13 Oca 2009

Galatasaray'a Doymadım


Arda Turan Galatasaray Televizyonu'na böyle konuşmuş. Ne mutlu bizlere ki Arda gibi bir futbolcumuz var. İşte yıllardır tam bu noktada takılı kaldık. Bizler sahada oynayanların da en az bizim kadar Galatasaray'lı olmalarını istiyoruz. Tamamdır, her kim formayı giyiyorsa oynayabileceklerinin en iyisini oynarlar. Ama bu bizi kesmez, biz işe sadece oyun diye bakmıyoruz. Bizim için futbol bir oyundur, O oyunu Galatasaray oynadığı zaman ise bizim yaşam felsefemizdir.

Servet de Arda gibi sonuna kadar takımı için oynar. Balta'da öyle. Hepsi oynar ama hiç biri Arda gibi oynayamaz. Galip geldiklerinde Arda kadar sevinemezler, yenildiklerinde karalar bağlamazlar. Arda'nın top toplarken bir remi var. Hagi gol attığında havalara sıçramış. İşte o Arda aynı Arda. Gün geçtikçe futboluyla birlikte Galatasaray'lılığını da büyütüyor. Yaşantısıyla da gelecek kuşaklara yol gösteriyor.

Her maç, her geçen gün Galatasaray'a bağlılığının örneğini göstererek yüreğimizi aydınlatıyor. Her Galatasaray'lı artık bilir ki Arda Turan'ları asla başka bir takımın formasını giymeyecek. Arda Turan'ı takımın önünde sahaya çıkarken göreceğimiz günler uzak değildir.

Büyük Galatasaray taraftarı, Arda Turan gibi bir futbolcun varsa rahat uyu. Onun kaldıracağı önümüze getireceği çok kupa var daha. Daha çok geçecek tribünlerin önüne bizlere üçlü çektirmek için.

17 yorum:

Adsız dedi ki...

helal abi 10 numara yazı

ölümüne GALATASARAY

drvenom dedi ki...

Nazmi abi ve Genç selamlar;

En az benim gibi hatırlarsınız uefa kupasını aldıktan sonra. hatta aslında hakan'ın ilk defa juventus'a gidişinden sonra yerli oyuncuların galatasaray'ı tercih ettiği bir dönem vardı. sergen, abdullah, berkant, baliç, tolunay ve ümit karan. hatta şu sıralar çok sevilen bir başka oyuncumuz da şimdi tartışma çıkmasın diye söylemek istemiyorum adını, avrupa'ya gidebilmek için geldiler galatasaray'a. ümit karan ve sergen'in bir golü vardır şampiyonlar liginde. o gole benzer bir gol bile atamadılar ligde. işte galatasaray'ı araç olarak kullanan oyuncular ve galatasaray'ı amaç olarak gören oyuncuların farkıdır arda turan bugün. hakan şükür'ü hala seviyorsak arda'yı da aynı sebepten ötürü seviyoruz. ümit karan ben galatasaraylıyım demiyor. ben burada mutluyum diyor.

selamlar.

liverpoolandkop dedi ki...

benim Arda'da takıldığım tek konu numarası. ben onun müzeye kaldırılacak bir numara giymesini istiyorum. sadece "6" mesela ..

Adsız dedi ki...

Fener macinda yaptiklari ve " Bu saatten sonra 2. kaptan olmam" lafi unutulmuş ...Arda'nin "Galatasarayli" olmasi icin daha 1 firin ekmek yemesi gerek.....

Devrim PEker

alessandro del piero dedi ki...

arda fener macinda napmis arkadasim, soylesen bi zahmet.. bana terbiye merbiye turunden yorumlarla gelme de.. galatasarayli dedigin hele ki fener gibi pisligin onde gideni bi takimin macinda haksizliga ugradigini dusunuyosa her seyi yapacaktir elbette, adam da dover, hakeme de carpar.. hagi yaptiginda da biz memmunduk biz, erol ersoy'u ittiginde de adams'a gecirdiginde de cosmustuk ekran basinda.. karsisindaki kim olursa olsun haddini bildirir gercek gealatasarayli.. ama anca zombi ozhan zihniyetindekiler ferpley diye dolasirlar iste, umarim diilsindir onlardan..

liverpoolandkop dedi ki...

@alessandro del piero
doksana çakmışsın :)

Genç dedi ki...

Devrim abi, Arda'nın o lafının çarpıtıldığını iddia ediyorum, ikinci kaptan olmuşum olamamışım çok önemli değil tarzında demek istediğini hissediyorum. Arda en az bizim kadar Galatasaraylıdır bundan şüphem yok.

Adsız dedi ki...

arda ''ikinci kaptan olmam'' derken samimi bi şekilde duygularını dile getirmiştir.konunun medyada söylendiği gibi lincoln'le veya başka biriyle alakası yoktur,kimseyi üzmek içinde söylememiştir. bence tek bir anlamı var bu sözün o da arda'nın birinci kaptanlığa talip oluşudur. o ikinci üçüncü değil takımın kaptanı olmak istemiştir.ikinci kaptan olmak istememeside bu yüzdendir.bu kadar açık ve net. çarpıtılamayacak kadar net aslında. ama başta öyle anlayamıyor insan ben de ne demek istedi, ne gerek vardı şimdi demiştim.ama onun ne kadar yüreği dilinde bir insan olduğunu unutmuşum.onu anlamak için yüreğinden geçenleri hiç bir anlam yüklemeden onun dilinden döküldüğü gibi anlamak yeterli aslında. mElikE

drvenom dedi ki...

Arda gençtir. tüm gençler gibi hata yapma hakkı vardır. kanımca hata yapmıştır. biz onu hatalarıyla sevdik. bu gibi konuları medya önünde konuşmaması gerektiğini de öğrenecektir. yüreğin yeter ardam.

selaminko dedi ki...

kendisini çok seviyorum ama hala kendisini geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Birkaç sene sonra FIFA yılın oyuncusu ödülünün sahibi olmasını istiyorum. Dün yazdıgım yazı:
http://selaminko.blogspot.com/2009/01/geliim-ve-arda-turan.html

selaminko dedi ki...

@onur
Ümit Karan Avrupa'ya gitmek için Galatasaray'a geldi demişsin. Katılmıyorum. İlhan Cavcav'a rest çekip ya Galatasaray'a verirsin ya da oynamam diyen. Futbol hayatını bitiririm tehditlerine Galatasaray'da oynamadıktan sonra bitsin diyen bir adamdan bahsediyoruz. Bence Ümit Karan'a haksızlık ediyorsun. O tertemiz bir Galatasaraylıdır.
Eğer ki Okan Koç zamanında ümit gibi dirençli cıksaydı su an kraldı mesela.

drvenom dedi ki...

@selaminko

kişisel görüşümdür. haklı olabilirsin. tüm ihtimaler %50'dir zaten ahayatta. yanılıyorumdur ya yanılmıyorumdur. umarım yanılıyorumdur. umarım ümit karan gerçekten galatasaraylıdır ve umarın "galatasaraylıyım" dememesinin sebebi alman kültüründen gelişidir.

Adsız dedi ki...

Del Piero;

Fener macinda yaptiklarindan kastim mactan once ipodla sahaya cikip fenerli "dostlari", kadroya giremeyen Can Arat, İlhan PArlak gibi oyuncularla enseye tokat, laubali bir sekilde isinmasi, macta hic bir varlik gosterememesi ve yapmakcik bir sekilde 90.dakikada fener taraftarina el kol hareketi yaparak G.Saray tribunlerine oynamasi...Biz Yusuflari, Bulentleri, Cevatlari ve dedigin gibi Hagileri gordugumuz icin bu tur populist ve acemi hareketleri yemeyiz...
Kaptanlik konusuna gelince, G.Saraylilik sadece sahada olmaz, asil G.Saraylilik saha disindaki agir, asil ve vakur durustur bu nedenle de her agzina geleni soyliyemezsin, soylememelisin...Arda daha yolun basinda, bazi hatalari var -bence- iste bu yuzden de 1 firin ekmege ihtiyaci var, ama daha 21 yasinda ve onunde uzunn bir yol var....
Devrim Peker

Adsız dedi ki...

fener tribününe 90+ 3 te elkol hareketi yapıp küfür etmekle Galatasaraylı olunmuyor.Metin gibi ağları yırtarsın ben büyük GALATASARAYlıyım dersin.arda fener maçında GEZİNDİ çayırda.21 yaşında bir bebenin 1.5 sezon oynadığı Galatasaray için (ki geçen sezonun 5.haftasıyla 25. haftası arası kayıptı) DOYMADIM diye bir açıklama yapması ukalalıktır.27 -28 yaşında kadar 10 sene oynarsın alırsın 6-7 kupa anlatırsın.ama şimdi değil.

Devrim 1 fırınla sıcak yaklaşmış konuya bence 40 fırın gerekli.

Altuğ

Adsız dedi ki...

@ altuğ
arda'nın hangi soru üzerine bu sözü söylediğini nasıl bir cümle kurduğunu galiba tam olarak detaylı bilmiyorsun. çünkü arda avrupa hayalin var mı,ne zaman avrupayı düşünürsün sorusuna karşılık ''galatasaray'da kupalara doymadan gitmem'' demiştir.bunun neresi ukalalık?
ayrıca arda fenerbahçe maçında ne yaptı ben anlamıyorum. neden kimse ona yapılanları görmüyor? mesala köşe vuruşu atmaya gittiğinde üzerine tribünden atılanları,kamera yakından çektiğinde açıkça görülen nefret bakışlı fener taraftarlarının söylediklerini ve arda'nın ikili mücadeledeyken,arkası dönükken selçuktan kafasına aldığı darbeyi ve sonrasında selçuk'un yanına dahi gitmeyip gerginliği sürdürmeyişini.
arda genç ve yetenekli bir oyuncu vede asla söylendiği gibi şımarık ve havalı değil.artık ne neolur iyi şeyleride görebilelim herşeyi kötü algılamayalım. arda'nın tabiki hataları vardır olacaktırda ama o sorumluluğunu bilen galatasaray'ı çok seven değerlerini kaybetmemiş bir galatasaraylı genç bunu unutmayalım bari.
meLİke

alessandro del piero dedi ki...

arkadaslar sundan eminim ki o elestirdiginiz arda sizden cok daha fazla bagli ve asik galatasaray'a.. eger futbol oynamiyor olsaydi sizin tribunde veriyor oldugunuz destegin cok daha fazlasini verirdi ve sanmiyorum ki biraktik kendisi ayarinda bir futbolcuyu sabri capinda bi adami bile bu kadar elestirmezdi, sonucta galatasarayli oldugunu bilirdi ve her seyden once buna saygi duyardi.. her seyin otesindeyse bordeaux macinda attigi kafa da kadikoyde tribune yaptigi hareketler de bi galatasarayli olarak bizi ona daha cok bagliyor.. dusunsenize bugun hangi besiktasli hem de takimina verdigi direk onlarca zarara ragmen nouma'yi elestirir, firin ekmek muhabbeti yapar.. takimina bagli futbolcu elbette agresif olur, hakkini savunur, gerekirse cirkeflik de yapar.. ben 15 sene oynayip bi kirmizi kart gormekten bile aciz olan bi hakan sukur'dense bin kere arda'yi tercih ederim.. cunku yuregiyle, ruhuyla, bagliliyla cok daha buyuk o ve onun gibilerden..

ve son olarak takim sevgisini yasla baglantili gormek, buyusun de oyle konussun demeden once insan bi kendi galatasarayliligini sorgulamali derim ben. hagi'nin top toplayiciligini yapmis bi adam bu blogun tamamindan daha fazla galatasaray'dir..

selaminko dedi ki...

Arda'nın Galatasaraylılığını sorgulamak saçmalıktan başka birşey değildir. Arda bu bloga yazı yazan adamlar kadar Galatasaraylıdır en azından. Hataları yok mudur elbette vardır ve daha da olacaktır. 21 yaşındaki bir adamdan bahsediyoruz sonuçta. Yeri geldiğinde oyuna isyan eden adamdır aynı zamanda Arda Turan. FB macında oynamadı deniyor. O gün kim oynadı ki? Ben Arda'nın isyan etttiği maçları gözünüze getirin derim. 3-0 'dan Liverpool macını 3-2 'ye kim getirdi? Bordeaux macında yapmaması gerekmesine ragmen yenilgiyi hazmedemedi kafayı koydu adama. Son BJK macında takımı için afedersiniz götünü yırttı. Metalist maclarında isyan etti. Gecen sene Sivasspor macında da açmıştı isyan bayragını.
Beyler ARDA TURAN'dan bahsettiğinizi hatırlatırım. Siz 3-0 yenikken küfrederek ya da sus pus maçı izlerken takımını ayaga kaldıran, isyan bayragını acan adamdan bahsediyorsunuz. Siz 3-0 yenikken kaç kaz basbas bagırdınız yeniden Galatasaray için ya da takımınızı diriltmek için? Galatasaray tribünlerinin maalesef istenilen düzeyde olmadıgı da bir gercekken kimse burada Galatasaraylı ARDA TURAN'ı yargılamasın. Sabri'de mesela gitse de kurtulsak demiştim ama hayır o da gitmesin o da Galatasaray'ın isyankar adamlarındandır. Bu ikisi bu takıma aşıklar kardeşim. Aşık oldukları için kaptanlık mevzusu onları huzursuz etti çünkü ONLARIN EN BÜYÜK HAYALİ GALATASARAY KAPTANI OLMAKTI beyler.