25 Nis 2009

Oğuz Sabankay'ı Beklerken


Hatırlayan var mı bilemem? Sezon öncesi, hazırlık maçıydı. Monchengladbach ile oynuyoruz. Efsane PAF takım sahada, kimseyi tanımıyoruz henüz. Ayhan'ı, Emre Aşık'ı Okan'ı, Thomas'ı saymazsak, Ferhat, Arda, Uğur, Aydın'la beraber orta sahada bir genç çocuk vardı. Adı Oğuz Sabankay'dı. Ben canlı, Florya'da asıl takımla, Paf takımının maçını izlemiş, daha doğrusu Oğuz'u izlemiştim. İnanın herkesi maymuna çevirmişti. Tugay kadar teknikti, belki Arda'dan daha iyi çalım atıyordu. Orta sahaya banko koymuştum kendisini.

Bir ara sakat olduğu açıklandı. Olsun iyileşirdi nasıl olsa. Ama bir türlü sahada göremiyorduk kendisini. Her sezon bir takıma kiralanıyor, ancak ismini duyuramıyordu. Özer Hurmacı gibi biriydi velhasıl, kısa çöptüler, uzun çöpten haklarını alamıyorlardı. Saydığımız diğerleri birer birer tanınmaya, anılmaya başladı fakat Oğuz'dan tık yoktu. Manisa'ya kiraladılar, Manisa'nın hocası arkadaşımın arkadaşı Giray Bulak'tı. Tanıştım kendisiyle, Oğuz'u oynat dedim. Ben daha görmedim dedi. Sakatmış, nasıl futbolcu olduğunu bilmiyormuş. Kimse oynatmadı, oynatamadı.

Bu gözler ne futbolcular gördü. Oğuz Sabankay gibi teknik futbolcu az gördü. Bugün deselerki Galatasaray'ın orta sahasında bundan sonra Oğuz oynayacak, koşarak giderim maça. İnanıyorum ki bir gün mutlak oyun kurucu olarak oynayacak.

Oğuz Sabankay; Şu ana kadar neden takımda değilsin mutlak öğreneceğim. Ve ben 40 yıllık canlı tribün taraftarı Galatasaray'lı olarak iddiaya giriyorum, en geç 2 sene sonra Arda Turan'la beraber Galatasaray destanı yazacakların içinde olacaksın. Haydi oğlum, nerdeysen çık ortaya, ben bilmiyorum hangi takımın kadrosundasın.

Galatasaray'ı Galatasaray yapan haslettir, mutlak kadrosunda bir çocuk oynar, Galatasaray'lı çocuk. Kimin var böyle takımı, kimin var böyle çocukları. Haydi çocuk yolunu bekliyorum.

5 yorum:

Kalemime Keder dedi ki...

Adnan sezgine sormak lazım nazmi abi nerede olduğunu o her boka afedersin burnunu sokan zatii muhterem insan varya adnan sezgin ona sormak lazım türkiyenn kuskusuz en iyi alt yapısı olan takımdan bir ardayı izliyebiliyoruz sahada aydın yılmazada hiçmi antreman yaptırmazlar bilmiyorum ki adam her darbede yerde kondüsyo sıfır teknikle bi yere kadar gider ondan sonra böyle trübünde çekirdek çitler abileriyle yazıkkk çok yazık harcayanlar utansın su alt yapıdan ne yıldızlar cıkar ama bizimkiler baslarını kumdan cıkartamaz

emretez86 dedi ki...

Yazınızı okuduktan sonra araştırdım ki İBB'de kiralik şu an..
Bu sezon için Eskişehir'e kiralık olarak gönderilmiş ve de sezon başındaki kampta çok güzel bir performans göstermiş, ayrıca Rıza Çalımbay, Oğuz'un çok iyi bir oyuncu olduğunu da belirtmesine rağmen sağolsun hiç oynatmamış.
Bunu üzerine de devre arası İBB'ye kiralık olarak verilmiş.Orada da herhalde takımın şu andaki durumundan dolayı pek şans bulamamakta..
http://en.wikipedia.org/wiki/Oguz_Sabankay

Sacit Tekin dedi ki...

Nazmi abi,

Sezon balında Eskişehir'de idi sezon başındaki hazırlık maçlarına oynayıp 2 gol atmışlığı bile var, fakat ne hikmetse ik yarı boyunca oynayamadı.

Devre arasında Abdullah Avcı şefkatli kollarına aldı O'nu. 3 hafta önce Avcı'nın bir röportajını dinledim " Fizik açığını kapadı yavaş yavaş süre almaya başlar diyordu" ama ligden düşecekler böyle giderse, ne zaman forma giyecek bilmiyorum.

Türkiye'nin en iyi altyapısı ifadesine gelince resmen hikaye. Hani kim var ortada? Arda, Uğur ve Sabri. Ne yani bu mudur koca GS nin ürünleri?

Sezgin, gitsin Serkan'a Ferdi'ye Yaser'e para versin. Altyapı'dan bunlar gibi en az 10 adam bulursun ama amaç para harcayıp bir şeyleri örtmek...

Yoksa oyuncu almayalım, altyapıdan çıkaralım koca bir balondan başka bir şey değil. Ferdi yerine Cafercan olsa idi kadroda GS ne kaybederdi, ya da Yaser yerine Gaziantep BB'den 10 tane Yaser eden Uğur Erdoğan. Serkan yerine Muhammed Ali Atam oynasa ne kaybederdi GS?

Bu kafa ile hiç bir şey olmaz. Oğzu Sabankay'da yalnızca bu cümlelerde Arda ile oynaması beklenen bir umut olarak kalır

xaar dedi ki...

http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiId=294486

Burdan tum ististikelerini bulabilirsin futbol hayati boyunca ne yaptigiyla ilgili!!!

31.05.2010 tarihi tekrardan Galatasaray a geri donusu olacak
IBB ile yapilan sozlesmesine gore!
Anlayacagimiz onu seneye Bank Asya da izleyebiliriz bir ihtimal!

Jordi Metal dedi ki...

Umarım İrfan Başaran'ı da Oğuz gibi harcamazlar. Diego gibi olur iyi yönetilirse.