1 Kas 2009

Kötü Oyunla Bu Kadar; Galatasaray 2- Sivas 0


Hafta arasındaki maç da kesmedi hüzünlü günleri. Üzüntümüz devam ediyor. Bu arada hava da fena patladı, kış mesaisine başladı taraftar. Kış mevsimini taraftar için imtihan mevsimidir. Taraftarla seyirci arasındaki somut farkın ortaya çıkması açısından. Moral bozuk, hava kötü maça gitmesek de olur deyip televizyon başındaki seyirci ile, sonuç, hava, şartlar ne olursa olsun tribünde olan, hafta arasındaki video için Ercan Saatçi'ye söven, Hürriyet Gazetesini dışarı davet eden, üşüyen, ıslanan taraftar işte bu kadar. 5.000 kişi.

Taraftarı böyle, takımı coşkusuz görünce benim için bu maç kesin kötü oynanacaktı. Ben bir şey söyleyeceğim, takımda stoperler Gökhan ve Servet, ön liberolar Sarp ve Topal olduğu müddetçe iyi futbol kimse beklemsin. En azından Rijkaard bu futbolcularla istediği futbolu oynatamaz. Gökhan maç boyunca en az 8 defa kaleciye pas verdi, ileri attığı toplar da tam bir kazma bek işi.

Zavallı Manda Yiyicisi, Baros'un sakatlanmasına ne kadar üzülmüş. Ne güzel şu soğukta dizlerinde battaniye kulübede oturmak varken maç boyunca it gibi titredi durdu. Attığı gole bakmayın, kim bilir kim bağırdı da koştu, kaleci çıkmayınca mecbur topla buluştu. İşimiz ayağında demirle oynayan Nonda'ya kaldı, istatistik gittikçe düşecek.

Sivasspor bu sezon seyrettiğim en kötü takım. 2-0 a el sıkışır bir top oynadılar. Bülent Uygun demek Sivas'ı bok içinde bırakıp kaçmış.

Kewell'in vuruşunu kimse göremedi. Tribündekiler kesin göremedi de ben televizyon başındakilerin bile gördüğünü sanmıyorum.

Arda'daki sıkıntı futboluna yansıdı nihayet. Atılan gollerdeki toplu sevinçlerde bile coşku yoktu.

Maçın başında hocanın dedikleri daha unutulmadan topluca saldırıldı. Gol kesin gelecekti, gol olduktan sonra iş bitti. Taktik unutuldu gitti, oyun rolantiye alındı, kimse dikine oynama riskine girmedi. Kalciye top gelince herkes yalandan arazi oluyor, topu oyuna sokmaya kimse gitmiyor.

Kalecinin hatasını affetmeyen hakem nasıl olduysa çift vuruş çaldı. Bu beklenmedik bir düdüktü bizim için. Oradan gol kırk yılda bir olurdu, Kewell vurmasaydı yopa. Ağır çekimi bile yok, top o hızla nasıl yön değiştirmiş, sanki ateş etmiş usta.

Takımda iyi oynayan varmı diye zorladım kendimi. Kewell'i çıkart, Arda'yı yok say geriye kalanlar iğrenç bir mücadele sergilediler. Dün Beşiktaş'ı bugün Galatasaray'ı seyrettikçe neden Dünya Kupasında yokuz diye üzmeyelim kendimizi. Kapasitemiz bu kadar, futbol dışı şeylerden bile aşırı etkileniyoruz. Takım Fenerbahçe'yi yenip gelse böylemi oynayacaktı aynı oyuncular?

Son tahlilde ben takımı hiç beğenmediğimi, ayrıca saha dışını, sahaya yansıttıkları için sitemlerimi söyleyeceğim. Haldun Ağa'nın havaya lafları Şampiyon olmamıza yetmez, işimiz zor.Seyrettiğim en kötü futbollarını oynadılar bu sene, geçen haftaki maç dahil. Benim için netice hiç önemli değil, ben Haticeden yanayım.

3 yorum:

hadesperado dedi ki...

bi süredir yoktum, maçı da radyodan dinledim, kewell dışında güzel birşey yokmuş maalesef...

inşallah şu ölü toprağını atarız üstümüzden...

güzel futbol, hırs, baskı, pres, bol pas/gol görmek istiyoruz,
tamam bir iki futbolcu dışında sistemin gereklerini yaptıklarında şu kadroya bakınca çok mu bunlar?

selamlar abi...

baha dedi ki...

Nazmi Abi sabırsızlıkla ercan itinin yazısını bekliyorum,

Saygılar..

Adsız dedi ki...

sevgili arkadaşım uzun zamandır yazılarını izliyorum adamımsın tek geçerim seni ama şimdi söyleyeceklerimi yayınlama sadece dinle hatta sesim ol ercan senin başka görüntülerinde var diye cok gizli bilgi sana yakında f5 şampiyonluk görüntüleri sırasında orospuçocuğu galatasaray diye bağıran ercan görüntüleri servis edilecek 1 hf. sonra hazır ol şimdiden yazbuda benden eğer yazımı yayınlamazsan e mail mi sonra gönderirim duyduklarımı yada fikirleri paylaşırız.fatih