9 May 2009

Atar Yatar Spor 2 ; Galatasaray 1- Ankaragücü 0


Uzun zamandır yazmıyoruz. Motivasyon Galatasaray aleyhine olunca insan futbol adını duyunca tiksiniyor. Son hafta Barcelano'nun iki maçını seyrettik, taraftık, kazandık da futbola lanetimizi bir süre erteledik.

Yazı yazmak için maçı bekledim. Galatasaray gurbetteydi, bizi maça gitmekten uyuz olmaktan bir maç daha kurtardı. Arda, döndü, Sabri döndü ama kulubeye. Ayhan iyileşti, dahası Bülent Hocam cezasını affetti. Bu kez Ümit Karan ile Şaş'a kesildi ceza. Haftaya bakacağız, Baros'a bekliyordum ama Baros kendi cezasını kendi verdi. 10 sarı kart toplamda, santrafor futbolcu, sarı kart rekoru kırıyor.Çoğu dolandırıcılıktan.

Kayseri'deki maç başladığında, Galatasaray'ın farklı kazanacağını tahmin ettim. Topun canı olsa yalvaracak, ''Lincoln ne olur bana senden başka bir tek Arda dokunsun'' diye. Şu Lincoln'ü kovmak için ağzından salya akanlar var ya onlara lanetim var. Galatasaray'a gelecek Hocanın hoca olup olmadığının testidir Lincoln. Eğer yollayıp yerine çok daha büyük bir 10 numara getirmezse ilk maçta kovulması için saldırıya geçeceğim.

Sağ bekte Sabri bu kez yarım cezalı. Büyük Hocamız Bülent'in kendince icat ettiği bir ceza sistemi var. Kulubeye mahkum etmek, oyuna girmesi için hocadan medet bekletmek. Takım iştahlı, Arda topu özlemiş, uzun bir aradan sonra uzun pas trafiğine açılmış sahanın otobanları. Son vuruşlar komediydi. Barış, kötü oynadığı zaman başı kesik tavuk gibi oluyor. Nereye koşacağını ne yapabileceğini kestirmek mümkün değil.

Neyse ki Arda Lincoln alışverişinden Baroş sepeti doldurdu. İkinci gol gecikiyordu, an meselesiydi ama olmuyordu. Ankaragücü basamıyor,Boizit kazaması bizim başımıza fazla bela olmadan kovulmuş, Ankaragücü'nü tek başına uçuruma göndermek üzere geri gelmişti.

İkinci yarı Boizit kazması atıldı. İşte macera küçük hoca için o dakikada başladı. Ne yapmalıydı, her zaman ki gibi skoru mu korumalıydı? Yoksa Galatasaray'lı taraftarların unuttuğu 2. golü mü aramalıydı? Tahmin ettiğimiz gibi yatmayı tercih etti. 10 kişi kalan takıma karşı yapabileceği bir şeyi olmayan kulübe yönetimi bizi daha ne kadar taşıyacak?

Sağbek oyundan sakatlanmadan çıkar mı? Bu yazıda çok soru sorduk galiba. Sağbek çıkıp santrafor girse lafım yok, Serkan çıkıp da Sabri oyuna giriyorsa anlamı yok. Oyuna en ufak bir katkısı yok. Yine iğrenç şutlarından birini çıkardı. Baros çıktı manda yiyesice Nonda girdi. Ayağına top gelmeden maçı bitirdiğine göre onun da girişi eyyam kokuyor. Aman ha gol yemeyelim. Kewell oyuna son dakikada sokuldu, prim alsın dedi herhalde büyük kaptan.

Bu yazının tam bu noktasında Bülent Korkmaz Kewell için sakatlığı yok, benim tercihim, yani egom diye pis pis sırıtınca bende bir okkalı eleştiri yaptım kendisine.

Evet maçı ne yazık ki penaltı golüyle kazandık. İkinci yarı iğrenç oynadık, Ankaragücü'nün ahı gitmeyip te vahı gitsetdi kesin bir gol bulurlardı.

Türkcell Süper Lig ne olur bit. Galatasaray'ı bu kadar kötü futbol oynarken seyretmek zorunda kalışımız bize büyük acı veriyor.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

abi eğer tüm takımı yollayamayacaksak lincolnü yollayacağız.tamam iyi topçu tamam büyük topçu ama kimse sevmior bu kadar basit.eger seneyede böyle bir galatasaray izlemek istiyorsak kalsın lincoln sende savun abi.

DAVUT UTLU dedi ki...

Rezalet berbat bir futbol yazıklar olsun.
Lincoln kadar kötü futbol oynayıpta GS'de bu kadar az tepki alan bir futbolcu varmıdır acaba?Bu adamın neresi futbolcu bize 2 senedir ne verdi?Anadolu takımlarında yıldız olabilir ama bizim futbolcumuz kesinlikle olamaz.Takımdan kesinlikle gönderilmelidir.Bakın göreceksiniz takımın başına kaliteli bir yabancı hoca gelsin ilk işi Lincoln'u takımdan göndermek olur.LİNCOLN TÜRK OLSAYDI NE OLURDU.......?

hadesperado dedi ki...

her şeyi geçtim,
bırakın Lİncoln'ü falan, yettiniz...

adam gibi bir adam, futbol zekası zirvede olan Kewell'ı yedek bırakıp zaman geçirmek için oyuna sokmak nasıl bir zihniyettir?

buna cevap verin!

Adsız dedi ki...

Bülent lincoln'u yanına al da git lütfen!

euler dedi ki...

DAVUT UTLU;
Yahu arkadaşım oyle bir post atmışsın ki akıl fikir işi değil...N neresinden tutsan zırvalık kusura bakma....
Lincoln e Küçük takım topçusu sıfatını satılmış basın bile yakıştıramamıştı ama senin maşallahın var...
Schalke 04 TSL de küme düşmeye oynar demek senin dediğin...
Bırakın ya şu adamın yakasını , senelerce ağlaştınız 10 diye, Hagi gibisini bekliyorsanız ömrünüz yetmez , söyleyeyim...