zaman Göze hoş futbol oynuyor deseler işte ozaman Galatasaraylı kimliğimi sevgimle maçı izlicem keşke iyi oynasak 0 tane gol kaçırsaydıkda yenilseydik bu kadar koymazdı nazmi abi....

Kalemime Keder dedi ki...

Sistem diyen arkadaşlara söyleyeceğim acın avrupa daki en dandik liglere hoca değişikliklerine bakın oynanılan futbola bakın sistem zırvalarına gerek yok koskoca Galatasaray takımı zaten bir ruhu var neden sistem sistem diye beklemeye mahkum ediliyoruz biz... 10 maç ya 10 maç rahat izlediğimi hatırlamıyorum aha gol yedik yiyeceğiz leo yada suc bulmak istemiyorum boyle ruhsuz top oynamaya devam edersek istersen uzay sistemini kur takıma iki arpa boyu ilerlemez futbolumuz..

Adsız dedi ki...

Ruh başka bişey, sistem başka bişeydir.

Uefa alındığı zaman bir sistem oluşturulmadı mı sanıyorsunuz? Herşey sırf motive etmeyle mi alakalı? Hepsi içiçe geçen kavramlar. Ruh olmadan sistemli oynasan ne fayda, sistemsiz sırf mücadele ederek oynamak ne fayda.

Rijkaard dediğimiz adam, kendi futbol felsefesini takıma aşılamak için mücadele ediyor. Takım oyunu içerisine ruhun dışında bir de zeka sokmak gerekiyor. Ancak bu zekayı sahaya Mustafa Sarp, Topal, Barış gibi adamlarla sokamazsın. Bunda da Rijkaard'ın bir suçu yoktur. Yeni sezon öncesi eğer orta sahayı yeterli bulup, mevcut kadroyla devam ederse, işte o zaman en büyük hatalı Rijkaard olur. Ancak şu an Rijkaard'a yüklenmek, büyük zırvalık ve saçmalıktır. Biraz sabır gerekir, başka birşey değil.

Oluşturulan bir sistemle uzun ömür başarılar gelir. Hatta bu yapılanmanın temelleri de henüz yeni atıldığından dolayı, anında bir sonuç beklemek hata olur. Rijkaard'ın 3-4 sene çalıştırıp, sistemi oturttuğu Galatasaray, ilerleyen senelerde Tugay'ın önderliğinde büyük başarılar elde edeceğinden şüphem yok. Güzel günler çok uzakta değil, sadece biraz sabır.