19 Nis 2009

Atar Yatar Spor; Belediye 0- Galatasaray 1






Olimpiyat Stadında maç seyredip de, bu stadı buraya yapanların anasına avradına sövmeyen yoktur her halde. Bu kez deplasmanda sayıldık, zulüm stadında. Dolayısıyla kale arkasında polislerle kontrol altına alınmış, bir bölgedeydi Galatasaray'lılar. Ve bu stadyumda maç seyredenlerin en az 3 de 1 i maça sonradan girebildiler. Yine aynısı oldu, maç başladığında, sahanın içindekilerden daha fazlası dışarda, kimileri de arabalarla yeni yeni geliyorlardı. Bir küfür de ben edeyim en okkalısından. Bu stadı buraya yapanın ta......

Meydan muharebesinden sonra, verilen zaiatlardan ve üstteki takımların puan kaybından sonra acaba bir şeyler olabilirmi? beklentisindeydik hepimiz. Hepimiz derken futbolcuları kastetmiyorum elbet. Onlar, şu maçı da kazasız belasız bir kaybetsek de tatile erken çıksak hesabındaydılar sanki.

Lincoln'ün sürgün cezası bitmiş sahadaydı. Bizler pek göremedik ama oyundaydı işte. Kafa olarak bitirilip sahaya sürülmüş, gezindi durdu. Pardon yerlerde süründü durdu. Ayhan ve Topal'ı ilk defa bu kadar kötü seyrettim. Maçta beklenenden üstün performans gösteren kaleciydi. Bir topu uzayarak çıkardı, maçın genelinde güven verdi.

Barış Özbek; kafası kesik tavuk gibi oluyor kötü oynadığında. Her hareketi faul, estetik yok, teknik hak getire, kafa bok getire. Diğerleri aynı tasla hamama gitmişler. İki futbolcuyu analiz edeceğiz bu arada.

Biri Yaser, bu kabiliyette birisi, nasıl olur da Galatasaray'la idmana çıkar, yedek kulübesinde oturur, zaman zaman oyuna girer inanılır gibi değil. Yazık, kaç yaşında bilmiyorum ama oynayacağı en son büyük takım Galatasaray'da oynuyor işte. Seneye bir yere kiralık gider, oradan Evliya Çelebi olur, kaybolur, unutulur gider. Baros'u oyundan alıp Yaser'i sokan beyin ne düşünür, niye sokar, niye oynatır? Kaptan'ın dürüstlüğüne inanmasam ortaklar diyeceğim.

Diğeri Semih, bu kabiliyetteki bu genç aslan onca stoper kıtlığında daha evvel nasıl oynatılmaz inanılır gibi değil. Yazık, bu genç yaşında, çok geç forma sahibi oldu. Artık bırakmaz, hava toplarında iyi, kademeler, kuvvetli, soğukkanlı. Bülent Korkmaz'ın ilk oynadığı maçı hatırlıyorum, kıyaslarsam ilk maçlarını Semih daha ağır basar.
Galatasaray sağlık ekibine, bu satırlardan defalarca saldırdım. Bunca yatırım bunca can bunlara emenat işte. Bu sene başımıza gelenlerin en büyük müsebbibi bu baytarlık ekibidir. Emre Güngör'ü bir sezonda iki defa iyileşmeden oynattırdılar, çocuk ağlayarak oyundan çıktı. Boyunuz devrilsin emi, sağlık kurulu, kimse bu çocuğu sakat sakat oynatanlar onlaradır hıncımız.

Manda yiyicisine değinmeden maç yazısı tamamlanmaz. Nonda ilk yarı boyunca saha kenarında tırıs koşu yaptı. Tempo aynı, otomatik bir hızı var sabitlemiş, oyunda da olsa, kenarda da aynı hızla koşuyor. Golde payı büyük, kendisi de inanamadı nasıl geçtiğine adamı. Sonrasında ortası gol olunca eyvah dedik, haftaya oynarmı diye şimdiden kaygıya düştük. Kazayla gol pozisyonuna girdi, dürttüğü top 10 metre gidemedi.

Büyük kaptan takıma bir hava getirmiş, kendisinden öncekine bok atarak, kendisinin daha iyi oynattığını söylüyor. 2 farklı galibiyeti unuttuk. Taktik aynı, küçük takım taktiği, bir gol at sonra yat. Erciyesspor az daha bu taktikle kümede kalacaktı.

Şu fikstüre bakınca insan Şampiyon olamayacağımıza inanamıyor. İddiaya girerim bütün maçları kazansın takım şampiyon olur. Ligin şampiyonu 69 puan alamaz. Fakat bu kadar kötü futbolla hangi maçı kazanacaksın? Seneye şovun dışında kalmamak için oynayın bari çocuklar. Haydi biraz gayret.

3 yorum:

DAVUT UTLU dedi ki...

Evet haklısın 69 puanı alırsak şampiyon oluruz...AMA bu takım ne bana nede milyonlarca renkdaşıma umut vermiyor çünkü futbol oynanmıyor bu kadar kötü futbol oynandığı için utanıyorum.Bu kötü futbol Türk futbolunun genelinde var malesef.
Kendi takımıma güvenmediğim için(inşallah yanılırım)Sivasspor un şampiyon olmasını istiyorum.

Sacit Tekin dedi ki...

Nazmi abi,

Bir tek Yaser değil ki mesele. Serkan, Volkan, Ferdi ne akla hizmet alındıysa?

Bunlara para verip alan zihniyet, Özer Hurmacı'ya 1 milyon euro vermeyip Lincoln'ü yedekleyebilecek önemli bir adamı almıyor.

Bu işlerde 1 şeyler dönüyor kesinlikle, yoksa Poalt'ın dediği Florya'nın 5 kapısında ömür boyu giremeyecek bu adamların alınması başka türlü mümkün değil?

Koca bir yazık...

LeoN dedi ki...

abi analizinin altına imzayı atmayacak adam(bu bloğu takip edenler) yoktur heralde. Bu arada hazır sezon sonuna yaklaşmışken takımdan şutlanması gereken isimler üstüne de bi yazı yazarsan müteşekkir olacaktır takipçilerin. saygılar...