21 Ağu 2009

Kara Jilet; Galatasaray 5- Levadia 0


Ali Sami Yen'deki 4. resmi maçımızı seyrettik. Bahtiyarız ki beklentilerimiz doğrultusunda takım gittikçe ivme kazanıyor. Oynadığımız takımlar her ne kadar 5. sınıf takım olsa da oynanan oyun, taktik, beklenti, şov, gelecek büyük maçlarda da pek fazla bir değişiklik olmayacağının müjdecisidir. Biz daha önceleri ne dandik takımlarla oynanan oyunlar gördük. Hatta ne dandik takımlara elendiğimizi seyrettik. Bütün bunlar gerilerde kaldı artık.

Ali Sami Yen'in önü maç öncesi bu sene her maçta olduğu gibi çok renkliydi. Yönetimin bu sene yeni başlattığı olay, maçlara hangi formayla çıkacaklarını önceden beyan etmeleri ve taraftarı da mümkünse aynı formalarla maça davet etmeleri çağrısıydı. Taraftar taraftar icabet etmişti. Orjin Köfte'nin sokağı Metin Oktay formalı, ellerinde biralı coşkulu taraftarla maç saatine doğru iyice kalabalıklaştı.

Geçen yıllardan farklı olarak, bu yıl taraftar maça erken giriyor. Takımı ısınmaya çıkarken de görmek istiyor. Arda Turan Kaptan'ın tribünlere şanla şerefle koşmasını, yumruk sallamasını kaçırmak istemiyor. Ben de öyle, maça erken girdim. 1 saat öncesinden stadın her zaman ki gibi mahşer yeri olacağı belliydi. Takım ısınmaya çıkarken bir baktık ki yalancı iş bilmez, sülük medyanın yazdığının aksine Kaptan en öndeydi. Galatasaray'dan haberi olmayan Galatasaray muhabirleri Arda'nın yerine Elano'nun oynayacağını, Aydın'ın oynamayacağını yazdılar. Kimse okumadı zaten önemli değil.

Takım sahaya Arda Turan'ın arkasında sahaya çıkarken bütün stad ''istersen donatalım dört bir yanı bayraklarla, istersen oynayalım davullarla zurnalarla'' sesleriyle yeri göğü inletti. Lig 5. liği ceza maçlarımız nihayet bitti. Perşembe oynayacakları maç istatistik maçı artık. Kapalının önünde Kara Jilet'i seyrettik. Hüseyin Bolt'un sağaçık oynayanı. Ribery'nin olmuşu, bizden kaçmışı. Gollerden sonra takla seyretmek ücrete tabi değil. O takla atarken benim midem bulanıyor, korkuyorum düşer müşer diye.

Hagi Baba'dan beri bizim maçlardaki ölü toplar bir türlü dirilemiyordu. Bu seneyle beraber bütün maçlarda duran toptan gol attık. Hepsi çalışılmış, tekniğe dayalı vuruşlar. Sabri'den kurtarılmış toplar artık ölüm tehlikesi. Milli takım defansına gelişi güzel top çıkarmak yasaklanmış. Mutlak oyun sete dönüştürülerek top kullanılıyor. İki kule hava toplarında geçit vermedi. Surinam'lı da oynattığına göre bize artık laf düşmez, Sabri'ye Messi muamelesi yapıyoruz. Vuruş mahalline girdiği zaman bütün tribünler vuuur diye bağırıyor. Geçen sene vurmaaaa diye bağıranlar bizlerdik.

Arda Turan kendini kasmadı, seyircinin gol atmasını istediği Baros'dan başkası da pek zorlamadı. Seri pas trafiğiğ ancak Sabri'ye sıra geldiğinde bozuldu. Oleyy, Oleey yaparkan Sabri'ye topu vermemek lazım demek ki.

Kara Jilet'in uzun tartışmalar, hesap, denge, fizik matematik çalışmalarından sonra ki vuruşu, Prekazi'yi hatırlattı. Topun içerde olduğuna emin olduktan sonra sevindim. Kaleci göremedikten sonra ben görememişim çok mu?

Devre arasında yedekler ısınırken baktık kimler var diye. İki Türk, 1 Kongo, 1 Avustralya, 1 Brezilya milli takımı oyuncusu Deli Orkun'la beraber ortada sıçan oynuyordu. Nöbetçi Çavuşu Emre Aşık, Barış Özbek tribünlerdeydi herhalde.

Taraftarın yoğun arzusu üzerine Kaptan durumdan vazife çıkardı. Baros'a gol attırılacaktı. Hani halı saha maçları vardır, ne kadar farklı yenik oynarsan oyna, karşı taraftan birine gıcık olur ona gol attırmazsın ya, aynısıydı sanki. Leş gibi takımın bütün futbolcuları, gerekirse biz kendi kalemize atarız, ama Baros'a kıl kaptık ona attırmayacağız der gibiydi. Neticede oluşan penaltıda bu kez kaptan topu Baros'a verdi. Terse attı kaleciyi ve yerini büyük Elano'ya bıraktı. Çok az topla buluştu Elano, kendini bize ispat edecek değildi, biz biliyorduk nasıl futbolcu olduğunu. Ali Sami Yen'in havasını koklattılar, şov Kayserispor maçında diye haber yolladı.

Kewell bir başka futbolcu. Hiç kimseye benzemeyen bir stili var, bu sene sözleşmesi bitiyor, gitme gibi bir niyeti olma ihtimaline karşı doya doya seyredelim. Baros çıktıktan sonra takımın dizilişin ne olduğunu sülüklerden öğreneceğiz. Bakalım rakamlarla nasıl izah edecekler? Biz santroforsuz oynandığını sanıyorduk, ancak hücum anında 3 santrafor olay mahallindeydi.

Kara Jilet'e 3 lük yaptırmadılar. Arda'nın ters kesmesine voleyi yapıştırmak üzereyken maça çeşni katmak isteyen biri kafayla kendi kalesine 5. golü bırakırken Arda Turan tribünlerle şakalaşıyordu. Mehmet Topal emaneti teslim aldı, Mustafa Sarp Topal'ı aratmadı. Estonya takımı 6.yı yememek için çabaladı. Galatasaray'lı futbolcular da gol atmak yerine zevk yapmayı tercih ettiler.

Kaleci Leo'yu henüz test edemedik. Yanlız söylemedi demeyin çok aşırtma golü yer. Yesin önemli değil, kale çizgisinde bekleyen kalecileri sevmem zaten. Bıraksalar kendisi de kafa golü atmak için rakip kaleye gidecek gibi. Maç bitiminde Kaptan'ın 3 lü çektirmesi görülmeye değerdi.


Emin ellerdeyiz, huzurlu ve güvenliyiz. Artık ciddi Avrupa'lı rakiplerle oynamaya hazırız. Perşembe şu angarya maçı da kazasız, sakatlıksız atlatalım önümüze bakalım.

4 yorum:

Kalemime Keder dedi ki...

Bütün maçlarımızı sabaha kadar oynasak o futbola doyamayısımız gitmez
Surinamlıdan selamlar olsun bu sene bu formayı gören korkacak Bir Aslan kükrüyorki sormayın daha cok canlar yakacak bu Aslan

Arda ona yorum yapmaya gerek yok.
Keita oynadığı topu geçtim sempatikliği yeter.
Kewell keşke hiç gitmese.
Ah ah su 90 dakikalar ne kadar kısaymıs be nazmi abi :)

Adsız dedi ki...

nazmii abii bu takimi seyretmeye doyamiyorum maci canli izledim sonra eve geldim bi daha izledim bu nsil büyük bi zevk ne kdar özlemisizz bu cim bomuu ama nazmi abi hala neden tribünlerde görsel show yapamiyouruz?neden hala 80 lerin marslarini söylüyoruzz anlmiyorum?miy miyy miy takmi daha atesliyckk marslarr neden söylemiyoruzz?medya maymunlari gene yaziyorr 4-3-3 üstünde atip tutuyorlarr hepsii kazma sürüsüü bu takima bu seneee full destekkk hepberaberrr tessekürler nazmi abii...

hadesperado dedi ki...

nazmi abi, seçeneklere koymuşsun, kara şimşek de güzel ama onu ilk izlediğimde ağzımdan çıkan kelime "jilet" olmuştu, resmen yardırıyor demiştim... :)) uzun zamandır böylesini gördüğümü hatırlamıyorum; hızlı, güçlü, atak, boylu poslu, hırslı, mücadeleci ve tüm bunlara rağmen tekniğine de çok hakim... jilet ya kara jilet :) nazar değmesin...

gürcan "çok" bilgiç'e de bi kasa soda yollayalım :))

yazan ellerin yorulmasın :)

Unknown dedi ki...

Nazmi Abi, Kara Tren de fena olmazdı seçenek olarak :)