16 Ağu 2009

Sülüklerin Ardından #1

Bu sezona biz de 2 haftalık bir gecikmeyle de olsa bir yenilikle giriyoruz. Bundan böyle maç yorumundan sonraki gün, yani medya maymunlarını, sülüklerini dinledikten okuduktan sonra( ki benim için en zor kısım budur, genellikle seyretmem okumam) ve de maçta bizim gözden kaçırdığımız bir şey varsa yeniden maça dönmek üzere yeni bir sayfa açıyoruz. Malum ilk vazifemiz maçtan hemen sonra eğer gitmişsek eve gelir gelmez herkesden önce maçı sıcağı sıcağına yazmak. Hal böyle olunca yayından sonra aklıma başka bir şey geliyor ve onu ilave etmek için geç kalmış oluyorum.


Misal dünkü maç yazısına ilave edecektim atladım. Milyonlarca dolar verilerek, taraftarın büyük beklenti içinde olduğu ve en azından bir devre bile olsa Elano'yu seyretmeyi çok isterdik. Bir de baktık midesini üşütmüş, zehirlenmiş, yani sakatlıktan falan değil oynamaması. Doktor tayfasına, aşçı tayfasına kime giydireceğimizi bilmiyoruz. Ne yedirdiniz de adam oynayamayacak duruma geldi. Bu ne acemilik ya, bütün futbolcular aynı şeyleri yemez içmez mi kampta? Futbolcu midesini üşütür mü?

Bütün Galatasaray uzmanı sülükler maç kadrosunu yazmışlar kendi tahminleri üzerine. Ona değindik, ancak maçı televizyondan yorumlayan sülükleri dinleyememiştik. Bugün öğrendik, Galatasaray sülüğü kem küm etmiş kadroyu görünce. İstediği, beklediği olası bir puan kaybında Gerets'le Surinam'lıyı kafa kafaya getirmekte sakınca görmeyecek. Sanki Emre Aşık, Gökhan Zan'dan kötü bir futbolcu da niye oynatıldığını sorguluyorlar. Yok dinlendirmiş, yok Denizli'yi küçümsemiş, yok Estonya takımından tırsmış da asları dinlendiriyormuş. Hiç bir şey yapmıyor adam merak etmeyin. Eldeki tüm futbolculara aynı mesafede olduğundan bir kaygısı yok. Onun için sistem önemli, Emre Güngör'ü, Gökhan Zan oynasaydı hiç bir şey değişmeyecek olması ihtimali olduğu için oynattı. Eğer ihtimalde bir risk görse (Volkan'da gördü) anında müdahele ederdi. Bunlar antrenman maçları daha. Yenik duruma düştüğümüzde, Estergon Kalesi taktiğiyle oynayan takımlara, kasap futbolculara karşı ne yapılır uygulamalı seyrediyor. Bizim fosil antrenörlere bedava kurs aslında. Ben hoca olsam Galatasay'ın hiç bir maçını kaçırmam.

Alpaslan Tribününün gözdesi Servet, 18 kişilik kadroda yok, buna rağmen yırtınıyor taraftar Servet buraya diye. Kimse farkında değil mi yahu, hadi Serkan Çalık olsa neyse Ayıbıoğan Servet'iben 500 metre uzaktan görsem yine tanırım.
Takım 2000 lerden daha beter bir ruha büründü. Arkadaşlık, yardımlaşma sevgi saygı üst düzeyde. Hiç bir futbolcu bencil değil. Gol olduğunda kulübedekiler daha fazla seviniyor. Demek bütün futbolcular için söz konusu değilmiş. Penaltıyı nedense atmak isteyen Barış Özbek'in elinden topu alıp Kewell'e verdi Arda. Zaten o sırada kenarda Ayhan bekliyordu oyunun durmasını. Barış penaltıyı atamadı, oyundan çıktı ve 150 metre koşarak soyunma odasının yolunu tuttu. Penaltıyı falan seyretmedi. Ulan belki penaltı gol olmayacak, sonra al başına bela her an puan ve prim kaybetme ihtimali var maçta. Bu coşku, bu heyecanı yakalamak için, ruhu Ali Sami Yen'e inderebilmek için 10 senemizi yaktık biz, içine sıçılmasına müsade etmeyiz. Oyundan çıkan maç bitene kadar kulübede oturacak, ruhsuzluk istemiyoruz.

Keita pas verip boş kaleye Baroş'la beraber topu sokma hokkabazlığını yapacaktı ki, Denizli'li futbolcu şova izin vermedi. Top gitti gol oldu, yalama sülüklerin kimisi golü kendi kalesine attı diye yazmışlar. Ne olacak Keita attı diye yazsa. Çok şey olacak, adam daha seyretmeden yapıştırmış yaftayı, o kadar iyi futbolcu değilmiş, olsa Galatasaray'da işi neymiş. Kötü çıkarsa ben demedimmi diyecek. Gol Keita'ya yazılsa, yarın golün nasıl olduğu unutulur gider istatistiği kalır. Atılmamış bir gol, atılmamış goldür sülük için. Galatasaray futbolcusu ne kadar başarısız olursa o kadar iyi.

Ayı Gökmen zırvalamış, maç biletlerinin pahalı olması iyi bir şeymiş. Çapulcu stada giremiyormuş, iyi bir şeymiş onun için. Parası olmayan, fakat takımına yürekten bağlı gençler Ayı Gökmen'e göre çapulcu. Çapulcuların peygamberleri esas onlardır. Maça devamlı giden, statüsü ne olursa olsun asla çapulcu değildir. Çapulcu başka bir şeydir, menfaati takım sevgisinden önde gelen adamlar da olur stadlarda. Maçı seyretmezler, kartlarını satarlar, kavga ederler, küfür ederler ve her maçları olaydır. Gökmen bunları kastetmiyor tabi, ona kalsa 22.000 Hıncal Uluç maça gelecek, pis pis sırıtacak, maçtaki olumsuz şeyleri yakalayıp, yazıp söyleyip cebine para indirecek. Esas çapulculara maç be maç cevap veriyoruz (dün Ahmet Çakar sırasını savdı), mücadele sürecek.

Volkan Yaman, artık sende gönül rahatlığıyla Yaser Yıldız gibi bu takımdan gidebilirsin. Kabiliyetim bu kadarmış diyecek, gittiğin takımda kalıcı olmak için uğraşacaksın. Bir zamanlar Galatasaray futbolcusuydum diye ne kadar övünsen azdır.

Arda Turan gol atınca depar attı tribünlere. Annesine koşmuş, elini öpmüş. Ey mübarek ana, Arda Turan gibi bir çocuğu bizim başımıza Kaptan olarak, 10 numaralı formayla hediye ettiğin için hepimiz ellerinden öpüyoruz. Her maça bekleriz ana.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Hakan ünsalın yazısından yine nefret-kopleks-kuyruk acısı kaynaklı kelimeler sıralanmış.. Ya bu adamın resmi UEFA kupası resimlerinden çıkarılmalı..Bu efsane kadroda yer alıp da sağda solda ''vefa'' kelimesini kullananlar kabak tadı vermeye başladı..Ümit Karan da diğerlerine benzedi.Yazıklar olsun.Sanki bedavaya oynadılar.Sanki 40 yaşına kadar GS da oynamak zorundalar.Yüreğin yetiyosa gidersin anadoluya devam edersin orda futbola.hakan ünsal gibi Rizede ilk yarıyı tamamlayamadan futbolu bırakıp 'vefa'dan bahsetmek aptallıktır..

Adsız dedi ki...

Rıdvan ve Günteknin suratlarından düşen bin parça oluyor maçlardan sonra.Rıdvan her zamanki gibi 'tarafsız?' yorumlarıyla alttan altta rijkaard'a geçirmeye çalışyor.İleri ki haftalarda olası bir puan kaybında 'ben demiştim,ligi küçümsemek yanlış-bu kadar rotasyon yanlış-ligi tanımyor' cümlelerini çağrıştırmak için sürekli anti-cümleler kuruyor.
Habertürkte 'halil özer' şuan ağzından salyalar akıtarak rijkaard'ı yerden yere vuruyor,Azizeye şrin gözükme çablarına bir yenisini ekliyor.

hadesperado dedi ki...

gürcan bilgiç(?) keita'yı ilk kez bu maçta izlemediyse ben de bişey bilmiyorum... elano olsaydı onu da ilk kez dün izleyecekti,
artık perşembeye...

keita kara jilet, rakip defansı yardırıyo resmen...

Adsız dedi ki...

abi cok güzell yapmisinn iyi bir bölüm acmisin,bu medya maymunlari bukalemun yaratilar fenevi elesetirmeye korkarlar azizeden is gs ye gelince meydanda atar tutarlar bunlar bi bokk sandiklarimiz icin tam uygunn hepsi tek pakete girmiss cok güzell olmuss agzina saglikk insallah rejkart bunlari ne antremana ne basin toplantilarina alirrr teseekkürlerr abii...

Adsız dedi ki...

Papağan Bülent tulun'u izliyorum şuan,sirekli Gerets-mondragon-song sakızlarını çiğneyip duruyor..En ufak bie rickard hatasında pusuda bekleyenlerden kendsi..Gerets de Gerets........sıktı arık..

Mario Jardel dedi ki...

Dün fenerbahçe maçından sonra herkes esas yüzünü bir kere daha gösterdi.. Sinan Engin, Ahmet Çakar beyefendiler yukardan aldıkları emirleri o kadar güzel yerine getirdiler ki ziya beyefendiye fırsat kalmadı.. Birde bu sinan engin denen adam "dos santos" a öyle bir muamele çekti ki sanırsın maradona'yı almış fener.. Yok efendim süper ligin yıldızı olacak, yok efendim efsane olacak falan.. Tamam objektif oluyoruz, attığı gol harikulade bir goldü ama maçı 75. dakikaya kadar izledim.. Özellikle ilk yarıda "kaka" muamelesi çektikleri adam sefillere oynadı acaba izleyemediğim 15 dakikada "messi nin bilmemnesi olamaz" diyenler dos santos attığı gol dışında ne yaptı ki onu kaka'dan üstün tuttular ? direnci düşmemiş takımlara 2 gol 1 asist yapanlar büyük futbolcu değilde gardı düşmüş defanstan 3 kişiyi çalımlayıp gol atanlar büyük futbolcu sayılıyor işte bunlar yüzünden ! Bu kadar büyük bir düşmanlık, böylesine büyük yalakalık görmedim..

Adsız dedi ki...

Hacı hacıyı Mekke'de, hoca hocayı tekkede, Rambo Emre'yi dakkada bulur demiş atalar...

Sivasspor'un sol açıkta oynayan Kamanan dedikleri arkadaş, futbola geçen sene başlamış olsaydı maç onbeşinci dakikada 2-0 oluverirdi...

Bir tüluat daha seyredeceğiz on onbeş hafta...

Sonra ne mi olacak? Şu Keita'yı biraz dikkatle seyreden kestiriyordur zaten ne olacağını...

Benden söylemesi...

Çetin

Adsız dedi ki...

Bende Halil Özer diyorum başka hic bir sey...Mactan sonra cikmis TV'ye gek gek geveledi yine bir seyler, vay efendim butun defans ayni anda degisirmiymis, Servet 2 macta yorulurmuymus??
Bu nasil bir kuyruk acisidir? Nasil bir nefrettir?
Gerci empati yapinca hak vermiyor degilim, fener UEFAyi alsa, 1 yil boyunca tüm Türkiye fenerle yatip fenerle kalksa bende kompleks sahibi olurdum, benimde ruh sagligim bozulurdu...
D.Peker

SETH dedi ki...

yahu bu sülükleri neden bir yerde sıkıştırıp dövmüyoruz? şöyle ağzını, burnunu, dişlerini eline versek de onlar da rahatlasa bizde...

Adsız dedi ki...

Ya Halil Özer GS yorumlarına Fenerli kimlğiyle başlıyor,Habertürk'ün spor masasının lideri oldğu aklına gelip inceden 'gıdıklaycı-tribüne oynayan cümelelerle' bitiriyor konuşmasını..
NTV Hakan ünsalın ipini çekmiş..Yana yana GS tandanslı bir yorumcu arıyorlar.ya da Şöyle söyleyim Gs'i her fırsatta ve kuyruk acısıyla eleştirip 'vefa'(?)dan dem vuracak bir eski futbolcu artığı arıyorlar.hakan Ünsal bu misyonda gayet başarılı(?) idi.
Sergan Rijkaard'ın rotasyonunu beğenmiyormuş..Haha..Sergen şekersprda at yarışı kuponu hazırlarken,Rijkaard barcelona'da Cruyf'la planlar yapıyordu.
Bülent Korkmaz Fox'ta şov programı yapıyor.Futboldan analamadğını geçen yıl bize acı bir şekilde hisssettrmişti.Bu da resmi belgesi oldu.

sembolist dedi ki...

Medayadaki bu anti-yapılanmada Aziz Yıldırım'ın ciddi katkıları oldğunu düşünüyorum açıkçası.Spor Müdürlernin tamamının Fenerli olması tesadüf olamaz.Hal böyle olunca da GS aleyhine tavırlar ve yorumlar gayet doğal oluyor.

Kalemime Keder dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.