24 Mar 2009

Güle Güle Lincoln


Sen, Hagi'den sonra içimde yanan ateşimdin. Islak bir yaz gecesi, Atatürk Hava Limanına inen sevdamdın. Bordoya çalan kırmızıyla, turuncudan iz taşıyan sarı formalı efsanemdin. Sen, nefret ettiğim futbol ile, ölümüne sevdiğim Galatasaray arasında geçen tarifi olmayan gel gitlerimdin. Lincoln, sen Hagi'den sonra Arda Turan'dan önce çıkış tünelinde siluetini beklediğimiz hayalimdin. Sen topun sana gelmesi için yalvardığım hicran yaramdın. Lincoln, senle Arda'nın yaptığı pas alış verişlerinde acaba futbolu yeniden sevsemmi diye kendimi sorguladığım yanılgımdın. Tribünlerde yükselen, ''Lincoooool, Lincooooooln'' seslerine en candan bir şekilde katıldığım tezahüratımdın. Lincoln, sen, gole asistanlık yaptığın pastan sonra coştuğum futbolcuydun. Gol attığın zaman isimini stad hopörlerinden beklediğim heyecanımdın. Lincoln, ben senin pas atarken top yerine ters tarafa dönen kafana bakan adamdın.

Lincoln, senin yedek kulubesinde hayvanat bahçesindeki bir kafeste gibi sergilenmene dayanamam. Bu yüzden son maça gelmedim. Şimdi de ülkene gittiğini öğrendim. Gelme Lincoln, eğer bu kazma Bülent'in idare ettiği takımda oynarsan adam değilsin. Sen yine adam değilmişsin, eğer senin yerinde Hagi olsaydı, birde yumruk atar giderdi ükesine.

Bülent Korkmaz- Galatasaray'da olmasa Galatasaray'ın beter olması için elinden geleni ardına koymayacak olan ex kaptan- daha kaç maça çıkar bilemeyiz Lincoln. Ne kadar mutlulardır şimdi bilirsin. Kader arkadaşları, jübile yapılmayandaşları, Hakan Ünsal, Hakan Şükür, Ergün Penbe'lerin bayramı olsun. Kına yaksınlar bir taraflarına.

Lincoln, gelme, büyük futbolcuların büyük duruşları vardır. Büyük futbolcular, sıradanlar gibi başlarını eğmezler, emir komuta zincirinin halkası olmazlar. Büyük futbolcular isyancıdır, hele ki başlarında eski bir küçük futbolcu varsa çıldırırlar, şaşırırlar. Gelme Lincoln, gözümden gönlümden düşme sakın. Büyük Galatasaray taraftarının sevgili Lincoln'üsün, oynadığın, oynamadığın maçlar dahil bir efsane olarak kalacaksın.

Lincoln, altın pisliğe düşmekle değerini yitirmez, temizlenir olur biter. Galatasaray'ın tertemiz mazisinde, taraftarlarının kalbinde, seni seyretme bahtiyarlığına erişmiş tribünlerle sonsuza kadar yaşayacaksın.

İki kol paralel, aşağı yukarı sallanacak ve büyük Lincoln minnetle anılacaktır.

24 yorum:

simon dedi ki...

abi duygularımı yazmışsın....lincoln gitti haberlerini gördüğümde sanki ailemden birisi gitmiş gibi üzüldüm... sanki çocukluk arkadşım gitmişti....ama sonra aslında gidenin umutlarım olduğunu... güzel futbol olduğunu anladım... takımın zaten kazmaların eline kaldığı da aklıma gelince iyice çöktüm...

selaminko dedi ki...

abi lincoln evet futbolcu evet futbolu sevdiriyordu ama bugune kadar bende eksik bıraktıgı birsey vardı o da frikikten gol. onu da en kralına attı sayılmadı. ama yine de ne yaparsa yapsın küsmemeliydi. bu taraftar icin oynamalıydı yeri geldiginde. bu taraftar nasıl onun icin biryerlerini yırtıyorsa o da yırtmalıydı. kaprisli oyuncudan cıkıp taraftar oyuncuya dönüşmeliydi. öyle olsa ardalar, sabriler sence tek laf edermiydi lincoln icin? bence etmezlerdi. hep kapris hep kapris nereye kadar be abicim

aksilaz dedi ki...

Takımı eski kafalar yönettiği sürece böyle olayları daha çok yaşarız biz.

Mario Jardel dedi ki...

Eğer kimseden izin almadan ülkesine gittiyse bu iş bitmiştir. Dönse de yediği, yiyeceği cezalardan sonra iflah olmaz. 40 mt, 50 mt'den deplasmandaki hamburg maçında kaleciye pres yapan lincoln'ü oyundan alırsan hemde nonda dururken oyuna alırsan işte acı gerçekler böyle olur. İçine ettin bu takımın kaptan..

Adsız dedi ki...

hocam, ben inatla lincoln-hagi kıyaslamasını hagiye yapılan bir yanlış olarak haksız buluyorum,

fatih terim büyük futbolcu muydu, hayır, kazmanın en önde gideniydi. ama hagi onunla ya da ona rağmen tribünler için çıkar topunu oynardı. geçtiğimiz 2 sene boyunca lincolnden bunu bekledik, yeteneğin üst düzeyi adam. 1 sene bedavadan para aldı, stajyer geldi götünü yaladı, adam oynamaya başladı. ama en kritik zamanlarda saygısızlık üstüne saygısızlık. bülent e, adnan a falan değil bunlar, bize ve takım arkadaşlarına saygısızlık. hele hamburg maçında direkt soyunma odasına gidişi var ya, yazıklar olsun be lincoln. senin ipini çekenlere de yazıklar olsun, onlara bu fırsatı verdiğin için de sana yazıklar olsun. bu adamı her yerde savunduk da ne oldu, yapacağını bize yaptı işte.

skibbe bu adamı çatır çatır oynatıyordu, ama o da hoca değildi.

senelerdir kenardan oyuna yapılan her müdahelede yüreğimiz yerinden çıkıyor. neyse bakarsınız lucescu gelir tekrardan da en azından kulübeyle ilgili "mallık" kaygılarımızı rafa kaldırırız.

sen de bitirdin kendini be kaptan, kimin gazına geldin be adam.

Adsız dedi ki...

bu arada;

http://www.lincolnofficial.com/en/latest_news.asp??AjrDcmntId=6294

adam kısaca eskişehir maçı öncesi "uefadan elendik ama türkiye şampiyonluğu için elimden geleni yapacağım" falan demiş.

bunu okuduktan sonra bu işi bu hale getirenin adnan ve bülent olduğu daha bir ortaya çıkıyor,

yukarıdaki lincolne yazıklar olsun kısmının büyük bir bölümünü bu şahıslara göndermek farzdır.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

ah abi ah niye böle yetenekli ama nazlı tipler bizi bulur bilmem ne vardı arda gibi baros gibi kewell gibi oynasan herşeye küsmesen

Burak dedi ki...

ya amma da şımarttınız şu terbiyesiz herifi.yok büyük futbolcuymuş falan filan defolsun gitsin zaten geldiği günden beri hiç ısınamadım.Büyük futbolcu sadece yetenekle oyunla olmuyor. büyük futbolcu dediğin saha içi ve dışı davranışlarıyla da büyük olacak.girdiği her ikili mücadelede yere yatacaksın sonra da büyük futbolcu olacaksın yok ya! lincoln'den bir an önce kurtulmak iyi bence en doğrusu.

drvenom dedi ki...

abi lincoln senin bu sevgini istismar etti işte. neyse. bana kewell arda baros yeter. lincolnle hagi arasındaki farkı da tek bir fotoğrafla göstermek istiyorum

http://img3.imageshack.us/img3/6641/10766i.jpg

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Sacit Tekin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sacit Tekin dedi ki...

Hayri Beşer'in yazısı, okuyun derim.

Lütfen yüreğinizdeki formaları çıkarın. Sadece ve sadece futbolun büyülü kostümlerini kuşanın.
Ve hayale durun sezonun ilk yarısındaki Cassio Lincoln'ü. F.Bahçeli, Beşiktaşlı, Trabzonlu ya da Sivaslı olsanız ne fark eder? Seyretmek istemez misiniz bu nadide 'futbol güzelleştiricisini'.

O eşsiz futbol güzelleştiricilerinin bir bir göçüp gittiği, yeşil sahaların gladyatör dövüşlerine arenalık yaptığı bu ortamda Lincoln kolay bulunan bir değer mi? Futbol, takım oyunu, kabul. Futbol, mücadele oyunu, kabul. Futbol yürek ve özveri oyunu; kabul. Ama bütün bunlardan daha fazla futbol, bir zekâ ve beceri oyunu.
Dünyanın en büyük analiz dehası olsanız dahi 'yeteneğe dur diyecek' bir sistem marifeti geliştiremezsiniz. Öyleyse büyük yetenekleri 'terbiye etmenin, hizaya getirmenin yolunun' 'höt zöt liderliği'yle mümkün olmadığını bileceksiniz.

Yetenekler narindir, duygusaldır, kolay incinir. Kaba yöntemlerle terbiye edilmeye gelmez. Koparlar, boşluğa düşerler. Bir de bakarsınız, 90 dakikaya serpiştirdiği üç-beş özel hareketiyle sizi sırtında taşıyan bu 'tribün gülleri' sırtınızda taşımakta zorlandığınız kambura dönüşmüş. Skibbe, Lincoln'ü liderlik gösterisine alet etme yanlışına düşmediği için 90 dakikalık oyunları 10 dakikalık rüzgârlarla kazanmasını biliyordu.

Şu bir gerçek ki, G.Saray'ın takım olduğu yerde Lincoln artı değerdir. Bir defa o çıtkırıldım fiziğiyle ters orantılı bir inatçılığı var. Ayağındaki toptan kolay kolay vazgeçmiyor. Gösterdiğinden daha fazla sürat yapıyor. Oyunun kör dövüşüne dönüştüğü yerde çalımlarıyla bir çilingir gibi rakip savunmayı açıyor. Ayağının her yeriyle olmadık hünerli paslar çıkarıyor.

Böyle bir yetenekten maksimum verim almak istiyorsanız bir defa onun kaprisleriyle kaprislerinizi yarıştırmayacaksınız. Bülent Korkmaz belki de böyle bir yanlışın içine düştüğü için hem Lincoln'ü, hem ligi, hem de Avrupa'yı kaybetti. Halbuki, disiplini kutsallaştırmadan sevimli bir denge kurabilseydi takım üzerinde Lincoln ve G.Saray şimdi daha güzel yerlerde olabilirdi.

Bir güzel oyun müptelası olarak üzüldüğüm nokta şu. Bir teknik adam Lincoln'ü oynatmayı, ondan verim almayı nasıl beceremez? Bülent Korkmaz, Cassio'nun gözlerinin içine sevgiyle bakmayı becerebilseydi belki bu bile yeterdi

drvenom dedi ki...

abi siz kosecki için ne kadar yas tuttunuz? ya da boliç için? ya da felipe için? adamın yeteneği varmış! peh... kewell kadar ya da baros kadar mücadele edebildi mi? mücadele etmemeyi bir tek adam teknik diye açıklayamazsınız. hagi teknik değil miydi? yemin ederim felipe daha çok mücadele ediyordu. adama tonlarca para ödeyelim bir de üstüne nasıl oynatacağız diye düşünelim oyun kuralım üzerine. bazen hamasi laflar bile anlam kazanıyor. lincoln kimseden büyük değil. galatasaray'dan büyük değil deyince kızıyorsunuz. lincoln arda'dan kewell'dan baros'dan büyük değil. ben 90ların başından beri futbol izliyorum bu kadar şımarık futbolcu görmedim. tekrar ediyorum biz lincoln diye oynasın diye bağırdık oynadığı için değil. bu herif sakatken lindeorth sakatken mehmet topallar barışlar 11 metin oktay çıktı geçen sene. kadıköydeki beraberlik kupada eziklere geçirişimiz falan. sonra bu çıktı yine ortaya. lincoln lincoln diye bağırdınız hemen. içim gidiyordu. bir allahın kulu da emek verenleri çağırmıyordu. ne yaptı ya bu hazretleri bu kadar? ermangilleri kızdırdı diye mi bu sevginiz bu herife? iki tane düz pası başka yöne bakarak attı diye mi? kaç kere adam geçip gol attı bu adam? kaç serbest vuruşu gol oldu? kaç maça ulan ben brezilyalıyım liderim diye çevirdi? ben 2 senedir maç çeviren adam olarak arda'yı görmekten bıktım o çevirmekten bıkmadı. 5 tane attık geçen sene sivasa sivasta. lincoln mü vardı? 22 tane asist diyorsun ben bakıyorum gazeteye aylardır 11 asistte duruyor bu adam. avrupa maçlarını kupayı mı sayıyorsun abi nedir? baroşun attıklarını ne yapacağız? kewell'ın çaktıklarını ne yapacağız? o çuval dediğimiz nonda bile daha çok koşup mücadele ediyor bu üstün maradona lincoln'den. nereye gidiyorsa gitsin. meria'ya 6 euro veren zenit elbet atar bir 10 kağıt. kurtuluruz bu heriften. resmen bölündük bu ne ya!? bir kısım bülentçi bir kısım lincolncü. ne lincolnmüş be. senin bir sözün var "taraftar boşa ıslıklamaz". boşuna ıslıklamadık hamburg maçında lincoln efendiyi. 3 gram onur 3 gram haysiyet bekledik ondan. futbolu tiyatro gibi ele alıyorsa adam biz de bunu mazur görüyorsak o zaman hiç kasmayalım sözlükmüş blogmuş spor programıymış yenildiğimize de üzülmeyelim çünkü iş göz zevki iş seyir. bırak abi allahaşkına nereye gidiyorsa gitsin.

sembolist dedi ki...

Bülent,o eski futbolcuların(hakan ünsalların-ergünlerin,hakan şükürlerin,kısaca tüm lincoln düşmanlarının) temsilclğini yapıyor.Aferin,hakan ünsalın yorumlarını harfiyen yerine getrdi.başardı.
Lincolnün gidşi bana Orteganın gidşini hatırlattı.

LeoN dedi ki...

şu platonik aşık tavırlarını bırakın allahaşkına "lincolncü" arkadaşlar. vermeyen kız daha bi değerlenir misali lincoln'ün de heykelini yaptırıp da dikeceksiniz bir yere.Gereken sevgi ona sonuna kadar verildi.O ise sırf kendi kuyruk acısını almanlara ispat edecek diye hırs etti sonunda da bülente küfür etti - samiyende ise maçı terk etti gitti.kendine oynuyor bu şerefsiz takıma değil . olsun, o bi açıklama daha yapar internet sitesinde en muhteşem taraftar gs'de diye siz yine kendinizi kandırmaya devam edersiniz.Geçen sene takım onsuz şampiyon oldu.aldığı para Ardanın 3katı. Kurtuluyoruz sonunda Nonda ile ondan...Bülent ile de olmaz bu iş bize hücum futbolu oynatacak yeni bir "Gerets" lazım.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

harrry harry kewelll,
harry harryy kewelll

Adsız dedi ki...

arda turan oleyyyyyy

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Nazmi Hasdemir dedi ki...

beyler burası kime olursa olsun küfür yeri değildir. Lincoln'ü sever, sevmez, nefret eder, etmezsiniz. Ya da bir başkasını bu ağır küfürleri okumak istemiyorum. Yazıklar olsun edenlere. Bunlar galatasaray'lıysa gerçek kimliklerini açıklasınlar. Fenerliyseler, ben onlara küfürü bile çok görüyorum.

Adsız dedi ki...

ardışık 4 yorumu da ben yazdım ve sıkı bir galatasaraylıyım. bu adamın onca yaptığına rağmen hala fütursuzca lincooln lincooln diye bağıran size yazıklar olsun esas. hiç bu kadar küçülmemişti gs. lincooln lincoolln sığlığınız yüzünden bu da oldu. hepinizi tebrik ediyorum.

Adsız dedi ki...

yani inanılmaz gerçekten, kusura bakmayın da sizin şu yazıda harcadığınız emeği, tribünlerin anlamsız bir şekilde lincoln diye bağırırken gösterdiği eforu bu adam 2 sezonda göstermedi. Bu nedir ya sanırsın bir cüneyt tanman gitmiş, bir prekazi gitmiş gönlümün hicran yarası, atatürk'e inen sevdam falan. Anlam yüklemek için biraz yanlış bir adam seçmişsiniz. Bülent haksız ve yanlış işler yapmıştır o konuda hemfikirim ama Lincoln'ü de böyle melekler meleği biri gibi göstermek inanın yakışmamış. Ha tribündeki adam hiçbişey yapmazken bile lincoln diye tempo tutan başarıcı bünyelere de allah akıl fikir versin diyorum.Yaşınız biraz büyükçe sanırım kosecki yi hatırlarsınız o dönem kosecki gitti galatasaray bitti diyenlerin alt versiyonu şimdi lincoln için aynı şeyi söylüyor..

Neyse siz isimlere takıla durun lincoln gitti biz bittik herşey bitti moduna girilsin ama hişç bu adamın yaptıkları gözönüne alınmasın. Bu takımda kapris yapacaksa 5.sıradan listeye gireek adamdır lincoln hem kariyer hem de fayda olarak.

Ama olsun dimi lincoln lincolnnn .. ne de olsa hoparlörden beklenen heyecandı sizin için. Ger kalanını boşverin önemli olan lincolnn lincolnn

yazık gerçekten ..