25 Şub 2009

Cengaver'in Fernando İle İmtihanı


Geçen yıl; Ey unutulmaz Şampiyonluk yılı. Kalemizde Türkiyenin en kötü iki kalecisi, taraftarın acabası Servet, geri dönüş yapan Uğur Uçar, Emektar Song, Popescu denilen Bouizit ve başlangıçta Fatih Terim icadı Volkan, sonrası montaj yapılan Hakan Balta. İşte bu saydığımız Galatasaray'ın anlı şanlı defansı. İlk yarı sonunda Afrika'ya tamtam çalmaya giden ve geri gelişi geciken Song'un yerine Emre Güngör, sonrası da malumunuz, sakatlanan Uğur'un yerine kim denk gelirse. Ve muhteşem finiş, kaleye top gelmeyen maçlar serisi( Sivas maçında 3 top gelmişti) ve ligin en az gol yiyen takımı, Ali Sami Yen göklerine lazerle yazılan sarı kırmızılı şampiyonluk.

Defansın geçen yıl ki kısa tarihi işte budur. Sonrasında emanet kalecilerin yerine imbiklerle seçilen Morgan, sakatlığı geçmeyen Uğur'un yerine Serkan Kurtuluş ve 3 cent fazla isteyen Song'un yerine eşşeoğleşşek yüküyle alınan kızılderili.
Portekiz Ulus Takımı'nın durdurucusu. Aslanların kan kardeşi Song'un feda edilmesiyle gelen yeni Popescu. Tipine bakınca futbolcuya benziyordu. Laz burnunu saymazsak, uzun düz saçlarıyla, selvi boyuyla, ceylan gibi sekişiyle, top tekniğiyle bi bok sanmıştık kendisini. Dikkatle izledim maçlar boyu, işte şimdi birazdan açıklayacağım nedenlerden dolayı kesin kararımı veriyorum. Galatasaray defansına gelmiş geçmiş en teknik, bi boka yaramayan futbolcudur. Yanlış yere pas atma ustasıdır. İddiaya girerim bileğini kessen kan akmaz. Sıçan gibi korkaktır, Murat Hacıoğlu'ndan bile korkmuş, basamamıştır. Bütün serbest vuruşlarda rakip 18 dedir, tek bir kere bile top kafasına isabet etmemiştir. Kafa toplarına dikkat buyrun, hepsi ya karavana ya da rakibe pas olarak gitmektedir. Hücum eden rakibi geri geri kovalama icadı, gol vuruşunda mümkün olduğunca toptan uzak olup hatasız olmayı başarma.

Ligin en çok gol yiyen takımı(lig dediğimiz yukarısı) biziz elhamdürüllah. Yediğimiz gollerin çoğunun müsebbibi Fernando'dur. Ortada yüksek bir dolandırıcılık mevcuttur. Ne kazmalar gördü bu gözler, kazma herkes için kazmaydı. Bir iki maç oynar, sonrasına yedek kulübesinin toz bezi olurdu. Bu sefer iş başka, koskoca 90 dakika en az hata yapan Meria gözüküyor. Topla en az buluşan o, yenilen golde çaktırmadan arazi olan o. Benden kaçmaz, gerçi iyi oldu, pahalıya patladı ama Skibbe'ye bilet alan da o.

Açıklayacağım biraz, şimdi geldi işte. Bülent Korkmaz'ın yerinde başka biri olsa yazmazdım. İşte benim için, daha doğrusu Kaptan için imtihan zamanı. İlk dersi benim için Meira. Hayatını 18 içinde geçirmiş, şimdilerde Meira'nın ezdiği çimleri tek tek sayabilen Cengaver bakalım Meira için ne yapacak. Durduruculuğun peygamberliğini yapmış Bülent Korkmaz Fernando'ya katlanabilecekmi. Zenith transfer teklifi yapmış, Servet ve Emre Güngör sakatlandığı için gönderilmemiş. En kötüsü budur, gitmek isteyen birini oynatmaktansa eksik oynamak daha iyidir.

Büyük Kaptan sen ki defansın kitabını yazmışın, akıl verecek değiliz, hiç bir sorumluluğumuz yok, hariçten gazel atıyoruz. Bu Meira'yı yanında oturtmazsan golsüz maç bitiremezsin. Seni nasıl ki Monaco maçında 17 yaşında Weah'ın başına diktilerse, sende aynısını yap. Git Paf takımdan birini al, tam zamanıdır delikanlılık raconu kesmenin, hazır Servet ve Emre Güngör yokken, koy büyük maçların 3-5 nöbetçisi Emre Aşık'ın yanına kapat kaleyi.

Fernando Meira, Bülent Korkmaz'ın diploma tezidir. Benim ise ilkokul hal ve gidiş imtihanımdır. 10 kişi çıkarım, Meira'ya limon taşıtmam.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

kaptanın semih kaya yı ve sinan osmanoğlu nu takıma monte etmesi uzun sürmez hocam, sen gönlünü ferah tut. gençlerimizden en iyi şekilde verim alacağına şahsen eminim, çünkü bu işi ondan iyi anlayacak adam yoktur, tugay-bülent ikilisi galatasaray ın canıdır, kanıdır, yıllarca başarı kazandırmışlardır, eminim ki o da galatasaray a uzun yıllar hizmet edecek oyuncular kazandırmayı tercih edecektir. eleştirilecek, ama biz arkasında durursak gencecik arslanlarımız olacak.

hadesperado dedi ki...

meira bana göre sezonun bidonudur, emrah bakışlı guizayı bile geride bırakacaktır kanımca... stuttgart günlerini hatırlayan benim için de büyük hayalkırıklığı...
şu durumda Bülent'in gençleri kullanması çok uzak bir ihtimal değil...

apaç dedi ki...

galatasaray futbol takımının hakan kadir balta ile birlikte en iyi futbolculuk taslayan adamıdır bu kabiliyetsiz.

bir erman güraçar'a, bir şenol yavaş'a tercih etmem şahsen. o derece tiksiniyorum kendisinden.

Adsız dedi ki...

song un takımdan gönderilmesi ayrı bir soru işaretidir zaten, bizimkiler 1.5 milyon mu ne istiyor bahanesiyle şutladılar, adam 800.000 dolara trabzona imza attı. inandırıcı değil. en fazla mondragonun her imza zamanı yaptığı gibi 3-5 naza çekip imzayı atacaktı adam, herkes farkındaydı bunun.

başka bir sebep vardı, ya adnanlar adamı beğenmiyorlardı, ya da başka sorunlar oldu. bunu da millete afişe etmeden para bahanesiyle gönderdiler. çuvalla para verdikleri adamın da her maç top kapma ortalaması 3-5 arasında olunca yemişim onun geriden kuracağı kurduğu oyunu ben, sanctis kuruyor kuracağı kadar.

apaç dedi ki...

kiralık olarak futbolu bıraktıracağımız cihan can iyidir bundan.

allahtan adı meira. bunun gösterdiği performansın benzerini herhangi bir türk stoper sergilese sokağa çıkamazdı. bu adam ilk 11 çıkıyor.

hakan kadir balta gibi.

Mario Jardel dedi ki...

ilk oynadığı steau maçında yenidir falan dedik, hataları normaldir dedik ama adam hala aynı hamam aynı tas. Var mı song gibisi !! Adam geçen sene servet'i oynatt, bu sene de egemeni oynatıyor.. Onla birlikte oynayan defans adamı her halükarda kendini rahat ve güvende hissediyor. Zor buluruz onun gibisini..

mondo trasho dedi ki...

bu arada bülent gençken monaco'da markaj yaptığı weah değil fofana idi. iki maçta da fofana'yı kitledi bülent korkmaz. zaten weah köln'deki ikinci maçta sonradan girmiş ve golü atmıştı.

Adsız dedi ki...

meirayı dikkatli gözlerle izleyin.yorumlarınıza katılmıyorum.berlin maçını hatırlayınız.meira'nın yanında saatli bomba olan servet oynuyor.siz limon taşıtmayacağınız için sanal hocalık yaoıyorsunuz burda.

Adsız dedi ki...

allah belanı versin meira. yaptığın hatalardan fizana yol olur. siktir ol git artık!!!!!

Adsız dedi ki...

bize engel olamayacaksın meira !

Adsız dedi ki...

petre'ye yaptık. buna da yapalım:

siktir ol git meira, siktir ol git!!

hadesperado dedi ki...

14.11'deki adsız, gördük senin beğendiğin meirayı, 100 mt.den gelen topu ıskaladı, hayatında 1 kere maç izlemişsin o da meiranın vasat oynadığı bir maç... yorumundan ancak bu çıkıyor..

Mario Jardel dedi ki...

Bu adam geldiğinde yeni popescu diye lanse edilmişti, açıkçası maçlarda pek dikkatimi çekmemişti ama bu kadar meth edildiğine göre ve portekiz milli takımında da bir istikrarı olduğuna göre herhalde iş vardır dedim ama.... Popescu denen adam wagenhaus çıktı, kuzman kesildi.. Zaten bu adam değil miydi skibbe kovulduğu gün zenit'e satılmayacağını anlayınca tesisleri terk eden ? Kafasında galatasaray'ı bitiren bir adamdan bu dakikadan sonra bir sıçrama beklenemez.. Umarım büyük kaptan gerekeni yapacaktır..