10 Şub 2010

Maç; Galatasaray 3- Antalyaspor 2

3-2 galip olan takım ağlayarak, yenilen takım sevinerek gidiyor soyunma odasına. Bu sezon ilk defa bir maç seyrettim. Kimi futbolcularımızla iftihar ederken, kimisine lanet ettim.

Baştan söyleyeyim, böyle oynasınlar isterse her maç yenilsinler. Takım kuruluyor, katlanacağız. Zaman zaman Türkiye ortalamasının üstüne çıktı oyun. Maçı anlatan spiker ve yorumlayan Ömer Üründül kına yaksın. Onları tatmin etmedi, yusuf yusuftular son 5 dakikada bir gol atarız diye.

Kaleciden başlayacağım, bu adam kaleye geçecekse ben 10 kişi oynamaya razıyım. Hiç tartışmam Galatasaray kalesinin görüp görebileceği en kötü kalecidir. Çerçeveyi bulan ilk topu içeri alma ustasıdır. Saymıyorum, Lukas'da saymasın. Yok farzetsin. İlk yarı oynayan Dos Santos bir tuhaf oyuncu. Sanki topla buluşmak istemiyor gibi. Sakatlanmaktan da korkuyor. Haklı çocuk, yazın Dünya Kupası var, burada 3-4 ay sıkı idman yapar, o maçlarda kendini gösterir uzar gider.

Aynı hikayeye  Keyta'yı da katıyorum. Yanarım yanarım da Elano Blumer'in oynadığı büyük futbolun şu dandik takımı elemeye yetmemesine yanarım. Umarım elendik, iki gol yedik diye Emre Güngör'le oynamazlar. Oynanması gereken yer ön liberolar. Bugün turu verdiysek, kaleciden sonra Mustafa Sarp yüzünden verdik.Antalyaspor stoperi gibi oynadı, Arda tam gol atacakken kademeye girip topu avuta attı. Necati'nin golünde kalenin içine doğru gideceği yerde daha rahat vurması için dışına geçti. Beyin bu kadar işte ne yapalım. Topal orta sahada topalladığı zaman çekilmiyor.

Takım Arda Turan'a kuruluyorsa kurulsun. Bence Arda kimi istiyorsa onu oynatsınlar. İlk yarı hiç gözükmeyen Arda, Santos'un yerine Emre girince şov yaptı. O hareketleri Alex yapsa 5 defa gösterecek olan televizyonlar(yarın bakarsınız) tek bir kere bile göstermedi.

Son dakikalarda Reykart, hiç yapmadığı bir şey yapıp, ligin en kazma futbolcusu Servet'i santrafora göndererek, sülük medyaya koz verdi. Şimdi kustukca kusarlar şerefsizler. Tamam beyin sıfır Servet'te, Reykart dedi ki, '' kardeşim ortada dur yüksek top kestireceğim, o olmayan beynine çarpar belki'' ne gezer, Servet sağaçık mevkinde topla alçak sürünme yapıyor. 40 defa elensek, hiç gol atamasak bile yalvarırım hocam Servet'ten medet bekleme.

Aslında ne yalan söyleyeyim, Fener'in kupayı alamayacağını bilsem elendiğimize sevindim bile derim. Çünkü ödüm kopuyor bu kupa maçlarında Aykut bir maymunluk yapar da 3-5 top kurtarırsa diye. Birinci kaleci olacak, bir şey değil Lukas'ın geleceğiyle oynayacak. 

Ortaköy'de bir evde şimdi kahkaha kopuyor. Onun için üzülüyorum. Hıncal Uluç'un bir tarafları yağ bağladı. Korner atılıyor, kaleci olmayan kale bekçisi iki direği boş bırakıyor. Sonra gelen topu mal gibi seyrediyor.

İkinci yarıdaki Kaptan'ın, Lukas, Emre ve Caner'in maça asılışları, oyunu büyük zevk verdi. Elano Blumer'e ise sonsuz teşekkürlerimi yolluyorum. Kimse üzülmesin, hatta sinirlensin. Bu Antalyaspor'un, Mehmet Özdilek'in, kaleci Ömer'in eline düştüğünde yandığının resmidir. İğrenç herifler, ancak böyle tur atlayabilirler. 1.5 kere hücüm et 2 gol bul ele git. Ne diyelim, bazılarının götünü doğarken evliyalar yalarmış. 

Elenmemizin bir güzel tesellisi de Ömer Üründül sülüğünden kurtulmuş olmamızdır. Son cümlem de taraftara olsun. Muhteşemdiler, Nevizade gecelerini gönül rahatlığıyla söyleyemediğin bu kaçıncı maç be büyük Galatasaray taraftarı? 

5 yorum:

Ferat dedi ki...

Biri şu Mustafa sarp denilen herife (topçu demeye dilim varmıyor) acilen asıl mevkiisinin ön libero oldugunu,ileride gol atmanın başka oyuncuların işi olduğunu anlatmalı..
Skor 2-1 ken arda topu boş kaleye yuvarlayıp tam bize turu getireceği anda aniden topa atlayıp aptalca bi vuruş yapmasına takımımızın sayesinde görmüş olduğu pozisyonlara,yedigimiz 2.golde amatör küme oyuncularının dahi yapmayacağı yanlış kademe hatasına falan değinmiyorum..
Lütfen anla be rijkaard..
Bu adam Galatasaray'ın oyuncusu falan degil..
Onun dışında ne söylesek az artık..... Devamını Gör
Geçmiş olsun hepimize..
Müzede 14 tane varmış..
Allah olmayana da versin diyelim biz.. :)

SEFA dedi ki...

TOPU GÖRÜNCE BOMBA SANAN,MEHMET OĞUZ'U,PREKAZİ'Yİ,HAGİ'Yİ BELKİ CANLI HİÇ SEYRETMEYEN YA DA UNUTAN EY GAFİL TARAFTAR GURUBU....!!!!BU TAKIM VE YÖNETİM SİZLERİN ESERİ İŞTE....!GİDEREK TARAFTARIMIZ FENER VE BEŞİKTAŞ TARAFTARININ KALİTESİNE DOĞRU HIZLA DÜŞÜNCE KAÇINILMAZ UZUN VE SIKICI YILLAR BAŞLAYACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR MAALESEF...TAKIMIN KAPTANI PARLAK ELBİSELERLE,ŞÖFÖRLÜ ARABALARLA GEZİP SİNEMA KAPATIYOR,ALİOKULU MEZUNUNUN BİLE YAPMAYACAĞI KIROLUKLARI,GEYİKLERİ YAPIYOR VE TARAFTAR SESİNİ BİLE ÇIKARMIYOR,TEPKİSİNİ KOYAMIYOR,..HEY YAVRUM HEY...EN SONUNDA ÖZENDİĞİNİZ RUHSUZ,RENKSİZ,İNANÇSIZ,KALİTESİZ,ENDÜSTRİYEL TAKIMI KURDURDUNUZ İŞTE GÖZÜNÜZ AYDIN OLSUNNN...

mischa dedi ki...

Nazmi Abi, futbolcuda iş ahlakı olmalı. Mehmet denilen Galatasaray düşmanı başlarında. Bunların hepsi aynı, şirin ahlaklı gibi gözüküp, bütün şerefsizlikleri yaparlar. Güya çaktırmıyorlar. Hocaları böyle olunca takımın farklı olmasını bekleyemezsin. Kalecei desen maymun gibi hareketler yapıp 10 dakika çalar, 90'da kart görür. Tüm oyuncular yerlere yatarlar, sanarsın ki ölüyorlar, kenara gelince bir anda canlanırlar. Ahlak olacak ahlak.

Bir de top sevecek. O da yok bu sene. Olan mücadele edenlere(dün için Elano,Arda,Caner'e) ve en çok da bize oluyor. Başımdan ayaklarıma kadar her yerim ağrıyor akşmadan beri. Yorgunluktan değil, kendimi kasmaktan. Kupa umrumda değil, moral ve kendine güven lazımdı. İnsallah geçen sezonu yaşamayız.

Gala's dedi ki...

Katılmadığım yerler olsa da güzel analiz olmuş. Artık lig ve kupa var. KONSANTRASYON.

Cem Kalay dedi ki...

Eski açıktan Ömere Çatkıç'a o kadar saydırdım ki hala sesim tam yerine gelmedi..

En çok böyle çirkef takımlara yenilmemiz koyuyor. Biz futbolun gereklerini yaptık, Mustafa Sarp'a, Mehmet Topal'a rağmen.. Forvetsizliğe rağmen..

Ama karşımızda öyle çirkef dolu takım vardı ki, her topa dalışları adam sakatlamaya yönelik..

Harbiden bu adamlara söyleyecek söz yok.

Rijkaard'a yazık oluyor, adamı sinirlendirmek için yapmadıklarını bırakmadılar zaten..