23 Ara 2009

İyi Noeller; Galatasaray ?- Trabzonspor x



Maçı muhtemelen izlemeyeceğim. Maçın sonunda tabelanın yazacağı rakamlar da umurumda değil. Büyük Surinamlı'nın taşak geçtiği, geçmek istediği Trabzonspor maçıdır bu maç. Belki bir ders daha çıkartırız yenilirsek. Yenilmezsek, Polyanna oluruz, Aydın'dan bir patlama daha bekleriz. Turnuvanın adı, Ziraat Türkiye Kupası. En büyük rakibinin bu kupayı alabilmek için nesillerdir götleri çıktı. Ne futbolcular geldi geçti de henüz alamadılar. Almak içinde 1 saat önce, kupanın en dandik maçına tam kadro çıktılar. Maçın neticesini biliyorsam şerefsizim, seyretmiyorum. Bizim, maça kazmalar takviyeli A2 kadrosuyla çıkacağımızı öğrendikten sonra da maçla ilgilenmiyorum. Bu yüzden maç yorumunu önceden yapıyorum. Bu kupayı en çok biz önemsemiş, ve en çok biz almışız. Madem angarya, sezon başında açıklamanı yap, biz bu maçlara yeni bir oyuncu bulurmuyuz? ya da her neyse mantığıyla çıkıyoruz de. Hiç bir şey demiyorsan, sadece Fenerbahçe'ye bu sezon da bu kupayı aldırmayalım motivasonuyla turnuvayı ciddiye al. Bu maça gidecek , televizyondan seyredecek olanlara saygısızlık yapmayın. Yatırım yapmış sponsörler, reklam verenler, sen kalk takımın yarısını tatile gönder. Sen niye gitmedin hocam? sana noel yok mu? Futbolcu olsan gitmeyecekmiydin? Nasıl olsa dandik, dostlar alış verişte görsün tadında bir maça çıkacaksın. Başında sen olsan ne yazar olmasan ne? Kabahat Surinamlı'da değil, tabi eğer kabahat ise bu durum. Yani her maçı Galatasaray 1-0 kazansa memnun olurmusunuz?, Ben olmam arkadaş, ben dandik, hakem hatasıyla, balla, rakibin aptallığıyla zor bela kazanılan maçlarla ilerleyen bir takıma razı değilim. Sanki Çemişgezekspor'la oynuyorsun. Guruptaki en zorlu maça çıkıyorsun, rakibe saygı nerede. Takım sanki uzay takımı, kimi oynatsak fark etmeyecek. Hoş ben takımda ustalar yokken kazmaların iyi oynayabileceğini öngörüyorum. Takımın en kötü futbolcusuyla, en iyi futbolcusu arasında bu maçta uçurum olmayacak. Bir denge olur, eksi anlamda. Servet bu maçta santrafor oynayabilir, Ayhan istediği kadar geri pas atabilir. Kaleci her zaman ki gibi çerçeveye gelen ilk topu içeri alabilir, benden izin hezimet yiyebilirler. En başta bana, yani taraftara saygısı olması lazım takımın. Bu maçta iyi oynarız diyen biri çıkar mı? Bana ne, ben noel tatiline çıktım hepinizden önce. Ben de izin istiyorum, benim için bu maç oynanmış ve kaybedilmiştir. Ben bu maç yokum, size kolay gelsin.


Bu benim maçtan önce yazdığım ve yayınladığım yazıydı. Maçtan önce bir iki yorum gelmiş yazıya zaten. Maç başlamak üzereyken Ali Sami Yen'den, bir arkadaşımdan haber geldi. Hakan Ünsal'ın yanından beni aradı. Meğer Hakan Ünsal, irinini kusmak için, Galatatasaray'ın yenilmesini, hatta hezimete uğramasını istediğini birine söylerken duyduğunu söyledi. Galatasaray'ın olası bir mağlubiyetinde , Hakan Ünsal'la aynı fikirde olmama için yazıyı kaldırdım. Gelen haberin doğru olduğunu küçük Hakan'ın yazısını okuyunca öğrenmiş olduk. Galatasaray yendiğine göre, yazımı okuyan bir kişi bile olsa yanlış düşünmesin, Galatasaray yenince yazıyı kaldırdı demesin diye notlar ekleyerek, yeniden yayınlıyorum

Maçın sonucu önemli değil. Görüşlerim değişmedi, eğer kalede Aykut olacaksa, stoperlerin teknik olmasına ihtiyaç yoktur. Ön libero denen yerde M.Sarp veya M. Topal tek oynarlarsa beraber oynadıklarından daha iyi oynarlar. Sabri ihtiyaçtan tam iyileşmeden oynatıldı, sakatlandı, umarım ciddi değildir.Gittikçe gözümüze giren Caner, bizi baltaların birinden kurtaracak bir maç oynadı. Takımın en büyük futbolcusu Arda Turan, yıl başı balosunda İstanbul dışında olmayı hakketti. Taraftar maçı ciddiye almış, izine çıkmamıştı.

Ha birde kazma bekimiz Servet, noel tatiline gitmemiş ama o da maçı başka türlü ciddiye almamış. Seromoniye çıkmamış. Servet'e hak vermemek elde değil! Takımdaki bütün büyük futbolcular izinliyken(Kaptan hariç) yedeklerle oynamayı içine sindirememiş.

9 yorum:

yusufgs dedi ki...

kardes maci izlemeni siddetle tavsiye ederim 1 yari bitiyor, ama 2 yarida boyle oynarsak helal olsun.Yedeklerimiz bile super oynuyo

SéRhat dedi ki...

Maçı keşke kaçırmasaydınız, Caner'in maçı diyebilirim. Çok baskılı muhteşem bir futbol oynuyoruz, Caner Arda'nın pasında uçarak bir kafa vuruşu yaptı öndeyiz. Bu arada Rijkaard'da gidiyomuş perşembe günü 3 ocakta dönecekmiş. Şimdi ikinci yarıya gidiyorum. Yeni yazılarınızı bekliyorum.

xaar dedi ki...

Son senelerin en iyi tribunu bu mactaydi...Takimin ihtiyac duydugu dakikalarda yanlarinda bitiverildi resmen!Uzun zamandir bu performansi gosteremiyorduk!Tek kelimeyle superdi!

Song un alkislarla ugurlanmasi-sanki S.Gunes in adeta alkislatmak istercesine cikarmasi!

Tribunlerde cosacaksinimiz

Sen var ya sen in soylenmesinin birakilmasi


Damakta cok guzel bir lezzet birakti!!!

hadesperado dedi ki...

abi her ne kadar kadroyu gördükten sonra içim biraz burkulsa da 90 dk.yı tv'den izledim, aydın'ı saymıyorum 10 kişiyle güle oynaya aldık maçı, evet yine birkaç önemli pozisyon verdik ama o kadar da olsun, takımın yarısı yok, kalan yarısının yarısı da kazma zaten :) caner-arda müthiş oynadı, elano'yla da uyum sorununu aşarlarsa daha iyi olacak eminim...
alparslan maç eksiğine rağmen hiç sırıtmadı, aydın'a yazıklar olsun, ben çoktan bitirdim de umarım rijkaard'ın da ona verdiği son şanstır bu... ayhan bu saatten sonra ankaragücü'ne falan yakışır, tobi'nin biletini de kessinler artık, ilk geldiğinde çok sevinmiştim, 20 maç bile izleyemedik, nasip değilmiş... bu arada maçtan önce dediğin gibi, servet bir ara sağ açıktaydı :) aykut da çıkıp rahatça alacağı topu seyredince golü yedi, şükür song attı da teselli bulduk :)
ayrıca tribünler de süperdi abi tvden izlediğimiz kadarıyla tabi...

transfer dönemini çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor, ayağı top yapan bir stoper, sağlam bir ortasaha, Baros'a alternatif sisteme uygun bir forvet... yolcular belli, nonda+aydın biraz da para verip bursadan volkan şen yada sercan'ı alırsak hiç de fena olmaz...

Adsız dedi ki...

Servet'in Istiklal Marsi'ni kacirmasinin sebebi hakem. Servet'in bileklikleri kurallara uygun degildi. Hakem degistirmesini istedi. Bunun üzerine Servet cikis tüneline kadar gitti ve bilekliklerini degistirdi.

Adsız dedi ki...

nazmi abi saygılar dediklerine katılıyorum bir tek hariç servet seromoniye çıktı fakat hakem kramponlarını değiştir diye soyunma odasına gönderdi abi saygılar

Fazıl Sol

Adsız dedi ki...

mağlubiyette bile olsa hakan ünsal'la aynı şeyleri yazacaksak şapkayı koyup düşünme vakti gelmiştir.

Büyük Beyaz dedi ki...

tamamıyla fikirlerine karşıyım. takımda kim oynarsa oynasın bence saygı göstermemiz lazım, aydın' a bile. genç çocuklar bu maç oynamayacakda sadece sezon başındaki dandik maçlarda mı oynayacak. kalede leo varken çereçeveyi bulan ilk top gol olmuyor mu. bu kadar tutarsız şeyler yazmayın.

Adsız dedi ki...

Elano-Brezilya
Kewell-Avustralya
Leo Franco-Arjantin

Bilmeyebilirsiniz, bu adamlar icin en onemli seydir noel tatili, butun yil gormedikleri aileleriyle kucaklasirlar, yemek yerler, hoplarlar,ziplarlar vs...Bizim gibi kacak degil, harbiden kutlarlar bayramlarini.
İzin verilmeyen Ernst'i Gabric'i gordunuz mu? Gormediyseniz soyliyim Ata Demirer ciksa daha iyi top oynardi o ikisinden.
Rijkaard halden anlayan bir adam, demokratik bir adam, muhtemelen "Temmuzdan beri Kazakistan'dan Romanya'ya kadar turnedesiniz cocuklar, zaten ulkelerinize gitmek ucakla bile 2 gun suruyor, size benden fazladan izin, gidin dinlenin moralli bir sekilde gelin" demistir. Ben Elano olsam, bu kiyagi gecen Rijkaard ne istese yaparim,hemde olumune yaparim, adam boyle kazanilir, ama daha evvelde dedigim gibi bize Tınaz Tırpan lazım. Rijkaard-Neeskens bize cok....
Saygilar,
D.Peker