11 Tem 2009

İlk Defa Milli Olmak


Bir anket başlattık. Acaba bizim izleyicilerin taraftarlık parametresi ne durumda? Bizim zamanımızda bir laf vardı,'' imkanı olupta maça gelmeyen taraftar, camiye gitmeyen hacı gibidir'' diye. Ben de merak ettim içimizdeki hacı oranı nedir diye.


Hiç camiye gitmeyen hacı, sadece Cuma namazı kılan hacı, sadece ramazanda teravihe giden hacı, hiç bir namazı kaçırmayan hacı, camiye kadar gidip te içeri girmeyen hacı....


Anlayacağız bakalım, belki ona göre şekillendiririz yazıları, belki maça gidenlerle bir araya geliriz.


Ancak ben bir şey yapmak istiyorum bu sene. Hayatında hiç Galatasaray maçına gitmemiş taraftarı maça götüreceğim. Yanlız şartım var tabi, bir kere şehir dışından olacak. O yetmez, ne var yani şehir dışından kimse maça gelemez mi? İnternette bir kızla tanışsa çıkar Mardin'den çıkar Laleli'ye gelir, onu saymıyoruz. İmkanı olmayacak, imkanı olmadığına bizim ulamalardan bir kurul karar verecek. Ondan sonra biz hem misafir edeceğiz, hem de maça götüreceğiz.


Ali Sami Yen'de maç seyretmek için bu sene son seneniz çocuklar. Her maça gidin, doya doya seyredin, maçları değil Sami Yen'in, paslı turnikelerini, sidik göllü tuvaletlerini, kırık koltuklarını, sahanın görünmediği ilk sıraları, yağmur yağdığında ıslandığın kapalı tribünü..


Evet ilk defa milli olacak Galatasaray'lı kardeşim bana bildirsin. Umarım içinizde böyle biri yoktur.

2 yorum:

hadesperado dedi ki...

uzaklarda olduğum için yaklaşık 10-15 kere canlı izlemişimdir, bunun yarısı istanbul yarısı ankara'da, bir kez de İzmir'deki Göztepe maçıydı (maalesef). inşallah bu sene bir maçı ASY'de izlerim ;)

Genç dedi ki...

21 yaşındayım, her sene ortalama 19-20 maça gitmiş olsam yine 500 etmiyor. Birkaç sene sonra 500+ olabilmek dileğiyle :)