16 Haz 2009

Ahlaklı Bir Futbolcu Daha



Fener'in 'Aldım' dediği Özer için Beşiktaş devrede
F.BAHÇE'NİN bugün resmi internet sitesinden 4.2 milyon Euro+İlhan Parlak ve PAF Takımı'ndan Özgür karşılığında transfer ettiğini açıkladığı Ankarasporlu Özer Hurmacı için Beşiktaş da devreye girdi.F.Bahçe ile para ödemesi konusunda anlaşmazlık çıkınca, bugün saat 17.00 sularında Ankaraspor ile Beşiktaş yöneticileri arasında telefon trafiği yaşanmaya başlandı.Beşiktaş yönetimi şu anda kendi içinde Özer'e hangi teklifin yapılacağını değerlendiriyor.

Bu çocuk daha geçen yıl bizimle sözleşmemiş miydi? Net bir maçını hatırlamıyorum. Bize gelmesi söz konusu iken videolarını izlemiştim. Gerçekten adamı maymuna çevirecek bir tekniğe sahip. Sahibi de dayısı Lemi. Futbolcuların artık mal olduklarının açık saçık beyanı oldu bu yıl ki transfer borsası. Borsadan da belli olduğu gibi bir ahlaklı! futbolcu daha satılacak pazarda. Futbolcumuz Özer Hurmacı'nın takımı yok. Kim alırsa doğuştan o takımdan.

Paranın padişah olduğunu biz biliyorduk zaten, bu yüzdendi yılları feda ettiğimiz kavgamız. Daha dün bir kez daha ispatlanmışken tezleri, yenisini sürdüler ortaya. Anti tez atamıyoruz ne yazık ki. Daha uzun yıllar da atacağımız yok. Kro ol farketmiyor, para sendeyse açamayacağın kapı yok. Sözü, delikanlılığı paraya satanlar bitmeyeceğine göre daha çok göreceğiz kancıkça yapılan satışları.

Gazetenin yazdığına göre bu kez Tüp'çü hamle yapacakmış. Etme bulma dünyası, kendisi daha geçen yıl Fahri'yi haberi bile olmadan satmadı mı? Bir birlerinden farkları olmadığından Tüp'çü fazla yaygara koparmadı. Şimdi misilleme yapacak, yapabilirse. Ancak şunu Tüp'çülerin kralı olsa da bilmesi gerek ki, sözünde duramayan, ahlaksız, paracı, pislik futbolcuların toplandığı bir adres var. Bokludere Cumhuriyetinde yaşarlar. Görmediniz mi?, binlerce kişi son yılların en aşağılık futbolcusu Saçları Topuz'luyu nasıl bağrına bastı. Ne kadar kötü kokarsa Bokludere o kadar iyi onlar için.

Koskoca Fenerbahçe Başkanı, Saçları Topuz'lunun hem koruması, hem şoförü olmuş, gururla sürüyor cipini. Kafasına palyaço yazısı yazılı şapkayı geçiriyor. Bir gün hepimiz Fener'li olacakmışız. Nasıl olacak sa, Bir gün herkes Çemişgezeksporlu olacak demekten ne farkı var. Fener'li olmamız için önce şerefsizlik diplomasını almalıyız pekiyi dereceyle. Başka takıma söz verip, formasını giyip Fenerium formalarından birini giymek ise bu eğitimin doktora tezidir. Her kese nasip olmaz.

Ahlaksızlığın adı, beceri oldu. Şerefsizliğin adını bomba transfer koydular. Bu ülkede küçük çocukları çıkar, ihtiyarları, yoğun bakımdakileri, hadi kadınları da katmayalım. Kemiksiz bir 20 milyon kişi, her gece yatarken yarın sabah birini nasıl düzeceğinin hesabını yapar. Ya hesabı tutar birine geçirir, ya da hesabı tutan başka biri ona geçirir. Kim kimi tutarsa, acımak yok, taraftar çocuklar ağlıyor duyan yok, güven kayboldu, söz uçtu, en son Saçları Topuz'lu yaraladı bizi. Sıra Hurmacı'da demek, bekliyorum bir büyük şerefsizlik örneği daha sergilemelerini.

Aman sevgili Galatasaray'ımız, aman sevgili yöneticilerimiz, futbolcularımız, uzak durun bu kurtlar sofrasından. Bize gelmeyi kafasına koymuş genç futbolcu kardeşlerimiz, beklemeyin sakın ayağınıza Galatasaray Başkanı'nı, gelmez. Bizim yuva tercih edilir, kimse zorla getirilmez, gitmek isteyenin yolu kesilmez. Bizde formadan daha fazla parayı seven sevilmez. Varsa da içimizde kendini saklayan, saklamış(Hakan Ünsal, Emre Belözoğlu, Fatih Akyel.....) gün gelir bu taraftar onlardan hesap sorar. Hakkını haram eder.

Lanet olsun, ne kadar uzak kalmaya çalışsak da sevdamız da bu bataklığın içinde ne yazık.

Büyük Galatasaray taraftarı, eğer benim gibi tiksinti içindeysen olup bitenlerden dolayı, bu gece bir yerlerden sarı kırmızı bir çiçek bul, yastığının altına koy, büyük maçları, büyük maceraları düşün. Renk ara, koku ara, uyuyakal. Uyandığında Dünya'da eşi benzeri olmayan bir takımın taraftarı olmanın huzur ve güveninde hissedeceksin kendini. Biz hep böyle hissettik, bundan dolayıdır bir türlü ısınamadık prefosyanelliğe.

Galatasaray'lı olmak zordur, hem Galatasaray'lı hem şerefli olmak ise ayrıcalıktır. Gelecek nesillere anlatacak bir şeyleri olabilendir Galatasaray'lı. Benim ise anlatacak çok şeylerim var daha.......
Ya bu dağlarda kurt olacaksın, ya da kurtlara yem.

2 yorum:

Mario Jardel dedi ki...

Nazmi abi yine harikulade bir yazı..

Bu özer hurmacı denen arkadaşın bonservisi karşılığında içinde emre aşık'ın da bulunduğu 3 futbolcuyu kiralık vermiştik ankaraya. Ancak ankaraspor'un fanatik fenerbahçeli fahri başkanı gökçek'in oğlu olaylı bir ankaraspor- galatasaray maçından sonra ( öyle hatırlıyorum ) gözlerinden kin kusarak galatasaray'a özer'i vermeyeceklerini söylemişti. Sözde galatasray bunlara ödenmesi gereken bir bedeli ödememişmiş..

Adsız dedi ki...

"Galatasaray, transferin son gününde kadro dışı bırakılan Orhan Ak, Emre Aşık ve Necati'yi Ankaraspor'a kiralık olarak verdi. Karşılığında Özer Hurmacı'yı kiralayan sarı-kırmızılılar, sene sonunda genç oyuncudan memnun kalırsa 1.5 milyon Euro'ya bonservisini alacak.
NTVSPOR ve Ajanslar
Güncelleme: 14:55 TSİ 3 Eylül 2007 Pazartesi

Transferin son gününde Galatasaray ile ligin son sırasında yer alan Ankaraspor arasında 4 oyuncunun yer aldığı bir takas gerçekleşti.

Ankaraspor, Galatasaray'da kadro dışı bırakılan Orhan Ak , Necati Ateş ve Emre Aşık'ı, birer yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı. Galatasaray ise Ankara ekibinin genç oyuncusu Özer Hurmacı'yı kiralık olarak renklerine bağladı.

Sarı-kırmızılı kulüp, sezon sonuna kadar kiralanan Özer Hurmacı'yı kadrosunda tutmak isterse 1.5 milyon Euro bedel ödeyerek genç oyuncunun bonservisini alacak."

Ankaraspor ve türevleri
taraftarsız takımların süper ligde olmaları bile bu ülke futbolu için yeterince büyük bir ayıptır, neymiş, belediyeler rant elde etmeye çalışacakmış. bir de üzerine haysiteysiz yöneticiler eklenince iş böyle şeylere geliyor.

daha da yoruma gerek yok, her şey alenen ortada.