11 Ara 2009

Ustalara Saygı; Antalya 2- Galatasaray 3


Futbol konu olunca ilk aklıma gelen Hagi'dir benim, sonrası sırasıyla gelirdi. Maradona, Zidane...., mutlaka Rijkaard 'da vardı her zaman ilk 5 imde. Yine var, Galatasaray'la alakası olsun olmasın yine var. Ancak ben artık Rijkaard'ı bıraktım. Benim için bu maçtan sonra mazide kalan büyük bir futbolcu, Barcelano'nun büyük Hocasıdır sadece.

Ceza almasa Sarp, bonusu Topal ve Barış ile sahada olacaktı muhtemelen. Omuzu çıkmasa Cam Adam, ikinci bir hazreti balta olarak top tepecekti koskoca Galatasaray'ın savunmasından. Yetti artık be, bu futbolcularla yatıp kalkan biri nasıl olur da en verimli kadroyla saha çıkmaz.

Maçtan önce yazdım, bu maçta iyi oynayacağımızdan, 2-0 geriye düştüğümüz an dahil kazanacağımızdan emindim.(inanmayan Galatasaray sözlükte maç esnasında yazdığım yorumlara bakabilir)

Ofsayt taktiği uyguladık bu sezon ilk defa, icat üstüne icat. Küçük takımların, kötü savunmaların müracaat ettiği aşağılık uygulama. İkisinde de yakalandık, bu arada kalecimiz, apartman yıkılsa bir tuğla tutamayacağını bu maçta gösteren büyük Leo, bizim seyrettiğimiz gibi seyretti giren topları. Acaba Hoca'mı ofsayta düşürün diye talimat verdi? yoksa kazma bekler, daha kolay bir yolu seçip de mi öne çıkmayı tercih ettiler? her iki alternatif de benim kabul edebileceğim bir şey değildir.

Arda Turan bu senenin en kötü futbolunu oynamıştır nihayet. Ayrıca kaptan olarak sadece kolunda bir bant var sadece. En ufak bir konuşma, olaylara karışma, gaza getirme, sinir alma, konuşma yok. Kaptanlıktan eser yok. Ruh gitmiş, hastalık devam ediyor galiba. Büyük bir sıkıntı var, haydi hayırlısı.

Uğur Uçar, Sabri'nin seçeneği olma şansını kullanamadı. Halbuki ki biz Sabri'yi kendisinin yedeği olarak beklemiştik sakatlığı boyunca. Fenerbahçe Burnundaki Melita Kafe'de nargile içerek formayı kapamazsın Uğur usta.

Elano Blumer, Keita, bu adamları oynatmamak, oynatmayarak kazanmak, futbola ihanettir. Kime ceza kestin Surinamlı 3 maçtır yanında oturtmakla Keita'yı. Elano gol attığında yere atladım, bu ülkede gol atıp attırmazsan oynadığın futbolu gören olmuyor. Maçın tekrarını Keita ve Elano için seyredeceğim.

70. dakikayı beklemeyecekti bu kez Rijkaard, Manda Yiyiyicisi'ni kenarda görünce durum 2-1 iken söz verdik kendi kendimize, Elano veya Keita'dan birini çıkartırsa kapatacaktık televizyonu. Arda'nın uzattığı topu, Kewell dokunmadan asist yapıp Elano içeri yollayınca, Surinam'lı tükürdüğünü yalamamak için Uğur'u çıkardı. Muhtemelen ikisinden birini çıkaracaktı. Neyse ki yukarısı yardım ediyordu Galatasaray Ceo'suna. Uğur'da çıkınca bütün hücum elemanlarını ilk defa sahada gördük. Kara Şimşek insan üstü daldı sağ taraftan, içeri çıkardığı topu üstat Kewell ağlara gönderdiğinde biz demedik mi naraları atıldı evde. Muhtemelen her Galatasaray'lının seyrettiği yerde atılmıştır.

2-0 dan, 3-2 ye getirmek beklenmedik bir şey değildi bizim için bu maçta. Kaleci ve dafans uyumsuzluğuna, Topal ve Barış'ın ortalama altı futboluna rağmen, dediklerimizin çıkması, ustaların resitali bizi memnun etmeye yetti.

Fakat arıza geçmemişti. Surinamlı'nın Aydın sevdası, Ayhan sevdası son dakikalarda mucize dışarı giden top içeri gitse, kara sevdaya dönüşecekti. Saat tuttuk Keita 75. dakikada oyundan çıktı, o dakikadan sonra bırakın pozisyonu iki pas yapamadık.

Nonda'yı beğenen azınlık, hatta teklik(tanıdığım tek kişi var çünkü) hala aynı fikirde mi? oyna(yama)dığı 15 dakika boyunca ayağında gülleyle, Galatasaray'ın temposunu düşürdü. Bu adam sezon sonuna kadar 5 gol atamaz demiştim, çok demişim.

Maçın adamına ben Keita diyorum, Elano'ya geçen maç hoş geldin demiştim, artık güle güle otur kardeşim diyorum. Büyük, teknik futbolcu hastasıyım, Keweell'e teşekkür ediyorum, Kewell'e inanmayan hakeme lanet ediyorum.

3 puan aldık diye değil memnuniyetim, 3 gol attık diyedir sevincim. Ve gollerin büyük futbolculardan gelmesidir öngörülerimin isabeti.

Galip duruma geçince pozisyona giremememiz, skoru korur oyunumuz, Aydın'ın katkısız Barış'ın akılsız futboluna bir çare bulunması lazım. Caner sol bekte bir kaç maç daha oynaması lazım tam görüş belirtmemiz için. Ancak Balta'dan teknik olduğu kesin.

Şimdilik bu kadar, fakat bu maç burada bitmez, geniş özetini yayınlayacağım.

Ana fikir; Sonuç ne olursa olsun, güzel futbol oynamak istiyorsan takımın büyük futbolcularının tamamını oynatacaksın. Keita'nın çalımını seyretmek varken Servet'in götünü dayayarak topla beraber futbolcuyu avuta atmasını seyretmek istemiyoruz Hocam, bilesin.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

mahalle takımı 2 - rijkaard 3

alessandro del piero dedi ki...

abi her şey iyi güzel hoş da, yahu keita, o taptığımız adam, resmen sakat sakat oynadı 20 dakika boyunca ve o haliyle gol attırıp görevini fazlasıyla yapmış olmasının gururuyla çıktı oyundan, burada eleştirecek ne var gerçekten, anlayan varsa beri gelsin. ha keza arda o boktan ve kişiliksiz futbolunun sonucu olarak çoktan çıkmış olması gerekirken 85 dakika sahada kaldı ve hala ayağında top tutan oyuncu çıkarılır mı muhabbeti yapıyorsun. diyoruz sana, rijkaard bu değişikleri yapmak istediğinden değil elindeki malzeme dolayısıyla yapmak zorunda olduğundan yapıyor.

senin için mazide kalan rijkaard gör bakalım sene sonunda omuzlarda avrupa kupasıyla bu ülkeye geldiğinde ona rağmen kazandı bu takım diyecek misin, merak ediyorum. bu adam her şeyi geçtim, kellesini yemek için taraftarından medyasına herkesin hazırda beklediği elano'yu kademe kademe kullanıp kabul ettiriyor bugün tüm aleme. aynı şekilde 2 hafta önce manisa maçında varlığı yokluğu belli olmayan keita yine onun zekası sayesinde bugün eski efsanevi haline kavuştu, belki de hırsından, kendini gösterme isteğinden.

rijkaard'ın senin düşünemediklerini de düşünebiliyor olma ihtimali hiç mi aklına gelmiyor gerçekten? kendini o kadar mı üstün, aşmış bitirmiş görüyorsun? mütevazı insan biliyoruz biz seni abi, elbette kimse burada rijkaard tanrıdır ne yapsa doğrudur demiyor, yalnızca bu adam bizi eski büyük galatasaray yapma yolunda ilerliyor ve biraz olsun sabredelim diyoruz.

Adsız dedi ki...

sezon sonu beklenmeden devre arasında ayhan, aydın, uğur, linderoth, serkan kurtuluş, alpaslan ve nonda gönderilmeli.

ayhan, aydın, serkan kurtuluş ve alpaslan ile total futbol filan oynanmaz, nonda zaten bitmiş artık sezon sonuna kadar 5 maç oynayamaz ikinci yarı yeni gelecek forvetten sonra. linderoth çok iyi futbolcu ama artık ne hasta bekler sabahı şiiri gibi oldu onu bekleyişimiz, inceldiği yerden kopmalı, uğuru çok severim ama maalesef uğur üzgünüm senin için, keşke o üzücü sakatlığı hiç yaşamamış olsaydın, sabri ile arasında dağlar var.

barış özbek ve serkan çalık'a sezon sonuna kadar şans tanımak lazım, altyapıları sağlam olduğundan kendilerini geliştirme ihtimalleri var rijkaard ile birlikte,özellikle serkan çalık tam bu sistemin adamı, ama topun ucundalar, kendilerini kanıtlamaları lazım. leo francoya da en azından sezon kadar şans verilmeli, önünde savunma yapmayı bilmeyen tonla adam varken yargılamak iztemiyorum, o da olmazsa ne pahasına olursa olsun Ufuk'a kale devredilmeli vesonuna kadar sabredilmeli.

transferlere gelecek olursak kesinlikle bir forvet, bir defans ve bir orta saha devre arasında takıma katılmalı. sağ bek için altyapıdan da oyuncu çikarabiliriz sabrinin yedegi olarak.

kanatlarda rotasyon için iyi bir kanat oyuncusu da lazım. aydın senede 2 maç oynayacak diye bizleri sinir krizlerine sokuyor. VOlkan şen olabilirdi ama kulup ilgilenmedigini acikladı. O olmazsa baska bir oyuncu ama mutlaka oyuna girdikten sorna olumlu iş yapacak biri olmalı sahada ruh gibi gezecek biri degil.

bunlar yapılmadan iyi oyun izlemek zor

Sefa Hasanoglu dedi ki...

Nonda'yı bir ara Antalya'nın stoperi sandım.

Nonda görünümlü Orhan Ak!

Rijkaard adamı ilerde top tutsun diye oyuna aldı, herif ilerde her topu uzaklaştırdı Antalya kalesinden.

Adsız dedi ki...

Nazmi Hasdemir sınıfta kalcan bu yıl.Bu takım kabuk değiştiriyor neden görmek istemiyorsun,kabuk değiştirirken de sancılar yaşıyor bu takım.Ya son2-3 haftadır okudğum sanki Hıncal Uluç.cidden yakışmıyor..senin yere göğe sığdırmağın kaptanın Arda elanoya pas atmamak için kırk takla atıyo,bir kez olsun Ardayı bu konuda eleştirdin mi?yok.
çğnkü sen 100'lerce GS maçı izlemekle övünüp durduğunu böyle durumlarda bir anti-tezmiş gibi kullanıp duruyo.ya cidden ayıp ediyon,surinamlıya.hiç mi hırısızn suçu yok,hiç mi futbolcuların mesela ardanın suçu yok?
ne yapmaya çalışıyon?

zizou dedi ki...

İlk yarının bitmesini dört gözle bekliyorum açıkçası ve bu maçı da şampiyonluk yolunda alınan bir 3 puan olarak görüyorum.Frank Rijkaard ve ekibi geldiğinde verdiğimiz sabır yeminleri falan vardı? Ne oldu onlara uçtu gitti mi? Yo hayır içimizdeki irlandalılardan başka herkes tam destek veriyor Surinamlıya ve Johan'a.İlk defa vizyonumuz var,takır takır işlemese bile...Bu sezonu şampiyonlukla kapayamasak bile seneye bir hayli ümitliyim ben.Şu anda da ümidim var ancak sakatlıklar belimizi bükmüş durumda.

Devre arasında; Linderoth,Alpaslan,Serkan Kurtuluş ve elimizde patlayan balonumuz Aydın Yılmaz ile kesinlikle yollarımızı ayırmalıyız.
İkinci olarak ise takıma mutlak bir stoper lazım.Marquez gibi ayağına hakim birisi olursa ne mutlu bize...Baros'un alternatifi bir yerli forvet;Mustafa Pektemek... Ve de orta sahada ayağında top tutabilen bir adam;M.Diarra... Gerisi teferruat.