17 Oca 2009

Top İki Kere Geldi; Galatasaray 4- Malatya 2


Hocanın hocalığını çok ağır eleitirdik bu sütunlarda, şimdi hakkını veriyoruz. Her şeyden önce insanmış, helal olsun. Taraftara saygı, televizyondan seyredene saygı. İddia oynayana saygı. Rakibe saygı. Yönetime saygı, kasaya para giriyor. Futbolculara sevgi. Geçen yıllar bu düzey maçı adeta paf takımla oynardık. Bu soğukta işte o kadar taraftar maçta, Lincoln'ü, Arda'yı seyretmeye gelmiş. Sen kalk oynatma, nasıl olsa kalifiye olmuşsun. Karşındaki takımı adam yerine koyma, Yaser'le çık, Mehmet Güven'le, Murat Akça'yla çık. Ben televizyon başında Lincoln'ü oynatmasaydı keşke derken, takım sahada karakterini ortaya koyuyordu.

Taraftar ilginç tezahürat yapıyor. ''Yetmiyorki stadlar, kalbimiz senle çarpaaaar''. Bu günler iyi günlerimiz. Türkiye'de futbolseverler işte bu kadar. Taraftarımız 3.000 kişiyi geçmez. Arena'da bu sayı olsunda 5.000 olsun. Bu çapta maçı ancak taraftar seyredeceğinden, sayı bu kadar işte. Bir teşekkürde maç seçmeyen taraftara.

Baros hariç tam kadro sahada. Kaleciyi saymayacaktım kaleye 2 kere top gelmeseydi. Kalede Aykut varsa iddiacılar üst oynasın garanti kazanırlar. Topun çerçeveyi tutması ihtimalinde mutlak ağlardan çıkartır Aykut topu. Birde gol olan topu verirken yüz ifadesine bakıyorum televizyondan. Sanki golü o yememiş gibi. Bereket önemli değil yediği gol netice açısından. Ama hatice tarafından bakarsak Aykut'u bıraktığımız yerde bulduk. Yedek kulubelerinde ömür tüketecek.

Arda'nın, Sabri'nin Galatasaray'lı futbolcular olmasının avantajını sezemeyenlerimiz var ne yazık. Ümit Karan'ın formuna takanlarımız da. Ümit bu maçta atmış golünü sonra servise geçmiş. Atamayan kaldımı kardeş der gibi, pasörlük yaptı. Yaser'in atacağı gol onu ilk 11'e taşımaz belki ama işte kariyer yaptırıyor. Yarın başka takıma gitse Galatasaray'da gol atmış futbolcu olarak gidecek. Hasan Kabze attığı bir kaç golle yurt dışında oynuyor.

Meira bu kadar kolay maçta bile etkinlik gösteremiyor. Nonda kendisini unutturdu. Ha gayret Ümit Karan şu Sivas maçında gol at kurtulalım şu ruhsuz adamdan.

Nerde bir kupa varsa Galatasaray taliptir. Bu kupayı en çok alan takım ünvanıyla, bu sene de istiyoruz kupayı. En azından Fenerbahçe 26 senedir alamasın diyedir motivasyonumuz.

2 yorum:

apaç dedi ki...

bu takımın kalecisi ne geldiğinden beri bir iyi maçı olmayan de morgan, ne de ''çık, çıık, çııkk'' demekten başka bir halta yaramayan aykut'tur.

bu takımın kalecisi orkun usak'tır.

gerisi hakan kadir balta'dır.

apaç dedi ki...

bu arada seyirciye hiç değinmiyorum

değil lincoln, sabri, baros; mustafa marangoz, burhan saatçioğlu, cem beceren'leri bile haketmiyoruz biz.

bir de aslantepe çıktı şimdi.

kim, nasıl dolduracaksa!??