24 Tem 2009

Asla Hazır Olamayacak Olanlar


Bir de bu balon çıktı son senelerde. ''Hazır değiliz, 8 ila 10 hafta sonra hazır olacağız'' Niye ki? ne olacak 8 hafta sonra, gökten vahiy yoluyla topa vurmasını, pas vermesini, çalım atmasını mı öğrenecekler. Yok 8 hafta sonra forma girilecekse madem, işinin adı ne 8 hafta önce başla çalışmaya da bekletme bizi.

Hocaların, zaman kazanma yalanından başka bir şey değil. Gördük, hazır olacam diye kıçını yırtan Yaser ile hazır olmadan maça çıkan Arda Turan'ı. Yani diyeceğim şudur ki, Yaser bütün bir sezon hazırlansa, Arda Turan'da tatil yapıp son maça çıksalar, Arda Turan, Yaser'den kesinlikle daha iyi oynayacaktır. Kabiliyet meselesi, dün geceki maçta gördük, Serdar Eylik, her halde Yaser'den daha fazla hazırlanmadı, aynı yemeği yediler, aynı ağırlığı kaldırdılar, belki de aynı odada kalıyorlar. Birini yolda görsek tanımayız, birini görsek çıkarırmıyız şüpheli, oynadığı oyunu izledik, notumuzu verdik. Serdar'dan futbolcu olacak, Yaser'den olmayacak.



Ben anlamam arkadaş, futbolcuysan çıkar oynarsın. Capone geldi, tek idmanla Rapid maçına çıktı ki dün gece oynadığımız maçtan çok daha riskli maçtı. Sırıtmadan, liberoda oynadı ve devam etti. Eskiden böyleydi, Kubilay, Prekazi... kim geldiyse ilk maçta oynadı. Kayganiç vardı, gece geldi öğleyin kaleye geçti.

Gördük, top sol taraf geldiğinde bir başka, sağ tarafa geçtiğinde bir başkaydı. Balta, Arda, Serdar'ın bulaştığı toplar ne kadar keyif verdiyse, Sabri ,Yaser, Sarp'ın kombineleri saç baş yoldurdu. Ne hazırlığı kardeşim, geçin bunları.





Sabri, Mehmet Güven, Aydın futbollarına zerre ilerletme kaydetmeyen futbolcular. Hele Sabri, belkide 1000 den fazla resmi şut attı. İnsan 1000 atış yapsa tüfekle, nişancı olur çıkar. Karavana üstüne karavana. Bozuk saat hesabı, bir tane tutturdu mu, bekle bundan sonraki serbest vuruş toplarındaki rezaleti.



Bizim adamlarımıza sempatimiz daha fazla olduğundan da olabilir bilemem. Ancak ben Emre'ler dururken, Gökhan Zan kazmasının oynamasını istemiyorum. Kritik müdahaleler yapıyor bir lafım yok, ancak topu oyuna sokma işi var bir de. Hazırlana hazırlana kazanılacak meleke değil, teknik yok. Tekniğin yoksa, iş Galatasaray'lılığa kalıyor, o konuda Emre Aşık'ın eline su dökemeyeceğine göre en azından Emre Aşık emekli olana kadar o oynamalı.

Umarım Keita'yı ve Leo'yu uzun süre beklemeyiz. İstermisiniz bunların hazırlanması için 8-10 hafta bekleyelim. Geçen yıl ki kazayı unutmadık. Hazır olmayan Santchiz'in yerine hazır kaleci Aykut'la çıktık, koskoca bir sezonu çöpe attık. Aykut'un, Orkun'un hazırlanarak kaleciliklerini geliştirecekleri imkansız.

Kısaca, hazır futbolcu olmaz bana göre, yetenekli futbolculuk vardır. Onlarda girer oynarlar.

3 yorum:

hadesperado dedi ki...

aa olur mu hiç, m.güven gibi bir virtüöz, yaser gibi forvet... misal sabri 10 yıldır hazırlanıyor(!) şimdi bu hazırlığı bu potansiyeli çöpe mi atalım...?

sabri'nin laneti diyorum, başka bişey demiyorum...

bunların takımda olmadığı o güzel günleri de göreceğiz inşallah...

Burak dedi ki...

Balta, Arda, Serdar'ın bulaştığı toplar ne kadar keyif verdiyse

Sozunde Baltanın değil Tobol macında 2 senedır hiç bir maçta zevk verdıgını hatırlamıyorum.Asist,bindirme yapmayan sut atmayan bek olmaz bana göre.Baltanın futbolunun nesı hosunuza gidiyor hakıkaten anlamıs değilim.Aldıgı her topu gerıye vermekten baska alısverısı olmuyor topla.

Adsız dedi ki...

Kimseden Nefret Etmiyorum Şu Yasrden Nefret Ettiğim Kadar.:!

Ya Ona Verilen Şanslar Şuan Gönderilen Ferdi Elmasa Verilseydi Şu An Eminim Banko Oynardı..

Katlettiği Maçlar Saysamda Bitmez..

Trabzon Maçına Kurtarıcı Olarak Girer Beyefendi Son 5 Dk Saniyeler Sonra Atılır..3Puan Gitti..

Hacettepe Maçında İstenmeyen Adam Lincolnden 4 Tane Kaleci ile Al da At Dercesine Pas Alır.Top Bacaklarına Karışır Atamaz.

Belkide Maçı Alsak En Azından Şuan Ş.Ligindeydik.:!!

Ah Syn Riijkard Hocam Gönderde Gitsin Şu Adamı Bak Tobol Maçında Sen Bile 45 Dk Zoraki Dayandın..:(