24 Oca 2010

Kral Hakan Şükür!


Geçen akşam Saba Tümer'in konuğu Hakan Şükür'dü. Bazen iyi oluyor magazin seyretmek, dinlemek. Konuk Hakan Şükür olunca, yapacak bir şey de yoksa takıldık işte ekran başına. Daha önce Arda Turan'la yaptığı programı da izlemiştim. Medyanında kralı Hakan Şükür'müş meğer

Hakan Şükür, Türk futbolu ve Galatasaray'ın gelmiş geçmiş en büyük futbolcusudur. Sarı kırmızı formanın içinde geçirdiği yıllar boyunca verdiği imaj, yazdığı tarihle sonsuza kadar bu sıfatı devam edecektir. Futbolun ticaret olduğu günümüzde artık hiç bir futbolcunun, Hakan Şükür'ün istatistiklerini geçmesi mümkün değildir. Ne var ki Hakan Şükür'ü , formanın içinden çıktıktan sonra ki yaşamıyla da takip etmek, sevmek isterdik.

Yazıklar olsun ki, şu dandik magazin programında bile Galatasaray'lıların gönlünü alamıyor. Dikkatli izleyiciler tarafından küfür yiyor, hiç haketmediği halde.

Galatasaray'a üye yapılmış, kendisini üye yapana oy vermeyeceğini söylüyor. Çok umurumuzdaydı Hakan Şükür. Sen vermesen, Galatasaray'ın başına bir şey gelir sanki. Türkiye'de hiç kimseye nasip olmayacak bir noktaya geldin sayemizde. Galatasaray'lı olmasan sana onca sene o formayı giydirlermiydi?

Galatasaray'ın oynadığı en büyük maçın ilk 11ine bakın. Yücegök bize acımış, Arsenal maçına  çıkan takımın fotoğraflarını  duvarlarına asanlar, indirmek mecburiyetinde kalmamışlar. Fatih Akyel yok, Hakan Ünsal yok, Emre Belezoğlu cezalı o da yok. Kenardan sevindiler, ihanet ettiler, çıkabilecekleri en büyük maça çıktıkları takımı sattılar. Bundan sonraki nesiller başta Küçük Hakan olmak üzere bu saydığım futbolcuları lanetle anacaklardır.

Ancak bunlar neydi ki, Kaptan Hakan Şükür'ün yanında. Çocuklarımın tutacağı takıma karışmam diyor. Bundan daha büyük lanet olabilir mi? Düşün baban karışmamış, dayın seni Fener'li yapmış ve sen bir bakıyorsun ki senin baban Galatasaray'ın en büyük futbolcusuymuş. Bundan daha büyük Galatasaray nefreti olabilir mi? Hakan Şükür. Bırak senin gibi sporcuyu, sıradan bir Galatasaray'lı baba, çocuğunu Galatasaray'lı yapar. Aynı şekilde Fener'li de Fener'li.Senin çocuğunun başka takımı tutması imkanı var mı? Tanju Çolak, Fener'e gittiğinde oğlu Anıl ağlıyordu, yıllarca konuşmadı babasıyla. Sapına kadar Galatasaray'lıydı. Ve babası da döndü dolaştı aslan yuvasına katıldı, arkasında mecbur kaldığı pişmanlığı her fırsatta dile getirerek.

Son oynadığın sezondan önceki sezon aslında son senendi Hakan Şükür.O sezonu tarihinin en kötü sezonu olarak bitirdin. Bence bilerek yaptın bunu. Sadece 4 gol atabildin ve Galatasaray yönetimi, o beğenmediğin, nankörlük ettiğin Adnan Polat seni 1 sene daha oynattı. Elini öpmeye koştuğunuz Canaydın Başkan'a kalsa o akıl edemezdi.Kırılması gereken rekorlar vardı. Gerçi senden önce kıranlar da Galatasaray'lıydı ama olsundu. Tanju Çolak'ın attığı goller topaldı. İcabında, haklı olarak Fener'li de sahip çıkacaktı. Seni 1 sene daha oynatıp, bir daha asla kırılamayacak bir rekoru Galatasaray formasına kırdırdı ve duvara astı. Yoksa sen o formsuzluğunla, o yaşta 1 sene daha oynayabilecek durumda değildin. Nonda'yı getirmişlerdi, Hasan Kabze vardı, Ümit Karan'ın en verimli sezonuydu.

Saba Tümer'e dışarda Galatasaray'lı gördüğünde saatlerce konuştuğunu, imza verdiğini falan söyledi. Ben çok denk geldim, misal Milano'nun Bağdat Caddesinde maçtan sonraki gün bütün futbolcular kafelerde taraftarla takılırken Hakan Şükür ortalıkta yoktu. Ha hakkını yemeyelim bir de Popescu yoktu. Otellerin lobilerinde Hakan Şükür bir idareciyle, ya da o şehrin kodamanıyla, tarikatçısıyla oturur da asla taraftarla oturmazdı. Sahada 100 kişi çağırınca gelen adam dışarda taraftar gördümü öcü muamelesi yapardı.

Tutulmuşlar, şimdi basındaki Hakan Ünsal'ın peşine takılmışlar, inceden Galatasaray'a sövüyorlar. Galatasaray'lıyım diyemiyorlar, Kenan İmirzalıoğlu kadar bile Galatasaray'ı sevmiyorlar. Görevli değillerse Galatasaray maçlarına gelmiyorlar. Ne yalan söyleyeyim şu son Hakan Şükür magazin programını seyrettikten sonra keşke Hakan Şükür'de Fener'e gidip 1 sene oynasaydı diyorum.Nerden nereye 15 sene önce Televole maymunu iken şimdi ülkenin spordaki en büyük, en ciddi adamı haline gelmişin. Tek bir sıfatın var oysa o da Galatasaray'lı oluşun. Acaba ne diyecek diye hiç sevmediği programı, sadece sen varsın diye seyreden milyonlarca Galatasaray'lıya ayıp ettin. Ben dayanamadım, sonuna kadar seyredemedim o yüzden burada kesiyorum.

Geçen yıl, futbolu bırakalı  2 ay olmuşken takım Kadıköy deplasmanına yol alırken favori Fener diyebilen bir Hakan Şükür'sün. Yani ne değişti, tamam bildin hezimet yedik ama ne değişti? de sen varken yenmeye gittiğiniz takım sen yokken yenilmeye gidiyordu.

Formanın içindeyken en büyük Galatasaray futbolcusuydun Kral Hakan Şükür, seni formanın dışında da aynı duygularla sevmek isterdim.Formanın içindeyken hiç seyretmediğimiz, formanın dışında ise her zaman en tepelerde taşıdığımız, ve Galatasaray var oldukça taşıyacağımız Metin Oktay gibi olsaydın keşke.

Galatasaray hakkında ne olur konuşma Hakan Şükür, bırak bari anılar güzel kalsın.

4 yorum:

Sefa dedi ki...

Yanlışsın yanlışş...Herkese laf edebilirsin ama gönüllerin,tribünlerin kralı gelmiş geçmiş en adam Galatasaraylıya byle laflar etmemelisiniz...Milanoyu bilmem ama 99 da Antalya da otobüsün üstüne çıkıp bayrak sallayıp bütün takımı havuza sokup taraftarla ağlayıp sevinen de oydu Sakaryada oynarken yeni açıkta 3 lü çeken de oydu.Papazın çayırında koro halinde rahmetli 1. eşine ve sülalesine küfür edilirken de ağlayıp fenerlilere tarihinin en kötü 15 senesini de yaşatan oydu.Metin Oktay ile karşılaştırırken biraz da Metin i ve Hakan ı aynı derecede tanıyan yıllarını paylaşan insanlara da soracaksın...Benim için ve milyonlar için Hakan kutsaldır...O bize geldiği ilk günden son güne kadar görevini aslan gibi yapmıştır.Tabiki kırgınlıkları da vardır.Ama o da bir insandır.Senin Adnanlarını dünyada değil kapıkuleden 1 metre sonra kimse tanımaz ama Galatasaray neyse Hakan da dünyada odur.Yaşayan ve gelmiş geçmiş en bilinen Türk Vatandaşı odur...Ha tabi bir de Müslüman olması belli bir kesimde negatif etki yaratmaktadır ki o kesimin Galatasarayı ve Türk Sporunu nerelere taşımak istediği bellidir.....

Adsız dedi ki...

Soytarı'dır o artık lamı cimi yok!

Ufuk Demir dedi ki...

bu siteyi kuran arkadaşa tek birşey söyleyeceğim sen hakan şükür düşmanlığından başka bir şey yapmıyorsun sırf doğruyu söylüyor diye adam galatasaraylı değil diyorsun ondan sonra metin oktayı işin içine katıyorsun sen metin oktayın kim olduğunu önce bir öğren ondan sonra konuş

hadesperado dedi ki...

Abi bunu ocakta yazmışsın, 5 ayda değişen hiçbir şey yok hatta araya seçimlerde kustuğu nefreti ve en son pazar günü çubuk krakerlerin maçından sonraki gülücükleri ve yorumları eklendi... Uzak olsun.

Bu arada sana Metin Oktay'ı öğren diyen turizm de baya ironik olmuş...

Bizim mahalle takımının as oyuncularından Sefa hala aynı mı düşünüyor acep, gelse de bir yazsa...