17 Haz 2009

Servet Çetin; Kartallı Delikanlı




Servet Çetin; Herkes bilir, futbolunu pek sevmem, gidişine de pek üzülmem. Benim için olsa da olur olmasa da futbolcudur. Ancak tanırım kendisini ki adam gibi adamdır. Delikanlıdır, Galatasaray'ımıza yakışan bir kimliktir. Savaşmasını, yetersiz tekniğine rağmen verdiği mücadeleyi unutmayacağım. Elbette ki hem taraftar olarak bizleri onurlanırarak hem de kulübe para kazandırarak gidiyor, güle güle gitsin benim sevgili mahallemin sevgili delikanlısı.

Servet Çetin bizim mahallenin takımı Doğanspor futbolcusuydu. Lisans misans hak getire bir topçuydu. Varsa şimdi mahalle takımları, aynı o takımların mert topçusuydu. Güçlü fiziği, korkusuz oyunu, ve daha çok Kartalspor'da oynayan ağabeyinden dolayı edindiği karizmayla mahalle takımımızın bankosuydu. Bir gün Kartalspor alt yapısını çalıştıran Necmi'nin telefonunu açtı. Necmi, abisini arıyordu, hazırlık maçı vardı ve abisi henüz sahaya gelmemişti. ''Abim hasta hoca'' dedi. Hoca da ''sen gel o zaman onun yerine takıl'' dedi. Takılış o takılıştı, adı o maçta Uche Serevet'e çıktı.

Servet Çetin'den ilk para kazanan takım Doğanspor oldu. Onların da rengi Bordo Beyaz'dı ve yıllar yılı Kartalspor'un eski formalarını alıp giyerlerdi. Bu sefer gıcır gıcır eşofmanlar, formalar, ayakkabılar, toplar verdiler Doğanspor'a. Servet'ten, ilk verim alan takımdı Doğanspor.

Sonrasında Göztepe'nin yolunu tuttu Iğdır'lı. Giderken bir takım formaya aldıkları Servet Çetin'den 40.000 lira para kazandı Kartalspor. Neyse uzatmayalım ki Servet dolaştığı takımlarda hem taraftarlar, hem halk hem de yöneticiler tarafından sevilerek, helalleşerek ayrıldı. Bir tek istisna olacaktı elbette.

Bokludere Servet'i sevmedi, 1.5 milyon dolar vererek Denizlispor'dan aldıkları Servet'i Sivasspor'a boğaz tokluğuna verdi. Ne işi vardı canım delikanlı bir Anadolu çocuğunun Fenerbehçe'de. Yalamalık yapmaz, bindiği cipi göstermez, takıldığı karıları afişe etmez, yalan söylemez, ''söz vermek bir dönmek iki''demez. Elinden geldiğinin fazlasını ortaya koyar sahada. Kavgaya pek karışmaz, hakemle dalaşmaz, küfür etmez, saz çalar, türkü dinler, kitap okur, bilmece çözer, filozof gibi konuşur. Velhasıl pislik değildir işe yaramaz. Kovula, yerine Lugano getirile. Çuk bir transfer yapılmış ola.

Sivasspor'un beleşe aldığı Servet, Ulus Takımı'nın bankosu olarak devam ettirdi karekterini ve futbolunu. Galatasaray söz kestiği halde son maçta iftihar edilecek bir futbol oynadı Servet. Ben o maçta Sivas'taydım. Bir Fener'li olsa Servet'e küfür ederdi, bir Galatasaray'lı şeref duydu oynadığı futboldan. Ve yollar Ali Sami Yen'de kesişti. Biri muhteşem geçirdiği sezonun sonunda Şampiyonluğu, diğeri sakat sakat geçiremediği sezonda felaketi yaşadık.

Şimdi Marsilya kapımızda kamp kurmuş Servet için. Biz parayla ilgilenmiyoruz, kaça giderse gitsin. Geldiğinden, ve bizden kazandığını amorti edecek ve üstüne katlayarak gideceği kesin. Rijkaard ki- bundan böyle bizim sayfalarda Surinamlı olarak anılacaktır- yol verdiğine göre yeri doldurulmuştur kimsenin şüphesi olmasın.

Güle güle Kartal'lı, mahallemizin yetiştirdiği delikanlı, hakkım helal, yolun ve bahtın açık olsun.

1 yorum:

aayla dedi ki...

geldiği günden beri hep eleştirildi.
yok kazmaydı,koşamıyordu,pas veremiyordu.
ama 90 dakika yüreğiyle oynuyordu servet.
inşallah yalan haberdir ve marsilya'ya gitmez.
gidersende yolun açık olsun servet. kariyerinde başarılı olursun inşallah