2 Oca 2009

Lincoln'le Oynamanın Dayanılmaz Zevki


Başta Hakan Ünsal olmak üzere hepsi kin kusuyor Galatasaray'a. Hakan Şükür, Bülent Korkmaz.... Niye, Futbol oynamak istiyorlardı, para kazanmak istiyorlardı. Galatasaray bunların umurlarında değil. Koysan oynayamazlarmı oynarlar, solda Balta'nın yerine Küçük, Servet'in yerine Bülent, Baros'un yerine de Büyük olsa ne yazar. Çıkarlar formaları öperler o zaman, en büyük başkan bizim başkan oluverir bir anda. Dünyanın en büyük liberosu Frank De Boer'i maymun çevirdi bizim çete. Hollanda milli takımın kaptanı Galatasaray'da oynayamadı, koskoca Conceceao kaçacak delik aradı. Nankörlük edecek değiliz ama bir de bu taraftan bakın onlar bize ne vermiş, bizden ne almışlar. Madem büyük golcüsün git memleketinin takımda yarım sezon oyna, çıkar lige bizde gururlanalım. Sanki bedava oynadılar.

Ah be Hagi, bunlar neydi ki. Bunları futbolcu yaptın. Bülent Korkmaz'ı alacak takım yoktu o zamanlar, yanına Popescu'yu verdinde Bülent Korkmaz, Cengaver oldu. Ortalamalara bak senin oynadığın 4 senede Hakan Şükür attığı gollerin yarısını atmış, diğer yarısınıda senin olmadığın 8 senede.

Lincoln'ü az kalsın kovduruyordu. Bu sene kral oynasaydı, bu gün Lincoln diye bir futbolcu yoktu. Şimdi sorarım, Beşiktaş maçında aynı yerde Hakan Şükür olsa, Lincoln o pası atarmıydı. Atsa Hakan Şükür o topa ne yapabilirdi ki. Bütün takım çalışsın, topu kafana cillop gibi indirsin, sen çoğunu kaçır, attığın gollerle kral ol. Ölene kadar oynayacağım de, oynatmayınca da söv orda burda takımına.

Lincoln geçen yıl nasıl oynuyorsa bu yılda aynı oynuyor. Adam 6 aydamı öğrendi top oynamasını. 14 gol pası vermiş, golden önceki paslar sayılmıyor, gol attırdıkça da işin zevkini çıkarıyor, iyi oynuyor gözüküyor. Geçen yıl Hakan Şükür'ün kaçırdığı golleri biri çıkarıp saysa bu Lincoln'ün itibarını vermek için Baros'u beklemezdik.

Baros'un bu sene attığı gollerden kaç tanesini Kral atabilirdi. Kral oynasa ona göre oyun kuruluyor, genelde goller gelişigüzel ortalarla aranıyordu. 3 penaltı attı Baros, birini mutlak kaçırırdı Hakan.

Ben Lincoln'ün bu sene iyi oynamasını Hakan Şükür'e bağlıyorum. Kim ne derse desin. Attığı pasları gole çeviren olmasa kovulur gider. Biz ne anlarız futboldan, biz haticeye değil neticeye bakarız. Bakın Fener'de Alex'i bu sene maskara yaptılar Guiza atamadığı için.

Bu eski futbolcuların nefret kusmasını gördükçe, Adnan Polat'ı o kadar çok seviyorum. Demek yıllardır bizim canlı cenaze Başkan'ı parmaklarında oynatmış bu çeteler.

7 yorum:

selaminko dedi ki...

Hakan Şükür'ü severim. Siyasi düşüncesi falan beni ilgilendirmez. Hakan Şükür asla iyi bir golcü olamamış ama iyi bir forvet iyi bir defans olmuştur. Yani hucüm presini dünyada en iyi uygulayan adamlardan biri olarak iyi bir hucümcudur aynı zamanda birçok forvetin yapamadığını yapıp duran toplarda takımının en iyi defans adamı olmuştur. O varken duran toplardan korkmazdım yoksa korkardım. Benim kendileri ile ilgili tek şikayetim A.S.Y.'e gelmeyip sağda solda konuşmaları. Yaw sen gel maçını izlemeye, tribünün içine gel otur bak bakalım o tribün Kral diye inlemiyor mu? Senin için özel tezahürat bile yapıldı. Herkesin yerdiği yerde sevdi bu taraftar seni, kolladı. "Oooo Kral Hakan Şükür, seni sevmeyenin çekemeyenin suratına tükür" dedik. Satma bizi kral yapma.

Mario Jardel dedi ki...

Büyük futbolcu. Açıkçası steu maçından sonra benim söylediklerimi de yutturdu. Romanya'da ki maçtan sonra bir an önce takımdan gitsin, olmaz olsun böyle oynadığı top demiştim yerlerde sündüğünü görünce. Ama zamanla o kondisyon eksikliğini kapattı, baros'u yıldız etti. Eğer baros kulüp bazında bu yarım sezonda kariyerinin gol rekorunu kırdıysa bunda lincoln'ün etkisi kesinlikle yadsınamaz. Kuranyi'nin bu kadar yükselmesinde de schalke'de büyük katkısı vardı. Mesela benim aklıma ilk fener'in schalke ile almanya'da karşılaştığı maçta kuranyi'nin kafayla attığı ilk gol geliyor. Çok uzaktan o kadar acayip bir orta kesmişti ki kuranyi'nin kafasına o ortayı gol yapmamak abest kaçardı.

gerçeği de boer'den pek haz etmezdim, conceciao'dan da ama o çete geçmişte mario jardel'in başını yemişti onu hiçbir zaman hazmedemedim. Emre denen adam ile okan'ın nasıl garez belledikleri, pas atmadıkları biliniyor. Leblebi çekirdek gibi gol atan bu adamı bile kullandırtmadılar. Kim bilir o sezon kaç tane müsait pozisyonda jardel'e pas atmayıp puanlarımızı gaspettiler..

Herşey bu derece güzel giderken hakan ünsalların gazıyla sabri, arda gibi adamların da lincoln'e garez gitmesinden endişelenmiyor değilim. Gerçeği başkan aba altından sopa gösterdi ama ateş olmayan yerden de duman çıkmaz. Bence başkanın kaptanlık konusunda lincolnden yana ciddi ve sert bir tavır takınması bu adamı olası kurtlara yem etmemek için attığı çok büyük bir adım oldu.

Adsız dedi ki...

Beyefendileri doyuramadık, saldırmaları o yüzden. Kulübede, tribünde birkaç sene daha oturtup birkaç milyon euroyu ceplerine koymamız gerekiyordu... Şu küçük, büyük ve diğer bazı eskilerin garezi de f tipi cemaat yüzünden. Fatih Altaylı, "küçüğü alt yapıdaki gençleri tarikata kazandırmaya çalıştığı için gönderdik" açıklamasını yaptıktan sonra saldırmaya başladılar. Bir tarikatla, bir siyasi partiyle bu kadar iç içe geçmiş futbolcuların Galatasaray'da işi yoktur. Bunlara tarikat örgütlenmesi desen Müslüman'a baskı yapıyorlar diye yaygara yaparlar... Davala'yı düşünün. Adam kaset çıkartırken, ticaret yaparken, milletvekili adayı olmak için iktidar partisine başvuruyor. Seçimlerden sonra Milli Takım'a teknik direktör oluyor... En efendileri Suat çıktı. Jübilesini de yaptı, teknik kadroya da girdi...

liverpoolandkop dedi ki...

@selaminko
"birçok forvetin yapamadığını yapıp duran toplarda takımının en iyi defans adamı olmuştur" demişsin belkide haklısın ama Hakan ve defans deyince benim aklıma ilk, bana kanal değiştirttiren 3-3'lük ManU maçı geliyor ..

selaminko dedi ki...

@mathias chevalier
ilk yıllarında yaptığı hataları sonraları yapmadı. FB ile oynadığımız maçlarda dikkat et bütün hava toplarını defansta topluyordu. ben korkmazdım o olunca duran toplardan.

liverpoolandkop dedi ki...

@selaminko
haklısın ama benim için nasıl bir kabus olduysa artık aklıma o maç ve 2-0 geriye düşmemiz geliyor :)

bide şimdi FB, Hakan ve hava topu dedin de aklıma Prates'in şutunda kafasına çarpıp 90'a giren gol geldi hehe bide kambura çıkıp ensesiyle (Macaristan maçıydı sanırım) attığı golü unutmam

selaminko dedi ki...

hehehe :) ya prates'in attığı şut meselesi ayrı bombaydı :)