25 Tem 2009

Tchau! Lincoln


Benden sana güle güle Lincoln. Her ne kadar taraftarın çoğu siktir çektiyse de benden helalinden güle güle. Hoş bardağı taşıran son damla dediler, sen gelmedin diye. Yalan inanma, ilk koyduğun gol, bardağa düşen ilk damlaydı. Farkı yoktu yani bardağa düşen damlaların. Suç son damlanın olsu sadece. Birilerinin vak vaklarını ürküttün. Birilerin sırça köşklerine taş attın. Güzel futbol seyretmek isteyenlerin sayısı, ne olursa olsun galip gelelim diyenlerden azdı bu ülkede oysa.

Benim geldiğin ilk günden, gelemediğin son güne kadar ki düşüncelerim değişmedi. Sen büyük bir futbolcusun, ancak Galatasaray'a sadece büyük futbolculuk yetmez. Yanlış takıma gelmişin, boğazın diğer yakasına düşseydin heykelini dikerlerdi. Ama ne mutlu ki bizi sadece büyük futbolculuk kesmez. Bize önce adam lazım, önce futbolu, önce parayı düşünen kimler gelip geçti. Ve ne yazık, sen futbolculuğunla değil de adam olmadığın gerçeğiyle anılacaksın bundan böyle.

Fantastik futbolcuydun, eğer biri çıkıp analiz yapsa, asistlerden önceki pasları saysa, attığın yüzde yüzlük pasları atamayanları ortaya çıkarsa, kullandığın frikikler biraz şansla 15 santim aşağıya, yana gitse, ya da en azından Hamburg maçında atttığın pası Manda Yiyiyicisi bulutlar yerine çerçeveye atsaydı bugün başka şeyler konuşuluyor olacaktı elbette.

Geçen yıl ligin ikinci yarısında hiç oynamadın, oynatmadılar. Buna rağmen istatistiklerde seni geçen olmadı. Oynamadığın son maçları seyrettik, 3 pas üst üste yapamadan son yılların en kötü derecesini yaptık. 15-20 pasla atılan golleri izledik seninle. Büyük Lincoln güle güle.

Gittiğine ne kadar üzüldüysem Perşembe gecesini yaşattığın için de belki en çok sevinen ben oldum. Yıllardır hayal ettiğim şey gerçekleşti. Takımın en büyük futbolcusu, taraftarı, genci istikbali, kuruluş felsefesinin futbolcusu takımın başında sahaya çıktı. On numaralı(yazıyla) forma, olması gereken alanda ne büyük bir ihtişamla salındı Ali Sami Yen'de. Ben bugünleri görebilmek için senin gibi 10 tane 1o numarayı gözüm kırpmadan feda ederim.

Adnan Polat, geçen sezonun sonlarına doğru takımı ''Arda'nın üsütüne kuracağız'' derken senin bilet kesilmişti zaten. Surinam'lının da geleceği belliydi ve onun oyun planında sana yer yoktu. Tek bir teknik oyun kurucuyla oynamak yerine o herkese oyun kurdurararak oynuyordu. Gerekirse Sabri oyunu kuracak ancak hiç kimse takımda oyun kurucu benim diyemeyecekti.

Diyeceğim şudur ki Lincoln, Yaser'den önce çalışmalara başlasaydın bile sonuç değişmeyecek, şutlanacaktın. Şimdi seni getirenler, taraftarın önüne kalleşliğini atarak iyot gibi açığa çıkıyorlar. Lincoln'ün karakterin İstanbul'a gelince değişmedi, gittiğin yerde de farklı olmayacak. Futbolun zevkini çıkararak oynayacak, kazandığın paraların bir bölümünü ceza olarak ödeyecek, bir bölümünü cimri Brezilya'lıların aksine dostlarınla yiyeceksin. Taraftarın bir kısmı hayranlıkla seyrederken, diğer büyük kısmı küfür edecek.

Arda Turan'ı kaptan yaparak en büyük asistini yaptın. Okyanus'a bakarak Florya'ya pas attın. Keşke her kalleş futbolcu giderken tarihe böyle geçse. Biz Galatasaray taraftarıyız, Dünya'da eşimiz benzerimiz yok, sevdik mi adam gibi severiz, sövdükmü de kimse katlanamaz kötü sözlerimize. Bu büyük sevgi senin taşıdığın formanın numarası gibi büyük geldi. Yanarım da bizi anlamadın ona yanarım. Çav.

12 yorum:

hadesperado dedi ki...

bugün düşünüyordum eski bir lincoln postuna "uğurlar olsun" yorumu yazmayı ama sen herşeyi özetlemişsin...

iyisiyle kötüsüyle geçti gitti...
en güzeli de dediğin gibi son asisti oldu, okyanusa bakarak florya'ya yeni numaraya, yeni kaptana...

"biri saksımızı çiğneyip gitti,
biri duvarları yıktı,
camları kırdı...

fırtına gelip aramıza serildi...

biri milyon kere çoğaltıp hüzünleri
her şeyi kötüledi,
bizi yaraladı...

biri şarabımızı döktü,
soğanımızı çaldı...

biri hiç yoktan vurdu kafeste kuşumuzu...

ciğerim yanıyor, yüreğim kanıyor

olmasaydı...

olmasaydı sonumuz böyle..."

Adsız dedi ki...

Güle Güle Cassio..

Sırf Senin Enfes Paslarını İzlemeye O Hareketlerini Sağa Bakıp Sola Atmlarını İzlemek İçin Giderdim Stada.

Fener Maçında Selçuk Ve Yasini Gözün Kapalı Geçip Sol Korner Direğinin Son Çizgisinden Makas Hareketi İle Orta Yapışını

Trabzon Maçında 3. Golden Sonra Korner Direği İle Dans Edişini Kadıköyde İlk Golü Attıktan Sonraki O 55 Bin Kişiyi Susturup Sadece Bizim Sesimizin Çıkmasını Sağladığın 1,2 dk için sağol.Özleyecem Eski Günleri Be Cassio Şimdi Senden Bana Kalan Floryada İmzaladığın Bir Forma

Elveda ,

Büyük Beyaz dedi ki...

abi, seninle bir tek şu lincoln konusunda hem fikir değilim. aynen yazıda da dediğin gibi bize sadece "büyük futbolcu" yetmez. ve ne yazık ki bu adam asla "büyük futbolcu" değil.

Nazmi Hasdemir dedi ki...

Metin Oktay'dan rahatsız değillerdi. O zamanlar şimdiki gibi sidik yarışı yoktu. Hagi bunlara kan kusturdu, gidince rahat bir nefes aldılar. Lincoln Hagi'nin anısını devam ettirecek sandılar ödleri koptu. Bundandı saldırdıklarının nedeni. Kovdurdular ama sevşinemedi ezikler. Eğrisi doğrusuna geldi metin Oktay yeniden doğdu. Arda oynadıkça kan kusmaya devam edecekler, Lincoln'ü kovdurduklarına bin pişman olacak bu yalama medya.

Nazmi Hasdemir dedi ki...

Çalımı basıp son dakikalarda geçirdiğiğmizde başpiskopat Volkan kovaladı, top sektirdiğinde Erdoğan Arıca'dan sopa yedi, futbolu bol ahlakı dar geldi.

gltsry dedi ki...

Herkes konuştu onun hakkında 2 senedir.Çirkin medya konuştu, çirkin medyanın içindeki futbolcu eskileri konuştu, takım arkadaşları konuştu, yeri geldi kameralar önünde takım arkadaşlarından ayar da yedi, başkan konuştu, eski yöneticiler konuştu, taraftar konuştu... Bir tek Lincoln sustu,susuyor. Sadece bir kere 'gerçekler daha çok satar' dedi medyaya o kadar. Bütün bu olup bitenden sonra da aynı sessizlik. Kimbilir belki seneler sonra öğreniriz dilinden ne olup bittiğini.Çünkü kimse beni bu ayrılığın normal olduğuna, sadece Lincoln'nün umursamazlığıyla açıklanabileceğine inandıramaz. Lincoln gelmediği her gün parasını ve futbol yaşamını tehlikeye attı.Bu kadar basit olamaz,açıklanamaz.O hazır susuyorken bir veda çığlığı atmak isterim. HOŞÇAKAL CASSİO..

''Hatıralar başucumda nöbet tutar gece gündüz bekler beni

Düşlerim var benim
hayallerim var

Fikrim derya deniz
fikrim geri getirir seni

Ne eserim ne yağarım
dururum mateme dilsiz dağ gibi

Dualarım var; duvarlarım var
Yazarım söylerim yana yana ismini

Yarıda kaldı şarkılar aman
Bu yaraya deva değil zaman
Ateş düştüğü yeri yakar
Bu düzeni bozuk dünya yalan

Ötme bülbül ötme can ayazda kışta
Sen gülü terk etme;
şarkılar şiirler yasta...''

Adsız dedi ki...

içtikten sonra mı atıyorsun bu postları nazmi.adam sen de dahil olmak üzere çoğu gs taraftarıyla taşşak geçti sen hala tchau lincoln.yaşın başından utan.ayıp.senin de allah belanı versin lincoln.inşallah çıktığın ilk maçya ayağın kırılır da futbol hayatın biter.mına koduğumun korkak tavuğu!!

lincoln senmisin ağzına versem yermisin dedi ki...

ulan nonda bırakmadın ki volkan siksin şu ibneyi.

Adsız dedi ki...

lincolnü seven galatasaray'lı değildir nokta.

Adsız dedi ki...

galatasaray demişsin ama galatasaray değil 6s olacak o dostum.
hadesparende sen de yalamışsın gene bakıyorum.şiir de yazmışsın çok romantik olmuş. uzat nazmi abin öpsün alnını hahahahahha

hadesperado dedi ki...

sen bu yaşadığına hayat mı diyorsun ezik adsız?

adam olsan küfür yediğin, ayar aldığın, tokatlandığın yere gelmezsin ama bundan garip bir zevk alıyorsun belli ki... size de bu yakışıyor...

hastalıklı kişiliksiz ezik; bugün kimden hangi küfürü yedin, kimden ayar aldın, söyle bebeğim içini dök... baksan sümüğünü koluna silip, g.tünde b.kla dolaştığın günler daha dün gibidir... klavye başında adam zannediyorsunuz kendini... ama o da bir level haklısınız. eziklerin 'level'i.

Nazmi usta belki öper, belki söver ama hala şu saçmasapan yorumlarına izin verdiği halde seni muhatap almıyor ya fark orada işte... onu da anlayacak beyin yok sende...

bu da benden, sen ve senin gibi eziklere son yazım, bir dahaki sefere en fazla bu yazımı kopyalarım...

adsız malın biri de "lincolnü seven galatasaraylı değildir" demiştir, sanki sevicez de evlenicez...
nedir ulan bu sevmek, kuru fasulye mi bu sevicez?

s....... gidin bi çay koyun, işe yarayın bari...

DAVUT UTLU dedi ki...

Kurtulduk senden LİNCOLN.İnşallah senin gibi futbolcular bir daha kulübe gelmez.Futbol yok karekter yok.....