6 Ara 2009

Rijkaard 1- Galatasaray 1


Yorum yok, ben bıraktım, Surinamlıyı gözümde fazla büyütmüşüm. Kimse kusuruma bakmasın. Oyunlara eksi yönde somut katkılarını gördükçe soğumaya başladım, hatta iyiden iyiye kıllanmaya bile. 80. dakikaya kadar sayısız gol pozisyonuna giren takım sezonun en büyük futbolunu oynuyordu. Nonda'ya rağmen çok iyi oynuyordu. Hatta Manda Yiyicisi çıkıp yerine Keita'nın girdiği ve Elano'nun çıktığı o kısa periyotta unutulmaz futbol oynadı. Ellerinde reçete var bu adamların. Tabela ne olursa olsun, oyun nasıl olursa olsun 70. dakikada Keita ya da Kewell girecek. 80. dakikada bir değişiklik daha yapılacak Ayhan girecek, son 2 dakika da da Aydın girecek.

Hepinizin kuponunu yatırdım, kusurma bakmayın, ben iyi oyundan emindim oysa. Tribündekiler, televizyon başındakiler, kulübe hariç herkes Galatasaray'ın gol yiyeceğinden de emindik. O dakikaya kadar posizyona bile girmeyen, hatta tek forvetini çıkarıp 1-0 a razı olan Belediye, Ayhan'ın girmesiyle lağımda altın buldu. Belediye tek kaleye döndürdü maçı. Arda, Elano çıkıp takım 8 kazmaya dönünce beklediğimiz gol son saniye de de olsa geldi.

Maç bitiminde hakeme yüklendi taraftar. Sen hakeme yükleneceğine son saniye de firikik atılırken arabesk şarkına bir ara ver de ıslık çal.

Bok çuvalı diyeceğim Nonda sakatlanıp çıksın diye dua ettim her maç. Surinamlıya kalsa Gökhan'ı oynatacaktı, Keiata'yı oynatmasa fırça yiyecek, oyna soktuğunda ancak çıkarabildi Manda Yiyicisini ve o anda benim Galatasaray'ım sahadaydı. 5 dakikada 3 pozisyona girildi senmisin pozisyona giren. Ulan düşman olsa yapmaz be. O anda sahanın en iyi oyuncusu Elano ki 3 tane topu büyük bir şanssızlıkla içeri girmeyen, bir gol atsa artık tutamayacağı ve devamlı oynatmak zorunda kalacağı futbolcuyu oyundan çıkarıyor. Ben Elano'nun yerinde olsam geçen sene Lincoln'ün yaptığından daha fazlasını yapardım.

İnanın bu yazı sinirle yazılmış bir yazı değildir. Ve maç 1-0 bitseydi bile son firikiği ben gol yazmıştım zaten, aynısını yazacaktım. Beni bilen bilir 1-0 galibiyete ben galibiyet demem. Hiç farketmez, ısrarlıyım herkesle iddiaya girerim. Bu Nonda oynamasın, Elano, Kewell, Arda, Keita sahada olsun her takımı yeneriz. Bizi ancak bu saatten sonra Surinamlı yener. Burayı Barcelano sanıyor, birbirinden farkı olmayan oyuncuları eşit şekilde sahada tuttuğunu sanıyor. Maçı bitiren kadro idda ediyorum aynı şekilde sahaya çıksın bırakın galip gelmeyi, pozisyona bile girmeden sezonu kapatır.

Ayhan, özenle kaptanlık bantını takıyor, Aydın çaktırmadan topu taca vuruyor. Bari yatacan alsana Emre Aşık'ı, Aydın'ı sahaya alırken amacın neydi? Ne dedin büyük Surinamlı Aydın'a. 3 senedir 3 gram futbolunu ilerletememiş futbolcuda bizim göremediğimiz neyi görüyorsun? Bu Ayhan'ı biz bıraktık, rakip takımda oynuyor sanki Barcelano'da olsan Ayhan'a acaba limon taşıtırmısın?

Büyük takımlar son saniyede gol yemez, yediği golü de hakeme yıkmaz. Neymiş, Kewell'in kornerini vermemiş de o top dönüp gol olmuş. Dün Fener bugün biz ağlıyoruz. 2 top direkten dönmüş, 2 top direği sıyırmış, Manda Yiyicisi kaleciyi delecek gibi vurmuş, Elano 3 topu içeri sokamamış, sayısız gol kaçmış, rakibin tek pozisyonu yok, karambol, panik, kazmalık, sen gel yediğin golü hakeme bağla. Evet bende aynı fikirdeyim hakem iğrençti, e iğrençse iğrenç ne yapalım. Atacaksın kardeşim, büyüksen kötü hakemi de yeneceksin.

Hiç bir zaman tabelaya bakmadım, tabela benim için hesap makinası gibi bir şey. Ben futbolun peşindeyim, Elano eğer oynayacaksa, Nonda oynamayacaksa mutlak güzel futbol oynarız. Güzel oynayan takım da uzun maratonda mutlaka kendine yer bulacaktır. Kimse üzülmesin berabere kaldık diye. Eskişehir, Manisa ve bu maç aynı oldu. Dışardaki Diyarbakırspor maçı da aynıydı, içerdeki Trabzonspor maçı da. O maçlarda son saniyede kaleye gök tanrı geçmişti sadece. Değişen bir şey yok, gelen gideni aratıyor, demek bu işin amentüsü böyle. Lanet olası 1 golü atıp yatacak, 3 puanı alacaksın, euroları cebelleze indirip, aklında varsa bir şeyler onları da bu garip ülkenin takımını deneme tahtası yapıp deneyeceksin. Haldun'un Adnan Polat'ın yerinde ben olsaydım Elano çıkartılırken müdahele ederdim.

Korkarım yenemedik diye takımı değiştirmez. 80 dakikalık takıma gelirsem eğer, Mehmet Topal topal bacağıyla hem Servet, hem Gökhan'dan daha iyi oynayacağını, Uğur Uçar bir dahaki maç oynamayacağını bile bile her zaman bu takımda var olduğunu, Harry Kewell'in Galatasaray'ın en asil futbolcusu olduğunu kez daha belgeledi. Arda Turan eski moralli günlerinde olmasa da top ayağına geldiğinde rakibi maymuna çevirdi, topları direkten döndü, attığı unutulmaz pası, çuval içeri yollayamadı. Mustafa Sarp kaşıkla verdiğini kepçeyle alacak kuşkusuyla maç izlettiriyor bizlere. Galatasaray oyuncusu olamaz, bu gün her maç oynayan Sarp, yarın hiç bir takımda oynayamayacak duruma bile gelebilir.

Kaleci bir topu da tut be kardeşim. Bir maçı da sen kurtar ne olur. Kalede zangır zangır titriyor, nerdeyse tuttuğu topla içeri girecek. Elalemin kalecisi son saniyede serbest vuruş kullanıyor, aynı anda pozisyon dışında en az 4 Galatasary futbolcus var. Ben merak ediyorum, Ayhan'la Aydın kaçan puanlara üzüldüler mi?

Neticede langırt liginden bir maç daha oynandı. Bu kez langırt tahtasının sarı kırmızılı kalecisini tutan mil, yanlış hareket ettiğinde top delikten içeri girdi o kadar. Futbolu bilmediğime artık iman ettim, ancak Galatasaray'ı 50 tane Rijkaard'dan daha iyi bilirim. Şu pozisyonun alındığı haftada şu maçı tribünden 11 kişi oynasa, ya da tribünden her hangi birimiz yönetsek fark atardık. Yazıklar olsun diyorum kenar yönetimine, Ayhan'a, Aydın'a.

14 yorum:

drvenom dedi ki...

abi üzülerek seni kaldırıyorum izlediklerim köşesinden. bu da sana son yazımdır. sen rijkaard 1 - galatasaray 1 yazdın ya. ben de diyorum ki mahalle takımı 1 - galatasaray 1. sen o tribünün sağ kanadında ki betonda tepin dur abicim. 2 kornerde bir bağırırsın ama abdül kader keita girecek diye bağırırsın; lincoln girecek diye bağırırsın. kesin saftig döneminde de arif arif diye bağırmışındır 60'tan sonra. sahadaki futbolcuya da saygın yok teknik direktöre de. ne oldu sonunda? aceto balsamico kaybedilen 3 puan kazanılan gelecek derken hıncal'ın go home rijkaard'ına geldin? skibbe'ye daha çok dayanmıştın sen. kaldı ki aynı puandayız. hani gelecek gelecekti biz de sabredecektik? bu mudur? sana yükselmiş şekerinle nice yazılar diliyorum abi.

eyvallah.

Unknown dedi ki...

Birebir katılıyorum yazıya, bence az bile söylemişsin abi. Nonda'dan tez zamanda kurtulursak önümüz açık derim.

Mehmet dedi ki...

Abi selam kusura bakma ama bugünkü mücadeleye ve iyi futbola yazık etmişsin. Her şey mükemmel değil ama bu takımın hakkının yendiği bugün keşke böyle bir başlık yazmasaydın.

Nazmi Hasdemir dedi ki...

eleştirecek olanlar yazıyı bir kez daha okusunlar, bu sene gördüğüm en büyük galatasaray'dı 80. dakikaya kadar. Elano'ya da hayran olduğum maçtı. Ve surinamlı 10 sene kalsa da itirazım olmaz. heleki nondasız, elanolu 5 dakika var ya bu sene en zevk aldığım periyottu. bugün maçı rijkaard vermiştir o kadar.

alessandro del piero dedi ki...

abi sence elano yorulduğu için oyundan alınmış olamaz mı yani? ki bu adam pao maçında sakatlık geçirip oyundan alınmış ve ancak dünkü antrenman sonunda maçta oynayabileceğine karar verilmişti. ayhan bir an önce çekip gitmeli şu takımdan ona katılırım da, rijkaard elano'yu çıkardığında oyuna alabileceği başka kimse yoktu maalesef, aynı aydın'ın durumunda olduğu gibi. yedek kulübemiz buysa suçlusu rijkaard demiyorsundur heralde..

aLp dedi ki...

Katılıyorum Nazmi Amca yazdıklarına. Rijkaard 10 sene kalsın gık demem ama burayı barcelona sanmasın, birileri uyarsın artık lütfen! aydın kim, topal kim, sarp kim, barış kim ya? bunlar herhangi bir anadolu takımında ne kadar oynatılırlarki?
çok fırsat teptik, umarı aramayız...

sembolist dedi ki...

Abi bu yazıyı sen yazmış olamazsın..Hıncal Uluç'a kardeşlik köprülerini atmışsın çoktan,noluyoruz ya,Nazmi Abi bile Rijkaard'a gidiriyor.Ab yazdıklarını bir kere daha okur msun,sen yazmış olamazsın bu ''Hıncal cümlelerini'..
Bu akşamın benim açımdan en büyük kaybı Nazmi abimizi de Hıncalların,Ünsalların yanına uğurlamaktır.güle güle kaptan..
ben de kepenki kapatıyorum burda.

nikolatesla dedi ki...

"Büyük takımlar son saniyede gol yemez, yediği golü de hakeme yıkmaz."

Chelsea küçük takım yani? Barca'dan o yüzden yedi golü?

Yayınlamamakta serbestsiniz ama çok boş tespitlerle dolu boş bir yazı olmuş şahsi kanaatimce.

Sefa Hasanoglu dedi ki...

Yok be abi o kadar da değil.

Adsız dedi ki...

O zaman Bayern Munih klubu kapatsin, CL finalinde Man U dan son 2 dakikada 2 gol yiyerek kupayi kacirdilar, Milan 4. lige dussun, son 5 dakikada G.Saraydan 2 gol yiyerek avrupa kupalarindan elendiler
Girmeyince girmiyor işte, Elano sezonun en iyi topunu oynadi, biraz sansli olsa tarihi farka gidiyorduk, yazik oldu ama iyi oldu. Antalya macinda seyredin siz simdi takimi, o zaman Rijkaard icin ne bulunacak simdiden merak ediyorum.

Saygilar

D.Peker

Mario Jardel dedi ki...

80 dakikada gol haricinde elano'nun kaçırdığı 2, nonda'nın 1, arda'nın direkte patlayan 2 topu.. Yani gol haricinde 5 tane yüzde yüzlük gol fırsatı.. golüde sayarsak 6 tane net pozisyon.. çok değil 1 tane daha gol olsa farklı şeyler konuşacaktık.. Manda yiyicisinin ne olduğu ortaya çıkıyor.. skibbe dönemine geri dönüş yaptı ayaklarına beton bağlayan afrikalımız.. Bu arada uğur daha forma şansı bulmak için ne yapacak sabri denen illetten nasıl bu formayı alacak merak ediyorum.. ortaları harikuladeydi..

Gala's dedi ki...

Şunu çok iyi biliyorum.. O top son dakikada dışarı çıksa bunları yazmazdınız. İyiye gidiş var v.b. yazılırdı. Aksini söyleyenene inanmam.

Sizinle farklı düşünüyorum. Ama saygı duyuyorum..

Adsız dedi ki...

bende KATILMIYORUM sanaa nazmi abi sana biz galatasaraylilar hicbir zaman günü birlik basarialra sevinmedik,kücük seylerle göz boyayan güzelliklere aldanmadik,biz hep en iyisini en güzelini yasadik sen bir gs li olarak nasil bunu unuttun !!!rejkarti bu hafta bizi lider yapmasi icin yada bu sene sampiyon yapmasi icin getirmedik ki adam geleli surda ne kadr olmus biz rrejkarti gelecek senelerde bir avrupa kupasi daha icin getirdik onun icin bu takima inaniyor güveniyoruz,arkadaslar dogru diyor sende hincal gibi terimi ilk yillarinda elestirdigi gibi elestirmissin,ve sunuda unutma rejkartta ilk yilinda sampiyon yapamadi barcayi ama öle bir sistem biraktiki hala kimse yikamadii umarim anlarsiin abiii!!bu yüzden bende KAPATIYORUM senin dükkanii...YAKISMADII...

hadesperado dedi ki...

senin güzel canın sağolsun abi...
herşey Galatasaray'ın daha iyi olması için... ve emin ol Surinamlı da bunu istiyor, yaptığı değişiklikler, kaçırılan goller, Manda yiyicisi bunlar Rijkaard'la ilgili değil be abi...
hele şu manda yiyicisinden, ayhandan, aydından, g.zandan kurtulduğumuzda daha güzel günler gelecek, ben inanıyorum...