22 Kas 2009

8 Kazmalı Takım; Galatasaray 1- Manisa 1


Ben yazınca kızıyorlar, bana göre beraberlik bu maçta başarı. Takımın tek atağı yok, gol olan pozisyonda defansın ıskasıyla Kewell'in önüne gelen topa vuruş golü getirdi. Sonrasında koca ilk yarı geçti, iki defa Manisa gol pozisyonuna girdi. Kaleyi bulmadı top ve biz ilk yarıyı önde bitirdik.

Yedek kulübesine bakıyorum ve Keita, Linderoth, Uğur, Aydın, Arda'yı görüyorum. Arda hastaymış, eğer oynatmayacaksanız bırakın evinde istirahat etsin çocuk niye kulübede anlaşılır değil. Elano bu takımda oynayamaz, oynamaz. Kimle top oynayacak adam, yanındaki kazmaya vermektense 70 metreden Kewell'e atmaya çalışıyor. 8 tane kazmayla takım tesadüfen kazanır, iyi futbol kimse beklemesin. Ben bu yazıyı 1-0 galipken yazmaya başladım yani maça gitmedim. Taç atmasını bilmeyen Gökhan Zan ile götüyle top oynayan Servet aynı takımda olduğu müddetçe biz ligin en kötü top oynayan Manisaspor'uyla ancak berabere kalırız. Dost acı söyler, inanın yenilmeyi istedim. Koskoca Rijkaard, medyanın maymunu oldu. Gol yemeyeceğim diye atmaktan vazgeçti. Israrla yazıyorum kaleci artı 7 tane balta var takımda, ilerdeki Nonda'yı saymıyorum, ayağında demirle ancak bu kadar oynar. Geriye yarım adam Kewell ve maymuna çevrilmiş Elano.

Geride iki sırık, hiç bir kafa topuna vuramıyorlar, yorulduk anlatmaktan topu 5 kere sektiremeyecek kadar kazmalar, Ayhan bitmiş, Yunanistan'dan takım arıyor ve bizim Surinamlı elinde reçeteyle bekliyor 60. dakikayı. Xavi'yi çıkaracak İniesta'yı oyuna sokacak, ilerde bekleyen Messi nasılsa bir tane atar ve maçı çevirir.

Sistem takımıyız, panik yok, kale direkleri içine gelen ilk kritik top gol oldu. 15 dakika var maçın bitimine, oyunu forse etmeye gerek yok. 10 saniye bile kalsa oyun disiplininden kopmak yok, şablonu değiştirmek yok. Nonda'dan gol beklemek var.

İnanın hiç sinirli değilim, kızgın da değilim, yalnız biz gözümüzde bazı şeyleri fazla büyütüyoruz. Bu kadar kötü futbolla kazanmak iyi değil, bir kere daha yazıyorum buraya, Gökhan Zan- Servet-Sarp- Topal'ın aynı anda oynadığı takımın iyi oynama ihtimali yok. Elano- Arda- Keita- Kewell aynı anda takımda değilse de hiç iyi oynama ihtimalimiz yok.

Şampiyon olur muyuz? bu lig de aynı futbolla şampiyon da oluruz 5. de. Ben üşüdüm artık, soğumuştum futboldan, böyle devam edecekse beni derin dondurucuya kaldırın. Takıma teknik bir defans oyuncusu, orta sahaya bir oyun kurucu bulduğunuz zaman beni uyandırın. Ben neticeyle tatmin olan bir taraftar değilim, iyi oyun peşindeyim. Ve maçlar geçtikçe biz kötü oynuyoruz. madem bu kadar oynayacağız, bunca yatırım neden?

8 yorum:

Confeng dedi ki...

Hepimiz devre arasını bekliyoruz artık Nazmi Abi. Yönetim son skandallardan sonra seçimi kaybetmemek için son bir iki transfer yapar herhalde. Zaten yapmazlarsa anlarız ki Rijkaard'ın da sözü geçmiyor.

Mario Jardel dedi ki...

eğer rijkaard fener maçı öncesi "sinirlenmeyin oğlum" dediği halde takımın kaptanı maçtan önce tahriklere kapılıp sinirleniyor, en iyi adam carlos'u yumrukluyorsa.. Sezon başında anladığımız üzere rijkaard'ın sistemine uygun olarak servet ve gökhan zan çok nadir uzun pas atmasına rağmen son 4-5 maçtır ısrarla ve inatla uzun pas atıyor hatta daha kısa pası beceremeyen topal'da bunlara ekleniyorsa ben diyecek birşey bulamıyorum.. Bu adamlar şampiyonlar ligi şampiyonu apoletli adamın lafını dinlemiyor ise bu gün rijkaard'ın kurmak istediği sistemin içersinde özellikle topal, sabri, ayhan ve ısrarla uzun toplar atan servet ile zan olduğu müddet ben sistemin tam anlamıyla işleyeceğini düşünmüyorum.. Adamlar laf dinlemiyor önemli olan bu !

Adsız dedi ki...

Keşke sakinleşip öyle yazsaydın...

Burak dedi ki...

Bence bu takımda Ayhan'ın yeri yok artık.Nazmi Bey'in görüşlerine de katılıyorum.Servet'in yanına topu oyuna iyi sokan teknik bir stoper lazım.Linderoth artık tamamen iyileştiyse orta sahada banko oynar.

drvenom dedi ki...

Ayhan gökhan balta mehmet topal ne yazık ki pas özürlüler. benim tek umudum linderoth. birkaç hafta içinde çıkışımızla beraber linderoth adapte olursa yanında fizik kapasitesini geliştirmesi gereken elano ile birlikte iyi işlere imza atabilirler. forvet ihtiyacı var. emre güngör'ün aydın'ın linderoth'un takıma girebilmeleri lazım. çalışmaları lazım. unutmasınlar bu takıma onları getiren yetenekleridir kalmalarını sağlayan da karakterleri. karakterli olsunlar çalışsınlar.

Adsız dedi ki...

Elano kac macta 11 oynadi 3 cü maci ankaraggü.fenevbahce,manisa 3ünde sonuc ortada ayhan,elano,m,sarp üclüsü oldugunu görünce iddaa da manisaya bastim,bu elano bu takimda ne zaman 11e cikarsa yandik demektirr adam kosmuyor kovalamiyor sadce yatiyor sahada yazikk bu kadar verilen paralara yazik lincoln müü biri gitsin o adami hemen getirsin ölüsü elanodan daha iyiydii emin olunn elanonoyla baslanan maclari izlemiycem bundan sonra güzelim pazar günüü sinirrlenmeye hicc gerek yokk,derhal satilmalii devre arasindaa yoksaa rejakrrtida yerr bu adam barca da ronaldinhonun yaptigi gibii.....yazzikk

bonaventure dedi ki...

dayı sende bir karar ver artık. bir transfer yapılır karar değiştirirsiz. ne tutarsızsın yahu..

SEFA dedi ki...

ÇAYCI AHMET 35 YAŞINDA BU KADAR MADARA OLMAMIŞTI.HAKAN GERÇEKBALTA DENEN RUHSUZ UN DERHAL TAKIMDAN GÖNDERİLMESİ GEREKİYOR.SAHTEKAR BENİ OYUNDAN ÇIKARIN İŞARETİ YAPIP KENDİNİ KURTARIP TAKIMI YAKTI.