4 May 2009

Kayıp Zaman Hakemleri


Seyrettiniz değil mi? El Clasico'yu, maçı, maçların anasını. Hayır onu sormuyorum ben. Hakemi seyrettiniz mi? Bu maçın hakemini seyretmek için bir kez daha seyretmek isterim maçı. Bir yerlerde rastlarsam seyredeceğim. Hakem maçı 100.000 kişinin canlı, milyar kişinin de televizyondan seyredildiğini bilerek yönetiyordu maçı. Ne olur biraz futbol diye yalvaran, özellikle Türk, hatta Galatasaray taraftarları için oynatıyordu maçı. Futbolcular hakeme yardımcı oluyor, ölüm kalım maçını sadece futbol oynayarak bitirmek istiyorlardı.

Biz hakemi göremiyorduk maçta. Sanki maç hakemsiz oynanıyordu. İlk yarıyı bitirmeyi unutmuştu hakem. Bizler de saniyeleri sayarken bitecek diye ödümüz kopuyordu. Maç hezimete gidince maçın sonunda gördük hakemi. 6 oyuncu değişmişti oyunda, ama ukalalığın alemi yoktu. El Clasico dediysek el insaftı. Maçı saniye bile uzatmadan bitirdi. Bir ders verdi, insanlık dersi. Ah yerine Erman Toroğlu olsaydı keşke. Kronometre ne gösteriyorsa o kadar oynatırdı. Tabelaya bakmazdı, adı hakemdi. Skor, hakemi ilgilendirmezdi. Hakem gördüğünü çalardı, eyyam yapmazdı, acımazdı. Bir takımın, bir kalecinin içimi acıyor du? Beter olsundu, cesedini leş kuşları yesin di.
Mustafa Çulcu acımamıştı. Ben bilmem merkez bilir dedi 7. golü atsınlar diye maçı 6 dakika uzattı. Acımamakla ne kadar haklı olduğunu zaman gösterdi, hakemliğin en yüksek kademelerine getirdiler.

Hakem her yerde hakemdi, ama insan her yerde insan değil. Barnebau'dakine rastladık, bir bahar akşamı, ismini bilmiyoruz, yolda görsek tanımayız. İnsan kere insandı, milyonlarca futbolsevere futbol seyrettirenlere katkıda bulundu.

Birgün bizim hakemlerimizden de hakemlik değil de insanlık dersi vermesini bekliyorum.

4 yorum:

genzo dedi ki...

bir de yanlış hataırlamıyorsam realın 2. golunden once barselona atagını kesen(yanlış kararla değil bir defans gibi) hakemı messının ıtmesi var. hakem dönüp bakmadı bile bizde olsa direk sarıyı alnının ortasına çakarlardı messinin.

LeoN dedi ki...

maç sonuna doğru Rıdvan paso " hakem bu maçı uzatmaz , uzamaz bu maç" deyip duruyordu. bi sus a.q derken harbiden Barca da uzatmadı , son 10 dk 7-8-9'a gitmeden kendi arasında pas yaptı el klasikoya saygısından. Bize ters tabi bu insani durumlar .Ağzımızdan salyalar akarak , "Vurun kahpeye" deyip düşeni daha da yemesini istedik Barçanın. olmadı .kültür farkı....

german denis dedi ki...

demekki bu ezeli rekabette 6 atmak bi gelenek. Daha fazlasına gerek yok diyolar adamlar dokunmuolar daha fazla...

Adsız dedi ki...

ulan şu german denis denen oryantel orospu kılıklı herifi okudukça gülüorum ezik seni.