9 Ağu 2009

Kaptan'ın Açılışı; G. Antep 2- Galatasaray 3


Maç saati belli olduğundan beri kaygılıydık. Çok sıcak bir havada oynanacak olması, daha önceki olaylar ve iki gün önce İspanya'dan gelen ölüm olayı bu maç öncesi bizi haklı olarak korkuttu. Neyse ki, Keita'nın darbeye bağlı yere yığılması dışında önemli bir şey olmadı.

Bu yıl Galatasaray nerde oynarsa oynasın, o şehrin stadı dolu olacak, ve o şehirdeki Galatasaray'lılar her zamankinden daha fazla yer işgal edecekler tribünlerde.

Hazırlık maçları bittikten sonra gözümüz ciddi maçlardaydı. Maçtan endişe duyanımız da yoktu sanırım. Milli takım defansı, Galatasaray defansı olarak görev başındaydı. Sabri yaptırdığı penaltı dışında ortalamasının üstünde oynadı. Bu Sabri'de bizim göremediğimiz bir şey var, hangi hoca gelirse gelsin aradan sıyrılıp banko oynuyor. Ne var ki henüz orta yapmasını öğrenemedi. Sol tarafta Balta, kötü oynadığı zaman çekilmiyor. Hücumda oyuna katkısı yoktu. Servet ve Gökhan bildiğimiz futbollarını oynadılar. Normal zamanlarda havadan sektirmezler, ancak yerden her maç kalemizde tehlike göreceğiz. Kaleci Leo, yediği golde muhteşem bir uçuş yaptı. Bu uçuşu yapan adam, kolay kolay gol yemez. Ancak böyle, çatala falan takılırsa da kader utansın.

Gaziantepspor bu ligin her zaman ciddi takımıdır. Ve bu sene Sivasspor'un yerini alacaktır. her topa bastılar, maçın sonlarına doğru yorulana kadar hemen hemen top göstermediler. Bizim ustalar, çıkacak delik bulduklarında çalışılmış, bilerek atak yaptılar. Atılan gollerin hepsi antrenmanda yapılmış gol izlenimini verdi. Mustafa Sarp, benim beklediğimden daha iyi futbol oynadı. Bana göre maçın adamı bir gol atıp 2 gol attıran büyük Kaptan değil de Ayhan'dı. Bu sıcakta, belki de en çok koşan futbolcuydu. Her topa ilk basandı, asistçi Arda'ya asist yaptı eski Kaptan. Heleki son golde gelişigüzel çıkarmak varken, topu düzeltip, Arda'ya aktarması golü hazırladı.

Nonda burunu geçirdiğinde maç bitti sandık. Sabri'nin sakarlığını düşünmedik. Bodoslama girerek gereksiz penaltı yaptırdı ve maçın sonlarındaki Galatasaray şovunu engelledi. Maç koptuktan sonra Galatasaray'ın futboluna doyum olmayacak.


Aydın için birşey yazsak mı? Acaba senede bir maç mı istatistiği? 3 gün önce muhteşem oynayan, istim üzerindeki bir gençten doğrusu bu maçta müthiş bir futbol bekliyordum.


Ligin ilk maçı, büyük bir şehrin her zaman bela takımı. Ligin en zor deplasmanı, bütün takımlar şampiyonluğa oynuyorlar, bütün takımların puanı aynı. Her babayiğit takımın harcı değildir bugün bu sahadan 3 golle galip çıkmak. Beklenen büyük takım refleksi sahadaydı. Galatasaray bir an bile tabelaya yatmadı. Hiç bir takım bu maç son dakikalarda 3-2 ye gelmişken hücumu düşünmez. Tabeladan, galibiyetten daha önemli şeyler bunlar.


Arda Turan'ı bir maçtan sonra zengin bir Arap, Rus kaçırırsa hiç biriniz şaşırmayın. Bence hepimiz Arda'nın korumalığını yapalım. Bu nasıl bir futbolculukturi bu nasıl adamlıktır. Rakip takım futbolcularının bile sevdiği, saygı gösterdiği bayrak adam bizim takımda.


Surinam'lıya selam, ekibine selam. Bu sıcaktan gelen 3 puanın keyfini yaşayalım. Aman arada milli maçta bir sakatlık falan yaşanmasın. Rahat uyuyun, takım her maç üstüne koyarak büyüyecektir.

1 yorum:

hadesperado dedi ki...

manda yiyicisi yazmamışsın bu sefer :)

Keita aklımı aldı ya, yemin ediyorum oyundan çıkana kadar kendime gelemedim, hele yerdeyken elim ayağım titredi...
bi de, sebepsiz yere, maçtan önce Okan'ın ayağının kırıldığı maç gelmişti aklıma, ondan etkilendim herhalde...

neyse çok şükür, fildişili aslan gibi, Allah beterinden saklasın...

kaptana laf yok, maçı aldı götürdü ama bu sefer de benjamin tozuttu, ilk kez gördüm böyle bir sarı kartı...