15 Şub 2010

Endülüs'te Halay

Ne zaman bir isyancı takımla karşılaşsak, gözlerim dolar, içerim sızlar. Hele ki bu isyancı takım kırmızı formalıysa bir başka olurum. Hele bir de beni çocukluk çığlığımı attığım tribünlere geri gönderiyorsa eğer, şimdi raksın vaktidir.Zil, şal ve gül, Arda'nın çalımı, Keyta'nın hızı ve Perşembe gecesi Endülüs'te sarı kırmızı.


Futbolun sihirli şarkısı yüzlerce dilde söylenir, bu gece şarkılarımız İspanyol ziliyledir.

Nerden nereye? 37 sene önce Atletico Madrid'le eşleştiğimizde, büyük İspanyol futbolcularını görmek için koştuğumuz tribünlere, bu gün onları yenmek elemek için koşuyoruz. En babalarına kan kusturduk. Kral'ın takımından Süper Kupa'yı aldık, averajla yarı finalden döndük. Katalonya prensine çeyrek finalde ofsayt golle geçildik. Mallorka'larını, Sosyete takımlarını saymıyoruz. Ali Sami Yen'de harman dalı, kılıç kalkan oynattık.

Bu hafta seferiyiz Büyük Endülüs'e. Atalarımız Tarık Bin Ziyad'ın cebbelleştiği kayalıklarda, yelpaze çevrilir gibi dönüşlerini, işveyle saçılış, örtünüşlerini seyredeceğiz.

Her rengi istemeyiz, bizim gözümüz, kalbimiz aldadır. İspanya, Madrid, Calderon'da çıldırmaya koşanlar, dalga dalga bu akşam şaldadır.

Televizyon başında bizler, orada olamayacak olanların kadehleri eldedir. Galatasaray'lı nerdeyse gönülleri Galatasaray'ın olduğu yerdedir. Madrid, bu akşam Galatasaray'lıların Dünya'daki baş şehridir.

Arda başta, elinde mendil, halay ortasında bir durup bir zıplar gibi, bir baş çevirmesiyle Elano, bakanı süründürür gibi. Gül tenli, kor dudaklı, kömür gözlü, sürmeli Atletik Madrid'li güzelleri. Şeytan diyor ki Kaptan, maç ne olursa olsun, sarmalı, yüz kere bin kere öpmeli.

Ben diyorum ki Kaptan Arda Turan; Atletico Madrid çocukluk aşkımdır. Elensek bile zerre kadar üzülmem. Bırakın lan maçı, bırakın raksı. Maç bitsin, topla takımı çekin bir halay.

Gözler kamaştıran şala, meftun eden güle, her kalbi dolduran kırmızı renklere, zile, her sineden, her kalpten, çekin bir ''OLEEEEEEE''

4 yorum:

Nazmi Hasdemir dedi ki...

bu maçta, çok değişik bir kadroyla çıkabilir. ayhan böyle maçta oynayabilir.

Adsız dedi ki...

Bu maç bir dönüm noktası olacak sanki, içimde öyle bir his var...

Hadi hayırlısı, gaza mubarek ola!...

Çetin

hadesperado dedi ki...

geçen seneki benfica maçı aklıma geliyor, öyle bir maç olacak sanki... bizim gibi gol yemedikleri maç neredeyse yok, 1 gol atarsak tur gelir... tek isteğim: konsantrasyon

Adsız dedi ki...

sergenle,mustafa doğan sülüğü 'Atletico kötüydü' diyip durdular prgoramda,bunlara inönüde koymak farz oldu Nazmi Abi..