31 Eki 2009

Neyin ÖÇ'ü, Neyin HINÇ'ı




Perşembe gecesi sevgili kardeşim Hıncal Uluç telefon etti; “İstanbul’a yeni döndüm, dünkü yazını şimdi okudum. Kafka’nın hikâyesinin kahramanının adı neydi?..”
Telefonda durakladım; “Allah Allah, yazımda da yazmışım adını, üstelik Hıncal bilmez mi, bana neden soruyor, bunda bir cinlik var ama, nerede?..”
Gene de cevap verdim; “Gregor Samsa!..” Kahkahayı patlattı; “Gregor Samsa’nın adının baş harfleri ne?..”
Bu defa ben kahkahayı patlattım; “G.S!..” Vay canına sevgili okurlar, Franz Kafka “bu ünlü hikâyesinde, benden çok önce, taaa o günlerden Galatasaray’ı yazmış” galiba, şifre ile; “GS!..”

Ne isim koymuş be bey babanız, biriniz öç alıyor, biriniz hınç alıyorsunuz. Hınç alanınız yıllardır bu ülkede bir numaralı bilirkişi olarak ger konuda görüşünü kitlelere benimsetebilmektedir. Aykırı görüşü esastır, kim neye karşıysa o taraftan olur. Sezon başından beri bitirmeye uğraştığı Galatasaray, 3 maçta 8 puan kaybedince yağları erimiştir. Ne de olsa demişti, dedikleri çıktığı için de mutludur. Servet'in götünü dayayarak top oynadığını bir tek o gözler görmüştür. Yıllarca Hakan Şükür kaleciye doğru boş koşular attığında enerjisini gereksiz tüketiyor diye yırtınan Hınç alıcı, iş Kazım'a gelince büyük antrenör dehalığından söz etmektedir. Aslında Servet biraz akıllı olsa, Kazım topa dokunmadan maçı bitirebilirdi. Kaleciye uzatılan topu, tekrar alma riskine girmedikleri için kaleci topu kaptırdı bir kaç kere. Köşe başları onun, o ne derse odur. Bütün millet Arda'ya çullanmışken şimdi aklı sıra Arda tarafına geçmiştir. Arda'ya mektup yazmış gaza getirmeye çalışıyor. Arda gibi futbolcu üst üste maç kötü oynamaz, yakında bir maçta coşacak, bizim ünlü Nonbertarafus durumdan vazife çıkarıp, kendiyle bir kez daha övünecektir.

Artık Hınç alıcıya alıştık, okumadan da duramıyoruz. Ne kadar sinir olursak o kadar iyi mantığıyla daha çok seneler okuyacağız. Ancak son zamanlarda bir de Öç alıcı çıktı. İki kardeş bir birinin aynı yazılarla muhtemel Galatasaray başarısızlığı üzerine kurgularını yapıyorlar. Aynı şeyleri Fenerbahçe için yapsalar sonuç daha başarılı olur halbu ki. Ben de buradan bir gün Fenerbahçe'nin bir takımdan hezimet yiyeceğini yazayım gün be gün. Elbet bir gün tutacak.

Bir gece Kadıköy'de bir baktılar ki koskoca Galatasaray, hamamböceği oluvermiş. Ne komik, hem dediğiniz çıktı, hem de ulamalığınız devam ediyor hala. Ben takip etmiyorum, Öç alıcı da belki uzun zamandır yazıyor, ancak gündemdeki büyük gazetelerde olmadığından kardeşi kadar popüler değil.

Ne güzel iş aslında, Galatasaray'lı olacaksın Galatasaray'a saldıracaksın. Galatasaray ezilirse dediğim çıktı diye sevineceksin, Galatasaray ezerse Galatasaray'lısın ya en güzel yazıları yine sen yazacak başka türlü sevineceksin.

Yok öyle yağma, ateş düştüğü yeri yakıyor, üzüntümüz de bizim, sevincimiz de. Hıncınızı, Öcünüzü aldınız yeter, bırakın şu takımı artık bize. Sizler 10 senedir Kadıköy'de Galatasaray'ın neden hep kaybettiğine kafa yoracağınıza, devletin resmi takımının neden 25 senedir kupayı alamadığına da yorun biraz.

1 yorum:

hadesperado dedi ki...

http://www9.gazetevatan.com/Fenerli_oldu_/268477/5/Spor