2 Eyl 2009

Sülüklerin Ardından #4


İğrenç görüntüleriyle mide bulandırıcı yaratıklar, kendi hacimlerinin 3 katı kadar kan emme yeteneğine sahiptirler. Geçen gün bir dergide rastgeldiğimin yalancısıyım 14 beyinleri varmış. Bence 140 beyinleri var bizimkilerin. Her halükarda kendilerinden bahsetmeyi başarabiliyorlar, ve her durumda kazanan onlar oluyor.


Türkiye'nin en prestijli gazetesi maç günü kadroları yazıyor. Servet'in yanında Gökhan Zan'ı oynatıyor. Haftanın ilk sülüğü, Galatasaray resmi sitesini bile okumuyor ki Gökhan'ın kadroda olmadığının farkında değil. Galatasaray'dan haberi olmayan, Galatasaray muhabirine bir küfürle başladık güne.


Takip ediyoruz, 1 numaralı sülük, Emre Belözoğlu'nun atılmasında hakemin gaza geldiğini söylüyor. Haksız kart çıkardı savunmasıyla Fetodaş'ını masum göstermeye çalışıyor. Mutlak bir kelime ya da cümle marifetiyle Bokludere'ye şirin görünüyor. Görevini bu hafta da layıkıyla yerine getirip Galatasaray'lılarıdan bir ton küfür yiyor. Yaptığımız tezahüratlarımızı haram ediyoruz, formasını almadık, alan arkadaşlarımızın da hakkını helal etmiyoruz.


2 numaralı sülük, terminolojiye bir katkı yaptı bu hafta. Eğer faulden kaçma ihtimalin var da kaçmamış, tekmeyi yemişsen kabahat senin. Konu Bokluderespor'sa, kazma beklerin yaptığı faul ya da penaltılarda başka bir şeye bakacak bundan böyle hakemler. Eğer adam zıplayabiliyorsa devam, hatta zıplamadığı için kart bile gösterebilirler. Diğer kalede alakası olmayan pozisyonu benzetmeye çalışarak, yüreklere su serpiyor. Her iki tarafa da verilemeyen penaltı var işte susun. Manisaspor'un kabak gibi golünün üstünde duran sülük sayısı yok denecek kadar az. Fener'li yazarlar pozisyonu görmemişler bile. Eski hakem ulamaları ve büyük yorumcu, objektif sülük, canlı yayında pozisyonu geçelim diye sunucuya işaret ederken yakalanıyor.


2 numaralı sülük için gol olmuşsa bir felaket. Nasıl atılmış, kim atmış önemli değil, önemli olan hatayı yapanların aptallığı. Kewell'in attığı golü babası bile atarmış. O topa vurduran defans, defansmıymış. Aynı golü Galatasaray yeseydi, çok haklı olarak korneri kullanan oyuncunun yüksek tekniğini, topa o noktada kafa vuran futbolcunun, zamanlama, hesap, topa en yüksek noktada, kafanın vurulması gereken yeriyle vurma, yön değiştirip topu aşağı doğru iteleme ve kurtarılması hemen hemen olanaksız bir pozisyon olarak anlatacaktı. Galatasaray kalecisinin, yada stoperlerin yapacak bir şeyi olmadığını zırvalayacak, vakvakları ürkütmeden yorum yapmış olacak, prim ve para toplamaya devam edecekti. Uzun yıllar devam edeceği garantiydi bu gidişle yolu açık, kanını emeceği mazlumlar eksik olmasındı.


Haftanın 3 numaralı sülüğü geçen haftanın leş kargası olmaktan onur duyarım cümlesiyle girdi. Lincoln'ün adam olsaydı Bülent Korkmaz bugün UEFA kupalı ikinci hoca olarak piyasada olacaktı şeklinde hömkürdü. Bana göre Bülent Korkmaz yerine Haldun Üstünel kulübede olsa kesin şampiyon olurduk. Adam en iyi oynadığı maçta çıkarıldı, tamam biz de kabul ediyoruz adam değilmiş, ancak o başka konu, Lincoln, Bülent'i diri tutmuştu Hamburg maçına kadar. Gaatasaray tarihinde Ali Sami Yen'de 2-0 galipken 3 tane yiyip elenmek görülmüşmüdür? Eğer elenilmişse suçluyu teşhis etme işi, ancak Lincoln'ün etine yapışmış etli butlu bir sülüğün işi olmalıydı. Ve oldu da.


Aynı sülük kafası karışık Hasan Şaş'ı taklaya getirmek için uğraştı durdu saatlerce. Akıl verdi ne işin olur Antrenörlükle gel sende bizim gibi sülük ol, kanına yapışacağın adam eksik olmaz bu ülkede, hemide bol kazançlı, itibarlı bir yaratık olursun mealinden emiş yaptı. Hasan, gelen tepkilerden olacak Galatasaray aleyhine bir laf etmedi. Sülük, az önce başka bir sülüğün yorumunun aksine bal gibi penaltı dedi. Şüphesiz diğeri penaltı deseydi kendisi penaltı değil diyecekti.


Maaşlı Fenerbahçe Sülüğü, Galatasaray'ın hala ciddi bir rakiple karşılaşmadığını yazmış. Bu hafta Beşiktaş'ı yense Beşiktaş ciddi olmayacak nasılsa. İlk puan kaybında ciddi rakibin kim olduğunu biz de anlayacağız. 20 dakika daha dayanabilseydi çakma Ankaragücü, bakın neler oluyordu alemde. Sülüklerden sülük beğenecektik, yazık Türk Spor medya okuyucusu, dinleyicisi büyük bir hokkabazlık gösterisini kaçırdı. Artık kısmet diğer haftalara.


Eski günlerimin hatırına asla sülük demeyeceğim Nonbertarafus! Surinamlı'nın Kewell'i oyuna sokarken tabelanın 11 göstermemesi karşısında bozulan ezberi, bu haftanın son notu olarak yazımıza konu oldu. Hiç biriniz tahmin bile edemeyeceksiniz Surinam'lının yaptıklarını ya da yapmadıklarını. Hepinize adamlık dersi vererek ilerletiyor haftaları. Siz anlamasanız bile.


Gözümüzden kaçan sülük varsa bizi bağışlasın, hiç seyretmeyerek ancak bu kadar bilgi sahibi olabildim. Kanımı son damlasına kadar savunma azmi ve kararı içindeyim, sülüklere emdirmemek için.

3 yorum:

hadesperado dedi ki...

valla zor iş bu sülüklerin pisliklerini toparlayıp böyle güzel bi yazı dizisi ortaya çıkarmak :)

Adsız dedi ki...

Abi ellerine sağlık..
Rıdvan denen sülükteki Baros düşmanlığını anlayabilmiş değilim.Baros'un kim oldğunu bilimiyor bu adam.Baros'u sıradan bir golcüyle,Mehmet Güvenle eşdeğer tutan yorumlarını duydukça okudukça futbol cahili oldğuna bir kez daha kanaat getiriyorum.Nonda'yı bilmesek neyse..Hakan Ünsalın Emre'nin kırmızı kartı için 'ağır bir karar,hakem suçlu,emrenin suçu yok' benzeri cümlelerle Emreyi savunarak yazdığı yazıyı okuyunca midem bulandı resmen..Lan senin GS dan kazandğın tüm paralar haram olsun..Hakan Ünsal isminin karşısına Azize yalakası,azılı GS düşmanı gibi ibareler çok yakışıyor.Keşke UEFA ve üsper Kupası alınırken topluca çekilen resimlerden Hakan Ünsalın resmi kaldrılsa..Halil Özer(kendisi Azize hayranı bir Fenerli olarak GS ı takip eder) yine Surinamlıya sallamya devam ediyor.Mehmet Demirkol kankasının(Emrenin) kırmızı kartı için binbir kurnazlık cümleleleri ile('büyük futbolcu sorunlu futbolcudur' gibi cümlelerler) kılıf uydurmak için kendini paralıyor hergün..GS Lisesi mezunu olan bu arkadaş(demirkol) ,bu kutsal lisenin yüz karasıdır..
bülent Tulun,zaten kuyruk acısından dolayı baltalrını hazırlamış tetikte bekliyor..sürekli Geretsin yollanmasını,Mondragonun yollanmasını,tomas-song defansını ağzıda sakız gibi çiğneyip duruyor.Yavşa sanki bi bok biliyomuş gibi kin kusuyor.
Tüm bu sülük tayfasının en büyük özelliği,GS'i öven cümlelerinden sonra mutlaka 'ama' ile başlayan Surinamlıyı eleştirme modunda olmalarıdır.(genelde ama ile başlayan cümeleleri de,'GS henüz güçlü rakiplerle oynamadı' olur)
NTV yorumcularının tamamı anti-Gs duruşlarıyla Azizeye selam çakmakta mahirler..Bir GS
'li olarak ntvspor'u izlemem için tek neden yok..Bu yıl Surinamlı en çok bu ntv yorumcularından çekecek gibi duruyor.Rıdvan gibi hiçbir takımda dikiş tutturamayıp yorumculuğa başlayan bir insanın aynı yıılarda futbol oynadğı Surinamlı için eleştiri ve kin kusmasının dozajları ileriki haftalarda artacaktır.
N.F.V.A.S

Adsız dedi ki...

Nazmi abi agzina saglik gene cok güzel yazmissin,bu medya maymunlari yüzünden spor gazetesi okumuyor sitelerine dahi girmiyorum,avrupada yasayan biri olarak dünyanin hic bir yerinde böle boktan bir medya yok,götünden element uydurmayi seven,futboldan cok isin primiyle ilgilenen kültür fubol bilgisi olmayan tam bir sigir sürüsü,hele su m.demirkol diye bir lauk var bu adam nerde oynamis futbolcumuydu eskiden kim bu adamda,böle her konuda yorum yapabiliyor,rejkarta atip tutuyor,bu sigir sürüsü simdi dört gözle milli takimin dünya kpasina gitmesini bekliyor,ülke icin degil beklentileri,milli takim oraya gidemezse bunlar yazin tr de kalacaklar,maaslar,seyahat,tatil,yok olcak,simdi gidemezsek iyi takip et abi bügün aslan takim süper takm,terime yalakalik yapanlar öfke ve nefret kuscaklar afrika tatili iptal olcak primler maaslar yerine babayi alcaklar iyyi takip edin sevgili galatasrayli kardesler hep beraber görcezz bu maymun tayfasini...