19 Eki 2009

Fener'in Asisti; Galatasaray 4- Trabzonspor 3


Bugün maç erken başladı bizim için. Fener maçının ilk yarısını seyredip yola düştük. Ali Sami Yen mahalline geldiğimizde maçın bitmesine 6 dakika falan vardı. Uzaktan umutsuz gözlerle seyrederken Meşale'de kıyamet koptu. Beraberliğe el sıkışıp uzayalım derken, son saniyede serbest vuruş kazandı Gaziantep. Ne olur ne olmaz diye telefonun videosunu hazır ettim. Ve Fener'in büyüsünün bozulduğunu canlı kayıt yapmış olduk. Ve maça galip başladık oynamadan.

Tribünler her zamanki gibi tıklım tıklımdı. Nitelikli taraftar vardı. Ve gittikçe organize tezahüratlarla çıkardık takımı. Artık Nevizade Geceleri'yle sahaya çıkacak takım. Çıktı bir baktık sakatsız sahadalar. Uzun zamandır ilk defa tam kadroyu görünce sağlık ekibine hayret ettik.

Maç yoğun taraftar desteğiyle başladı. Galatasaray son maçın hıncını Trabzonspor'dan çıkarmaya kararlıydı. Kara Şimşek'in ortasına Kewell çaktı, kaleci kurtardı ama ataklar durdurulacak gibi değildi. İyileşen ve futbol oynamasını, orta yapmasını öğrenen Sabri yeni gelecek Milli Takım hocasına kopya verdi. Maç başı Fener'i perişan etmesi emredilen Sabri'nin mükemmel ortasını Kewell içeri yolladığında Ali Sami Yen'de Cim Bom'u yenmenin kolay olmadığı belli oldu. Bu golün yapılışında cebir, geometri fizik kimya, bilimin bütün kolları kullanıldı.

İkinci golden sonra artık çok rahat maç seyrederiz sandık. Oyuna bakarsak hezimet olması işten bile değildi. Takım makine düzeninde oynuyordu. Maçın kötü adamı Hakan Balta, iyi adamı Sabriydi. Maçın önüne çıkan futbolcu olmadığına göre takım oyunu oynanıyordu. En güzeli de buydu, atılan golde ne kadar çok futbolcu topa dokunursa o kadar iyiydi.

Servet bu maçta gelişigüzel çıkışlarda bulunmadı. Duran top organizasyonunda topa sert vurdu. Kaleciyi de içeri sokacaktı neredeyse. 3. gol geldi gelecek derken serseri bir topu kalemizde bulduk.

Ayhan iyi oynarken gereksiz bir top kaptırdı. Çok uzaktan çok kötü yere gitti top. Servet o topu vurdurmamalıydı. Hadi rakip vurdu da kıçını dönmemeliydi. Toptan futbolcu neden korkar anlamıyorum. Trabzon atak yapmadan 2 gol buldu. Bu güne kadarki en beğendiğim oyununu oynayan Sarp'ın asistiyle 3. golü bulmaları işten bile değildi. Yani olacak şey değil, bu kadar iyi oynayan takım hiç pozisyon vermeden 3-2 geriye düşecekti nerdeyse.

Ciddi sayılacak bir rakibe karşı Milli maç yorgunu takım 2 gol daha bulup aktif dinlenmeye geçmek üzereydi. Maça damga vuracak olan görünmez bir kuvvet Trabzonspor'a 3. golü attırdı. Golü televizyondan seyredince neresiyle vurduğunu anlayamadık. Bir şeyini anlayamadım Surinam'lının, maç 4-3 e gelince soktuğu Aydın'ın görevi neydi? Son saniyede atılan korner az daha Aydın'ın sırtını dönmesiyle içeri girecek şu maç 4-4 bitecekti.

Arda Turan maç 4-3 olduğunda oyundan çıktı, doğru soyunma odasına gitti. Mutlak bir sorunu vardı, yoksa Arda durum tehlikeliyken bırakıp gitmezdi.

Maçın sonunda Hagi'yi görmenin heyecanıyla eve döndük. Oyunumuzda bir değişiklik yok, yenildiğimiz maçta da yenebilecek pozisyonlar bulduk. Ortalamanın üstünde gol attık, maçı seyretmeyenler defansı hatalı bulabilir ancak yenilen 3 golde şanssızlıktan oldu. Bu defans ilerleyen haftalarda golsüz maçlar seyrettirecek bize kimse korkmasın. Yeterki şu Fener maçını atlatalım. Gol yemeden maçı bitirebilirsek mutlak atarız.

Maçtan önceki maçta atıldı bu maçın gol pasları. Sezar'ın hakkını verelim teşekkür edelim.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Kaç maçtır Arda bilinçli olarak Baros'a pas atmıyor,şımarıklığı GS'e zarar veriyor..Hangi hakla Baros'a pas atmıyor.Geçen yıl da Lincoln'e pas atmıyodu..

Adsız dedi ki...

nihayet aklı başında bir yorum.

Adsız dedi ki...

galatasarayda enteresan seyler oluyor farkinda olmadigimiz biseyler degisti degisiyor hersey sezon basindaki gibi degill nedendir anlayamiyorum su an gsnin karninda bazi kurtlar var daha kücükk ama elano,arda,rejkart ve yönetim biseyler oluyor ama anlayamiyoruz hep beraber görcez ama demedi demeyin deplasmandaki panatianakos macindan beri biseyler oluyorr hadi hayirlisi dün de kötü bir futbolla kazandik bakmayin skora böle defans olursa kadiköyde gene ayni senerya olur sonra ne olur merak ediyorum...

Adsız dedi ki...

Arda takım kaptanı ama ayıp ediyor Baros'a cephe almakla..Niye pas vermiyor,aceba Hakan Şükürlerin,Ünsalların doldruşuna mı geliyor?

ahmet çatal dedi ki...

elindeki degerlerin bi türlü degerini bilemedik şimdi arda diyoruz haklıyız ama bu kadar üstüne düşülen adamada saygı duymalıyız ki onu da kaybetmeden elimizden kaçırmadan anlayalım arda gibi bi adam daha gelmez diyorlar ama sorun bi ardaya çalımı kimden ögrenmiş işte kilit nokta bu yani bi arda kadar üstüne düşülebilecek bi futbolcu yaratamamışız ama aydın diye bir oyuncu varki şahlanmak için gün sayıyor tek yapmamız gereken onu şahlandırıp ardanın yükünü hafifletmek olmalı bence

drvenom dedi ki...

arda kadar başınıza taş düşsün adsız çakallar. aceba aceba diye diye öküz altında buzağı bırakmadınız. yok o değişti yok birşeyler oluyor. hep bir iç karışıklık beklentisi. bir rahat bırakın şu takımı da galibiyetine sevinelim.

hadesperado dedi ki...

nazmi abi ve çetin abi,
her iki yaka için de bükreş gecesi ama sizden naçizane pazar günkü maçla ilgili bi yazı bekliyorum...

artık ne zaman yazarsınız bilemem...
hani şiirde diyor ya o hesap;
"yalan da olsa hoşuma gidiyor, söyle...
hep kahır hep kahır..."


saygılar selamlar...

sonuç ne olursa olsun, pazar gecesi orada olacak binlerce sarıkırmızı yüreğin ve Surinamlımızın yanında olacağız...

bize her sevdadan geriye kalan sadece GALATASARAY

hadesperado dedi ki...

maçı izleyemiyorum ama tribünlerdeki
SEN VAR YA SEN tezahüratı buraya kadar geldi... tabi hepsi anlaşılmıyor, söyleyenler bi zahmet yazarsınız :)

sefa dedi ki...

İşte başımıza ARDA kadar olmasa da daha büyük bir taş düştü gözünüz aydın geri zekalı saplantılı ardaseverler.....GÖTYALAYICILAR....GİZLİ GALATASARAY düşmanları....Bu taraftar Adnan yavşağını da onun yancılarını da göndermesini bilir...