6 Eyl 2009

Biraz Susun'da Galatasaray'lılığımızın Keyfini Yaşayalım


Geçen yıl 21. hafta, Çaylak kovulup yerine Guerdiula yapacağımız Bülent Korkmaz getirildi. Sezon başında hepimiz, tarihin en büyük kadrosu kuruldu demiştik. Hatta 2000 senesinde gelen kupadan, daha kolay geleceğini sanmıştık. Hepimiz bir heyecan, bir coşku ile karşıladık eski Kaptan'ımızı. Bordoeux maçını Bülent'le atlatıp, doğal motivasyonumuz olan finalde Kadıköy'de oynamak hasletiyle diğer takımları bekleyecektik. Hagi'nin Hoca olarak geldiği zamandan bile daha coşkuluyduk.


Ahval ve şerait şöyleydi 13 maç kala. Lider Sivasspor'dan 8 puan gerideydik. Fener'den geride olsak tamam, havluyu atalım dı, fakat lig ikincisi Trabzon'dan bile korkulacak bir durum yoktu. Nitekim Şampiyon olan Beşiktaş'tan 2 puan gerideydik, ve kendileriyle maçımız vardı. Yenersek 1 puan öne geçebilirdik. Fenerbahçe ile aynı puandaydık ve Fenerbahçe berbat top oynuyordu. Üstelik Fenerbahçe ile de maçımız vardı. Avrupa kupasını ikinci kez almak için taraftar hazırlık bile yapmıştı. Kadıköy'e nasıl gidileceği ve nasıl dönüleceği, her şey tamamdı.


Bülent Korkmaz'ın o an neler düşündüğüne bir bakalım şimdi.


Bülent Korkmaz, geçen sezon UEFA Kupası'nda final oynamalarının da imkanı olmadığını dile getirdi.

Niye ki, daha önce Milan'ı son dakikada geçip, önüne geleni devirip kupayı alan takımın kaptanı değilmiydin. Daha kolay alınabilir turnuvayı madem böyle bir ruh halin vardı da göreve geldin. Eleniriz ben bir şey yapamam deseydin daha iyi olmazmıydı? Sabri'nin mucize golünde neden fırladın. Hep mucizeyle mi? kazanacağını sandın. Madem pes edilecek bir takım vardı o anda, niye bize söylemedin.


Sezon başında takımın başına gelmesi halinde UEFA Kupası'nı hedef olarak koymayı düşündüğünü anlatan Bülent Korkmaz, ''Kazanamamamız durumda görevi bırakırdım. Ligde şampiyonluğu garanti edip, UEFA Kupası kazanılamasaydı eğer, görevi bıraktığımı söylerdim. Ben bunu Sayın Başkanımıza söyledim. 'Göreve geldiğimde bu koşullarda başarı beklemek hayalcilik olur' dedim. Sezon başı gelseydim, hedefler gerçekleşirdi, niye bunu söylüyorum. Çünkü Türkiye'nin en iyi yerli oyuncuları Galatasaray'da'' diye konuştu.


Doğrudur, sizlerin bakışı yabancı oyuncuya kin bakışıydı. Senin 2-0 galipken maçı 3 tane yiyip elenmeni sağlayan Sabri'ydi. Lincoln olmasa, Kewell olmasa o maçlara çıkabilecekmiydin. Bol keseden atmak kolay, Lincoln gidince haklı oldun değilmi. senin Kewell'in, Lincoln'ün yerine oynattığın Yaser'i, Mehmet Güven'i üstüne senin getirdiğin kaleciyi verdiler de yalvar yakar bir yedek kaleci aldılar yerlerine.

''LİNCOLN'ÜN GÖNDERİLMESİ İÇİN RAPOR VERDİM''


Nasıl yazın acaba çok merak ediyorum, bozuk Türkçenle, kurduğun çatısız cümlelerle ne yazdın da, Adnan Polat okudu, okudu da senin dediğini yapıp kovdu. Sen kalsaydın bu sene Kewell yoktu.


'Lincoln gitmeli dedim'. Doğru demişsin, oynatmadın da ne oldu. Ligi tarihimizin en berbat derecesiyle bitirdik, sayende millet plajda yatarken dandik maçları oynamak zorunda kaldık.


Ben hiçbir oyuncuya ayrıcalık tanımam. Benim yönetimimde hiçbir oyuncu kendisini kulübün üzerinde göremez.


Ne haklıymışın be Kaptan, Kewell'in Lincoln'ün öyle bir talebi olmuştu zaten. Kewell, kulübün tapusunu vermezseniz oynamam dediğini yalancı Hürriyet muhabiri Ali Naci Küçük bile duymuştu. Biz farkına varmamışız. Ayrıcalık tanıma, sok koskoca Kewell'i 10 saniye kala maça burnu sürtülsün..


Rijkaard gibi çok kaliteli bir teknik adamın varlığı da Galatasaray'a maddi ve manevi olarak çok şey kazandırıyor.


Manevi olarak doğru da, maddi olarak göreceğiz bakalım ne kazandıracak. Rakibin hakkında şimdilik kerhen söylediğin olumlu sözünü saklıyoruz. Ellerini ovuşturarak devrilmesini beklediğini den de eminim.


Kaptan'ım sana tavsiyem var, şimdiden Türkçesi iyi olan birini ayarla, nasıl olsa Surinam'lı bir gün kaybedecek, Şampiyonluğu kazanamayacak, elenecek. Hazırlıksız yakalanma, ezberle konuşacaksan televizyonlara, aman bir şey atlayayım deme. Kurduğun her cümle ben diye başlayıp, ben diye bitiyor. İlk cümlen de''ben demedim mi?'' olsun. Seni kovanlar, Galatasaray'a layık görmeyenlerle de hesabını dürersin. Şimdilik öbürleri gibi ol, sürüden ayrılma, avını bekle. Objektif olacağım diye kendini fazla kasma, senden bir beklentimiz yok bizim. Rahat olun bize gölge yapmayın yeter. Konuştukça batıyorsunuz, sizi ekranlarda gördükçe sevgilerimiz küçülüyor. Kimin de nefrete dönüştü bile.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bülenr bu futbol bilgisi ve özellikleriyle bırakın GS'ı bir koyun sürüsünü bile idare edemez.Geçen yıl gelir gelmez 'takım iyi çalışmamış' diyip takıma dayak atarcasına ağır idmanlar yaptırıp sezonun kaybedilmesine sebep oldu..Mehmet Güven-Yaser gibi adamlara yıldız gözüyle bakıp Kewel'ı 90. dk da oyuna alan bir zihniyetttir bu.
Hakan ünsal kaptanını tek kelime eleştirmedi,tesadüf(?)..
Bülentin TD,Hakan Ünsalın yardımcı hoca,Hasan Şaşın kaptan oldğu ,yıdlız yabancı futbolcuların gruplaşmalara kurban gittiği,astığım astık,kestiğim kestik bir düzeni arzulayanlar şu anki Surinamlının hamlelerine diş biliyorlar.
Hakan ünsal denen köpek en başta geliyor..

Adsız dedi ki...

Bu sene gs bülentle devam etseydi ilk is:digitürkü iptal,sonra cep telini degistir,ev telinin maclardan sonra fisini cek,asla tsl maclarini izleme,türk spor gaztelrini izlemiycek,avrupada yasayan biri oalrak sadce bundesligayi izliycektim,fnevlilerden uzak durcak futbol konusmuycaktim,bu adamin gs yi siradan bir anadolu takimi gibi oynatmasini seyretmiycem bu sayede sinirlenmiycem,psikolojik olarak bozulmuycaktim,ama allaha sükür bunlar olmadi bu bülent gitti gerci benim icin genclerbirligi gülünden sonra yaptiklariyla bitmisti,bu eski tüfekler konuscak daha da konusacaklar ama artik bunlari konusmaya bile degmez bosver abi,biz ardayi,kewell,keita,elano,h,balta,emre asik,vsss bunlari konuslim,,,ha bi de NAZMI ABI COOK ACIL BIR cevap. DÜN GECE TELEGOLU IZLEYEN GS LIERIN a.cakara küfr etmekten agzi yamulmustur benim gibi,gene ardaya sölemedigini birakmadi yok tirnagi olamaz cok bacagi olamaz ardanin tipi bozukk car curtt abii bu adama cok sert bi tepki verelim ki anlasin biseyleri....teseekürlerr...

robinho32 dedi ki...

ya bırakın şu köpekleri kale almayalım o köpeklerin ne isimlerini ne programlarını ağzımızı almayalım havlayıp dursunlar