10 Ağu 2009

Seni Gördüğüm Zaman


Ajax'da oynarken sevmiştim seni Surinam'lı. Defansın önünde ilk topa basanlara ön libero demiyorlardı o zamanlar. Yerel dilde hamaldı adınız. Kıvırcık saçlarınla, bütün toplara saldırırdın. Gullit'le Van Basten'le bir efsane olacağınız ta o zamanlar belliydi. Dünya'daki en sevdiğim Milli Takım'(Bizim ki hariç tabi)da, portakal renklerde oynarken, hayranlığım daha da arttı.


Sonra 3ünüz, 3 sac ayağı Milan'da buluştunuz. Büyülü, karizmatik takımı büyüttünüz. Ve futbol tarihine adınızı irfanla, sevgiyle, saygıyla yazdınız. Biz uzaktan sevenleriniz, sizi büyük Ajax'ı, Hollanda Milli Takımını, Milan'ı tuttuk yıllarca sizin sayenizde.


Ötekilerin izini kaybettik Surinam'lı. Bir de baktık yıllar sonra genç yaşında Hollanda Ulus Takımının başındasın. Duyduklarımız doğruysa Neeskens'ide yanına yardımcı almışsın. En az senin kadar sevilen, belki de senden daha iyi(2 Dünya Kupası finalinde oynadı), senden büyük birini hiç bir kaygı gütmeden, o büyük futbolcunun da riskini taşıyarak soyunmuşsun Avrupa Şampiyonası finallerine.


Senin başında olduğun takıma biz hiç kafa yormadan bahisler oynadık. Fallar baktık, şampiyonluk verdik. Öngörülerimiz doğru çıkmış, o muhteşem takıma en muhteşem futbolu oynatıyordun. Maçlar ilerledikçe bütün göstergeler, seni şampiyon ilan ediyordu. O uğursuz maçta penaltıları kaçırmasaydınız uzatmalara gitmeden eleyecektiniz İtalya'yı. Hadi gitti, penaltılara kalındı, adaşın De Boer maçta kaçırdığını, seride de kaçırdı. Hiç kimse sana bir şey demeyecekti, sen kayboldun usta.


Barça tarihini yazanlardan biri de, senin ustan Büyük Cruyff'du. Sen belki evde otururken, Cruyff'un telefonu çaldı. La Porta, Barça Başkanı olmuş ustasından bir usta istiyordu. Surinam'lıyı alın, ne derse yapın dedi Sarı Fare. Ve manganı toparlayıp Katalanya'ya uçtunuz. Uçuş ne uçuştu, sizinle birlikte uçuşan Barça, Kral takımı Real Madrid'i gözden gönülden düşürüyordu. ve Dünya futbolseverleri her zamanki gibi mazlumdan, iyi oynayandan, delikanlıdan, arkadaştan yana çıkıyordu.


Surinam'lı; Bana Galatasaray'ın başına bir Hoca seç deselerdi, inan ilk senin ismini yazardım. Gelmeyeceğini bile bile yine de seni isterdim. Futbol taraftarlığımın tarihi, Galatasaray Hoca'larıyla dalaşmayla geçti. İçlerinden en kralıyla bile dalaştım. Avrupa şampiyonu olan takımın Hocasına bile giydirdim. Aradığım başka bir şeydi benim. Ne kupalar, ne oynanan futbol, bunlar gelip geçici şeylerdi. Adamlık aradık belki, bizim tarif edemediğimiz adamlık. Duruş, güven, her an bir şeyler yapabilme ihtimali, teslim olmayış, hüzün, sevinç.


Takımı çalıştırma, maça çıkarma, maçı yönetme. Adam oyuna sokma, adamı oyundan çıkarma. Ne dersen de işte açıklayamayacağım bir karizma. Geçen sene Kewell'in yerine Yaser, bu sene Kewell'in yerine Aydın. her ikisinde de Kewell'in suratına bakın girerken, çıkarken. Bu büyük futbolcunun, büyük hocasına hayranlığının resmidir.


Tam maç taraftarlığını bıraktığım sezon, hiç beklemediğim bir anda ve hala inanamadığım şekliyle Sevgili Galatasaray'ımızın kulübesinden kumanda ediyorsun. Ve ben seni ne zaman görsem, sonra sahaya baksam Barcelano'yu seyrediyorum zannediyorum. Ve sanki maçın her hangi bir dakikasında çekip gidecekmişsin diye korkuyorum. İlk Galatasaray yenilgisinde, merak etme sehpaya çıkaran maymunlar olacaktır seni. Aman onları ciddiye alma, onlar bu ülkenin sülükleridir. İyi ve güzel ne varsa onların düşmanıdır. Ve maalesef baş edilemeyecek kadar çokturlar.


Biz azız Surinam'lı. Tabela umurumda değil, ben hayallerimi yaşıyorum seninle. 2 maça çıktım, ikisinde de çoğu zaman uzaktan, karşıdan seni seyrettim. Gollerde seni aradım, televizyonda kulübeden fırlarken sana baktım. Artık sana bakmak için istiyorum Galatasaray'ın gol atmasını. İlk defa bir Galatasaray hocasına, ikinci defa bir Galatasaray futbolcusuna sevdalandım. Futbol, borsaya, bankaya, kasaya kayarken ben pılı pırtıyı toplayacaktım ki Hagi'ye rastladım. Bir 5 sene beni oksijen çadırında yaşattı sevgili Hagi. Gittikten sonra, yeni bir Hagi hayaliyle hayata tutundum, bekle dedim kendi kendime biri mutlaka gelecek. Geldi Surinam'lı, hemde ne geldi. Metin Oktay'ıda diriltip çıktı sahalara. İş bilmeyen Hocalar'la bile Türkiye'nin en büyük futbolcusu oldu. Seninle Dünya'nın en büyüğü ilan edilmek için gün sayıyor. Siz ikiniz Surinam'lı, sen ve Arda Turan bana serum bağladınız. Ölmek üzere olan Galatasaray Taraftarlığı seumunu.
Surinam'lı; Seni gördüğüm zaman, ilk maçlara gitmeye başladığım çocukluk günlerime dönüyorum. Seni gördüğüm zaman canım bedenimden çekiliyor. Haberin var mı? tribünlerine bahar geldi Galatasaray'ımızın. cehennemler kudursa ölümüne peşindeyiz.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Antep maci ile ilgili 2 kareye dikkatinizi cekmek istiyorum, ilki Rijkaard ve Neeskens'in gollerden sonraki sevinci, yerlerinden firlamalari, ikincisi mactan sonra Rijkaard'in tum ekibi soyunma odasinin kapisinda karsilayip teker teker, gozlerinin ici parlaya parlaya, tebrik etmesi. Kompleksiz insan iste boyle olur, kulaklarin cinlasin Fatih hoca, Bulent Hoca....
Bu adam her hareketiyle Turk Futbol camiasina adeta ders veriyor, umarim anlariz, aydinlaniriz...
Hadi artik ctesi 21.45 olsun saat

D.Peker

Adsız dedi ki...

abii gzina sagglik cok güzell yazmissinn her gece okuyorum yazilarini siten sik kullanilanlarin tepesinde,duyglarimiza tercüman olmusuun bu rejkart geldi kalb atislarmiz degistii icimizde büyük bi ates yandi ama bu efsane bi sene kalip giderse cok üzlürüm bu yavsak medya maymunlari daha dün geceden elestirmeye basladirlarr krali insallah bu rüya cabuk bitmezzz.....

sembolist dedi ki...

Bugün NTv de,M.Demirkol(kendisi Aziz başkanının aleyhine tek söz bile söyleymeyip 'tarafsız yorumcu' etiketini alan şahıstır)ve yanındaki şakşakçı sunucu(F.Akdağ),durduk yere Abidal'in sözde Rijaard'ı eleştrdiği bir vido yayınladırlar..Bu NTV ve NTVSPOr rıdvanıyla-Hakan Ünsalıyla-sergeniyle-Mehmet demirkoluyla tam bir GS düşmanlarının Şatosu görünümünde..
Diyeceğim o ki,şimdiden başladılar Surinamlının altını oymaya..

Mario Jardel dedi ki...

Mehmet demirkol süpriz yaptı.. Telegol'ü bile geçti.. Ben ahmet çakar'dan ilk saldırıyı bekliyordum ama sinan engin dışında homurdanan olmadı.. Mehmet demirkol'da bu konuda ciddi bir sivrilme var, patronun öğütlerini iyi dinliyor..

sembolist dedi ki...

aynen..

sembolist dedi ki...

yeni sezonda bu kurum yine döktürecek(?)..

hadesperado dedi ki...

nazmi abinin güzel yazısının yanında peker'in yazdıkları da önemli, çok güzel görüntülerdi...
bunlar fark yaratır...

adamsın Franklin Edmundo Rijkaard!

rastlantısal da olsa, isimleri FR ile yanyana geldiği için bile gurur duymaları gereken satılmış tarafsızlara teşekkür etmek gerek... (telegol, ntv ve ntvspor, fox, star vs...) çünkü bunlar hem bi b.k sandıklarımız için kadro derinliği oluşturuyorlar, hem de kendilerini komik duruma düşürüyorlar...
tabi anlayana...

tolga dedi ki...

Bi bok sandıklarımız kısmına hasan şaş koşarak girmeye çalışıyor az kaldı hatta benim için çoktan girdi bile

Adsız dedi ki...

hasan Şaş kendisnne küpküçük dünyalı h.ünsalı örnek almış galiba..Azizeye selam yollmaktan bitap düştü programda..

Adsız dedi ki...

abi surinamlı demesen rijkaarda çok itici geliyor bana surinam :) yazılarını severek okuyorum her postunu ilgiyle takip ediyorum sürinam meselesinide yazmıştın biliorum ama hollanadlı diyelim ne bilim sevmiyorum surinamı :)

Adsız dedi ki...

nazmi abiii bu ahmet cakarr o.. cocugunu da bi boklar listesine alalim artikk arda hakkinda atiyor tutuyor medya maymunu a.cakarr facebookta kampanya actik tüm profil resimleri arda yapiyoruz senden de bir yAZI bkliyoruzz bu kkonudaaa tessekürlerr...

Galatasaraylı dedi ki...

evet nazmi abi..ahmet çakar iti için yazmanın vakti geldi artık..

sohbet dedi ki...

Sohbet
Chat
Sohbet odaları
Sohbet siteleri