6 Nis 2009

Arda Turan Oley; Gaziantep 0- Galatasaray 1


Ödüm koptu Arda'nın başına bir şey gelecek diye. Son dakikada sakatlanıp çıktı ama bu sakatlık Arda için önemli değil. Sarı kart almadan tamamladı bana yeter. Ben maçın başında Arda'dan bu futbolu beklemiyordum. Hem yorgun, hemde sakınarak oynar diye. Sakınarak oynadı ama gördük ölüsü bile oynar.

8 futbolcusu milli takımlarda oynadı takımın. Bizim için en zor sayılan deplasman Gaziantep'ten bu son düzlükte 3 puanla dönüyoruz. Kazasız belasız, Ali Sami Yen'e Fener maçına çıkıyoruz. Artık her maç final, geçen yıl ki gibi son düzlükte belli olacak her şey. Biz hazırız, bu maç gösterdik.

Gözüm çok şişirilen Tabata'daydı rakip takımda. Teknik, kurnaz, ama bir takımı alıp götürebilecek biri değil.

Ligin ilk yarısında alınan bütün galibiyetler en az 2 farklıydı. Sebebi basitti, biz 2. yi atamazsak rahatlayamıyorduk. Ligin ikinci yarısında 2 farklı galibiyet alamadık. ben tek farklı galibiyetlere pek itibar etmem. Tek farklı mağlubiyet önemli değil, çünkü ha yenilmişsin ha berabere kalmışsın.

Ümit Karan bu sene cenabet anlaşılan. Gol atamayacak, bırak gol atmayı Baros'a fazladan yük biniyor oynadığı zaman. Zavallı Baros Ümit'in yerine de koşup mücadele etti, unutulmaz bir gol attı. Aslında bu golleri Ümit karan'dan bekliyorduk, zaten sonra denedi ama nerde. Karan diskolarda atıyor artık ters taklaları. Veteran takımına vermemize az kaldı. Golde Ümit Karan'ın hiç sevinmemesi garibime gitti.

Kewell'in ayağına top geldiği zaman bir başka oluyor, aynı Lincoln'de olduğu gibi. Barış başlarda kötüydü ancak sonradan oyuna girdi ve basmadık yer bırakmadı. Emre Aşık ve Hakan Balta zorunluluktan bir araya gelmiş ikili oldu. Emre Aşık'a bu maçta da minnettarlığımızı yazıyoruz. Hakan Balta'da sol beki emanet edip geldiği stoper mahallinde sahaya çok yakışan bir futbolcu görüntüsü verdi.

Arda Turan'ı ne kadar yazsak, ne kadar okusak, ne kadar seyretsek doyamıyoruz. Küçük Metin Oktay'ımız bir kaç sene sonra nasıl olur hayali bile güzel. 70. dakikaya kadar ikinci golü bekliyordum. 1-0 lık tabela bizim için en tehlikeli tabela oldu bu sene.

Yorulan futbolcular, sarı kart korkusu geçirenler vardı. Ancak Bülent Korkmaz, her zamanki gibi Mehmet Güven'i Ümit Karan'ın, Hasan Şaş'ı, Kewell'in yerine aldığında tehlikeler yaşamaya başladık. O anlarda evliyalar defansa geçtiler. Ve biz Galatasaray'lılara acıdılar. Şovun dışında kalsak bizim için felaket olurdu. Hasan Şaş, artık kontenjan senatörlüğü torpiliyle oynuyor gibi. İki oda bir hol olmuş. Az daha onun yüzünden gol yiyorduk.

Sabri bu maçta bana göre takımın en iyisiydi. Ancak ben iyi oynadığına üzüldüm. İki maç üst üste iyi oynarmı endişeliyim. Bir taraftan da Fener maçlarının daimi futbolcusu Sabri hafta sonu en güvendiğim futbolculardan biri olacaktır.Bir tane vurdu, kaleci zor kurtarınca eski şutlarından çıkardı. Kuşları kovalayan şutlardan.

Maç genelde iyi pas yaparak tamamlandı bizim için. Gol pozisyonları azdı, Kalecimiz iyiydi.

Şimdi 1-2 gün dinlenme molası, ardından hazırlık. Bu haftayı camia barışına ayırıyoruz. Bütün eleştirilerimizi burada noktalıyoruz. Ve Anamaça konsantre oluyoruz. Her halde çıkış vermeyeceğiz. Haydi taraftar görelim birbirimizi, bu geceki tatbikattı, savaş pazar günü.

11 yorum:

arda turan dedi ki...

maçtan önce yazmıştım arda pek kendini kasmaz diye ama aslan parçası ilk golde bir anlık arapası attı ve golu bulduk barosla.inşallah hafta sonuda feneri devireceğiz yalnız kazandık diye bazı şeyleri yinede görmezden gelmeyelim bizim takımda mehmet güven oynamaz kaptan aklına sok bunu.

DAVUT UTLU dedi ki...

Şimdi taraftar üzerine düşeni yapmalı pazar günü Samiyeni gerçek bir cehenneme çevirmeli F5 e son darbeyi vurmalı haydi Bismillah...

Kapali Ust dedi ki...

Abi yazdıklarında bir tek şeye itirazım var.. Ümit Karan evet çok kötü oynuyor, şu formuyla bu formanın yakınından bile geçemez ama atılan golden sonra Baros Kewell ikilisinin yanına ilk kosan Ayhan ve Ümit Karan. Çok da kötü oynasa da henüz Galatasaraylılığını kaybetmedi ama artık yapmak istediklerini, kafasından geçirdiklerini fiziği, ayakları gerçekleştiremiyor. Sadece istek, ruh var ama o istek, ruh bile sahanın en kötüsü olmasını engelleyemiyor. Saygılarımla.

xaar dedi ki...

Volkan,topcu degilsin
Mehmet Guven,adam degilsin
Sizleri oyuna sokan,oyunda tutanlara diyecek bisey zaten yok!

Baros;macin son anlarindaki deparinla rakibe basman ve gordugun sari kartla helal olsun be dedirttin kendine ;bu adamin bu kadar ozverili oynayacagini hicbirimiz tahmin edemezdi bu sezon...Armayi opmekle kalmiyor,hakkinida veriyor o armanin!!!

Arda;adamsin sipsi...

Kewell; o gercek bir DADDY COOL...

Adsız dedi ki...

Nazmi abi biz beğenmiyoruz ama şu anda afrika nın alakasız yerindeyim hadi buralarda adamların Türkiye= Galatasaray Hakan şükür ve " yavaş yavaş hasan şaş" larına alışmıştık ama burda adamlar zabri züper diyorlar nesini gördüler anlamadım ama karakıtanın Cimbomlularının yeni kahramanı zabri züper.

denaissance dedi ki...

Nazmi abi golde ümit karan seviniyor. http://www.webaslan.com/img/3/2009/sevinc-1232219617.jpg

ben hala ümit karanın galatasaray sevgisinin bitmediğini düşünüyorum. baros'un yanına bir forvet konulacaksa bu nonda değil ümit olmalıdır.

Mario Jardel dedi ki...

Abi öyle ya da böyle ''çaylak'' ile bülent arasında dağlar kadar fark var.. Hiç olmazsa onun felsefesinde bu kadar istif üstünde maç seyretmezdik. 80'den sonra kim antep maçını rahat rahat izleyebildi ki ? Takımdaki bütünlük bülent'in gelişiyle bir anda bozuluverdi.. Golü at, üstüne yat.. Yattığın adamlar kanatlarda sabri ve volkan yaman !! Budur işte..

arda turan dedi ki...

abi ardanın nasıl galatasaraylı oldugunu söylemeye gerek yok en az biz galatasaray taraftarı kadar seviyor galatasarayı dogustan aslan.ama şu çubuklu tosunla sürekli takılması yok hayranım felan demesi ardanın galatasaraylılıgına birşey getirmez.ancak kafa olarak karakter olarak emreye benzemesinden korkarım.bırak şu ipneyi sen galatasarayımıza ve seni seven milyonlarca galatasaraylıya bak arda

Kayaoğlu 29 dedi ki...

Arda'ya o kadar büyüttünüz ve ilah haline getirdiniz ki cikip Emre'yi cok begendigini söyleyince bir sey diyemiyorsunuz. Blogun sahibi arkadas fenerli arkadaslari olmadigini, fenerlileri sevmedigini falan yaziyordu. Al sana, Metin Oktay'in varisi ilan ettigi Arda sürekli Emre'yle beraber acilislarda. Sakalasmalar, posu degistirmeler, vs. Galatasaray'in adini agzina almayan Emre'nin cok karakterli oldugunu iddia ediyor Arda televizyonlarda. Yazik yazik. Ayhan'a bakip da örnek alsin biraz. Arda'nin oynadigi top basimizin üstünde ama bu Emre olayinda iyice sacmalamaya basladi.

sarıkırmızı dedi ki...

evet "kanka Emre" konusunda biraz daha dikkatli olmalı bence. Arda gibi bir "adam", böyle bir karaktersizle nasıl kanka oluyor o da ayrı bir olay...

arda turan dedi ki...

çocukken sempati duyabilir ki bende severdim malum olaylara kadar beraber takılırlar fenere gelmeden öncede ardayla emre çok iyi arkadaştı.bir anda küsmelerini bekleyemeyiz böyle bir durumda ardanın GALATASARAYLILIGINA zaten bişey demeyioruz oynadıgı futbol yetenegi tartışılmaz ancak biraz bu ibneyi öven sözlerden kaçınsa iyi eder