18 Haz 2009

Aslan Urziceni





İsmini duyan var mı? bu takımın. Yakında duyacaksınız da ben şimdiden söyleyeyim. Romanya Şampiyonu namlı takımdır. Hani Lucescu'ya bizim ligi Çavuşescu zamanlarının kurulu ligine benzetiği için, dayak attırılmıştı ya büyük futbol uleması Hıncal tarafından, işte o ligin takımı.


Bir aslan parçası daha.....


Becali eskiden alışagelmiş tezgahlarını tezgahlayamadığından beridir, Romanya ligi'nde klasik şampiyonların adı değişti. Becali'den kısa bir haber verelim, hatırlamayan varsa. Bu şahıs Hagi'nin, Popescu'nun ve bütün büyük Rumen futbolcularının menajeri idi, yani satıcısı. Paraları koyacak yer bulamadıktan sonra Steaua'nın başına geçip mafyacılık oynadı. Teşvik primi verdi, yakalandı, arabasını çalan hırsızları kendi adamlarıyla yakalayıp işkence yaptı, bir valiz dolusu şike parası ile yakalanınca, ben çikolata alsınlar diye vermiştim dedi, yemediler 1 ay hapis yattı.


Artık Romanya ligi Asker takımı ile Polis takımının ligi değildi sadece. Bükreşin Yıldız'larıyla, Bükreş Gücü, aralarına aldıkları Bükreş Demirspor la ne güzel idare ettiler yıllardır. İlk direniş, Kluj'dan geldi geçen sene. Mütevazi bir orta çağ şehrinin takımı. Stadyumlarının bir açığında tribün bile yok. Ben diyeyim Kastamonuspor, siz anlayın.

Bu sene Şampiyon olan takım bildiğiniz Alibeyköyspor. Bükreş'in varoş semtinin mütevazi takımı. Bu takımın bırakın Şampiyon olmayı, nasıl 1. ligte oynadığına şaşırmak lazım. Urziceni(Urziçen) takımında tanınmış futbolcu yok. bizim değil Romanya'lı futbolseverlerin bile tanıdığı yok, Ulus takımda oynayanı yok. Hocası, başkanı kimse tanımıyor.

Şampiyonlar liginde direk oynayacaklar. Artık 3. torbadan kime denk gelirlerse.

İşin içine dümen, yalan, dolan girmese kimbilir ne takımlar duyulacak, ne futbolcuların kaderi değişecek. Helal olsun Romanya ligine, Becali gibi sülükleri ortamdan uzaklaştırdıkları sürece tertemiz Şampiyon çocuklar göreceğiz. Öyle değilmi çocuklar....

1 yorum:

Adsız dedi ki...

nazmi abi

biraz yanlışlık var bu bilgilerde urziceni nin başkanı çavuşeskudan sonra steau nun 91-2002 arası klup mudurlugunu yapmış 2002-2007 genel mudurlugunu yapmış olan stoica diye bir adam.

Bu becali denen vatandaş stoica ve lacatus u beraber kovunca bu abiler de hırs yapıp yeni çıkan takımı aldılar.

şu anda da takımın hocası dan petrescu hani şu bizim HAGI nin kankilerinden olan ve chealse de oynamış olan.

ama başarı yine de büyük başarı.