13 Ağu 2009

adam Sandıklarımız;Ahmet Çakar


Bu adamları yıllardır bi bok sanıp, acaba ne dediler diye merakla dinledik, seyrettik. Peşin söyleyeyim iyi hakemdi, güvenirdim. Ben kurtuldum seyretmiyorum hiç birini. Maçı, Galatasaray'ı bizden daha iyi kimse yorumlayamaz, hiç kimsenin yorumuna ihtiyacımız yok. Ben bir anımla başlayayım, yoğun istek üzerine bi bok sandıklarımıza ilave edeceğimiz Ahmet Çakar'la ilgili.


Efsane olduğumuz sezon, Milano'daki maça Milliyet ekibiyle birlikte gittim. Bilgin Gökberk-ki o da bi boktur o zamanlar İtalya'ya gidenlere rehberlik ediyordu- rehberimizdi, uçaktan aldı bizi. Ahmet Çakar, Doğan Koloğlu, Halil Özer(Fenerlidir) birlikteydik. Tanıştık o zamanlar biz de bi boktuk, aralarına aldılar. Yoğun Galatasaray bilgim ilgilerini çekti. Maçtan bir gün önce Aslan Galatasaray, yenersin Galatasaray diye yalandan yazanlar yemekte hezimetine iddiaya girdiler. Hepsinin ağzı kulaklarındaydı olası bir hezimete şahit olacakları için.


Galatasaray 2-0 dan durumu 2-1 e getirdi ve koskoca Milan'a son 20 dakikada kan kusturdu. Nitekim Ali Sami Yen'deki rövanşta eleyip şovun dışında bırakmıştık. İşte bu adamlar alınan sonuçtan memnun değillerdi. Yenildik ama hezimet olmadı, aslan gibi kafa kafaya bir maç oldu. Ertesi günü Fatih Terim'e şikayet edip Halil Özer'e sopa attırdım sokaklarda.


Bunlar her ne iyi ise onların düşmanıdır. Ekranlarda Arda ile Messi'yi kıyaslamış, Arda ne ki demiş. Seyretmedim, demiştir. Türkiye liginin en büyük en kıymetli futbolcusunu küçümsemiştir. Ulan bi bok sandığımız herif, beğenmediğin Arda'nın oynadığı maçları yorumlayarak cebine para indirmiyormusun? Adın doktormuş ne doktorusun, git Messi'nin oynadığı ligi yorumlasana. Ortalama bir fikirin tersini söyleyerek prim, reyting ne demekse para kazanıyorsunuz. Arda çalım atsa o çalım yenirmi, şut çekse o golü kurtaramayan kaleci kaleci mi? Dünya'da eşi benzeri olmayan şekilde sarı kart görüyor, en ufak bir eleştirisi yok. Aslında sarı kartı Arda görmese bu kez hakeme giydirecek. Maçtan sonra Arda, özür için hakemle konuşuyor, yeni bir şey icat etmiş gibi yaygara koparıp Arda'ya ceza aldırmaya çalışıyor. Arda ceza alıp oynamasa eline bir şey geçecek şerefsizlerin.


Piskopat olduğunu kendisi defalarca deklere etmiştir. Konuşurken sayar, 1,2,3... Söylediği, öngördüğü hiç bir şeyde isabet kaydedememiş olduğu halde bokunda boncuk varmış gibi o televizyon bu televizyon 1 ay bile işsiz kalmaz. Cimridir, bir hesabı bile ödeyememiştir.


Aslında bu sayfalarda adının geçmesi bile lükstür. Ben hiç adam yerine koymam, ne yazdıklarını okurum, ne de televizyondan takip ederim. Ancak haber aldık ki Arda'ya sarkmış. Arda Avrupa'dan bir takıma niye gitmiyormuş. Niye gitsin kardeşim, gidenleri gördük oynadıkları takımlar küme düştüler. Ahmet Çakar'ın beğenmediği lige geri dönmek için anüs yalıyorlar.


Bu haftaki maçta büyük Galatasaray taraftarı kendisini minnetle anacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın. Geçen yıllarda da bok atmıştı Arda'ya, ancak bu kez durum farklı. Arda koskoca Galatasaray'ın kaptanıdır. Gereken cevap verilecektir. Biz önceden antrenman yapalım dedik.


Kendi kendimize söz vermiştik, küfür edilmeyecek diye. Ne olursa olsun ben sözümde duracağım. Bu adamlara küfür etmeye bile değmez. Bi bok sandığımız Ahmet Çakar'ın dahil olduğu güruha küfür yok.

8 yorum:

Galatasaraylı dedi ki...

eyvallah nazmi abi..biz Galatasaraylı kardeşlerini kırmadın.soğalasın

Adsız dedi ki...

Ahmet çakar zaten Serhat Uluernele beraber GS i eleştrmek için tetikleyen bekleyen aşağılık bir yorumcu..

Gökhan dedi ki...

Ellerine sağlık.. Bir bok sandıklarımız demişsin de bu adamlar o sıfatı bile hak etmeyen kan emici sülükler..

Geçen sene yine Arda'ya sarkmaya çalıştığında tepki gördü ve kendi tabiri ile R yapmıştı müthiş delikanlı abimiz.. Bakalm bu sefer ne yapacak..Merakla gözleyeceğiz..

Mario Jardel dedi ki...

abi izlemedim, söyleyen arkadaşlardan duydum demişsin söyledikleri burda

http://www.timsah.com/Ahmet-Cakar-Arda-Messinin-sol-bacagi-etmez/ZdQVPeuwQXt

küfür etmemeye söz verdik demişsin ama bunları izledikten sonra zor be abi..

kapalıtayfası dedi ki...

Nazmi abi ben bu basındaki müsfetteleri okumayı bırakalı seneler oldu.Senin dediğin gibi bu herifler bizden çok mu iyi biliyorlar futbolu,Allah bize de 2 göz vermiş onlara da,1982 senesinden beri stadda maç seyrederim,seyrettiğim maçın,basındaki yorumlarını çoğu kez çelişkili bulmuşumdur.En son Fatih Terim zamanında Beşiktaş'la kupa finali maçında bu yazar takımından soğudum.Maç 1-1 bitmiş,90 dakika neredeyse tek kale oynamışız,Beşiktaş hezimetten kurtulmuş,penaltılarla(Hagi ve Popescu kaçırmıştı)kupayı almıştı.Ertesi gün basına bakınca Beşiktaş methiyeler düzmüşler,orta sahayı geçemeyen Beşiktaşlı futbolculara dörtder beşer yıldızlar vermişler.90 dakika rakibini boğan orta sahayı geçirtmeyen bizim futbolculara birer yıldız vererek,yerin dibine şokmuşlardı.O günden beri basın tayfasının bende hiç bir kıymeti yoktur.Ne yazarlarsa yazsınlar okuman,kaale alman,taraftar sitelerinde çok daha iyi yorumlar mevcutken bunları okumakla vakit geçirmem

Adsız dedi ki...

Nazmi abi cook tesekürler cok güzel yazmissin agzina saglik bu satilmis fenev medyasinin satilmis maymunlari(O.. cocuklari a,cakar,bilgin gökberk,selcuk yula,mehmet demirkol,atilla gökce,engin verel,daha isimsiz bi cok maymun)bunlar cimbom ucagiyla deplasmana gider bedava,cimbom aleyhine yazilar yazan serefsizz sürürsüü en iyiy cevapi sen veriyorsun abi zatenn seninleyizz aynen devam...teseekürlerrr..

futbolitika dedi ki...

Nazmi abinin dediği gibi, yıllarca yığınlardan küfür yiyen biri olarak istese de normal olamayacağını, sürekli travmatik bir ruh halinde yaşadığını söyler bu.

Yazısında Arda'ya ceza verilmesine karşı çıkmış, ters etki yapmış herhalde.

Arseholed de öyle bir görsel yapmış ki, tut pankart yap:
http://arseholed.blogspot.com/2009/08/goster-bakalm-taraftar-nasl-baylr.html

hadesperado dedi ki...

abi eyvallah, anlık rastgelsem de telegol fitnecileri o gece midemi bulandırmaya yetti, hepsinin ağzından salyalar akıyordu, ama unuttukları birşey vardı:
Arda, Messi ile karşılaştırılıyor :) düşünsenize :)

bu arada arşive bakmadım
ama bugün kadroya biri daha eklendi :)


Keita ve Elano

Galatasaray'ın yeni transferleri çok sansasyon yarattı. Alıcı gözle baktığımızda Keita'nın sezonu büyük hayal kırıklıkları ile geçirmesi kaçınılmaz gibi. Gaziantep'te sahada yoktu. Hücum aksiyonlarının içinde rol almayı bırakın, top kayıplarıyla rakipten bile oynadı diyebiliriz.
Peki düzelir mi?
Lyon böylesine bir oyuncudan vazgeçtiğine göre, Galatasaray'ın da işi zor.
Elano ise duran top ustası. Ama tempo sıkıntısı var ve yine takım savunmasında özverili değil. Yetenek olarak Deivid'in önünde mi diye düşünüyorum. Bence değil. Şöhretleri olan oyuncular ama, o kadar. Zaman kimi haklı çıkartacak göreceğiz. Fakat Galatasaray'ın yükünü yine Arda çeker.
Bu oyuncuların milli olmasına gelince... Kleberson ve Ricardinho da geldiklerinde milli takım oyuncularıydı.

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/bilgic/2009/08/15/keita_ve_elano
gürcan bilgiç(!)


ne demeli bilmiyorum...