19 May 2009

Dostluk Maçı


Eğrisi doğrusuna gelmiş, iptal edilmiş, Fener'le oynanacak dostluk maçı. Ramses zamanından kalma bir kaç spor yazarı aklı sıra tarihe yeni bir sayfa açacak. Millete yutturuyorlar, neymiş eskiden iki takım taraftarı karışık otururmuş. Papazın çayırında oynanan maçları saymıyoruz, Taksim Stadında oynanalara da yetişemedik, bilmiyoruz. Ancak bu satırların yazarı tam 40 yıldır maça gidiyor ve ilk gittiği Fener maçı neyse son gittiği Fener maçı da aynıydı. Hatta daha elektrikliydi eski maçlar, bir metre daha fazla yer alabilmek için uzun bayrakları asma kavgası olurdu. Ben yan yana Fener'liyle maç seyrettim, tam sınırdaydık, sınırın duvar taşıydık. Benim solum Galatasaray, Fener'linin sağı Fener tribünüydü.

Sonraları tek sıra polis, yetmedi 3-5 sıra polis o da yetmedi çürük diş hesabı boş bırakmaca ve nihayet tamamen tecrit. Aslında onlar hiç istemez iki takım taraftarının dost olmasını. Daha da aslı düşman değiliz ki bundan sonra dost olalım. Fenerbahçe'yle Galatasaray, Bursa ile Ankaragücü gibi olsa lig çekilir mi? Ya da Ankaragücü ile Bursa her sene şampiyonluk mücadelesi verse aynı gösteri sürdürlebilir mi? 6. ve 16. dakikalarda.

Galatasaray Pollianna'sı Ahmet Çakır çok istedi bu maçı. Biz istemedik hiç. İki takım ligi itin kıçında bitiriyor, kim gider bu dandik maça. Gazozuna maç desem kendimize hakaret etmiş olurum. Biz çocukken ne gazozuna maçlar oynadık, ne motive olurduk maç sonu bir beleş gazoz içeceğiz diye. Şimdi bedava gazoz dağıt kimse içmez. Belki şimdiki çocuklar ekspressosuna oynarlarsa zevkli olur.

Gördük, 3 sene evvelki kupa finalini. 80.000 kişilik stadyumda 15.000 taraftar yoktu. Hem sonra ne gerek var, daha dün bir birlerini gırtlaklayanlar mı topluma mesaj verecek? Yalandan yatanlar, elle gol atanlar, çaktırmadan faul yapanlar birlik dostluk dayanışma maçı oynayacak öyle mi? Hem şimdi sırası mı 2 maç sonra bir daha olmayacak olanlara böyle bir sorumluluk, angarya yüklemek. Kazasız belasız 2 maç daha atlatıp yan gelip yatacak olanlar bu maça hangi motivasyonla çıkaracaklar takımlarını. Hadi Bülent bizden ne dersek yapar. Dede fark ücreti istemez mi fazladan bir 90 dakika kulubede oturmak, esnemek için.

Boşverin kardeşim dostluk mostluk hikaye. Taraftarın bu kadar kötü oynanan maçı seyrettiğine şükredin. Bu ürünü aslında satmaya kalksalar 5 para etmemesi lazım. Böyle giderse, bir kaç sezon daha gelmezse eski özlem dolu günler merak etmesinler normal lig maçları dostluk maçına dönüşür zaten. 3-5 bin kişi paşa paşa seyrederler.

Şu son maçta bizim çocukların dikkatini çekmiş. Her maçta küçük çocuklar yalvarırlar abi beni de içeri sok diye. Son maça inanın beleşçi çocuklar bile gelmemiş. Ah o çocuklar, güzel günler göresi bizim çocuklar, bu gece televizyondan izleyeceğiniz final maçı var ya, tam 9 sene önce sizin maçını, bedava bile izlemeye gelmediğiniz takım o finali oynamış ve kazanmıştı.

Küçültün takımımızı hainler küçültün, bakalım elinize ne geçecek?

2 yorum:

DAVUT UTLU dedi ki...

F5 takımından dost olmaz bizden uzak dursunlar.Bu maç çok saçma bir fikirdi.Bu maçı ERDOĞAN isteği için kıramamışlar ama hiç gerek yok böyle bir maça.

genzo dedi ki...

abi son paragraf super olmuş valla içim sızladı okuyunca