20 Nis 2009

Motivasyon


Son hafta oynanan maçlara bakalım, analiz yapalım istedim. Ligin en tepesindeki 5 takımın yaptığı 5 maça. Bir maç 2-0, iki maç 1-0, 2 maç da 0-0 bitmiş. 5 takımın forvetlerinin toplam maliyetini hesaplamak için Kılıçdaroğlu olmak lazım. Ortalama maç başı 1 gol. Bu ne demek oluyor, demek pek fazla fark yok futbolcular arasında. Her maç 3 ihtimalli. Kimi iyi diyor bu duruma, kimi kötü. Futboldan ekmek yiyenler için durum ballı ekmek kadayıfı. Ne kadar çok takım iddialı olursa o kadar iyi. Devamlı konsantrasyon, devamlı para akışı. Normal futbolsever için de durum heyecanlı, güzel ne ala lig.

Ancak, ateş düştüğü yeri yakıyor. Taraftar için kazın ayağı perdeli değil. Biz kendi işimize bakıp, bizim ateşin düştüğü mangalın derdine düşelim. Bu sene lig tarihinin en az puanlı şampiyonuyla tanışacağız. Şu kalan maçlara bakıldığında adı Galatasaray olan takımın şampiyon olamaması için mucize olması lazım. Beşiktaş maçını berabere bitirsek bile bana göre şampiyon oluruz. Beşiktaş'ın maçları cehennem gibi, ligi 5. bitirirlerse şaşmasın kimse. Fener'i zaten sollamışız, bu hafta Sivas-Trabzon'dan biri uçuruma doğru hareketlenir, hatta ikisi birden geri vitese takabilirler. Yani sayın Galatasaray'lılar bu hafta sonuçlar ne olursa olsun netice bize yarayacak.

Ama biz Hatice'nin peşindeyiz. Son oynadığımız maça bakarak, hiç bir takımı yenemeyiz de diyebiliriz. Bu kadar kötü futbolu istesen ne oynayabilir, ne oynatabilirsin. Olimpiyat Stadı ilk defa rüzgarlı değildi, saha çillop gibiydi, rakipte en iyi oyuncu İbrahim Akın'dı hesap edin. Belediye'nin öteki büyüklerin kalelerine çöp döktüğüne bakarsak, çok rahat bir maç olmalıydı Cim Bom için. 1 gün önce Sivas 2, Fener 3 puan kaybetmiş. Fener'in yenildiği maçtan sonra taraftarın bile motivasyonu tavan yaparken, maça gelmeyecek olanlar bile maça gelme hacasındayken, futbolcuların şu geberik hali akıl alır gibi değil.

Hadi bu seneyi bıraktınız diyelim, şampiyon olmak istemiyorsunuz, seneye ne halt yiyeceğiz düşünmüyorsunuz. Millet şampiyonlar ligi, Uefa kupası maçı oynarken, siz Beylerbeyi ile deneme maçı mı yapacaksınız? Seneye bu takımda olmayacak olanları anlayabilirim, bana ne diyebilirler, Serkan'dan, Volkan'dan, Nonda'dan, hatta Barış'tan iyi futbol beklemiyorum. Seneye yoklar, ama seneye yoklardan biri olan kalecimiz son 3 maçtır gol yemiyor. Tam konsantrasyonla oynuyor, bana göre gitmese daha iyi. O da mı gaza getiremiyor sizi.

En güvendiğimiz yönümüz ruhumuzdu. En umutsuz anlarda bile biri çıkar takımı ateşlerdi. Nerdesin ey Galatasaray ruhu. Nerdesiniz Galatasaray ruhunu taşıyan futbolcular. Hepinizin mi ateşi soldu. Geçen yıl daha beter ortamda girmiştik son düzlüğe, ve geçen yılki başkaldırıdan eser yok. Haydi Galatasaray göster kendini, bu yollar ateşle döşenmiştir, bu yollardan geçmek için Galatasaray olmak gerekir. Ateşten geçenleri tarihimiz unutmayacak, bu yolların sonunda varılacak nokta bir kez daha Galatasaray'lıların utkusu olacaktır.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

İNŞALLAH ABİ İNŞALALH ŞAMPİYON GALATASARAYIMIZ OLACAK

sembolist dedi ki...

Son hafta Sivas bize geliyor.. Yine Denizli,yine düşme potasında,yine bir büyğü ağırlıyor ve yine son hafta ..(bişeyleri çağrştryor) Hadi hayırlı olsun hepimize..

xaar dedi ki...

`Yani kısaca taraftarlık hayatım bitmiştir. Artık bundan sonra emekli taraftar olarak Sarı Kırmızı formayı ve onu sevenleri uzaktan seveceğim. Bu aşk burda biter.`

Biz yaristan kopmak istedikce bizi yarisin icine cekiyorlar ama bilmiyor ve hesap etmiyorlar ki cimbomumun mayislari sevdigini...

Halen de hic bir umut isigi goremesemde takimda inanc adina;umarim yukaridaki sozlerini yutar,tribunde yerini alirsin Nazmi abi...

hadesperado dedi ki...

Mayıslar bizim...

Mario Jardel dedi ki...

Abi bence santcis'in 3 maçtır gol yememesi iyi kaleci olmasının bir ölçütü değil.. Geçen sene deli orkun'da bir ara sezonun en az gol yiyen kalecisi olmuştu.. Meira'nın gidişiyle defans baya bir toparlandı orası açık.. Bu arada diğer dediklerine de yüzde yüz katılıp altına imzamı atarım.. Normal bir galatasaray bu tabloda elini kolunu sallayarak şampiyon olur ama mevzubahis normal bir galatasaray değil işte..

cem dedi ki...

sana tamamen katılıyorum abi.
biraz silkenirsek kalan maçlarımızın tamamını alırız. unutmayalım biz bu tip durumlarda hep şampiyon olabilmeyi becerebilmiş bi takımız..

Adsız dedi ki...

Şampiyon olsak da olmasak da, bu sene oldukça kötü yönetildik. Şu kadroya rağmen nasıl şu hesapları yapar haldeyiz çözemiyorum. Hasan'ın bile yedek kulübesinde maçı izlerken uyuduğu bir takımın yönetiminin, gelecek sene için yoğun çalışması gerekir.