3 Tem 2009

Büyük Futbol


Arkadaşlar, siyasete bulaştık, konuyu acil değiştirmemiz lazım. Sivas'la uğraşıyoruz da sanki diğer şehirlerimiz Paris, Londra.

Bizim işimiz, Galatasaray kizirliği, Galatasaray vezirliği, Galatasaray hamallığı. Biz kaldığımız yerden devam edelim en iyisi.

Keita transfer edildi. En başta medyayı bir kez daha maymun yapan Haldun'a teşekkürler. O kadar yalan habercinin arasında Keita ismini hiç birinin verememesiyle yine göt oldular. Her futbolcuyu tanımıyorum, Keita'yı da elbet. Hemen araştırdık, sorduk bizim ulamalara, bir kaç videosunu izledik, geliş biçimine baktık, Lion Olimpiyat takımına hatırı sayılır bir bedelle geçtiğini öğrendik. Fildişi Sahilleri'nden kötü futbolcu çıkmayacağını zaten biliyoruz. Surinamlı'ya güveniyoruz ve kehanetimizi yazıyoruz.

Aslında canlı seyretmeden kimse hakkında pek yazmam. (etiketlerde var Barussa hariç) Hiç bilmediğim futbolcu, hoca için bir parametrem, bir metodum var. Ben olsam metodu, olmayana ergi metodu. Medya yazmamış, kafadan iyi demektir. Kimi maymun medyacı Yatara'ya benzetmiş, hatta daha iyi demiş. Surinamlı'nın beklenen futbol taktiğine göre sağ açıkta oynayacak. Keita, Baros, Kewell küçük çapta bir hücum mangası oluşturacak. Tam ortalarında biraz arkalarında Arda olacak. Sağda solda toplamda en az 25 km koşacak iki kişi bulunacak. Biri sağlamsa Linderoth olur. Diğerine bakacağız.

Gerideki 4 kişiden banko diyeceğimiz ilk futbolcumuz Balta. Stoperlerden biri oyunu kuracak kadar teknik olmalı, iki kazmadan biri fazla yani. Sağ tarafta Uğur Uçar'ın durumuna bakacaklar her halde. Kaleci'ye de oynamadan güvenim tam. Yedeği Orkun olsun bana göre. Kağıt üzerinde hepimiz bir şeyler yazar çizeriz, beklentilerimiz olur. Fakat sezonun son maçına çıkan kadroyu hiç birimiz tahmin bile edemeyiz. O yüzden ben hiç hesapta olmayan sürpriz futbolcuların piyasaya çıkacağına eminim.

Emin olduğum bir şey var ki, şimdiden sabırsızlanıyorum. Belki kızanlarınız çıkacak ama sadistçe beklentilerim olacak. 2000 senesinde olmuştu, Galatasaray'ın gol yemesini isterim. Hatta devreyi geride kapatırsak mükemmel olur. İkinci yarıdaki futbola doyamazsınız. Surinam'lının Cim Bom'u geriye düştüğünde forsesine kimse dayanamayacak. Tribünlerde coşacağız, coştukça takımı coşturacağız.

Sonuç netice de futbol, 3 ihtimalli. Ancak oynananacak futbolun adı büyük futbol olmalıdır benim için. Büyük futbolu büyük hocalar, büyük futbolculara oynatırlar. Bizim de tecrübeli, büyük maceralar görmüş taraftar olarak büyük takımımızdan büyük futbol beklentimiz vardır. Hiç şüphem yoktur ki, Galatasaray'ın futbolunu seyretmek isteyenlerin sayısı bizimle sınırlı kalmayacaktır.

Türkcell Süper Lig, ne olur çabuk başla.

3 yorum:

Bulut dedi ki...

Arif Erdem'in gençliğini görüyorum bu adamda..

aksilaz dedi ki...

Keita 28 yaşında

Adsız dedi ki...

abi izldinmi bilmiyorum ama az önce adnan polat show tvye baglandı ve lincolnün bir daha formamızı giymeyeceğini açıkladı.yazını bekliyor biz galatasaraylı kardeşlerin bu konu hakkında