30 Haz 2009

Lincoln'ün Tatili


Bizim kısa tatile denk geldi ustanın tatili. Tatilin en güzel tarafı, hiç bir gazeteciyi okuyupta moralini bozmuyorsun. Eroin bağımlısı gibi bir şey bu spor yazarı dediğimiz güruh. Hepsi aynı, her hangi bir olayda bakış açıları farklı değil. Uzaktan kumandayla yönetiliyorlar. Bu uzaktan kumandanın sahibi ne derse o. Bütün sürü o meyanda yazı yazıyor. Ne yazık ki etkiliyorlar okuyanları.


3 gündür sürü ne yazmış diye göz gezdiriyorum. Galatasaray yazarları bu sıcakta hiç bir şey yazamamışlar. Yalancılardan maada tabi. Onlar her gün yeni bir transfer yapmışlar forvete. Yalancı gazetecilerin yalan transfer haberleri değişik. Ancak aynı olan bir şey var ki, klasikleşti artık. En azılı Lincoln hayranı olan beni bile neredeyse etkileyecekler. Neredeyse ben bile Lincoln'e giydireceğim. Neymiş, takıma katılmamış henüz. Katılacağı güne iddiaya giriyor maymunlar. Kimse de sorgulamıyor. Takım kampta, Lincoln yok. Gelmediği gün için bilmem kaç bin dolar ceza kesiyorlarmış. Daha ne istiyorsunuz bence iyi haber. Bu sıcakta, zaten oynamayacak diye fal baktığınız Lincoln'den para kazanıyorsunuz. Bırakın gelmesin.


Gelmesin de, bir tek Lincoln'mü acep kampa katılmayan? Baros kampta da gören mi yok? Kewell nerde? onların izini mi var? Onlar Galatasaray futbolcusu değil mi? Nedir bu iki yüzlülük? Diğerleri için emir almadılar mı henüz?


Sorular bitmez, Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar Lincoln'ü bitiremezler. Hiç bir tarafa gönderemezler. Ben Surinam'lının topu bildiğine azıcık inanıyorsam Lincoln'den asla vazgeçmez. Barca'nın oynadığı oyunu bekliyor herkes. Ben beklemiyorum, bizim futbolcumuzun yeteneği ortada, benim beklediğim Surinam'lının bu yetenekten en iyi oyun şablonu çıkartacağıdır. Ve Lincoln bu oyun şablonunun en önemli unsuru olacaktır.


Kimse dolduruşa gelmesin. Sürünün yazdıklarına itibar etmesin. Surinam'lıya güvenin, çıkartacağı takıma kefil olun. 10 numaralı futbolcunuz Lincoln'dür, sezona damgasını vuracaktır, hiç kuşkum yoktur.

8 yorum:

Sacit Tekin dedi ki...

Nazmi abi,

Tamam Lincoln ü savun ama bu şekilde desteksiz değil ki artık savunulacak bir yanı var mı orası da soru işareti.

Baros kampta, 26 sında diğer milli takım oyuncuları ile birlikte İstanbul'da katıldı.Kamp fotoğraflarına bak, neşeli neşeli idmanını yapıyor.

Kewell'a gelince ligin son maçını oynadıktan sonra Avustralya milli takımı kampına katıldı ve Dinya Kupası eleme maçları oynadı. 1 Temmuz'da kampa katılacağı haftalar öncesinden belliydi.

Şimdi durum bu şekilde iken Baros ve Kewell'a giydirerek nasıl Lincoln'e destek çıkılır anlamış değilim!!!

Özgür Şeker dedi ki...

Abi Baros kampta.Kewell Milli maçlar oynadı dünya kupası elemelerinde yarın kampa dahil olacak.

Bence Lincoln'ün artık savunulacak bir yanı kalmadı maalesef.

yas0can dedi ki...

Nazmi Abi sen bari yapma..Sırf Lincoln'ü savunacaksın diye kewell'a baros'a giydirme..Arkadaşlar da söylemiş Baros kampta.Kewell ise milli takım izninde..İlk kez yanıldın :) Lincoln'e çok sahip çıktın ve çıktık fakat tüm taraftar olarak duvara çarptık.Kabul edelim yanlış adama sahip çıktık.Yanarım yanarım da Büyük Kaptan'ın kendi eceliyle değil Lincoln yüzünden gitmesine yanarım.Taraftarın bu götü boklu adam için BüyükKaptan'ı istifaya çağırdığına yanarım..Tamam Galatasaray t.direktörlüğü için yetersizdi büyük kaptan ama gidişi lincoln yüznden olmamalıydı..Pişmanlığım budur..

Sacit Tekin dedi ki...

Yas0can

Bülent Korkmaz'ın gidişi Lincoln yüzünden değildi, kendi hatalarının kurbanı oldu, yenemediği ön yargılarıydı başını yakan

Eğer bir takımın başın gelirken, ki bu takım Galatasaray, oyunucular için daha önceden oluşturduğunuz ön yargılarınızı da beraberinizde taşıyorsanız daha baştan hatayı yapmışsınızdır.

Korkmaz da kendi ipini çekti, Lincoln yüzünden gittiğini düşünmiyorum. Krizi yönetecek kapasitesi yoktu, gidişi her 2 yatarf için de en iyisi oldu.

yas0can dedi ki...

@ Sacit Tekin

Abi tabiki tek sebep Lincoln değildi..Tamam önyargıları da vardı bu önyargısı zaten Lincoln'e değil miydi? Bende söyledim klubümüz için yetersizdi BüyükKaptan..Ama nolursa olsun "istifa" çağrısı yapılacak adam değildi.Bu terbiyesiz Lincoln ise her defasında problem olmasına rağmen taraftar ona hep sahip çıktı.Hep adı yankılandı mabedde.Ben 1997 yılından günümüze kadar olan kısmı hatırlıyorum.Ve bence bu kadar halt yemesine karşın bu kadar sahip çıkılan futbolcu çok azdır.Bak Nazmi Abi'de hala gelip oynaması gerektiğini söylüyor.Bu haksızlık değil midir Arda'ya Kewell'a Baros'a?

Dipnot : BüyükKaptan'ın gidişini eleştirmiyorum.Evet gitmeliydi..Tek söylemek istediğim götü boklu adama bu kadar sahip çıkılmamalı.Lincoln'
büyükKaptan'a tercih edenler vardı abi statta..Bu forma bu kadar kişiliksiz heriflerin üzerine geçecek kadar düşmedi düşürülmemeli..

Adsız dedi ki...

bırakın baros ile uğraşmayı artık. adam gol kralı!!! rahat bırakın!

Mario Jardel dedi ki...

Hemen sallamakta istemiyorum.. Birde olaya lincoln cephesinden bakmak lazım.. Acaba bir futbolcu ortada fol yok yumurta yokken neden kampa geç katılır ya da katılmaktan kaçınır.. Acaba kapalı kapılar arkasında lincoln'ün hoşnut olmadığı bizim bilmediğimiz bir şeyler mi var.. Durum biraz fenerbahçe'de ki ortega vakasını andırıyor.. Orda da başta ceyhun'un olduğu takım içersindeki bir gurup ortega'yı istemiyor, çekemiyor ve içlerine sindiremiyorlardı.. Zaten yabancı bir ülkede top koşturan ve son derece hassas olan bu adamda sonunda feneri terketmişt.. Kıssadan hisse acaba kapalı kapılar arkasında bizim bilmediğimiz şeyler mi var ?

Adsız dedi ki...

Abi Çok Güzel Konuşmuşsun Herkez Lincolne Sallıyor..Ama Galiba Herkez Lincoln Gidecek Yerine Kakalar Ronaldolar Gelecek Sanıyor..Bir Futbolcuyu Buu Kadar Kolay Harcamayalım..Tamam Adam Disiplinsiz Bunu Herkez Biliyor..Ama Birazda Sorunu Başkalarında Aramak Lazım..Şayet Skibbe Zamanında Lincoln Böylemiydi..Ayrıca Şunuda Söyleyim Adam Bu sezon Oynamadan Ligin Asisit Kralı..Delgadolar Alexler Varken..Ama Nedense Hep Lincoln Suçlu Anlamak Güç..(Forever Lincoln)