20 Tem 2009

Acıbadem Sedyeleri


Acıbadem Üniversitesi kurulmuş ve bu sene öğrenci kabul edeceklermiş. Sokak reklamlarında görmesem bana ne der geçerdim. '' Sağlıktan gelen kuvvet'' miş. Yani sağlığını kaybetmişlerden kazandığımız parayla demek istemiş, sağlıksız kalasıcalar.


Acıbadem lafını duyar duymaz benim aklıma futbolcu kontrölleri, çekapları ve sahalardaki sedyeleri gelir. Başka hastane yok anlaşılan, sahibi Fenerbahçe'li üstelik ve bizim futbolcuların tüm testleri burada yapılıyor. Futbolcu transfer edildiğinde vücutlarına kablo bu hastanelerde bağlanıyor ve sağlıklı raporu verdiklerini transfer ediyorlar. Kalbi delik Washington'u, baldırı eriyen Linderoth'u, manda görüntüsünün altındaki çürük elma Appiah'ı Acıbadem doktorları kaklattılar. Kakaladıkça para kazandılar, kazandıkça hastanelerine hastane kattılar. Şimdide Üniversite açıp gençlerin nezdinde ailelerinin kanını emecekler.


İşiniz Acıbadem hastanesine düşmesin.


Konumuz maçlarda ikide bir koşan sedye taşıyıcıları. Maçları televizyondan izleyen bir arkadaşımıza benden bir görev, alsın kağıdı kalemi eline çetele tutsun. Acıbadem Hastanesi sedyeleri bir sezonda kaç defa ekrana gelecek. Ben her maç dikkat ederim, en az 5 defa sahaya sedye giriyor. Sedyeyi aşağı doğru tutarak mümkün olduğu kadar yavaş içeri giriyorlar ve çoğunda boş dönüyorlar. Yalandan sedye çağıran futbolcu reklamı yaptırdıktan sonra iyileşip yürüyerek dışarı çıkıyor ve sedyeciler çıkarken ekranlara yeniden Acıbadem reklamını gösteriyorlar. Bedava reklam, ya da biz öyle sanıyoruz ne bedavası. Eğer para almıyorlarsa sahiden ben uyarayım alsınlar.


Sakatlanan futbolcu kardeşlerimiz, işiniz Acıbadem sedyelerine düşmesin. Hakemlerimiz; Emin oluncaya kadar lütfen sedyeyi çağırıp tezgahın bir parçası durumuna düşmeyin. Sizi kandıran futbolcu, sedyeciyi içeri çağırttığı zaman görevini bitiriyor, sedyeye yatmadan kalkıyorsa basın sarı kartı. Bizimkilerden başlayın isterseniz.


Her şey delikanlıca olacak, yenmek için hile yapılmayacak. Acıbadem sedyesine bindiğin zaman biz anlayacağız ki durum vahim. Umarım bu hiç biriniz binmezsiniz.

1 yorum:

Mario Jardel dedi ki...

Abi çok enteresan ve bir o kadarda önemli bir konuya temas etmişsin.. Maç içersinde heyecana kapılarak bir çoğumuz bu ufak detayı görmüyorduk ama bu ali cengiz oyunu senin dikkatinden kaçmamış.. İşte yapılan bu reklamların, son kurbanı galatasaray olan kulüplere ödenen reklam giderlerinin bedelini acıbadem ismindeki bu hastane diğer özel hastanelerde 3.000 liraya yapılan bir ameliyatı 15.000 liraya yaparak fazlasıyla alıyor..