23 Tem 2009

Surinam'lıyla Kaptan Huzurlarımızda; Galatasaray 2- Tobol 0


İlk maçtaki görüşüm değişmedi. Bu maç değil, hazırlık maçı sayılacak bir maç bile değil. Gazozuna desem, bizim çocukken oynadığımız gazozuna maçlara haksızlık olur. Ne yazık ki, 5. olmanın cezası işte bu. İster istemez maç adı verilen bu angaryayı oynayacaksın. Adamlar 0-0 a elenmek için el sıkışırlardı maçtan önce.


Surinam'lı çıkacaktı Ali Sami Yen'e ilk defa, üstelik takımın kaptanı Küçük Metin'li Galatasarayla. Tribünler tıklım tıklımdı. Eğer takımın başında Surinam'lı olmasa, Arda Turan kaptan çıkmasa 3.000 kişiyle seyredilecek bu dandik maç, sanki yarı final hükmüne girmişti. Hepimiz kombine kapma yarışına girdik, benim gibi ölüye çıkacak taraftarları bile canlandırdılar. Gözüm kulübedeydi devamlı, acaba gerçekten oradalarmıydı?


Tobol takımı Galatasaray'la eşleştiği için ne kadar şükretse az. Bu gece oynayanlar hayatlarında ilk defa bu kadar seyici önünde oynamışlardır. Elenmenin böylesi ne güzel bir anı, torunlarına anlatacaklar.


Biraz maçtan bahsetmeye çalışalım bakalım neler çıkacak. Önümüzde önde oynayan çocuk, tanımıyoruz, sırtında Serdar Eylik yazıyor. Top ayağına gelsin diye yalvarıyoruz, ona topu atmayanlara kızıyoruz. Sakatlanıp çıkmasına yanıyoruz. Ben topçuyum dedi ilk resmi maçında. Arda'yla çok iyi paslaşmalar yaptılar. Çok teknik, bu sene 15-20 maçta kesin oynar. Karşı tarafta oynayan genç geçen seneden yadigar. Yaser, bende kabiliyet bu kadar kardeş, boşuna ısrar etmeyin dedi. İlk maçta idare ettik, ağalar oynamamıştı kendini gösteremedi. Sen Arda ile Ayhan'la, Baros'la bu kadar kötü takıma karşı da oynayamıyorsan bırak bu işleri dostum. Sen gel bizim Kartal'a, Bank Asya ligine.


Sabri kendisinden beklenmeyen iki güzel pas attı. İkisinde de Baros ofsayttaydı, bu arada sayamadım Baros'un ofsaytlarını. Duran topların başında yine Sabri Baba vardı. Bu kez kestiği topu Mustafa Sarp kafayı yapıştırdı. Çok daha iyilerini çıkaran kaleci, topla içeri girerken sevincimiz buruktu. Yandığımız resmidir, bundan sonra duran topun başına geçmesin. İkinci golde kornerden Ayıboğan'dan geldi.


Olsun hazırlık maçı deyip küçümsesek bile netice de Avrupa Kupası maçı sayılıyor. Puan puandır, bu maçları oynamadan, geçmeden daha önemli maçlara çıkarmıyorlar. Maçın üzücü yanı çok iyi bir genç oyuncuyu seyrederken ne olduğunu henüz bilmediğim şekilde Serdar sakatlanıp çıktı. sevindirici yanı unutulmuş Linderoth onun yerine girdi. Eğer iyileşmişse, bir daha sakatlanmazsa yeni transfer sayabiliriz.


Arda Turan'a kaptanlık, 10 numara ne güzel yakışmış. Futbol stili bile değişmiş, topları sanki bir başka kontrol ediyor. Büyümüş, karizma yapmış, Galatasaray Kaptan'ı olmuş.


Balta futboluna ilave yapmış gibi, takım hemen hemen şekillendi. Keita, Kewell, Linderoth, Topal katılınca ve ilerleyen günlerde çok keyifli maçlar seyredeceğimiz kesin. Kaleciyi unuttum sanmayın, Orkun çerçeveye top gelse kesin yiyecekmiş izlenimiyle oynadı. Bana sorarsanız ilk yarı bir tane yesin bile istedim, Galatasaray'ın oyununu seyretmek için.


Kasmadan, sıkılmadan, sarı kartsız, faulsüz bir maçı bitirdiler. Bitirdik, sezonumuzun ilk maçı geldi geçti. Sıradaki Israil takımını bekliyoruz, bu takımdan kötü olma ihtimali yoktur her halde. Tobol; 3 gün sonra hepimizin ismini unutacağımız mütevazi bir takım. Bunlarda para çok, bir kaç sene sonra kendilerini hatırlatırlarsa şaşırmayalım. Ulan doktorlar, Serdar Eylik'i çabuk iyileştirin, arada kaynamasın çocuk.

2 yorum:

Mario Jardel dedi ki...

Bu çocukta çok iş var.. Hele arda ile bir uyumu vardı ki sanki aynı kaptan yemek yemişler gibiydi.. e demek 2 teknik adam oynayınca izlemesi ne kadar keyifli bir oyun ortaya çıkıyormuş.. Serdar'ın takımda kalmasını kleve ile oynanan hazırlık maçından sonra çok istiyordum, rijkaard bunu yaptı.. Bundan sonrası içinse en büyük isteğim serdarların, emrelerin önünü tıkamaktan başka bir iş yapmayan aydın yılmaz, yaser gibi adamların bir an evvel kapı dışarı edilmesi..

sembolist dedi ki...

Aydın balonu,Mehmet güven balonu ile boşa geçen senelerimiz var..Serdar Eylik Ricardın elinde sınıf atlyacaktır emnim.Egozimden eser olmayan sakince paslaşabilen olgun bir futbolcu görünümünde.Unutmadan söyleyim,Arda şut ve orta yapmasını gliştrmeli biraz daha.Uğur Uçara emanet etmeli artık bu sağ kanadı,Sabrinin kademe hatalarından bıktık.Orkun hem imaj olarak hem de kapasite olarak orayı dolduramyor.