20 Oca 2010

Öteki Mahallenin Çocukları;'' Paşa'' Hüseyin Çelik


Baba Paşa Hüseyin

Pelin Çelik milli voleybolcu



En güzel takımlarda oynadın be Paşa Hüseyin. Köy takımlarında başladı hayatın, yine köy takımlarında veda ettin futbola. Şimdilerde ne mümkün, 40 yaşına kadar oynamak isteyen
profesyoneller ne hikmetse bırakın köylerinin takımını, şehirlerinin takımında bile oynamayı küçük görüyorlar. Ne güzeldi o günler, her maça gidemeyen garibanlar, yaz turnuvalarında, büyük takımlarda oynamış hemşehrilerini seyrederlerdi.

Başlarda köy turnuvalarında gösterdin kendini. Sonra o köylülerin gururu oldun. Ankarada, zımpara gibi sahalarda, evdeki kadınların manifaturacılardan aldığı bezleri boyayarak yaptıkları formalarla sahaya çıkan köy gençlerinden sıyrılanların kapağı attığı Gençlerbirliği'ne katıldın. Sonrası Güney'in menekşesinde, asilerin takımında demir bilekli kardeşlerimin yanında ıslattın formalarını.

Sonrası devamdı be Paşa Hüseyin. Komşu kentte Mersin'de büyük başların görmesi için didindin durdun. Ve soluğu hiç almaman yerde aldın Paşa. Fenerbahçe'deyken hatırlıyorum seni ben. Bu bilgileri de müsade varsa ''alkarlar.com'' dan yazdım. Hani sen oynadığın zamanlar şimdiki gibi rakip futbolculara düşmanlık falan beslenmezdi ama doğrusunu istersen de sevilmezlerdi. Biz sevilenleri, unutulanları tekrar yad etmek için arıyoruz ve ayırıyoruz sizleri işte.

Sen ki ilkokulda bir müsamerede paşa rolünü oynadığın için paşa lakabı takılmış. Ve öylede anılmışın işte. Fenerbahçe'de iki sezon geçirmişin Hüseyin. Şimdi ki gibi o zaman da bir futbolcu öğütme fabrikasıymış Fenerbahçe. Seni de öğüttüler kısa zamanda.

Kargalı köyünün acar futbolcusu PaşaHüseyin 5 sene önce aramızdan ayrıldı. Çoğumuz hatırlamadık bile, hadi bizi geçtik Fener'li eskilerden hatırlayan çıktı mı? Çıksa bir şeyler yazarlar biz de okurduk. Ne yazık ki biz kendisini yazmaya karar verdiğimizde öğrenmiş olduk akibetini. Bir Gençlerbirliği- Konya maçında saygı duruşuyla hatırlanmışın Paşam.

Ha bir de voleybolcu bir kız yetiştirmişin ülke sporuna. Kargalı'lı, Polatlı'lı, Ankara'lı güzel futbolcu, oynadığın bütün takımlara selam olsun. Mekanın cennet olsun.

_________________

6 yorum:

kapalıtayfası dedi ki...

Nazmi abi, Paşa Hüseyin'le 85 yılında Fenerin 3-2 kazandığı Bordo maçında gol atan Hüseyin aynı kişiler mi? Benim bilgiğim Hüseyin Bordo maçından 1 sene sonra kanserden vefat etti.Ben mi karıştırıyorum,yoksa farklı Hüseyin'mi paşalı?

yuvamiz dedi ki...

Ikisi farkli kisi

Unknown dedi ki...

Evet o Hüseyin, Paşa Hüseyin'dir. Maalesef, bacağındaki beni ameliyatla aldırmak istemesi vefatına neden olmustur. Cok büyük bir futbolcuydu. Allah rahmet eylesin.

Tacettin Demirdaş dedi ki...

Bu katkı da bizden olsun...

Adı : Hüseyin ÇELİK
Baba adı : HASAN
Doğum Tarihi/Yeri : 1955/ANKARA
Oynadığı Takımlar : Adana Demir Spor/Gençlerbirliği/Sincanspor/Güneşpor
F.Bahçe'ye geldiği tarih: 1981
Boy : 1,80
Kilo : 70
Ayak No : 40
Bu kutsal çubukluyu sırtında taşıyanlara selam olsun..
Kabri nur, ruhu şad, mekanı Cennet olsun..

Unknown dedi ki...

Bordo maçında gol atan: Hüseyin Çakıroğlu

Unknown dedi ki...

Hayır farklı