13 Nis 2009

Rahat Uyuyun


Rahat uyudunuz mu sayın yöneticilerimiz. Maçtan sonra sayın başkanımız, tezgaha kurban gittiğimizi söyledi. Hatta ilk defa Fenerbahçe ile işbirlikçi olup, birlikte kumpasa getirildiğimizi anlatmaya çalıştı, bozuk diksiyon, kontrabas sesiyle. Bende rahat ettim artık, madem ki bilerek yapılmış onca şey, üzülmeye ne gerek var dedim ve kendi payıma rahat uyudum!

Bir şeyi çok merak eder dururum yıllardır. Başımızdaki kaderimizin karar vericileri, kendi işlerinde acaba nasıllar. Örnek, Ege Seramik'e bir genel müdür makamına eşşek yükü para ödeyerek bir odacıyı transfer etse, 6 ay sonra fabrika sendelediğinde, yine bir eşşek yükü tazminat ödeyerek odacıyı kovup, yerine bir ton daha para vererek bir çaycıyı getirse ne olur?

Hiç bir şey olmaz kendi parasıdır, sokağa atarmı, içinizde kimbilir ne cevherler vardır, gidin bakalım iş isteyin verirler mi. Maskeli balodayız sanıyorlar kendilerini ancak maskeleri bile yok. Milyonlarca Galatasaray'lının üzüleceğine sevineceğine, üç beş zengin Galatasaray'lı karar veriyor. Sistem aynı sistem, toplasan 20 kişi yoklar, sırayla para harcıyorlar. Sırayla bezdiriyorlar bizi canımızdan. Blogları okuyorum, gece bütün spor yazarlarını okudum. Hiç biri bizim bloglardaki gibi yazmamış. Niye yazsın, kendileri de sistemin içindeler. Koskoca ülkenin en büyük iki takımı 3-5 kodamanın elinde maskaraya döndü. Tek bir şut yok, 3 pas yapan yok, sanki beraberlik ikisinede yarıyor gibi en ufak bir kaygı yok. Bizde Hoca bile yok, var da zararımıza. İlk yarım saatte 2 oyuncusu değişmiş takıma karşı en ufak bir hamlesi yok. Uzatmalarda Nonda'yı oyuna sokarken ne düşündü acaba. Manda yemiş semiz Nonda'yı her halde kavga çıkınca boksör olarak kullanmayı düşünmüştür.

Lincoln'ü gözümüzden sonra gönlümüzden de düşürmeyi becerdi işte daha neyapsın. Bir de utanmadan daha her şey bitmedi, kredimiz tükendi diyor. Her maçı yensen ne olacak, bundan sonra kaç kişi maça gidecek? kaç kişi yeni sezon kombinesini alacak? Duygularımız sevgimiz bu kadar ucuzmu bizim? Her şey paramıdır sizin için? Akılları sıra kurnazlar, Fener'i yenip o gazla 8 ay sonraki, maçın parasını kapacaklar. Kapınca ne yapacaksın ki parayı? Fosil Feldkamp'a tazminat mı ödeyeceksin?

Yenemedin, kes cezayı futbolcuya, yine yenemedin hocayı kov, sen getirmemişin gibi. O da olmadı hakemlere bilet kes, olmadı komplo üret, bizi indirdiler de. Sakın deme ama ben ne anlarım Galatasaray Başkanlığından. Taraftarız biz çekeriz cefa, unutur gideriz bir sonraki maç herşeyi. Bülent Korkmaz'ın hanımı 2002 den beri ilk defa maça geliyormuş. İnsan kocasının oynadığı, oynattığı takımın maçına bile gelmezmi? Gelmez, bunların hiç biri futbolu da Galatasaray'ıda sevmez. Kendileri işin içinde yoksa en büyük maçta bile Ergün Penbe misali bowling oynar yine maç seyretmez.

Aslında bizde seyretmiyoruz ağalar. Sanmayın ki maça gelenler futbolu sevdikleri için geliyorlar. Bedava loca ver bakalım bir kişi çıkar mı Fenerbahçe Stadında maç seyredecek. Şu devre arasında işemek için sidik gölünün içine daldığımın stadı onların sırça köşklerinden daha mamur niçin gelir bizlere. Biz formayı, renkleri seviyoruz abiler. O formanın içindekileri de sevmemiz ömür alıyor. Bir ömür süresince 2 kişi çıkar yada çıkmaz. Formanın dışındayken de sevmemiz için Metin Oktay olsun isteriz, Arda Turan olsun isteriz.

Galatasaray'ın şu ligte 5. olması için futbolcuya bile ihtiyaç yok. Boşuna para vermeyin bari şu son iki ay. Hepsine izin verin, seneye oynatmayacaklarınızı şimdiden gönderin. Hayallerimizi, umutlarımızı, heyecanımızı aldınız bizden. En yoğun Galatasaray'lı taraftarın 23.000 kişisi tribünlerdeydi. İkinci yarı soluk bile veremez olduk, bırakın bağırmayı. Korner atmaya gidecek adam yok, Maç bitiminde bari kavga edelim dediler. Seyirciye şirin görünmek için yok yere dalaştılar. Pozisyon yok, maç bitmiş, elektrikli bir durum yok 4 kişi oyundan atılıyor. Sonra hakeme bok atıyorlar. Hakem ne yapsın futbolcuların hepsi üç kağıtçı, çoğu ahlaksız.

Her sene yeni bir takım kurup, hayal tüccarlığı yapanlar, bir sene de siz olmayın, çekin gidin, maça gelmeyin, hiç kimseyi transfer etmeyin. Başımızda hoca falan da istemez. Yok gitmeyecekseniz benden paso, ben gidiyorum. Bu tiyatroyu artık seyredemeyeceğim. Benim sevdiğim, uğruna ölümlere gidip geldiğim takım bu takım değil. Artık umudum yok, hiç bir zaman da olmayacak.

Suçlu sorumlu aramayın boşuna, tek bir suçlu vardır o da Galatasaray Başkanı'dır. Monşer Adnan'ın yerine embesil Özhan'ı, çırak Bülent'in yerine çaylak Skibbe'yi arayacağımı biri söylese kavga ederdim. Ettim de zaten(Atahan kardeş'le).

Büyük Galatasaray taraftarı, okumuş, okuyan gençlik, ne yapın yapın Kapalı Tribün ruhunu yönetim kademelerine taşıyın. İnanın bizim zamanımızda böyle bir kaygı yoktu. O zaman oynayanlar da, yöneticiler de kirlenmemişti. Biz kirli değildik. Saf bir Galatasaray'lıydık. Şimdi ki hokkabazlar olsaydı inanın ne yapar yapar o biz bu makamları bunlara bu kadar kolay teslim etmezdik. Bizden geçti, gelecek sizindir, gösterin kendinizi.

28 yorum:

scapula dedi ki...

Estağfurullah Nazmi Abi; ne kavgası, fikir ayrılığı...

kapalıtayfası dedi ki...

Yönetimin hiç bir mazeretini kabul etmek mümkün değil,bu kadro ile Sivas'ın Trabzon'un vede arabacı takımının gerisinde kalıyorsak,söylenecek bir laf yok.Fakat Fırat Aydunus'un hakem olmadığını yeni mi fark ettiler,yönettiği bütün derbilerdeki taktiği olan her ikili mücadeleye hücüm faul çalarak ,topu mümkün olduğunca ceza alanının dışında tutmak,böylece olabilecek pozisyonları doğmadan engellemek,böylece rizikosuz hakemlik yapmak iyi maç yönetmiş gibi görünmek.bu gün bu spor yazarlarını okudum,bu konuya sadece Altan Tanrıkulu değinmiş

Sacit Tekin dedi ki...

Nazmi abi,

Aylardır yazıyoruz bloglarda, bu takımın sorunu yönetimde diye. Sen skibbe ye çok bindirdin ama genel kanımız olumluydu hakkında. Sanılanın aksine sistemli futbolu vardı, takım ne yaptığını biliyordu. Elbette eksikleri vardı ama ne eksik hocalar gördük bir bunlar bir şey değildi onların yanında.

Aslında, sana müstehak bunlar Nazmi abi. Skibbe'nin ahını aldın sen, gitsin diye az mı yazdın buralarda. Sanırım ceza olarak Korkmaz gönderildi. Ne yaptın be hocam? :))

Burada yazmak ne kadar anlamlı ama ben yazacağım. Kendi blğumda yazdım, başka bloglarda da yorumladım hatta futboldan anlamadığıma getirdilar lafı ama ortada gerçekler var:

1) Yerli transfer politikası rezalet. Volkan, Ferdi, Serkan, Yaser gibi adamların ne olduğunu almak için futbolu biraz bilmek bile yeter. Bu adamlara para vermek, GS nin parasını sokağa saçmak ile bir.

2) Kendi şirketlerinde karar alırken, adam seçerken kılı 40 yaran adamlar GS yi bakkal yönetir gibi yönetiyorlar. Yazık...

3) Günü birlik kararlar ile takım yönetiliyor, Polat&Sezgin ikilisi 7-8 yıldır GS de toplamda 8 hoca değiştirdiler. Var mı ötesi?

4) GS nin en büyük yanlışı, Adnan Polat yüzünden fb endeksli bir takım haline gelmesi. Yani sanki en büyük hedefi her alanda her an fb nin üstünde yer almak gibi bir hedefi vr Polat'ın. Bu da anlık kararları devreye sokuyor, geleceği şekillendirmekten alıkoyuyor bizi. 90'lı yıllardaki fb gibi olduk.

Daha yazacak çok şey var ama senin de yazdığın gibi bu takımın başına gerçekten bu işten anlayan, karar verirken yanlış karar verme sirkini vicdanında yaşayacak insanlar gelecek mi acaba? Benim umudum yok, sistem o kadar kapalı ki içine girmek imkansız gibi.

Son söz:

Hep sahadakiler için "GS Ruhu" na sahip olam gibi bir özellikten bahsediliyor ama asıl önemlisi kulübün geleceğini yöneten o insanların bu ruha sahip olmaları. Çünkü geleceği şekillendiren onlar oluyor, ruhsuzlukları da kulübü baltalıyor.

metinoktay ruhu dedi ki...

ali samiyen kapalısı artık ölmüştür abi sen 40 yıldır bu tirbünlerdesin daha iyi bilirsin ama artık rakibin oynamaktan çekindigi bir stat olmaktan çıktık

Adsız dedi ki...

Abi bu Ergün'ün bowling olayı nedir? Birkaç kez bahsettin ama benim konu hakkında malumatım yok. Anlatırsan çok sevinirim.

german denis dedi ki...

* Galatasaray'lılık takıma hiçbirşey vermeyen istediği zaman ülkesine giden,canı isterse idmana çıkan, sadece paranın peşinde olan karaktersizlere deli gibi tapmak, hiç utanmadan 100'lerce gol ve asist yapan şampiyonluklar yaşatan Alex de Souza ile kıyaslamaktır.
Galatasaray'lılık taraftarın gözüne iyi görünmek için yıllardır tanıdığı senelerce aynı takımda oynadığı Emre Belözoğlu'na gider yapmaktır.
Galatasaray'lılık her pozisyondan sonra hakeme mutlaka itiraz etmek çirkeflik yapmaktır.Galatasaray'lılık kameraların içine baka baka milyonların seni izlediğini bile bile sümkürecek kadar iğrenç olmaktır.
Galatasaray'lılık yerde yatan bir insana vuracak kadar alçak olmaktır.
Galatasaray'lılık Milli takım kampında ve Şükrü Saraçoğlu'nda Semih Şentürk'e Semih Abi diye hitap edip, Ali Sami Yen' de Semih Şentürk'e küfür edebilecek kadar haysiyetsiz olmaktır.
Galatasaray'lılık sahaya ağır abiler gibi girip , güvenliğin ufacık bir darbesiyle yere düştükten sonra yapma abi etme abi diye yalvarmaktır.
Galatasaray'lılık baş edemediğin rakibini bir kadın gibi ısırmaktır.Ondan sonra kafa yediğin rakibinin olayları başlattığını öne sürecek kadar yüzsüz ve çirkef olmaktır.
Galatasaray'lılık Fenerbahçe'yi hep taklit etmektir.Yıllar önce Fenerbahçe'nin yaptığı lazer olayını ve maytap yakma olayını sene 2009'da anca yapabilmektir
ve son olarak Galatasaray'lılık bu maç 1-0 bitse idi sabahlara kadar deliler gibi sevinebilecek kadar salak olmaktır, ilk yarıda 4 tane gol yediğini 10 senedir galip gelemediğini her alanda ezildiğini unutarak.
FOTOĞRAFLARI VE KANITLARIDA BURADA
http://benfenerbahceliyim.blogspot.com/

alessandro del piero dedi ki...

fenerbahçelilik bildiğin göt veren olmaktır.. bi de o götverenliğin üstüne amele gibi blogunun reklamını yapmaktır.. hakkaten beyin yok lan koduum eziklerinde..

sekerse tehlike dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
alessandro del piero dedi ki...

@chao grey,

abi bu ergün denen buz adam müsveddesi saolsun son hamburg maçı sırasında bowling oynarken görülmüş.. anlayalım işte 2000 ruhunu, o adamlar güzel profesyonellerdi ama hagi dışında gerçekten galatasaray ruhuna sahip olanı yoktu galiba..

german denis dedi ki...

Memleketin bütün .bneleri Mekteb-i Sultaniye'de,ah bir müdür olsam topunu ...erim bir saniyede."

alessandro del piero dedi ki...

@nazmi abi

abicim şu güzelim blogumuz var bizim, kendi kendimize dertlendiğimiz, efkar attığımız, gerekirse kendi takımımıza kaydığımız.. ama şu şerefsiz fenerli piçlerin salyaları kirletiyorlar resmen burasını.. diğer bloglar gibi onayladıktan sonra yorum alsan sen de keşke.. mahalle karılarını dinlemek zorunda mıyız ya..

german denis dedi ki...

zoruna mı gitti delpiero yukarıda kırmızı tuş var bak çıkabilirsin ordan

Adsız dedi ki...

olum german denis bak kardeş galatasaraylılıgı senin gibi ibne fenerliden ögrenmeyiz.akıllı ol olum işin gücün yokmu git kendi bloguna ben gitmem sanane diosan adam gibi yorumlarda bulun.hayır bilader anlamıom ananın amını bu blogdaki bir galatasaraylı mı sikti he sikmediyse adam ol bidaha uğrama

Adsız dedi ki...

fenevlilik adama arkadan vurmaktır
fenevlilik tribünlere hareket çekip hakem sana bakıncada bişey yokmuş gibi numaraya yatmaktır fenevlilik ezeli rakibin başarısı altında başarıları altında ezim ezim ezilerek anası sikilmiş tavuğa dönmektir.fenevlilik başarıyı sadece ezeli rakibini yenmek olarak algılamaktır.fenevlilik kardeşim dedigin adama arkadaş vurup o sana karşılık verdiginde onu oyundan atırmak için yere yatıp numara yapmaktır.fenevlilik tr kupasını dedenden dinlemektir.fenevlilik paranın hüküm giydigi bir formaya sahip olmaktır.fenevlilik bir bok böceği zakasına bile sahip olamamaktır.fenevlilik ibneliktir.fenevlilik klavye delikanlılığıdır.fenevlilik kendi mekanında 2.500 kişiden dayak yemektir emin o 50.000 ibnenin içinde sende vardın.git antuya yaz ibenin çocuğu

Adsız dedi ki...

german denis bak kardeş küfür etmek istemiruz sana geçende söledim git kendi forumunda yaz ama ısrar edersen ananın amına kiremir koyup kıra kıra sikerim.

german denis dedi ki...

GalatAsaraYlılıkta sanarım senin gibi ibnelere mahsus r'leri söyleyememektir....
r'leri söyleyemeyen dilini sikeyim senin

Adsız dedi ki...

galatasaraylılık fenerli ibneleri sikene takmamaktır ama yeri geldiginde analarını sikmektir.ulan be şerefsiz sen galatasarydan hangi kupada öndesinde gelmiş bana ama ama siz bizi yenemionuz muha diye 6-12 yaş arası ezik fenerli muhabbetleri yapıosun be anasını siktimin çocuğu 8 senedir kapalıdayım 27 yıldır galatasaraylıyım sendenmi öğrenecem lan ben amına kodumun çocuğu galatasaraylılığı.senin ananı avradını tüm sülaleni sülalendeki ne kadar fenerli varsa anasını sikerim senin kaç gündür bişey demeyim diom ananımı siktiler koçum ondanmı bu feryadın.akıllı ol amına kodumun bok böceği

Adsız dedi ki...

fenerbahçe kolejindeki bütün kızları siktim gerisi ibne zaten.sendemi o ibnelerdensin lan ezik.

german denis dedi ki...

hehhehe maşallah feryat eden siz değilde biz a.q evladı o lafıda yıllar önce üstadın teki sölemiş o da sana kapak olsun ağzında ki salyaları sil piçin evladı

arnawut dedi ki...

ulan cerman deniz götoğlanı! Sadece maçlarda küfür eden Allah'ın şu " arnawut" kulunu da küfre zorladın ya ananın amının bize olduğu gibi "helal olsun" sana...
o üstadta, o lafta, o kapakta, o salyalarda senin götüne girsin ulan götoğlanı!
git blogunda devam et orospu çocuğu olmaya!!!
bide reklam yapmış, amınakoduğumun dangalağı!

Adsız dedi ki...

Ben Can,

Arkadaşlar bosverin...

her bireyinde ezilmisligin gostergesi olan bir camia bunlar.
Aldigimiz kupaların altında ezilen ezikler bunlar. Arkan dönükken kalleşçe vuran bunlar.. Hin bunlar hinoglu hin.. yan gözle hakeme bakip sonra dirsek atan bunlar.. bunları dini imanı para..
Var mı tarihlerinde 11 turk ile yokluk icinde sampiyonlukları.. Şampiyon olamadıkları icin gecelerce gozyaşı dökmüşlerdi daha geçen yıl. Denizlide kaybettiklerinde caddede salya sümük ağladıklarını çok çabuk unuttular..

Boşverin arkadaşlar uymayın siz bu ezilmiş zihniyete..

boşverin..

Zorro dedi ki...

Ben Can,

Arkadaşlar bosverin...

her bireyinde ezilmisligin gostergesi olan bir camia bunlar.
Aldigimiz kupaların altında ezilen ezikler bunlar. Arkan dönükken kalleşçe vuran bunlar.. Hin bunlar hinoglu hin.. yan gözle hakeme bakip sonra dirsek atan bunlar.. bunları dini imanı para..
Var mı tarihlerinde 11 turk ile yokluk icinde sampiyonlukları.. Şampiyon olamadıkları icin gecelerce gozyaşı dökmüşlerdi daha geçen yıl. Denizlide kaybettiklerinde caddede salya sümük ağladıklarını çok çabuk unuttular..

Boşverin arkadaşlar uymayın siz bu ezilmiş zihniyete..

boşverin..

Adsız dedi ki...

amınakodumun aptalı daha taksimde birbirinize kızlar gibi sarılıp ağlamalarınızı unutmadık anasını siktigim seni salya kıta akıta ananı sikerim akıllı ol mal bide blogunun reklamını yapmış.nazmi agabey küfür etmeyelim dioruz şu anasını siktimin evladının mesajlarını sil.

METİN OKTAY dedi ki...

HAYIR ABİ ANLAMIORUM BEN BU DANGALAKLARI OLUM NOLDU BİRİ BİŞEYMİ DEDİ SANA.ŞU BLOGDA GELİP BİZE BUŞALIŞIYORSUN.ADAM GİBİ YORUM YAP EYVALLAH AMA GALATASARAYA OLAN KİN KUSMA YERİ DEGİL BURASI KOÇUM EGER SEN HAKKATEN TAKIMINA BAĞLIYSAN 24 SAAT HER GECE HER GÜN TAKIMIN İÇİN YAZ YAZ.BLOGUN ANTİ-GALATASARAY BLOGU LAN KAMİL.KENDİ TAKIMINI DÜŞÜN.BANA FENERİN YAPTIGI REZİLLİKLERİ SAYDIRTMA KOÇUM BİZLER YEŞİLKÖYE AVRUPA ŞAMPİYONU TAKIMI KARŞILAMAYA GİDERİZ SİZLER PENDİKE ELENEN TAKIMI DÖVMEYE.BU BLOGDAN ÇIK DEMİYORUM AMA EGER UFACIK DELİKANLILIK VARSA GALATASARAYA VE BİZ GALATASARAYLILARA BULAŞMA.

Mario Jardel dedi ki...

Aradaki farklar

Birisi blogunda onaylı yorumları yayınlar, tırsar biri küfür yazar diye.. Diğeri delikanlı gibi onay olmadan her türlü yorumu yayınlar..

Adsız dedi ki...

Sonra da NKFVAS deyince kızarlar. Hapsi göt oğlanı bunların. Çirkefliğin ezikliğin kitabını yazmışlar hala yüzsüz yüzsüz gelip konuşuyorlar. Hepiniz eziksiniz ezik kalacaksınız ulan!!! Küfretme küfretme nereye kadar, adamı çileden çıkartırlar. Başlarında bir orospu çocuğu Azize, bunlar da Azize'nin evlatları.

Daima Fenerbahçe! dedi ki...

mahalle karıları gibi yok ergün bowling oynamış yok bilmem ne olmuş. bari ergün'e bok atmayın. adam gibi adamdır ergün.

Adsız dedi ki...

sananae lan amınakodumun ezikbahçelisi bizden iyimi bilecen göt oğlanı git ezik yuvana.adam ol.mahalle karısı gibi klavyeden ötme.