27 Eki 2009

Aldırma Cim Bom


Futbolculara kimse kızmasın.3 gündür taraftarın çoğu infial içinde. Arda'dan girip, Aydın'dan çıkan, Ayhan'a giydirip, Elano'ya sövenler var. Kimse merak etmesin, kimse moralini bozmasın 1 ay önce takım nasılsa şimdi de aynı. Hiç oynayamadıkları, hezimetten kurtuldukları son maç dahil. Kaldı ki Aydın başka bir stadyum'da olsa rahat atabileceği pozisyonda, titremiş çok kötü vurarak takımı olası beraberlikten etmiştir.

Sevgili Galatasaray Kaptanı, Amigo Sabri, Ayhan, Kewell sakın üzülmeyin taraftarımızı üzdük diye. Maç bittiğinde, bitti bizim acımız, kızgınlığımız, kötü kadere küsüşümüz. Sizler Kadıköyde bir maç oynamadınız, bu gidişle de oynayamayacaksınız. Nasıl ki biz yolun üstünden taş yağmuru içinde bir hayvanın ahıra sokulması misali ağların, tel örgülerin, kalelerin görünmediği adına tribün denen yere tıkılıyorsak, 90 dakika hayatımızın en büyük desibeliyle bağırdığımız halde sesimizi televizyonlardan duyuramıyorsak ve kısaca stadyumda eziliyorsak sizin durumunuz da aynı. Arena da yırtıcı hayvanların arasına atılıyorsunuz orada. Koskoca camia senede bir maça kilitleniyor. Önceki ve sonraki maçı riske atıyor, taraftarları senede bir defa o stadyumu tamamen doldurabiliyor. Futbolcusu o maça kilitleniyor, sporun oyunun dışında yapılabilecek ne varsa yapıyor ve neticeyi alıyor.

Peşpeşe yenildiğimiz 10 maça bakalım, hangisinde hakem hatası Fener aleyhine olmuş. Hangi maçta yapılan şovlarda, asılan pankartlarda, çalınan müziklerde yöneticilerinin parmağı olmamış. O kadar eminlerki yeneceklerine tribünleri konfeti bulutlarıyla örttüler. Neticede bir lig maçıdır, Galatasaray'ı yenince de aynı puan veriliyor. Nerden biliyorsun yeneceğini, hadi biliyorsun ne oldu, Şampiyonmu oldunuz, kupa mı kazandınız ki turlara çıktınız. Aynı şovu Kasımpaşa maçında neden yapmıyorsunuz?

Bazı iyimser maç analizcileri yazmışlar, Baros sakatlanmasa, Elano oynamasa, Keita atılmasa... bunlar beyhude şeyler. Maçla ilgili benim tek sitemim Arda'nın çıkarılmasınadır. Dünya'nın en büyük takımını yönetmiş adamlar Türk futbolcusunu, her hangi bir Türk maçını tanımaları zaman alacak. Ya da sistem denecek, hiç bir şeyden taviz verilmeyecektir. Arda'nın oyundan çıkması için oyunun durması bekleniyordu. O sırada korner atıyordu Arda, ve o korner gol oldu. Santra yapılmadan Arda kenara alındı. O anda Arda'yı azıcık tanısaydı hoca, asla değiştirmezdi. Takım, en azından Arda direniş gösterebilirdi. Eminim sonuç değişmeyecekti, ama en azından taraftar oynanan oyuna üzülmeyecek, teslimiyete, çaresizliğe terk edilmeyecekti. En azından, azıcık mücedele edebilen tek futbolcumuz Mustafa Sarp olmayacaktı.

Bunca uzun girişten sonra neden yeniliyoruza kafa yoralım. Ben son maça gitmiş tecrübeli taraftar olarak tezlerimi ortaya maç yazısında biraz koymuştum. Şimdi sakin kafayla açıyorum. Biz Aslantepe'ye geçmediğimiz sürece, Kadıköy'de Fener'i yenmeye geldiğimiz sürece, Fener maçını bir Fener'li gibi hayatımızın maçı olarak gördüğümüz sürece değil 10, 20. maçta da yenileceğiz. Biz bu Fenerbahçe'yle tarafsız bir sahada oynasak 10 maçın 9 unu kazanırız. Nitekim kupa maçlarında durum değişik oluyor, neden acaba? Çünkü kupa maçlarına lig maçı kadar önem vermiyorlar, aynı motivasyonla çıkamıyorlar, taraftarları kupa maçlarında kudurmuyor. Biz ise kendimize doğal olarak fazla güveniyoruz. Yenmeye gidiyoruz, oynadığımızı sadece bir oyun olarak görüyoruz. Eşit şartlarda bir mücadele olmuyor. Kim oynarsa oynasın Stadyumdan etkileniyor. Devre olmuş, Elano Roberto Carlos'dan forma istiyor, forma değiştiriyor. Ne yapacaksın kardeşim fenerbahçe formasını? çok önemliyse senin için terli forması, vatandaşın değilmi sana kargoyla gönderir. Biz tribünlere biber gazı yerken sen forma istiyorsun. Ali Sami Yen'de ben hiç görmedim bir Fener'linin Galatasaray'lıdan forma istediğini.

Peki hiç yenemeyecekmiyiz bunları Boklu Dere'de? Eğer seneye biz aynı stadyumda oynayacaksak, aynı koşullarda maça çıkacağız demektir. Fenerbahçe'yi yenmek istiyorsak o maçı Antalyaspor maçından farklı görmeyeceğiz. Karaborsalardan bilet alarak tel örgülerin ardına geçmeyeceğiz. Bizim için sıradan bir lig maçı olacak. Futbolcu farkına bile varmayacak fenerbahçe ile oynadığının. Ciddiye almayacak, sinirlenmeyecek, kızmayacak, Hocalar kasmayacak, gerekirse hiç oynatmadıkları adamları oynatacak. Prim vaad edilmeyecek, gol atılırsa aşırı sevinilmeyecek, gol yenirse travma yaşanmayacak. Fener maçından önceki maçta önemli futbolculardan Fenerbahçe'yi yenin diye söz alınmayacak. Neticede sıradan bir önemli deplasman maçından farklı hiç bir şey olmayacak. Biz bu Pazar maça giden 2500 kişi aynı duygularla Eskişehir maçına gidiyormuyuz?

Şimdi herkes sakin olsun, futbolculara ve en fazla teknik ekibe güvene devam etsin. Kaybedilmiş 3 puandan başka bir şey yok buna inansın. Ne futbolcuların, ne taraftarın utanacak bir şeyi yok, borcu hiç yok. Bırakın karşı taraftakiler büyük bir takımı yine yendik diye sevinsinler. Pazar günü kuduranlar, kafa kafaya oynadıkları bir Ali sami Yen maçında Nonda'nın attığı beleş golle yenildiklerinde Samandıra'yı basmışlardı. Bırakın 10 maçı, 3 maç üst üste kaybetseler bunlar aldıkları formaları iade ederler.

Kafaları kaldırın, galip gelindiğinde büyük taraftar olmak kolaydır. Büyük bir maçı kaybettiği zaman da formasını gururla taşıyabilen taraftar olmak zordur. Büyük Galatasaray'ın büyük taraftarı olmak bir ayrıcalıktır, yaşam biçimidir. Marifet elbette ezilmemektir, ama bir punduna getirip te ezerlerse seni, ezildikçe kokabilmektir. Kekik gibi, fesleğen gibi Galatasaray'lı gibi.

24 yorum:

Adsız dedi ki...

Abi şu kolpa Bahri Havadır denen katıksız oruspu çocuğu hakkında bi kaç kelam edersen sevnirz,bu oruspu çocuğunu ali samiyende sikmek şart oldu...

Adsız dedi ki...

Futbol bu yenilmek var yenmek var, her macini kazanan bir futbol takimi olmadigi gibi, Barca'da yaklasik 17yil galip gelemedi Real'e karsi.
Ben artik aptal yerine koyulmak istemiyorum, 250 liraya bilet kovalayip, biber gazini ictikten sonra penalti atilirken Cristian'la sakalasan Ayhan gibi karaktersiz futbolcu gormek istemiyorum!!!
Hayir Nazmi abi Ayhan uzulmeli hemde cok uzulmeli, kaptan demeye dilimin varmadigi o bucuruk insan icine cikmamali, ama onlarda nerde o karakter!!!!
D.Peker

Adsız dedi ki...

Ya daha ne kadar kandırcaksınız kendinizi böyle?? Sanki Sami Yen'de her sana farklı yeniyorsunuz!! Bırakın bu işleri. Bu zihniyetten kurtulun artık. Bu işler forma isteyen futbolcuna sövmekle olmuyor. Aşın biraz bunları ya. Sürekli yenilgilere bahane buldukça, daha çok 10 seneler göreceksiniz orada. Stat bir tek o maçta doluyormuş, yahu sen hiçbir maç dolduramıyorsun 20bin kişilik gecekondunu !! Neyse ya konuşmaya değmez.Siz destek vermeye devam edin takımınıza, ama olur da bu hafta da yenilirseniz o zaman görürüm ben Florya'yı. Gerçi geçen hafta da elinde yumurtalılar vardı ama işte gözler istediğini görüyor. Samandıra'ya gelenleri görüyor, Florya'ya sadece baklava getirenleri görüyor.

Büyük Beyaz dedi ki...

Nazmi Abi,
Yine romantik yazılardan biri bu. Bu maç normal bir maç değil ve hiç bir zaman da olmayacak. Ben o ortamda oynayamayan futbolcuya büyük oyuncu demem, beni bırak bir tarafa kimse demez.
Leeds deplasmanındaki ortam bunlardan daha mı iyiydi.Barnebeu' da sahaya çıkan Barca çok mu farklı bir ortama çıkıyor.
ASY deki sulu derbide bu adamlar bizi yenmedi. Ortam çok mu güzeldi?
Adam gibi oynasınlar Kadıköy' deki her maçı kaybetsinler ama böyle kaybetmek olmaz. Bunun da bahanesi bu kadar basit olamaz.

SEFA dedi ki...

Bu çocuklar başta Arda heşeratı olmak üzere önce adam olmayı sonra nasıl Galatasaraylı olacaklarını sonra da Feneri yenmenin kurallarını öğrenecekler.
Arda, Acun ve Emre ile hala görüşürse ve de bu itlere abi çekerse yazıklar olsun.Takımın başından suratsız nursuz Adnan Sezgin ve Kız kılıklı Haldun hemen uzaklaştırılmalı.Uğur Tütüneker gibi adam gibi bir ağbi genel menejer olarak Floryada tam gün mesai yapıp gölge gibi futbolcuları başta arda yı hizaya sokmalı.Biz ne kadıköy galibiyetleri yaşadık anlı şanlı.Bir hatırlayın götüyle gol pası bile veren hakemlere rağmen bağırta bağırta yendik kaç sefer.Ama genç arkadaşlarıma üzülüyorum.Giderek kadıköyü tabulaştırıyorlar.Galatasaraylılık Arda nın ki,aydının ki,ayhannın ki gibi olmaz...
Hakan Şükür,Hasan Şaş,Arif Erdem,Bülent Korkmaz,Tugay,Uğur,Erdal hatta kötü goller yemesine rağmen Hayrettin gibi can Galatasaraylılardan öğrenecekler Galatasaray ruhunu Emre ve Acun gibi yalaklarla takılırsan hepimizi kahreder kendini de yok eder.Artık bu çocuğu doldurmayın da aynaya baksın....Nazmi Bey lütfen...

metak dedi ki...

Bu deplasmanı buyuk gormek kucuk gormek değil olay. Hangi takımın daha buyuk oldugunu tarih yazar zaten. Ortada efsane bir Turkish El Classico var bunu gozardı etmemek lazim(tarihi mi inkar edeceğiz?). İstatistikleri boşverilmemeli. Her sene her hoca aynı oyuna gelip futbol oynamaya çalışıyor. halbuki maç sadece top çevirerek, pas yaparak kazanılmıyor, hele kadikoy deplasmanıysa. Rijkaard istatistikleri baz alarak sistemden biraz odun vererek çok çok rahat istenilen bir skorla donebilirdi. Ama nedense kadikoy deplasmanı hala yeterince ciddiye alınmıyor. Bu taraftara da yazik degil mi:)

EmrE dedi ki...

Dün gördük Buca maçında takımına sahip çıkan taraftarları ahaha. Ne tribüne çağırdılar ne soyadlarını bağırdılar. Üsütne birde protesto ettiler maç boyunca. Siz 1, 2 maç daha yenilin de o zaman görecem Florya'ya gelenleri. Samandıra'ya laf atana kadar kendi çöplüğünüzün önüne bakın. O zaman yenersiniz belki seneye...

Adsız dedi ki...

Nazmi abii bu bahri havadirr picineee acil cevap vermeliyizz hem samiyende hem burda adam azizin istediigi soruyu sor rejkarta mactan sonra utanmasa ne zaman istifa edicen diyor milani soruyorrr bu serefsizi sikayet etmek icin klübüde ariyalim girmesin floryanin kapisnindaaannn....

Adsız dedi ki...

EmrE denen oruspu çocuğu,biz kendi kaptanımız dövmedik ki sizin gibi,oruspu çocuğu olmasan gelip bu platformda yazman,a.k. piçi..
Azize anneni sikiyo git yatak odasında bas onları..

Adsız dedi ki...

Sevgili galatasaraylilar bu ligtv nin sahte galatasaray muhabiri bahri havadir pci mactan sonra azizenin talimatiyla sabriye en son ne zaman fb galibeyeti gördün diye sordu,bu o..cocuguna hep beraber tepki koyalim galatasaray.org mail yazin floryadan giremesin bi dahaaa satilmis köpekk......

Adsız dedi ki...

Bahri'nin anasını sikecem ilk gördüğüm yerde,bu oruspu çocuğunu sikmek farz oldu..ali samiyende sahanın ortasında sikip izletmek güzel olur.Bahri Havadır,sen bir oruspu çocuğusun..

zachpaulsen dedi ki...

abi iyi diyosun da sahada mücadele eden tekmeye kafa sokan bir galatasaraylı var mıydı? evet bu maç anormal bir maç. adamlar maçı çığrından çıkartmak için ellerinden geleni yapıyor. 1 ay öncesinde medya gaz veriyor. sonra fener yönetimi gazlıyor taraftarı. özel hazırlanıyorlar. teknik direktörü özel taktik hazırlıyor. ona göre kadro kuruyor. her türlü hakemi etkiliyorlar.

fena mı olur şurda herşeye rağmen bizim takım çıkıp ölümüne oynasa. onur meselesi yapsa, öldüresiye koşşsa konsantre oynasa. sertliğe sertlikle cevap verse. sinirlenmese, gaza gelmese. bu amına koduklarımı orda yenip dönse fena mı olur.

milyonlarca galatasaraylının hissettiklerini hissetse. ben galatasaray futbolcusunun pazar günkü aciz futbolunu görmek istemiyorum. koşmamamanın, topa basmamanın affı, özürü yok. gerekise sırf bu maç için yönetim müdahele edecek. rijkaardla oturup konuşacak bu maça özel taktik yapacak. çıtkırıldım topçu bu maçta oynamayacak. fenerli topçu götünü yırttı. yerlere attı kendini. her türlü pisliği çirkefliği yaptı. benim futbolcum niye yapmıyor. ben bunu anlayamıyorum. niye dut yemiş bülbül gibi kalıyor ortada. ya bir tane kazımı nasıl sindiremez eşşek gibi gökhan'la servet. koyarsın omzu atarsın 3 metre ileriye bak bir daha aynı hareketi yapabiliryor mu. eğer hakem vermiyorsa sen vereceksin cezasını. servet nasıl top aldırır kazıma. lugano aldırdı mı hiç nondaya.

arda diyorsun. ne yaptı arda son 3 yıldır kadıköyde. daha maç başlamadan kavga ediyor. yav sen takımın kaptanısın, en sakin olması gereken adamsın. daha maç başlamadan hem kendini bitirdin hem takımını bitirdin. hem de adamları iyice gazladın. 65 dakika sol çizgide resmen saklandı. arda magazin malzemesi olmuştur. medya maymunu olmuştur. büyük topçu dedik. metin oktay dedik ama arda hızla ilhan mansız, sergen olma yolunda. arda 22 yaşındasın. galatasaray kaptanısın. bırak artık gazeteye demeç vermeyi. bırak artık televizyonlara açılışlara katılmayı. saha çık yopunu oyna. antremana gel. abi diyeceğin, dinleyeceğin tek adam da rijkaard olsun. milliyetçi abilerinden de uzak olsun. eğer dünya çapında topçu olmak istiyorsan rijkaardı dinle Arda!!!

ben bu maçları kaybetmeye değil ama bu aşağılanmaya artık dayanamıyorum. bu kadar ezilmek. maçtan önce ezilmek. maçtan sonra medyada, sokakta her yerde ezilmek. bir galatasaraay topçusunun konsantre olması için daha ne gerek. elano senin de amına koyayım. devre arasında forma değiştirdiğin için.

lütfen artık bu rezalete bir son verilsin.!!!

EmrE dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
EmrE dedi ki...

Adsız denen oç (o kendini biliyor): Et et küfür et, zaten senin gibi bi anguttan daha farklısı beklenmez. Keşke adını yazacak kadar götün olsaymış. Madem yazmamışsın sana kısaca OÇ diyorum. Sevgili OÇ, sen daha küfür etmeye devam et, azize'nin kimin anasını s.ktiği belli, kudurmuşsun köpek. Daha da çok kuduracaksın. Bu kafayla daha çok ağlarsın o tribünlerde 50bin kişinin önünde. Zavallı KÖPEK!!

Not: Aklı başında taraftarlardan özür, bir daha benden küfür yok.

Adsız dedi ki...

sefa kardeş ne zamandır cevap yazmak istiyordum söylediklerine..
Kısmet bugüneymiş artık..
ardayla hakan arasındaki ruhun varkını gördünüz mü??Galatasaraylılık ardanın ki gibi degil,hasan şaşın,h.şükürün kü gibi olur tarzında laflar etmişssin..
E ozaman sormazlar mı adama 6-0 yenildiğimiz ve son 9 sene kadıköyde aldıgımız yenilgilerde oynayan hasan şaş degil miydi diye?
keza hakan şükür de öyle..
Bir an önce arda kompleksini üzerinden atmalısın bence dostum..
Glatasarayımızın kaptanını herkes eleştirebilir ama Glatasaray kaptanına haddini bildirmek kimsenin haddi degildir..
Akıllı olun..

Adsız dedi ki...

sefa kardeş ne zamandır cevap yazmak istiyordum söylediklerine..
Kısmet bugüneymiş artık..
ardayla hakan arasındaki ruhun varkını gördünüz mü??Galatasaraylılık ardanın ki gibi degil,hasan şaşın,h.şükürün kü gibi olur tarzında laflar etmişssin..
E ozaman sormazlar mı adama 6-0 yenildiğimiz ve son 9 sene kadıköyde aldıgımız yenilgilerde oynayan hasan şaş degil miydi diye?
keza hakan şükür de öyle..
Bir an önce arda kompleksini üzerinden atmalısın bence dostum..
Glatasarayımızın kaptanını herkes eleştirebilir ama Glatasaray kaptanına haddini bildirmek kimsenin haddi degildir..
Akıllı olun..

Adsız dedi ki...

EmrE,Azizi anneni ne kadar iyi sikiyo ki,10 sende 6 Galtasaray şampiyonluğu gören başna oldğu halde bi türlü vazgeçemiyorsunuz Azizden.
Aziz sizi Rüştüyü dövmek için Dereağzına yolladı,o sırada anneni sikti,ayakta uyuma..

SEFA dedi ki...

Önce adınızı lütfedin ki ona göre ben de hitap edeyim Sayın ...
Daha Arda kardeşimiz dünyada yokken ben Kadıköy de Fener e koymanın zevkini canlı canlı yaşayan biri olarak
1-)02.11.1983 te Öner ve Seydiç'in attığı gollerle 2-1
2-)06.02.1985 de Raşit ve Fatih'in attığı gollerle 2-1(kupa maçı)
3-)21.09.1986 da Raşit ve Uğur Tütüneker'in golleriyle 2-1
4-)08.08.1987 Tanju(2) ve Uğur golleriyle 3-2(TSYD)
5-)19.03.1988 Prekazi ve Uğur'un golleriyle 2-1
6-)11.04.1993 Gutshow,Tugay(2),Hakan Şükür'ün golleriyle 4-1
7-)26.07.1998 Hakan Şükür,Hasan Şaş,Arif İN golleriyle 4-1 (TSYD)
8-)22.12.1999 Hasan ve Marcio'nun golleriyle 2-1
yendiğimiz ve de bu stadyumda oynanan tüm maçları yağmur,çamur demeden yerinde tribünde izlemiş gırtlak patlatmış geceden sabaha nöbet tutmuş biri olarak dakika dakika yaşadım.
Kimin hangi ruhla oynadığını nasıl topçu olduğunu,kimi sorgulayıp,kimi göklere çıkartacağımı gayet iyi bilirim.Keşke ben yanılsam ama adı büyütülen bu kardeşimize işte bu 8 maçta yüzümüzü güldüren ağabeyleri değil de Acun ve Emre'nin sahte dostlukları mı Galatasaraylılığı öğretecek?
Bu çocuk önce Metin Oktay'dan Hakan Şükür'e kadar geçen süreci öğrenecek sonra da o pazubandı takacaktır.Yoksa o formanın içinde 3-5 ay sonra yok olur gider.Bu da en çok düşmanlarımızı sevindirir bizi değil...

Adsız dedi ki...

Nazmi abi bu bahri havadir picine savas actik her hafta ayni seyi yapiyor gs yi asagilayici sorular rejkarta en son da ardaya mactan önce azizenin istegini aliyor mactan sonra soyunma odasi kapisinda sabriyi bekliyip sen hic kadiyköyde galibiyet gördün mü diyor bizler faceede kampanya basllattik bu adami istemiyoruz floryadan ali samiyenden giremesin klübe mail yagdiriyoruzz nazmi abii sende yardim et bu o.. cocugu satilmisi silelim dünyadan ali samiyende de zaten annesini silcezz...bu hafta sonu..

Adsız dedi ki...

Adsız piçi, Aziz yine 10 senede
4 şampiyonluk görmüş, e amına kodumun evladı sen 10 senede Kadıköy'de kaç kere galibiyet gördün?? Şuursuz salak, senin beynini sikeyim. Aziz sikerse senin gibi bir GS'li oç'nin anasını siker, Fenerliye niye dokunsun beyinsiz mahluk.Kendi takımının blogunun bile içine edecek kadar malsın. Adam gibi tartışamıyor musun sen? Dağdan inen ayı senden daha düzgün konuşur. Amına kodumun cahil piçi, son maçta geldin mi lan Kadıköy'e?? O 50bin kişi siksin senin ananı.Emre haklı sen tam bir OÇ'sin.

Adsız dedi ki...

4 sene şampiyon olup uefayı-süper kupayı alırken kancık karı gibi inliyodunuz.
Aziz en 7 tane GS şampiyonluğu gördü,Rüştüyü dövdürmeye sizi gönderdi ,annenizi sikti..Uyanın olum uyanın..
Kendi kaptanınızı döven klüp olarak tarihe böyle geçersniz,annene git anlatsın herşeyii

Adsız dedi ki...

Göt oğlanı 10 sene diyorum sana, ondan bahsetsene. Bahsedemezsin ama ne diyecen bi 4 yiyosun bi 6, en az 3. AK çocuğu seni. O inlediğiniz dediğin dönemde de sizi sikiyoduk hatırlıyosun di mi? Nasıl unutabilirsin ki Johnson'ın malafatını !! Bir de sürekli Rüştü diyip duruosun, rüştü mü sikti senin boklu dötünü?? Valla ne yalan söylim ben o gün Rüştü'ye saldıran 10 çapulcu arasında değildim ama Pazar günü sizle taşşak geçen 50 bin kişiden biriydim. Hadi baydın ya, hayatımda etmediğim küfrü ettirdin bana iğrenç herif. Ne yazarsan yaz daha bişi yazılmaz sana, kimse de yazmasın bu mala birşey. Amına kodumun kompleksli eziği

Adsız dedi ki...

Aziz annnei ne kada güzel sikiyosa 10 senedir vazgeçemiyon Azizden,hangi pozisyonda sikiyodu anneni?

aksilaz dedi ki...

ŞU UNUTULMASIN;
BU ÜLKEDE TSYD KUPASI BİRİLERİNİN FARK YEME KORKUSU YÜZÜNDEN KALDIRILMIŞTIR.